:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
САЩ обаче обявиха, че изборите във Венецуела са „фалшифицирани“
След мача в Благоевград полиция изведе реферите, за да не бъдат бити от фенове на "Пирин"
САЩ плашат с най-строгите санкции Иран
Кремъл: Това е безпрецедентна руска мания, която може да уплаши инвеститорите
Шофьорът и спътникът му са били задържани след преследване
Това се случва за първи път от 57 години насам
Конференция "Медийна свобода и плурализъм"
СТАТИСТИКИ
Общо 381,410,478
Активни 1,198
Страници 156,564
За един ден 1,302,066
Реконтра

Близък контакт от трети вид

Гербавите рептили са досущ калинки.
В сайтовете пише, че Земята се управлявала от рептили - в смисъл - гущероподобни политически креатури. Сигурно е така, защото съм забелязал, че след новините, в които всички ми мязат на гущери и жаби, по стената на кухнята започват да се въдят паяци, а след това полазват зелени гущери, които вечерят с тях. Не ми пречат - знам, че е делириум. Но снощи един гущер слезе от стената, настани се срещу мен на празния стол и рече делово:

- Сипи сега едно и дай виличка, та да отбележим първата близка среща от трети вид за тоя век!

Подозрителен съм към всичко, което шава и се интересува от салатата ми, затова предвидливо хванах ножа в дясната ръка и вилицата в лявата, насочих ги предупредително към натрапника и рекох:

- Трябва да предупредя, че съм въоръжен и доста уплашен, така че не отговарям за някои от действията си! Аман от рептили, от вас отърване няма ли!

Гущерът се заинтригува.

- Ама сериозно ли? Аз мислех, че нашата експедиция е първата, на която е разрешен контакт с вашата цивилизация. Ние идем с мир! Може ли една краставичка?

Нахален добитък!

- До краставичките ни ли опряхте? Ушите ни изядохте!

Рептилът съвсем се смути.

- Ама ние изобщо не ядем уши - веднъж опитах пача и никак не ми хареса!

- Естествено - рекох. - Пача ще ми ядете! Дай ви на вас трюфели и чер хайвер! И по каква работа насам?

- Искаме да предадем опита на нашата цивилизация на вашата - каза рептилът.

- И какво толкова може вашата цивилизация повече от нашата?

- Ами - ето това, например - каза гущерът, напъна се и изведнъж стана от зелен син. - Много е полезно, удължава живота и подпомага благоденствието!

- Слаба ракия - отбелязах. - Местните рептили това го правят от сума ти време - от зелени - сини, от сини - червени, от червени - жълти... По едно време дори на райета можеха да стават!

- Тогава ще ви предадем висшия си технологичен опит - каза рептилът. - Как да се справите със замърсяването на околната среда! Слушайте внимателно, няма да повтарям! Натоварвате отпадъците в транспортни кораби и ги изстрелвате с еднопосочен билет към астероидния пояс. Вие как мислите, се е появил астероидният пояс, а?

- Излишни разходи - отбелязах. - Нашите рептили, като видят, че си имаме излишен завод, го продават на някого и след година заводът го няма. На неговото място - екологична тревица и глухарчета, които наскоро открихме, стават и за салата, ако им викаш рукола; а край морето - еко-био хотел!

- Сериозно? - заинтересува се гущерът. - Това наистина е ново за нашата цивилизация! Мамицата им на ония от плановия отдел - пак са ни изпратили на грешното място!

- Това само доказва, че животът във вселената има един корен - прабългарския - рекох снизходително. - А вие сте нашите по-малки и по-прости братя по разум, ако това, което притежаваме, е разум. Тия грешки тук ги правим постоянно - пратим някого на държавни разноски някъде, после той пита от какъв зор е там, вече си бил напазарувал, и какво точно трябва да направи, за да отчете командировката. Но ние сме много по-развита рептилна цивилизация от вас - всички командировки при нас са отчетени!

- И какво да отчета за вашата планета? - попита плахо извънземното.

- Ами - да речем, - че сте установили контакт с по-висша цивилизация, която ви е научила, че тревата не само се пуши, но може и да се яде на салата - казах. - Що не боднеш едно листо от глухарчето на име рукола?

Много проста цивилизация - бодна глухарчето и рече, че й харесва. Какво толкова му харесват - убийте ме, не знам. Очевидно не всички сме рептили - ние глухарчетата може и да ги ядем на салата, но трева не пасем!

Или - поне така си мислим...
853
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД