:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
СТАТИСТИКИ
Общо 373,254,381
Активни 1,572
Страници 28,860
За един ден 1,302,066
Казус

Непълнолетна американка бе осъдена за склоняване към самоубийство

Мишел Картър убедила с SMS-и приятеля си да сложи край на живота си
Снимка: crimewatchdaily.com
Подсъдимата Мишел Картър заедно с адвоката си
Съд в САЩ за първи път произнесе наказателна присъда за склоняване към самоубийство. 20-годишната Мишел Картър от щата Масачузетс беше осъдена на 2 години и 6 месеца затвор по обвинение, че е накарала приятеля си Конрад Рой да сложи край на живота си през юли 2014 г. Тя обаче ще излежи ефективно едва 15 месеца от наказанието си, а в момента тече и процедура за обжалване на присъдата. Съдията по делото, което се гледаше в специализиран съд за непълнолетни, Лоранс Монц, реши също да накаже Картър за деянието й и с 5 години пробация.

Младата жена насърчавала приятеля си към самоубийство в стотици съобщения, които изпращала на мобилния му телефон. Мишел Картър дори го посъветвала да сложи край на живота си, като се заключи в колата си и вдиша отровните изпарения от автомобилните газове. "Ти си готов и подготвен. Всичко, което трябва да направиш, е да пуснеш двигателя и ще бъдеш свободен и щастлив", пише младата жена в един от SMS-ите. "Ако пуснеш въглероден окис за пет или десет минути, ти ще умреш до половин час. Губиш съзнание без болка. Заспиваш и умираш..."

Конрад Рой е последвал инструкциите на Мишел, тъй като на 13 юли 2014 г. тялото му е открито в неговия автомобил, паркиран пред магазин, на около 70 км от дома му. Според съдебната експертиза 18-годишното момчесе е задушило от изпаренията на изгорелите автомобилни газовеВ хода на съдебния процес подсъдимата твърди, че изобщо не си е давала сметка, че съобщенията им наистина могат да имат фатален край. Съдията Монц обаче е категоричен, че Мишел Картър е трябвало веднага да сигнализира за намеренията на приятеля си да сложи край на живота си, а не да поощрява това. Тя е знаела, че той е склонен да сложи край на живота си, тъй като е правил няколко опита и преди двамата да се запознаят.

Мишел и Конрад се срещат във Флорида през 2012 г., където и двамата са на почивка със семействата си. След това се виждат лично само няколко пъти, но поддържат връзка основно чрез размяна на текстови съобщения и телефонни разговори. В началото на връзката им Рой споделя с Картър, че планира да се самоубие, и дори й изпращал снимки на примка, висяща от дърво, и на пистолет. В един от SMS-ите дори й намеква, че можезаедно да сложат край на живота си "като Ромео и Жулиета"В продължение на две години Мишел го насърчава да посети лекар, да се лекува и му повтаря, че има "толкова много неща, за които да живее". В този период тя е настанена в болница за хранително разстройство и започва да пие антидепресанти. Малко след това поведението на момичето напълно се променя и Картър изведнъж започва да призовава приятеля си да сложи край на живота си. "Настъпи моментът и ти си готов... просто действай, скъпи", пише младата жена в SMS-а, който изпраща на Рой в деня, в който той се самоубива.

Делото беше следено с голям интерес в социалните мрежи не само защото е безпрецедентно, а и заради настоятелния тон на Мишел Картър в SMS-ите. "Не можеш да мислиш за това. Трябва просто да го направиш. Каза, че ще го направиш. Не разбирам защо още не си го направил", пише тя.

Адвокатът на подсъдимата Джоузеф Каталдо твърди, че клиентката му има нужда от консултация относно психическото си здраве, а не необходимост да бъде вкарана зад решетките. Обратът в поведението й се дължал на медикаментите, които й били предписани. Според него Мишел Картър е страдала от различни ментални заболявания като булимия, анорексия и депресия по времето, докато е била заедно с Конрад Рой и го е призовавала да сложи край на живота си. "Госпожица Картър ще трябва да живее с последствията от това до края на живота си... Ужасяваща случка, за която тя изключително съжалява", заяви Каталдо в заключителното си слово преди произнасянето на присъдата. Според него поведението на клиентката му е резултат от психичните проблеми, които е имала. Прокуратурата обаче не се съобрази с това и настояваше за строго наказание за Мишел Картър, като дори искаше максималната присъда от 20 години лишаване от свобода. Защитникът твърди, че Конрад Рой е бил решен да се самоубие и нито един SMS, изпратен от Картър, не е бил в състояние да промени мнението му. Според него момчето било изпаднало в тежка депресия заради развода на родителите си, а освен това било жертва на физическо и емоционално насилие.

Съдията Лоранс Монц обаче не се трогна от пледоарията на Каталдо и мотивира присъдата си с "жестокото и безразсъдно поведение" на подсъдимата.

Семейството на Конрад Рой изрази недоволство от присъдата на Картър. Майката на Конрад заведе и граждански иск срещу подсъдимата за обезщетение в размер на 4.2 млн. долара. Това стана около месец преди да бъде произнесено наказанието й. Исканата сума тя обяснява като финансови загуби, които семейството ще претърпи заради заплатите, които синът й е трябвало да получи през целия си живот.
Снимка: "Бостън Хералд"
Майката на покойния Конрад - Лин Рой, заедно със сестра му по време на делото.
Снимка: Си Ен Ен
Мишел Картър и Конрад Рой
4
1412
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
08 Август 2017 22:26
Стига с тия стари новини, Хитлер стигна на 100 километра от Москва!
08 Август 2017 23:47
За пръв път чувам за този случай. Малката ненормслница определено има за какво да плаща.
09 Август 2017 10:24
В този период тя е настанена в болница за хранително разстройство и започва да пие антидепресанти. Малко след това поведението на момичето напълно се променя...


"Ты ломаешь, скажем, ногу, тебе ее чинят. Для снятия боли прописывают легальные опиаты и релаксанты, например оксикодон или ксанакс. С помощью докторов ты подсаживаешься на опиум. Благодаря своему статусу больного и рецептам доктора, в течение нескольких лет ты легально получаешь все возрастающее количество "успокоительных".

РИА Новости https://ria.ru/world/20170716/1498504594.html


Не е виновно детето, легалните дилари на дрога са за затвора.
09 Август 2017 22:56
За момичето е по-добре в затвора, отколкото в психушка, пардон -- в институция.

А производителите на "медикаментите", с които е тъпкана?
А "лекарите", т.е. легалните дилъри на невротоксини?
За тях си трае дори адвокатът на момичето.

По едно време американските деца бяха тъпкани с тези гадости практически насила. Учителят докладва детето, "лекарят" определя хаповете и дозата, после редовно взима кръвна проба и ако се окаже, че детето не е взимало хаповете, може да се стигне и до отнемане на детето от семейството.

А диагнозите им бяха масово раздавани, най-вече Attention deficit hyperactivity disorder (ADHD).

Кеф:
https://en.wikipedia.org/wiki/Neuroleptic-Induced_Deficit_Syndrome
https://en.wikipedia.org/wiki/Attention_deficit_hyperactivity_disorder#Controversies
https://en.wikipedia.org/wiki/Medicalization
https://en.wikipedia.org/wiki/Controversy_surrounding_psychiatry

Не знам как е сега.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД