:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 248
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Валери Симеонов се отказа от отпадането на клас прослужено време

Преценявам, че беше грешка да казвам личното си мнение за отпадането на класа за прослужено време, защото то се прие като позиция на правителството.
Лично изказвам съжаление за отзвука, който предизвикаха думите ми, личното ми мнение, изказано без някой да го е искал от мен.
Това каза вицепремиерът Валери Симеонов в Министерски съвет след среща с премиера Бойко Борисов и синдикатите, предаде „Фокус“. „Съжалявам, че съм си изразил личното мнение, ще се постарая занапред това да не се повтаря“, заяви той.
Класовете за прослужено време трябва да отпаднат, каза на 13 юли пред журналисти в МС вицепремиерът Валери Симеонов след среща с работодателски организации. Това е един остатък от миналото, добави тогава той.
Бизнесът отдавна настоява за отпадане на класа "прослужено време".
Току-що приключи среща при министър-председателя с присъствието на министъра на финансите, както и представителите на синдикатите. Обсъдихме както този въпрос, така и като цяло работата на Националния съвет за тристранно сътрудничество и се обединихме около позицията, че всички теми, свързани с трудовото законодателство, трябва да бъдат обсъждани там, обясни днес Валери Симеонов. Той отговаря за работата на тристранката.
Темата за клас „прослужено време” не е във фокуса на общественото внимание и днес беше свалена от дневен ред, каза президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов. Той добави, че на срещата се е говорило и за това, което предстои на България, онази мъка с енергетиката (бъдещето на големите горивни инсталации в комплекса "Марица-изток", заплашени от затваряне по евродиректива) и за много други неща.
Президентът на КНСБ Пламен Димитров също подчерта, че добавката за професионален опит и стаж не е темата на България в момента. Темата са доходите, кадрите, които липсват, увеличението на пенсиите, реформите в образованието и здравеопазването и по тях заедно ще търсим решение, заяви той.
Пламен Димитров напомни, че клас "прослужено време" няма от 2007 г. Класът беше заменен с добавката за професионален опит и стаж, която е доста по-различна, обясни той.
Да сложим на масата това, което може да върне доверието на българите, че имат шанс родината им да не загине и да не изчезне в следващите 10-15 години, каза още председателят на КНСБ.

18
2268
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
18
 Видими 
20 Юли 2017 12:08
Защо се бавят дежурните лайн-мети, ето удобен случай да лаят по Патриотите ?
20 Юли 2017 12:10
20 Юли 2017 12:14
Имало е яки чембери!
20 Юли 2017 12:16
И добре е направил.
20 Юли 2017 12:17
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
20 Юли 2017 12:18
Ми,явно някой го е подсетил,че избирането му /влизането в Парламента не е пожизнено
20 Юли 2017 12:28
Той може и да се е отказал, но благодарностите - към Бочко!
20 Юли 2017 12:30
Ако аз си изкажа личното мнение за Бачо Варели, sybil ще ми даде ли възможност да съжаля?
20 Юли 2017 12:33
плазмодиите са безинтересни. те са без мозък. затова умеят да плуват в посоки, неконтролирани от централна система. важното е да имат за плюскане и откъде излишното да излезе.
20 Юли 2017 12:39
След "се случва" новите кухи паразитни изрази на "управленците" са - "не е в дневния ред на обществото", "не е във фокуса", "не е тема"... А за "мъката в енергетиката" да се изкаже Хъбиста, Той е визионер!
20 Юли 2017 12:54
Типичен пример за модела на кабинета БХ III - пускаш партнерите да дрънкат по тиливизурЪТ, а после Върховния Гръмовержец разрешава въпроса с един замах!
Къде ли изчезна и НЕновината, за търканията с Македония по готовия уж договор, с който официално признаваме "македонски език"?
20 Юли 2017 12:59
Валери ще се окаже най-слабото и неадекватно звено в Управлението. Май трябваше да работи в Парламента. В кабинета хич го няма - само пречи...!
20 Юли 2017 13:13
След разговор с Него, Валери Симеонов заяви: Това е моето мнение, но аз не го споделям.
20 Юли 2017 13:16
Нале, мама трябваше да е вице, а Варели - "без портфейл", щото си е безсребреник и се жертвува само за благото на плебса... Събрал ги е кой от кой по-уметни...
Третото Му царство започва да затъва и го държи само шамандурата "председателство". До кога - не се знае.
20 Юли 2017 13:41
ЗЛАТИЯ 20 Юли 2017 12:18
Ми,явно някой го е подсетил,че избирането му /влизането в Парламента не е пожизнено

Има разлика между Пандиз-палас и Парламента, нали?
20 Юли 2017 14:01
Допирът до БХ е заразен.
Сутрин едно, на обяд друго, а вечерта се отрича всичко.
20 Юли 2017 14:14
Каква ирония, единственото долу- горе смислено предложение на този "политик " и го навряха там някъде...
Че така наречения " клас " е отживелица е ясно, но при такива силни синдикати , за които основната членска маса и главната хранилка е държавната енергетика е ясно , че няма как да се отмени.
В някои подразделения съм виждал да се начислява добавка за професионален опит срещу осиурителен стаж като ЕТ. Кой ти прави разлика между трудов и осигурителен стаж пък и има ли значение за харчещите " през просото ". В частния бизнес отдавна е ясно - като е определена заплата 1000 лв - мога да кажа че 200 лв в нея са за професионален опит. Още много може да се пише , ама няма смисъл
20 Юли 2017 14:21
FIRST 2
20 Юли 2017 12:59

Държат го за да илюстрира, че има и по-прости от Него, и да внимаваме, и че добре, че е Той да оправя нещата!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД