×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Исландците пропуснаха VAR-дузпа и отстъпиха с 0:2
Срещата била в рамките на Българското европредседателство, пише премиерът във Фейсбук страницата си
Новият заем ще бъде използван за погасяване на стари дългове
Нападнаха съветници от американската коалиция в зона за деескалация в Сирия
„Системата е на ръба”, твърди главният прокурор
Столтенберг очаква Македония да бъде поканена в НАТО в началото на юли
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,831,973
Активни 1,199
Страници 127,442
За един ден 1,302,066

Огромни задръствания са се образували около Бургас

 
3-километрови задръствания са се образували и по двата пътя от Бургас към Слънчев бряг – стандартния Поморие-Ахелой и другия, който е през обхода Каблешково-Трънково. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР – Бургас, цитирани от агенция "Фокус".
Няма катастрофа, но заради натовареното движение са се образували огромни задръствания, като колоните от автомобили са и в двете посоки. Тапите са километрични, движението се извършва с не повече от 5 км/ч.
От ОДМВР-Бургас уточняват, че много често хората изтъкват, че проблемът е в светофара на Ахелой, но решение там няма, защото няма как по друг начин пешеходците да преминат от единия до другия ъгъл. Главният проблем според тях е, че пътят е двулентов, а не четирилентов и заради това се получава ефектът на фунията.
На хората, пътуващи към Слънчев бряг, от ОДМВР-Бургас препоръчват много голямо търпение и да спазват правилата за пътна безопасност.
25
2422
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
25
 Видими 
12 Август 2017 15:30
Причината сигурно са десетките хиляди, хукнали да почиват на гръцкото море.
12 Август 2017 15:34
Огромни задръствания са се образували около Бургас

"27 години простотии стигат
времето не е ваше, времето не е ваше"
12 Август 2017 15:35
Очаквам Валери да хукне и да регулира движението. Гледам, че вече се пребори с шума по заведенията.
12 Август 2017 15:40
много често хората изтъкват, че проблемът е в светофара на Ахелой, но решение там няма, защото няма как по друг начин пешеходците да преминат от единия до другия ъгъл.

Решението е светофарът да се регулира така, че на всеки пет минути да светва зелено за пешеходците в продължение на 30-40 секунди. Ама е много сложно. За нещо като надлез - въобще да не говорим. За подлез пък - абсурд.
12 Август 2017 15:43
това в интернет е хакерска атака
много заявки към сървъра и мрежата блокира
в случая много автомобилни заявки и пътната мрежа блокира
12 Август 2017 15:45
може подлез и/или надлез да се направи
12 Август 2017 15:56
Проблемът не е само в пешеходците! Там има кръстовище. Проблемът може да се разреши с околовръстно шосе.
12 Август 2017 15:58
Дали на някого някога ще му хрумне идеята, че едиственото възможно решение на проблема е велоалея и популяризиране на велотранспорта. Че каквито и пътища да построите, капацитетът им ще е малък за огромния трафик. И ако щете целия Несебър и Слънчев бряг да асфалтирате, пак не може да ги паркирате всичките тия коли.
Диваците в територията мислят само как да си бръмчат с дизела, тровят себе си и децата си и да дават и без това оскъдните си пари главно за петролни продукти и ремонти на таратайките си. Да караш колело за тях е селяния, да живееш здравословно, липса на вкус.
12 Август 2017 16:00
chincil
12 Август 2017 15:58

Направо звучи идилитично - аз, жената и децата на колелета от София до морето. Пляс-пляс педалите....
12 Август 2017 16:04
Задръстването е между Бургас и Слънчев бряг. Километрите са 30. Ако ти жената и децата минете тези 30 км с колелета ще сте по-богати, по-здрави и по-щастливи.
Но друго е да си бръмчиш с дизела.
12 Август 2017 16:12
Проблемът не е само в пешеходците! Там има кръстовище. Проблемът може да се разреши с околовръстно шосе
за което всеки път се сещат когато някой ахелоец отиде под гумите,Накрая се събират и от пътното питат "чии ниви ще отчуждаваме за трасе?" след което ахелойци заявяват "пешеходците да го духат" и продължават да мрат - дори и от гадния въздух и шум.

И така последните двайсет години
12 Август 2017 16:42
До морето (дори до „Слънчев бряг” може да се изгради съвременна жп линия и да се пътува за два-три часа от столицата. Но както правилно сте забелязали друго си е индивидуалният автомобил. Особено за хората, които без автомобил не биха били въобще интересни.
12 Август 2017 17:04
Интересно... задръстването било и по двата пътя от Бургас към Сл. Бряг, а снимката - от трето... това от телевизионната кула към румънското посолство...
12 Август 2017 17:25
Причината сигурно са десетките хиляди, хукнали да почиват на гръцкото море.

Не, виновни са онези, бедните българи, които не могат да си позволят да отидат на море...
12 Август 2017 17:26
Интересно... задръстването било и по двата пътя от Бургас към Сл. Бряг, а снимката - от трето... това от телевизионната кула към румънското посолство...

Нов повод за мрънкяне.
12 Август 2017 17:46
Не, виновни са онези, бедните българи, които не могат да си позволят да отидат на море...

Нов повод за мрънкяне.


Стига крепил на тиквата тиквичките. Смешно и жалко е.
12 Август 2017 17:49

Нов повод за мрънкяне.

Ъхъ. И селото не е Трънково, а Тънково.

Ся, в момента няма задръстване, но това лято задръстванията са много големи, постоянни и по всяко време. От началото на сезона.
От години всяко лято от двете страни на Ахелой има задръствания, но такова чудо не е било.
И причината не е в светофара на Ахелой, а в това, че трафикът нарасна, а Ахелой си остана незаобиколен. По моите наблюдения първо трябваше да се направи обходния път там, а едва след това някой ден да се продължи четирилентовия от летището. Щото по стария двулентов задръствания никога не е имало - има тапа на Ахелой.

ПП - Ловки, онзи ден под Горещата за мръсната вода на Крайморие снимката беше от Слънчев бряг. Днес за тапата при Ахелой снимката е от майната си. Претенцията на медиите е, е ни съобщават новини и снимките би трябвало да илюстрират конкретната новина. Ако идеята е наистина да съобщават новини, а не да пълнят сайтовете, за да им вървят рекламите.
За отношение към читателя вече и не питам - написаха ни тук черно на бяло, че сме безлична тълпа.
12 Август 2017 18:00
Ловкия : "Не, виновни са онези, бедните българи, които не могат да си позволят да отидат на море..."

Ощастливените от демократични ценности , които ходят на море в петък , събота , неделя и понеделник, задръстват Поморие - Ахелой и Айтос - Каблешково -Тънково ползват компенсация или "дъждовен " , обикновено са местни агенти от Секията,Карнобат Айтос , Сливен и Ямбол .
Вместо да дават 60-80, че и повече лв. за мухъл в бетона , бухат дизел от фирмата или по оперативните програми го описва разход за комбайна , взема някоя варена царевица и сандвич - остават му саде едни 10-15 лв за чадър и шезлонг. И така - всеки ден.
Други ощастливени пък , почиват за 7 нощувки в евтиното Сарафово, но трябва да се лайкат в сурат тефтера в Сънито . По демократичному - Слънчака.
Обход от север е предвиден , но местните искат майка си и баща си - все пак апартамент в София и джип за внука най малко.
Да не са соцабдали ?
12 Август 2017 18:13
Simplified Solutions
12 Авг 2017 17:49
12 Август 2017 19:04
Стига крепил на тиквата тиквичките. Смешно и жалко е.

Ти па кой беше, бе, я бегай.
12 Август 2017 19:27
Не се спря този Ореховков!
СЕГА слага тапи по магистралите Му!
А както разбрах от коментарите и снимката подменил?!
12 Август 2017 19:56
Решението е светофарът да се регулира така, че на всеки пет минути да светва зелено за пешеходците в продължение на 30-40 секунди. Ама е много сложно. За нещо като надлез - въобще да не говорим. За подлез пък - абсурд.

Тва чак сега го видях.
Светофарът не е само за пешеходци, а и за автомобилите от населеното място. Тва първо и е зелен за тях през дълги интервали за много кратко време. Надлез над цял Ахелой или тунел под него е смешка.
Истината е в обходния път и трасето е ясно от времето, когато се заговори за магистрала "Черно море". И можеше да бъде направен отдавна, вместо да се хвърлят парите за продължение на четирилентовия от Летището до една винарна преди поморийските гробища и някогашния къмпинг "Европа". Щото в този участък никога, ама никога не е имало задръствания и дори по време на строителните работи по разширението нямаше, както няма задръствания по пътя от Слънчев бряг до Варна.
Сиреч разширяването на тази отсечка не беше необходимо, но пък беше много по-лесно за изпълнение и рязане на лента.
12 Август 2017 22:19
Резюме набързичко от днешния ден
10 часа- Бургас - Сл. Бряг. Две задръствания- едно преди входа на Поморие на странното колело до Сънсет Ризорт и едно на входа на Сл. Бряг на идиотския светофар.Почакахме няколко минутки и толкова!
В 11.45 се тръгва от Бургас с приятелите, дето ги взехме от Сънито за да им покажем възстановка на тракийски ритуали на Беглик таш. От Бургас до Приморско движението си беше съвсем нормално.
В обратна посока тръгнахме в 20.30- движението отново си беше нормално. Вярно, има много автомобили, но си е стандартно за сезона.
Къде журналистите видяха тия ОГРОМНИ задръствания????
Случва се автомобили с регистрации от други населени места да шофират по-бавничко,и се забавя движението на колоната, но си е нормално когато човек не познава пътя да е предпазлив.
Да наречеш днешното струпване на двайсетина автомобила"огромно задръстване" си е чак обидно!
13 Август 2017 09:50
ChinChil не пишете глупости. Там пътуват почиващи, които носят багаж. Минават много чужденци. Не може да ги караш да пътуват от Велкобритания т с велосипед и с багаж на него. На велосипеди не можеш да натовариш багажа. Още няколко години след построяването на Слънчев бряг се заговориза магистрала от Бургас до него. Ама тогава някакви специалисти казваха, ще я направим когато строим магистрала "Черно море". Тази последната едва ли ще я видя в моя живот. Сега докараха нещо като магистрала малко след Сарафово, обаче по-нататък трябва да се заобиколят, както старият път покрай Поморие и най-важното Ахелой. Сега се говори, че щели да направят нещо кат о 2х2 път. Вместо да строят оннази плетеница при Шумен, можеха да се концентрират на този път, защото се излагаме пред чужденците, пък и ние страдаме. Не знам какво е направено и с пътя София-Колотино, щото и това беше една голяма излагация. Нашите управници не могат да преценят кое е най-важното и належащото.
13 Август 2017 09:57
Къде журналистите видяха тия ОГРОМНИ задръствания????
Айде бе. Кога си пътувал, през зимата ли? А имам апартамент в Равда и много добре зная каква мъка е при Ахелой. Даже отивам до Слънчев бряг по един обиколен път (не през Каблешково) и от Несебър по вътрешния път отивам до Равда. Автобусите, които вървяха през Ахелой закъсняваха с 1.5 часа. Такова огромно задръстване, обаче може да се случи, когато свършват смените. В други дни задръстванията са от Равда до разклона на Ахелой-Каблешково., както и няколко километра в обратната посока.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД