:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 299
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Валери Симеонов иска забрана на сергиите в големите морски курорти

 
От следващото лято преместваемите съоръжения в големите ни черноморски курорти ще бъдат забранени, каза вицепремиерът Валери Симеонов пред ТВ Европа.
"Обединени патриоти" ще внесат в парламента промени в Закона за Черноморското крайбрежие.
Симеонов смята, че през 2015 г. законът е променен изключително корупционно. Промяната ще засяга "големите национални обекти", тоест седемте големи курорта.
"Там не трябва да има никакви преместваеми обекти, защото те са тези, които съсипват нормалния и законния бизнес. Те са тези, които създават усещането в големите курорти, като ходиш, че се разхождаш из Капалъ Чарши или в някоя африканска туземска държава", каза вицепремиерът, цитиран от "Дневник".
54
2227
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
54
 Видими 
22 Юли 2017 21:06
Крайморски бизнесмен. Разчиства...терен.
22 Юли 2017 21:08
Следващия ход на Варели ще е да забрани всички кабеларки ...освен СКАТ
22 Юли 2017 21:08
Има мнение, че е по-добре да се оставят сергиите, а да се махнат хотелите.
22 Юли 2017 21:09
Искам да вярвам, че този път рИдакцията се е подготвила по-подходящо и материала в който “Симеонов се извини, че е изказал личното си мнение и обеща повече да не прави така" е вече готов за печат?
22 Юли 2017 21:13
"...някоя африканска ТУЗЕМСКА държава..." И това лице е вицепремиер!
Оправи добавките за стаж, сега се метна на сергиите... А ако някой зевзек продава печени тикви от сергия на Слънчака? Що ще прави тогаз патреот Варели? Много бързо забрави чемберите и обещанието си повече да не споделя публично личното си мнение...
22 Юли 2017 21:15
Имам сведения от Бургас ,че ще се запазят и хотелите и сергиите
но ще бъдат отделени от 10 метрова ОГРАДА
22 Юли 2017 21:18
Този все по важните теми се изказва! Това за "класа" беше ей така - да си дрънка, но със сергиите, явно има интерес.
"Къде най лесно можеш да скриеш дърво? - В гората" (от глупости)
22 Юли 2017 21:23
африканска туземска държава
там всички са туземски.
тук туземците сме на изчезване...
22 Юли 2017 21:27
„Най-силно дрънчат празни съдове”
Римска сентенция
22 Юли 2017 21:32
панКариба
22 Юли 2017 21:27

„Най-силно дрънчат празни съдове”
Римска сентенция


You made my day!
22 Юли 2017 21:35
нда, с пълна сила продължава да важи:
„баси държавата, щом аз съм ѝ вицепремиер“
22 Юли 2017 21:38
НЕ трябва да се забраняват сергиите в големите морски курорти на България, а да се забрани продажбата в тях на НЕпроизведени в България стоки!!!
Защото продажбата в България на НЕпроизведените в България стоки НЕ допринасят с нищо за развитието на българската Икономика, а подпомагат развитието на чужди Икономики! Туризмът в България трябва да е "износ на място" на българско производство- защото само така Туризмът в България може да играе важната роля на "локомотив" на българската Икономика/ а НЕ на китайската, турската, индийската, бангладешката и т.н./!
22 Юли 2017 21:38
...или в някоя африканска туземска държава", каза вицепремиерът, цитиран от "Дневник".


Доста смътно познаване на държавите в Африка.
Немалка част от тях са в по-добро състояние от България.
22 Юли 2017 21:39
На този глупак, няма ли кой да му каже, че улични сергии има в Гърция, Италия, Кипър, Малта, Франция, Испания и Португалия?
Като в някои от гореописаните държави, извън сергиите, доставят дори плодовете и зеленчука, разкарвайки го с камионетки по улиците.
22 Юли 2017 21:44
Ниво на компетентност - гащите и джапанките по сергиите по морето. Не, не е виновен той. Виновни са тези, дето я докараха дотам тази държава - със семпли субекти като този на върха на изпълнителната власт. СЕГА да му се радват, простотията му е в синхрон с тяхната.
22 Юли 2017 21:45
И професионалистките у витрина.
Ред и дисциплина требе да има, се пак...
22 Юли 2017 22:01
*
22 Юли 2017 22:07
Странно нещо - обикновено форумът е против циганите и циганските работи, а сега само и само да е против правителството, точно циганията и циганските работи защитава.
22 Юли 2017 22:20
Нищо странно няма, "патриотите" са много зле, направо лауреати.
22 Юли 2017 22:20
Манрико, скоро бях във Флоренция! Нямаш представа какви "цигански" работи има там - репродукции, фланели по сергиите, "туземски" герданчета, шалове и какво ли още не! Току преди "Понте Векио". А хората обичат да ходят там! И в Любляна ходих скоро - същата "циганска" работа! Вероятно колеги ще напишат и за други "цигански" градове?
22 Юли 2017 22:26
Вероятно колеги ще напишат и за други "цигански" градове?

Потвърждавам.
Venice Beach, CA си е цигански, колкото искаш. And more... Можеш да си купиш и трева ако ти е на сърце.
Туристи го посещават и за това.
22 Юли 2017 22:29
Те са тези, които създават усещането в големите курорти, като ходиш, че се разхождаш из Капалъ Чарши или в някоя африканска туземска държава", каза вицепремиерът, цитиран от "Дневник".
Това не е само усещане.
22 Юли 2017 22:31
А тези римски табиети по курортите чия заслуга са?
Този местен патриций сега ли ги забеляза? А случайно ли ще се скъса целият Му кабинет да забълбуква плебса със суджуци, сергии и какви ли не простотии, да се омазва до глезените при най-малката заявка за протест и да се въртят като факири, а за КТБ - тишина...
Той изведнаж стана тръбопроводчик-международник, а в страната не смее да се покаже...
Цигания е, вярно. Но тази на Слънчака бледнее пред гюбеците и вопиющото безхаберие на герберастията и прислужниците й.
22 Юли 2017 22:35
Вицето да не е решил да прави всички курорти Атлантик сити или Кан.

Валерка, Валерка, оправихте, държавата, сергиите сал останаха.
22 Юли 2017 22:55
Площадът в Царево е на две нива. Първото, около Читалището, винаги е било свободно от сергии. Второто - по-ниското - от тази година е изчистено.
Няма сергии!
Има деца, които правят каквото желаят.
Има въздух.
22 Юли 2017 23:03
Нямаш представа какви "цигански" работи има там - репродукции, фланели по сергиите, "туземски" герданчета, шалове и какво ли още не! Току преди "Понте Векио".

Бил съм, имам представа. Има и негри, които продават селфи стикове, Ролекси и чанти "Луи Вюитон". Има ги и на много други места. Но все пак по курортите сергиите са предимно събрани на регламентирани места, стационарни са, предполагам с регистрация и с плащане на данъци. И така трябва да бъде - и заради данъците, и заради контрола - особено върху храните.
22 Юли 2017 23:15
*
22 Юли 2017 23:15
Вчера докато вървях по улиците на Слънчев бряг най-много ме издразниха стационарните бази за гоупедите, електрическите уреди за придвижване...момчета които обслужват електро-педите седят на столове на тротоара и ти за да ги заобиколиш трябва да слезеш на улицата...на всичкото отгоре кабелите им и разклонителите са на самия тротоар, може да се спънеш в някой от кабелите...трябва внимателно да ги прескачаш...въобще тротоарите се използват за всичко но не и за целта за която са построени...да вървят по тях туристите...дори художниците смело за завладяли тротоарите...прическите, които са запазена марка на ромите също са на тротоара и когато мине дете с майка си...предприемчивата ромка настоятелно приканва туристката да направи прическа на детето й...което си е доста отвратително според мен...

...с други думи тротоарите би трябвало да се разчистят... тези търговци просто могат да навлязат на територията на хотелите...и без това те са хазяите и те прибират наемите...така че това много лесно и безболезнено може да се уреди от политиците, стигат да имат воля...

...остава въпроса защо общинските служители в Несебър позволяват тротоарите да бъдат използвани за търговска площ...но и на този въпрос лесно може да си отговорим...заради кинти...много кинти...
22 Юли 2017 23:20
...и заради контрола - особено върху храните.


Да внимават за развалено конско. Готвачите в Европа така и така са от Могадишу, поне продуктите да не са отпадъци.
22 Юли 2017 23:28
Какво ви става, бе, хора?
Варели си е диване от сорт и върши тъпизъм след тъпизъм, но в случая е прав.
Защо, ако някой, когото не харесвате, вземе, че свърши нещо полезно, искате да е свършил цялата работа на света - да е оправил икономиката и демографията, образованието и медицината, войската и полицията, а и да е срутил Шестоъгълния в парка на НДК.
Аман, бе, братя американци!
23 Юли 2017 00:16
Всичката Мара втасала, сал със сергиите не сколасала. Колчем карадениз-мюдиринът окне, от икономическо-демографското портфолио на Гавърнмента серсемлик изскача. Дека е Башбаканът, вчера суджук, днес кюлоти.
"Сеирджи чок, ама алъш-вериш йок"
- http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=6&WorkID=24&Level=1
23 Юли 2017 00:20
ТУТКАЛЧЕВ,
/:/
22 Юли 2017 23:28

......................................................................................
И аз да попитам тези, които плюят по тази идея на Валери Симеонов: вие "За!" или "Против!" сте сергиите по улиците и алеите на големите български курорти?!
Аз съм твърдо "Против!"- НЕ само от естетична и урбанистична гледна точка, но и защото те с нищо НЕ допринасят за Икономиката на България/ по-горе съм обяснил защо!/!
Да, тези сергии НЕ са най-големият проблем сега на НЕнародната/след 1989 г./ "демократична" Република България, но щом е станало дума и за тях, какво лошо има в това да се каже и признае, че и те са проблем- при това вече почти три десетилетия НЕрешен проблем, както са НЕрешени и много от другите проблеми в днешна България! Е, В. Симеонов ли е виновен, че има толкова много НЕрешени от управлявалите преди него България проблеми?! ПФУ!
23 Юли 2017 00:22
ОП-Опитомени "Патриоти".
23 Юли 2017 00:30
Пенчо бре
22 Юли 2017 22:20
У Венециата на секи по-големшок сокак (разбирай над 180 см ширина) си беа сергиа до сергиа, дори и едан мангал из Джамбил са запознав.
Хеле златна Прага сите сергиджии у центъро са отде Татар-Пазарджишко надоле
Как е по Виената - не знам.
23 Юли 2017 00:35
Това ли ви е светлият европейски пример - че имало и там сергии и цигания?
Да, Европа усилено се циганизира, ориентализира и африканизира.
Какво, да се радваме и подражаваме точно на това, така ли?
23 Юли 2017 01:19
На френската ривиера дори африканци директно на плажа продават слънчеви очила нанизани на един квадратен метър сторипорова плоскост.
Ходят между хората под чадърите и предлагат.
През 5 минути и се редуват - пържени кифли, варена царевица, очила, каишки за китки, диадеми, цветни ластици и квот се сетиш.
Китайците предлагат масажи.
23 Юли 2017 01:40
Бобърче, 2017-07-23 01:19:32

И това Ви харесва?

Иначе - и тук има единичен екземпляр (от години един и същ), който предлага зрелищно царевица и кифли . Но никога, ама никога, не влиза под чадърите. Броди самотен и вика.

Туткалчев -

Темата, обаче, е за сергиите. Отидете, Бобърче, в Китен и Приморско. Ако ви харесва - замълчавам.
23 Юли 2017 02:18
...тийбаидържавата , щом Вицепремиеринът се занимава със сергии....


23 Юли 2017 02:59
С какво предлагате, г-н полат (вероятно), да се занимава вицепрмиерът?
23 Юли 2017 04:59
а да се забрани продажбата в тях на НЕпроизведени в България стоки!!!

23 Юли 2017 05:48
Там не трябва да има никакви преместваеми обекти, защото те са тези, които съсипват нормалния и законния бизнес.

Валери Симеонов си е казал мотивите, ама видно не се чете. Хич не му дреме за естетика. Вълнува се, че сергиите подбиват цените и оборотите на стационарните обекти. С две думи Валери Симеонов иска унищожаване на конкуренцията.

Че е скаран с правовото съзнание е ясно. Иначе щеше да се усеща какъв скандал предизвиква не само сега, а когато блъскаше баби на границата за да ги лиши от правото им на глас.
23 Юли 2017 06:04
Това си е ачик платен опит за лобиране, ама народа тук се прави на ощипан...
23 Юли 2017 07:02
Избягвам черноморието като място за отдих, именно заради липсата на естетика в курорните зони. Но има, все още, бързо и зле урбанизирани селяни, на които панаирджийската атмосфера с характерната й натрапчивост им допада.
23 Юли 2017 07:41
Време е да се забрани на прости и глупаци,според собствените му оценки,да стават премиери,вицета...Тогава ще отпаднат и другите забрани...
23 Юли 2017 07:45
Пък аз така обичам да се разхождам сред шарени сергии...
23 Юли 2017 08:13
Валерката оправи демографията, почва сергиите.
Добре е да мине курс по връзки с обществеността/или да му назначат някой разбиращ от това.
Вместо твърдо да заствата зад точките на ОП и НФСБ 'ръси бисери на корем'.
23 Юли 2017 08:18
Не так страшен дурак с инициативой, как дурак с инициативой и мандатом.
23 Юли 2017 08:39
Миранда 07:45
23 Юли 2017 09:08
И аз да попитам тези, които плюят по тази идея на Валери Симеонов: вие "За!" или "Против!" сте сергиите по улиците и алеите на големите български курорти?!

Имаме ли правото да забраним сергиите във Варна, Бургас, Созопол, Несебър и т.н., а същите да ги има в Стара Загора, Велико Търново, Кюстендил, Плевен, че и в София?
Как ще се формулира такъв закон, който забранява на част от българските общини да издават разрешения за тротоарно право, на другите да позволява?
23 Юли 2017 09:29
onzitam
23 Юли 2017 09:08


— По щучьему веленью,
По моему хотенью
Критерият е във второто изречение от приказката! Законът е "Заповед на Щуката". Щуката знаете Кой е!
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД