:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
СТАТИСТИКИ
Общо 369,226,852
Активни 782
Страници 24,900
За един ден 1,302,066

Снимат игрален филм за Петя Дубарова

Петя Дубарова
Тази есен в Бургас започва подготовката за проекта "Петя на моята Петя" - първия игрален филм, посветен на бургаската поетеса Петя Дубарова. Името е почерпано от заглавието на неин разказ.

"Идеята се появи спонтанно, обясни в ефира на БНР Валентина Ангелова - съсценарист на продукцията, която ще осъществи в сътрудничество със своята преподавателка от НАТФИЗ Нели Димитрова. Спечелихме финансиране от Националния филмов център, като предстои снимките да започнат догодина, така че премиерата ще се очаква през 2019-а. Тогава се навършват и 40 години от самоубийството на поетесата", добави Ангелова. Петя Дубарова сложи край на живота си 4 декември 1979 г., едва 17-годишна.

"Все още никой не е разказвал достатъчно за "слънчевото момиче на българската поезия", никой не е посветил игрален филм на него, а ние смятаме, че това е важно. Смятаме, че може би има нужда на младите хора да им бъде напомняно или разказано, ако не знаят за нея", подчерта Ангелова. "Филмът не е биографичен, няма да разказва по обичайния начин за живота на Петя Дубарова, няма да бъде в епоха, но ще присъства по любопитен и доста важен за сюжета и за персонажите във филма начин", поясни сценаристката.
2
601
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
11 Август 2017 19:52
Смятаме, че може би има нужда на младите хора да им бъде напомняно или разказано, ако не знаят за неяУспех!
11 Август 2017 19:53
Ми нека се знае за един безспорен талант
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД