:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Този път бе променен текста на декларацията, която работодателите ще трябва да подават и която бе пусната миналата седмица
Той е един от верните хора на президента и в момента е негов съветник по военна сигурност
Мариана Коцева става статистик №1 на ЕС, а Андрияна Сукова ще е зам.шеф на Генерална дирекция "Заетост"
СТАТИСТИКИ
Общо 369,466,433
Активни 1,993
Страници 118,309
За един ден 1,302,066

Рокадите в МВР-Враца доведоха до протести

Отстраняването на директора на МВР-Враца Димитър Газибарски доведе до протест в негова защита. Той се раздели с поста си вчера, след като от МВР обявиха, че са открити слабости в дирекцията. Преназначаването му на друга длъжност обаче е временно.

Новината за отстраняването на Газибарски съвпадна с тази за уволнението на полицая Цветан Благоев, освободен от врачанския директор дни по-рано. Благоев разпространи запис, на който се вижда как бившият шеф на охраната в АЕЦ "Козлодуй" Пешко Караджов заплашва полицай с уволнение, защото е написал акт на негов приятел. МВР упорито настоява, че между двата случая няма връзка.

Пред "Нова телевизия" вътрешният министър Валентин Радев призна, че изглеждало сякаш Караджов е всесилен в системата на МВР и можел да уволнява, но в действителност не било така.

Министърът дръпна реч срещу полицая Благоев. "Това видео, което гледаме (с Караджов - б.р.), е от февруари. Защо сега е пуснато? Ами защото срещу същия този господин, който е освободен и той сега страда, Благоев, той го е направил умишлено. Срещу него е имало вече вътрешно производство или там са го разследвали неговите колеги за нещо и той казва: "Да, де, ама вижте какво стана февруари месец". Той се защитава всъщност", заяви Радев.

Според него Газибарски правилно е уволнил Благоев, но имало "други неща, които не са наред в дирекцията". "Затова той е освободен от мен вчера", зави Радев.

3
822
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
11 Август 2017 19:42
Цял ден чета за тези протести, но не разбрах кой точно протестира. Граждани, полицаи, общински съветници, канцеларски служители?! Иначе схванах - някакъв полицай би овикан от местен дерибей, който защитавал своя дружка по запой. Обяснено му било, че че ще го уволнят. Като впоследствие са го уволнили, т.е. заканата е изпълнена. Бушонът изгърмел (Газибъркски) и на последния са намерили място на сянка, докато утихне бурята. Същевременно некви неназовани субекти, които са му фенове по снимка , са протестирали за да го върнат, ама вероятно са били роднини на оня Пешко, дето в крайна сметка никой не се занимава с него.
12 Август 2017 08:02
Валентине, не мрънкай, кажи защо изгонихте полицая.Да ти кажа ли защо е пуснат клипа- защото от м. февруари никой не си е мръднал пръста да предприеме нещо.За това полицаите ви са страхливи и не предприемат нищо, защото са им страхливи началниците.Вместо да застаните зад него и да го защитите, да ги разпердушините другите, вие се опитвате да му затворите устата.Е няма да ви имат доверие, нито полицаите, нито народа щом се държите като клоуни.Валентине, ти си кадрови офицер от БА, не падай на тяхното ниво, не се подценявай, докажи, че си достоен български офицер, а не някой случайник- ние сме класа!
12 Август 2017 12:26
Протестите къде са?На плаца на прословутата АЕЦ-Козлодуй ли?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД