:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Заедно с операциите в Ирак, Сирия и други страни са похарчени 1,6 трилиона.долара
Предсрочни избори не са необходими
Подготвяният над година и половина нов закон за храните противопостави производителите на бутилирана вода - минерална, изворна и трапезна
Много вода ще изтече по Дунава преди Хърватия и Сърбия да заговорят за приятелски отношения между двете държави
Само за денонощие 11 загинаха в три катастрофи
СТАТИСТИКИ
Общо 356,798,027
Активни 926
Страници 58,413
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Дини, тикви, кратунки

Сезонът на дините. Властите - във ваканция, ерго - слабо медийно отразяване на мъдрите мисли на Гай Тиквоний. За сметка на това из печата дефилират всевъзможни други кратуни. Някои се изявяват по екотеми: "Решават за Калиакра бостан по бостан", информира "Стандарт", докато се бие в гърдите по случай 25-годишнината си.

"24 часа" го надминава (не само по възраст): "Ах, този зелен балон!" На страниците му депутатката Диана Саватева разсъждава как горите били вредни, понеже две жени в София пострадаха от паднало дърво, а на сечта трябвало да се гледа като нещо полезно за човечеството. Дип най-големи еколози се извъдиха в "Монитор" и образователното министерство: "Пенсионират хартиения дневник". Учителите вече щели да пращат мейл на родителите, ако детето им кръшка от час; хем да са в крак с времето, хем да щадят горите.

И "Труд" безмилостно плющи по зелените: "Главата на зеления октопод плаши с нови санкции". Но не всички бомби стряскат газетата: "Ресторант дава намаления на дами с големи гърди". И още по-добро: "Днес в 17.00 часа чупим електромерите". Не че било форма на протест срещу електроразпределителните дружества, ами поради глобалното затопляне мнозина щели да си пуснат климатика и да вдигнат консумацията. Важното е да счупим тъпомера с оригиналност.

В това отношение "Телеграф" е ако не ненадминат, то поне отявлен фаворит. "Ритници преди закуска стягат дупето", изяснява той някои реалности. Също и "Тесни дънки отлагат бебето". Ми... Ако не друго, плътските радости са си съвсем еко.

"24 часа", на свой ред, се възмущава по екотеми, но малко по-различни. Ощипала го организация за защита на животните: "Нов удар по туризма! Немска НПО иска забрана на файтоните по морето". Но не всичко европейско е лошо: "Производителят на "Нутела" и "Тик-так" иска да прави завод у нас". Дето се вика, от 1982-а насам "и ние пушим цигари "Кент" и ядем бонбонки "Тик-так"!
935
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД