:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
СТАТИСТИКИ
Общо 364,917,865
Активни 818
Страници 26,007
За един ден 1,302,066

Шахматната федерация оспорва отнемането на лиценза от ММС

Българската федерация по шахмат (БФШ) смята, че отнемането на лиценза й от страна на Министерството на младежта и спорта (ММС) е неправомерно и се основава на незаконен доклад на инспектората към ведомството. Това личи от изпратено до министър Красен Кралев становище, подписано от изп. директор на БФШ Николай Велчев. Писмото е от 11 страници и е публикувано на сайта на централата - ChessBG.com.

В него точка по точка се оспорват всички заключения в доклада на ММС от 1 август. Именно на негова база Кралев постанови едноседмичен срок за възстановяване на над 2 млн. лв., за които се твърди, че БФШ е изразходвала нецелесъобразно между 2011 и 2014 г. Той изтече във вторник и в сряда бе обявено, че основаната през 1928 г. федерация е с отнет лиценз.

"Оспорваме изцяло представените писмени документи към доклада и считаме същите за неотносими и недоказващи направените в него констатации. Оспорваме изцяло както настоящия доклад, така и цитираните в него други доклади на АДФИ и на длъжностните лица Иван Иванов и Александър Александров от инспектората. Подчертаваме и твърдим, че констатациите на длъжностните лица не са направени лично и непосредствено на база на проверка на представените документи, изходящи и от двете страни, а основно на база приетото и цитираното от другите доклади. Въпросното обстоятелство не кореспондира с целта на закона и законосъобразното провеждане на една подобна проверка", пише в становището.

В заключение БФШ отправя покана към Кралев да присъства лично на свиканото Общо събрание в Пловдив на 19 август.

"Въпреки нашите възражения по доклада и несъответствието в становището ни с това на инспектората, Ви молим да разрешим възникналите противоречия с духа на взаимното разбирателство, консенсус и преговори", допълва Велчев.
752
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД