:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
От помещения, оборудвани със системи за осветление, отопление, поливане и вентилиране, били иззети растения в различен стадий на растеж
Има много хора в държавата, които се съпротивляват срещу реформата в здравеопазването, твърди Камен Плочев
Със случая е натоварено специализираното звено на служба „Военна полиция”, съобщават от МО
СТАТИСТИКИ
Общо 365,216,967
Активни 947
Страници 58,311
За един ден 1,302,066
Реконтра

Близък контакт от трети вид

Гербавите рептили са досущ калинки.
В сайтовете пише, че Земята се управлявала от рептили - в смисъл - гущероподобни политически креатури. Сигурно е така, защото съм забелязал, че след новините, в които всички ми мязат на гущери и жаби, по стената на кухнята започват да се въдят паяци, а след това полазват зелени гущери, които вечерят с тях. Не ми пречат - знам, че е делириум. Но снощи един гущер слезе от стената, настани се срещу мен на празния стол и рече делово:

- Сипи сега едно и дай виличка, та да отбележим първата близка среща от трети вид за тоя век!

Подозрителен съм към всичко, което шава и се интересува от салатата ми, затова предвидливо хванах ножа в дясната ръка и вилицата в лявата, насочих ги предупредително към натрапника и рекох:

- Трябва да предупредя, че съм въоръжен и доста уплашен, така че не отговарям за някои от действията си! Аман от рептили, от вас отърване няма ли!

Гущерът се заинтригува.

- Ама сериозно ли? Аз мислех, че нашата експедиция е първата, на която е разрешен контакт с вашата цивилизация. Ние идем с мир! Може ли една краставичка?

Нахален добитък!

- До краставичките ни ли опряхте? Ушите ни изядохте!

Рептилът съвсем се смути.

- Ама ние изобщо не ядем уши - веднъж опитах пача и никак не ми хареса!

- Естествено - рекох. - Пача ще ми ядете! Дай ви на вас трюфели и чер хайвер! И по каква работа насам?

- Искаме да предадем опита на нашата цивилизация на вашата - каза рептилът.

- И какво толкова може вашата цивилизация повече от нашата?

- Ами - ето това, например - каза гущерът, напъна се и изведнъж стана от зелен син. - Много е полезно, удължава живота и подпомага благоденствието!

- Слаба ракия - отбелязах. - Местните рептили това го правят от сума ти време - от зелени - сини, от сини - червени, от червени - жълти... По едно време дори на райета можеха да стават!

- Тогава ще ви предадем висшия си технологичен опит - каза рептилът. - Как да се справите със замърсяването на околната среда! Слушайте внимателно, няма да повтарям! Натоварвате отпадъците в транспортни кораби и ги изстрелвате с еднопосочен билет към астероидния пояс. Вие как мислите, се е появил астероидният пояс, а?

- Излишни разходи - отбелязах. - Нашите рептили, като видят, че си имаме излишен завод, го продават на някого и след година заводът го няма. На неговото място - екологична тревица и глухарчета, които наскоро открихме, стават и за салата, ако им викаш рукола; а край морето - еко-био хотел!

- Сериозно? - заинтересува се гущерът. - Това наистина е ново за нашата цивилизация! Мамицата им на ония от плановия отдел - пак са ни изпратили на грешното място!

- Това само доказва, че животът във вселената има един корен - прабългарския - рекох снизходително. - А вие сте нашите по-малки и по-прости братя по разум, ако това, което притежаваме, е разум. Тия грешки тук ги правим постоянно - пратим някого на държавни разноски някъде, после той пита от какъв зор е там, вече си бил напазарувал, и какво точно трябва да направи, за да отчете командировката. Но ние сме много по-развита рептилна цивилизация от вас - всички командировки при нас са отчетени!

- И какво да отчета за вашата планета? - попита плахо извънземното.

- Ами - да речем, - че сте установили контакт с по-висша цивилизация, която ви е научила, че тревата не само се пуши, но може и да се яде на салата - казах. - Що не боднеш едно листо от глухарчето на име рукола?

Много проста цивилизация - бодна глухарчето и рече, че й харесва. Какво толкова му харесват - убийте ме, не знам. Очевидно не всички сме рептили - ние глухарчетата може и да ги ядем на салата, но трева не пасем!

Или - поне така си мислим...
809
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД