×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Исландците пропуснаха VAR-дузпа и отстъпиха с 0:2
Срещата била в рамките на Българското европредседателство, пише премиерът във Фейсбук страницата си
Новият заем ще бъде използван за погасяване на стари дългове
Нападнаха съветници от американската коалиция в зона за деескалация в Сирия
„Системата е на ръба”, твърди главният прокурор
Столтенберг очаква Македония да бъде поканена в НАТО в началото на юли
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,831,900
Активни 1,208
Страници 127,369
За един ден 1,302,066

Валери Симеонов провел акция срещу шума в Слънчев бряг

 
Вицепремиерът Валери Симеонов обяви в личния си профил във фейсбук, че изминалата нощ със служители на РПУ Слънчев бряг е провел акция срещу шума на нощните заведения в Слънчев бряг. По думите му са констатирани множество нарушения във връзка с трудово-правния статус на работещите, данъчни и нарушения на закона за храните.

"Тази нощ Слънчев бряг се превърна в синоним на нормален и тих европейски курорт", пише вицепремиерът, след което подробно обяснява как се е случило всичко.

"В 1 през нощта събрахме хората от всички контролни институции в РПУ Слънчев Бряг, където ги разделихме на две групи съвместно с полковник Рачев, заместник-началник на ОД Бургас. Започнахме мащабни изненадващи проверки, като първият удар беше върху прословутия "Оксижен" на известната пазарджишка мутра Божо „Кравата“. Заведението е имало над 20 акта за нарушения до снощи, но продължаваше да работи и да нарушава разпоредбите за шум. Тази нощ, обаче, им бяха иззети музикалните уредби и под слисаните погледи на собствените им охранители, "Оксижен" прекрати работа. Установени са още нарушения на финансовата дисциплина от НАП, нарушения на закона за храните и наличие на нерегламентирани храни от Агенция по безопасност на храните, нарушени изисквания за пожарна безопасност, липса на здравни книжки и трудови договори от Инспекция по труда, и други. Заради отказ за съдействие и съпротива DJ-ят беше „закопчан“ с белезници и прибран в районното за 24 часа.
След като приключихме проверката на "Оксижен" и заведението затвори, тарикатите са внесли нови апаратури. Изчакахме „възкръсналото“ заведение пак да се напълни с хора и отново им иззехме аудио уредбите .
По същото време, вторият екип проверяваше съседните заведения – известното със силното си озвучаване "Съни Дриймс", като след това се прехвърли към друго скандализиращо обществения ред заведение на централната алея - "Корнера". Само за минути, двете огромни тераси потънаха в тишина. Странно е, че друго знаково заведение – "4 You" – тази нощ не работеше, като съмненията за теч на информация предстои да бъдат проверени.
Държавата доказа, че когато имат политическата подкрепа, институциите не само могат да свършат работата си безупречно, но и го правят с желание и хъс за налагане на закона. Държавата на закона ще покаже, че е по-силна от държавата на мафията.
От тази нощ, битката за тишината ще бъде война".
Накрая Валери Симеонов завършва с многозначителното: "Следва продължение..."

От своя страна пък задържаният диджей Станчо се оплака във фейсбук, че „унижен публично“ от полицията.
"Приятели, снощи бях арестуван и унижен публично, пред пълен клуб в Слънчев Бряг,..отнети са ми лични вещи( Лаптоп и зарядно) ,без адекватно обяснение от РУ Несебър Сл. Бряг,....написаха ми 2броя наказателни постановления ,..едното за това ,че пускам музика (това ми е професията), 2рото постановление и ареста, са вследствие на това ,че отказах да предам Лаптопа доброволно,...", пише той и съветва хората сами да направят изводите за себе си.
22
1621
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
22
 Видими 
12 Август 2017 14:50
Диджейчето да представи договор с правоносителите на музиката. Също фактури за софтуера. Да беше съдействал на куките, всичко щеше да приключи мирно и тихо. Сега ще му се стъжни.
12 Август 2017 14:51
Добра стъпка.
Този диджей е неграмотен
12 Август 2017 14:51
Мачкай, Далавери!
12 Август 2017 14:54
Абе тия Кимчо и Тръмп също дигат бая шум по света...дали да не пратим бат Варели да ги УТИШИ
12 Август 2017 15:19
Такса "кетчуп", "горчица" и "майонеза" измислиха дюнерджийници и пицарии по морето. На различните места тя е 1 лв. или 1.50 лв., пише "Телеграф".
В созополско заведение клиенти искали да си поръсят сандвичите с кетчуп, горчица и майонеза. Усмихнат служител им ги подал любезно, без да обели дума. Туристите се шокирали, като разбрали, че за тези "екстри" им били начислени допълнителни 4.50 лв, т.е по 1.50 за всяко.
"Добре, че не поискахме шарена сол и чубрица, че десетка не ни мърдаше", шегува се изпатилият клиент във Фейсбук, добавяйки, че това е една от причините много нашенци да ходят в Гърция на море.
Подобни такси са въвели и караваните за хамбургери. Обявените цени в менюто са прилични, но салатите се заплащат отделно по 2 лв всяка. Тази подробност се съобщава на клиента чак когато поръчката му е готова и той е поставен пред свършен факт. Така хамбургер с пиле, струващ 3 лв по ценоразпис, с добавени 2 салати и пържени картофи, става 9 лв.
По-луксозните и скъпи кръчми имат друг номер. Цените в менюто привидно са си съвсем нормални, дори изглеждат народни. Клиентът е впечатлен от салата за 2.50 лв или сафрид за 5 лв и пилешка пържола за 4 лв. Когато дойде сметката обаче, че обявените цени не са за порция, а за 100 грама от всяко блюдо. Малкото уточнение е вписано в менюто с още по-малки букви.
12 Август 2017 16:01
съвместно с полковник Рачев, заместник-началник на ОД Бургас.


Чакай, чакай... какъв е тоя полковник? МВР е девоенизирано много отдавна и няма никакви звания. сега изведнъж - цял полковник!!!?
12 Август 2017 16:06
Волен си гризе лактите, че му забраниха да ходи на "акции"
12 Август 2017 16:48
Варели ич ми не е симпатичен.... но за това, че е озаптил шумните чалгари - аплодисменти. Дано не е само за една вечер.
12 Август 2017 17:04
Валери е перде. За такава работа май точно перде трябва.
12 Август 2017 17:17
Егати държавата! Премиерът се занимава с такса своден стол, а в свободното от свободните столове време реве, че всички преди него /от тях два пъти Той/ са виновни за калпавото му управление, вицепремиерът ходи да слухти по цели нощи около кръчмите на Слънчака и да замерва шума, министърът на туризма ходи да лови крадци на ток в караваните. Не ми се мисли кво прави министърът на екологията около градските тоалетни
12 Август 2017 18:11
Не знам, някой от по-старите , от Тодорово време , да каже - затваряне на заведения имаше ли ?
Освен , ако не са проектирали на стена образ на Ставрополския тъпак.
Къде е превенцията , профилактиката , ченгетата, НАП, ДАНС , превръщането на курорта в един нормален за почивка ?
С всичките нормални за млади хора музика и шум - но с мярка ! И до време !
12 Август 2017 18:27
пронозирам че в най-скоро време някой ще яде голям бой
12 Август 2017 18:28
иначе съм съгласен че шумът скоро време ще изтрепе туристите
12 Август 2017 19:05
Който е недоволен от спазвнето на закона да отива в джунглите да живее с маймуните като пълен дивак и престъпник. Много молиме. И да забере джигитите убийци, да им е по-весело и няма да имате причини да се възмущавате от опити да се спазва обществения ред. Знаеме че от това най-много ви боли.
И много моля толерастите да ми разяснят недоволстващите от Валери Симеонов кога трбява да се прекъсва едно престъпление? Никога? Така ли ще направите ако дойдат да ви оберат?
12 Август 2017 22:55" Който е недоволен от спазвнето на закона да отива в джунглите да живее с маймуните като пълен дивак и престъпник. Много молиме. И да забере джигитите убийци, да им е по-весело и няма да имате причини да се възмущавате от опити да се спазва обществения ред. Знаеме че от това най-много ви боли.
И много моля толерастите да ми разяснят недоволстващите от Валери Симеонов кога трбява да се прекъсва едно престъпление? Никога? Така ли ще направите ако дойдат да ви оберат?"


Страшно необходим е Валери. Иначе къде по света ще видим замминпред да влачи баби по границите и да ходи нощем по курортите за да изчислява децибелите по заведенията . И много моля нетолерастите да си зададат въпроса , той дали е попитал таз банда хрантутници дето я е помъкнал след себе си , какво правят в негово отсъствие ? За какво си получават тлъстите заплати + още по тлъсти рушвети ? Ама ний се радваме - появи се бащицата слънце ...
12 Август 2017 23:04
"Въпреки нашите усилия, туризмът в България продължава да се развива!"/неизвестен туристически деятел-мъдрец/
12 Август 2017 23:14
Aве куме, искаш да кажеш, че е по-добре вместо Валери Симеонов да ходи по нощите да гонка полицаи и други органи беззаконието да продължава ли? Тая глупост ми звучи точно като врясъците на Мата Космата/Андрей Слабаков и хелзинските шушумиги преди няколко години срещу камерите и радарите. "Всичко е по-добре отколкото нещо да се промени към по-добро". Дам, те така се стига Запада, с толерастия спонсорирана от Запада, ама го стигат Кака Цона и Лозан Панов.
12 Август 2017 23:28
Aве куме, искаш да кажеш, че е по-добре вместо Валери Симеонов да ходи по нощите да гонка полицаи и други органи беззаконието да продължава ли?

Колега, бихте ли ми казали как да се свържа с Валери Симеонов? Спешно трябва да дойде да замери шума от съседите и да вземе законни мерки срещу това безобразие
12 Август 2017 23:44
сега изведнъж - цял полковник!!!?

Ти половин ли искаш?
12 Август 2017 23:44
Абе направо да разпространят телефоните на кабинета МУ, с Неговия най-отгоре, та кат ни се яви битова нужда да можем да се свържем
12 Август 2017 23:53
Абе направо да разпространят телефоните на кабинета МУ, с Неговия най-отгоре, та кат ни се яви битова нужда да можем да се свържем

Туй имах предвид. Шумът не е само в Слънчев бряг, той е навсякъде. Незаконни гонки след полунощ, денонощни кръчми в близост или дори в жилищни сгради, цигански сватби по три денонощия, пияни съседи, които или пеят с пълно гърло или надуват уредбите... Кой ще реши тези проблеми, ако не Валери Симеонов? Полицията не върши работа. Идва на адрес, изразява съпричастност и си тръгва. А ето, че има надежда. Валери не спи, той се скатава в някой тъмен ъгъл и замерва децибелите. Значи можело един патриот да реши въпроса с безсънието на хиляди българи. Тогава защо така избирателно действа? МС да обяви на сайта си телефона на Валери, искам да го ползвам
13 Август 2017 00:36
Валери не спи, той бди, на един телефон разстояние вицегерой джобен размер.
не живеем във виц, а в йомикс решен графично във сепия
а
уелкъм в jleta majka Bulgeria
Дюрасел, по-добрите батерии във автентичните Варвари-Равда
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД