:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Снаряд е ударил спортен клуб в квартал, където се намира и руското посолство
Той молил да се върне в Русия, Кремъл отрича
Оцелели след стрелбата във Флорида се появиха на корицата на "Тайм"
Борисов иска най-тежки наказания за полицаите, пуснали без проверка самолета от Франция
СТАТИСТИКИ
Общо 373,599,153
Активни 435
Страници 13,635
За един ден 1,302,066

Шахматната федерация оспорва отнемането на лиценза от ММС

Българската федерация по шахмат (БФШ) смята, че отнемането на лиценза й от страна на Министерството на младежта и спорта (ММС) е неправомерно и се основава на незаконен доклад на инспектората към ведомството. Това личи от изпратено до министър Красен Кралев становище, подписано от изп. директор на БФШ Николай Велчев. Писмото е от 11 страници и е публикувано на сайта на централата - ChessBG.com.

В него точка по точка се оспорват всички заключения в доклада на ММС от 1 август. Именно на негова база Кралев постанови едноседмичен срок за възстановяване на над 2 млн. лв., за които се твърди, че БФШ е изразходвала нецелесъобразно между 2011 и 2014 г. Той изтече във вторник и в сряда бе обявено, че основаната през 1928 г. федерация е с отнет лиценз.

"Оспорваме изцяло представените писмени документи към доклада и считаме същите за неотносими и недоказващи направените в него констатации. Оспорваме изцяло както настоящия доклад, така и цитираните в него други доклади на АДФИ и на длъжностните лица Иван Иванов и Александър Александров от инспектората. Подчертаваме и твърдим, че констатациите на длъжностните лица не са направени лично и непосредствено на база на проверка на представените документи, изходящи и от двете страни, а основно на база приетото и цитираното от другите доклади. Въпросното обстоятелство не кореспондира с целта на закона и законосъобразното провеждане на една подобна проверка", пише в становището.

В заключение БФШ отправя покана към Кралев да присъства лично на свиканото Общо събрание в Пловдив на 19 август.

"Въпреки нашите възражения по доклада и несъответствието в становището ни с това на инспектората, Ви молим да разрешим възникналите противоречия с духа на взаимното разбирателство, консенсус и преговори", допълва Велчев.
785
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД