:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Русия предупреди САЩ да не си играят с огъня в Сирия
За София сумата е 3023,64 лв.
Най-голям е напливът към прокуратурата
Молитва с цел подкрепа на операцията „Маслинова клонка” била озаглавена: "Джихад: Борба с живота и благата по пътя на Аллах”
Григор Димитров се изкачи до №4 в световната ранглиста
СТАТИСТИКИ
Общо 369,172,018
Активни 1,455
Страници 109,176
За един ден 1,302,066

Москва призова европарламента да осъди оскверняването и унищожаването на съветски паметници

Според руските депутати, тези действия показвали "престъпна логика на прослава на нацизма"
Руското правителство призова Европейския парламент да осъди унищожаването и оскверняването на съветските паметници. Това се посочва в изявление, отправено към парламентите на страните членки на ЕС, ОССЕ, Съвета на Европа и Европейския парламент, предава БГНЕС.
"Депутатите от жалбата Държавната Дума призовават европейските парламенти да осъдят неотдавнашното увеличение на случаите на унищожаване и оскверняване на паметници и мемориали, издигнати в чест на съветските войници, дали живота си за освобождението на Европа от нацизма", се посочва в текста на резолюцията, изготвена от председателя на Държавната Дума Вячеслав Володин и лидерите на четирите парламентарни фракции.
В него се подчертава, че "не може да има прошка за онези, които обиждат паметта на войниците и офицерите от Червената армия, партизаните, бойците от съпротивата и жертвите на Холокоста по време на Втората световна война."
Депутатите отбелязват, че "решения като богохулния акт на полските власти, които се основават на желанието за омаловажаване на решаващата роля на Червената армия в освобождението на Европа и на света от нацистите, показват престъпна логика на прослава на нацизма”. Според тях, като следствие от това, младото поколение на Европа не знае истината за най-страшната война на ХХ век.
По-рано тази седмица полският президент Анджей Дуда одобри измененията в закона за забрана на пропаганда на комунизма или друга тоталитарна система в имената на сгради и обекти, в които е разписано разрушаването на паметниците от съветската епоха, включително тези в чест на Червената армия. Поправките не се отнасят до паметниците, намиращи се в гробища, а само до тези, които са изложени на широкия обществен поглед и демонстрират комунизма – като произведения на изкуството и скулптури, вписани в съответните регистри. В Полша са преброени поне 469 такива обекти, около 250 от които са посветени на Червената армия.
42
2000
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
42
 Видими 
19 Юли 2017 18:45
Декомунизацията в Полша започна още след създаването й, продължи от Хитлер, сега просто програмата е пак в действие...
Утре ще поискат Смоленск и Москва, а може и Харбин и Пекин...
-----------------------
Сайтът на Генек
19 Юли 2017 19:01
младото поколение на Европа не знае истината за най-страшната война на ХХ век.

Как да не знае? Знае, че САЩ са победили... И в САЩ знаят същото...
Гадна западна пропаганда!!!
19 Юли 2017 19:06
Така наречените паметници имат характера на политическа пропаганда. Настъплението на съветската армия в источна Европа просто замества един тоталитаризъм с друг, след като подялбата на Европа между нацистка Германия и СССР се оказва невъзможна. Така, че това не са паметници, а пропаганда в триизмерен вид. На загиналите хора в тази война се полагат мемориали от съвсем друг тип. Всички извършители и съучастници в престъпленията на комунистическия тоталитаризъм биха се признали за виновни, ако допуснат символите на престъпното им минало да бъдат премахнати.
19 Юли 2017 19:09
Истината е, че одъртелите и изкукуригали господари на света са разбрали, че си отиват, наследниците има са ги отсвирили отдавна, щото са по душа алчни тъпанари и сега драпат да повлекат света със себе си, настройвайки всеки срещу всеки. Сатаниннско удовлоствие е за тях да видят как не само те потъват...
Носете си новите дрехи - този свят, за съжаление е обречен и наистина Земята е най-добре да се отърве от паразитите, наречени "хора" и да започне отново...
19 Юли 2017 19:10
Кого, като самостоятелна сила, са победили САЩ! Кога? Себе си, в гражданската си война. Никой друг и никога.
19 Юли 2017 19:11
СТАЙНБЕК,
/:/
Гадна западна пропаганда!!!

....................................................................................
Пак да го кажа: Пред западната "демократична" пропаганда, някогашният отдел "Пропаганда" на ЦК на БКП/ или КПСС/ ряпа да яде! Тия на Запад са абсолютни майстори/професионалисти!/ по зомбиране на масите, чрез подбор и изопачаване на фактите и истината!!! Кремъл трябва да се учи от тях- и с техните камъни по техните глави!
19 Юли 2017 19:16
Химикал

19 Юли 2017 19:10Кого, като самостоятелна сила, са победили САЩ! Кога? Себе си, в гражданската си война. Никой друг и никога.

Химикал, току що изпусна в атмосферата оста сериозно количество CH4.
19 Юли 2017 19:17
Поляк - това е професия.
http://fanread.ru/book/7301787/?page=1
KАТЫНЬ. ЛОЖЬ, СТАВШАЯ ИСТОРИЕЙ
Прудникова Елена Анатольевна

brightside спечели наградата "Златният Гьобелс". Дано водещият оперативен офицер
оцени подобаващо"труда" му.
19 Юли 2017 19:22
Първото предложение на Путин винаги е най-доброто.
19 Юли 2017 19:24
//
19 Юли 2017 19:24
Държавата ,САЩ, и васалите й,ЕС и НАТО,следват правата линия-СССР/Русия е главният победител над фашизма.Другите се присламчиха накрая на войната ,за да откраднат победата.СЕГА правата линия воюва с главния си враг-Русия.Значи ние сме вече с врага на Русия-фашизма.Затуй нацистите в Окраина са наша рожба.И в Полша.А паметниците на загиналите в борбата с фашизма са трън в...петата ни.Значи-рушене.Логика,ама...после пищим.
19 Юли 2017 19:27
Повече от сто са били паметниците на Сталин у нас.
http://www.lostbulgaria.com/?s=%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BD
19 Юли 2017 19:30
Поляк не е професия, а нещастна мерзост. Неблагодарността е най-отвратителното качество.
19 Юли 2017 19:36
"решения като богохулния акт на полските власти, които се основават на желанието за омаловажаване на решаващата роля на Червената армия в освобождението на Европа и на света от нацистите, показват престъпна логика на прослава на нацизма”
Ами руснаците сами са си виновни - трябваше да се спрат на старите граници след като разбиха германците и да оставят Полша в сладката прегръдка на нацизма. Намаше да измрат толкова руски войни и нямаше да има неблагодарници днес. За следващият път да си знаят.
19 Юли 2017 19:46
Газпром да газифицира всички концлагери на полска територия
а Германия да ги приватизира и отвори наново.....има бая полски матриял
19 Юли 2017 19:46
За следващият път да си знаят.

Нали вече става ясно-руски пешеходци не ходят.Пускат Калибри и Искандери и...тишина./На ракетата пише:След мен тишина/.И започват от държавата-САЩ,после васалите й-НАТО и ЕС.За нас мислете,не за руснаците.
19 Юли 2017 19:54
Настъплението на съветската армия в источна Европа просто замества един тоталитаризъм с друг
ето го бе, следващият оправдател, дето се мъчи чрез принизяване на комунизма да оправдае фашизма.

гнъс
19 Юли 2017 19:59
МО на Русия разсекрети много документи, свързани с освобождението на Полша от фашистите.

http://poland1944.mil.ru/

Телеграмма союза польских патриотов за подписью Ванды Василевской от 17.11.1943 года (оригинал на польском языке и перевод).

«…Своими героическими боевыми подвигами вы воздвигли мост, соединяющий нас с братским народом, с котором мы хотим жить в согласии и дружбе в предстоящие великие годы строительства после окончательной совместной победы над врагом».


Обращение Военного Совета Польской Армии в СССР к соотечественникам в стране. Опубликовано в газете «Вольна Польска» 01.07.1944 г. Перевод с польского.

«…Братья. Поднимайтесь все на борьбу с гитлеровскими оккупантами. Не верьте лжи немцев или их сознательных или бессознательных агентов о Советском Союзе и нашей Польской Армии. Встречайте достойно союзническую Красную Армию, которая имеет величайшие заслуги в деле победы над немцами. Помогайте нашей армии и советским войскам уничтожать немецкие вооруженные силы».


Какво им стана на поляците, какво ядоха и пиха, че така се обърнаха на 180 градуса?
19 Юли 2017 20:06
Какво им стана на поляците, какво ядоха и пиха, че така се обърнаха на 180 градуса?


За по-лесно бих употребил 'поляк е диагноза" , но не това е разковничето.

Болшинството консуматори в ЕС вече са така. Трева -> Пасе -> Ока
19 Юли 2017 20:06
Ами руснаците сами са си виновни - трябваше да се спрат на старите граници след като разбиха германците и да оставят Полша в сладката прегръдка на нацизма. Намаше да измрат толкова руски войни и нямаше да има неблагодарници днес. За следващият път да си знаят.


Те и за нас вече си знаят! Ако се наложи, има да чааакаме да ни помогнат... Щото неблагодарността е много гадно нещо!
19 Юли 2017 20:45
Така наречените паметници имат характера на политическа пропаганда. Настъплението на съветската армия в источна Европа просто замества един тоталитаризъм с друг, след като подялбата на Европа между нацистка Германия и СССР се оказва невъзможна. Така, че това не са паметници, а пропаганда в триизмерен вид. На загиналите хора в тази война се полагат мемориали от съвсем друг тип. Всички извършители и съучастници в престъпленията на комунистическия тоталитаризъм биха се признали за виновни, ако допуснат символите на престъпното им минало да бъдат премахнати.

19 Юли 2017 20:57
Види се, че е много bright в главата човекот:
На загиналите хора в тази война се полагат мемориали от съвсем друг тип
...
Като паметникът на онези, бомбардирали София, ли?
19 Юли 2017 20:59
Израелският кнесет също осъди оскверняването и унищожаването на съветските паметници. Чакаме и европарламентът да се събуди.

А поляците искам да ги питам само едно: Ти раждал ли си се в лагер от изнасилена майка? Тогава целувай ръка на червеноармееца.
19 Юли 2017 21:04
Другите се присламчиха накрая на войната ,за да откраднат победата...

"Другите" воюваха с нацистите цяла година, през което време СССР беше "присламчен" към Германия, снабдяваше Германия със стратегически суровини и налагаше съветско управление на прибалтийските държави заграбени в сговор с Германия.
Докато "Другите" воюваха с Германия, Сталин изпращаше на Хитлер благодарности и честитки и го насърчаваше да не се ограничава само с въздушна война срещу Англия, ами да стовари и десант.
Само след година обаче Сталин се молеше на "Другите" за всякаква помощ, която биха могли да му окажат срещу бившия приятел Германия.
19 Юли 2017 21:15
Само да припомня на "светлата страна", че все пак на БЪЛГАРСКИ се пише иЗток, а не иСток!!
19 Юли 2017 21:33
Докато "западните демокрации" изключват СССР от консултациите при прекратяване на договора от Локарно, докато "демокрациите" изключват СССР от Мюнхенската конференция, докато Франция сключва договор с СССР през 1935, но отказва разговори на ниво ГЩ, което значи, че договорът няма военно измерение, докато Полша отказва да пропусне съветски войски през своя територия, в изпълнение на договора от 1936 между СССР и Чехословакия, в случай на нападение на Германия над Чехословакия, това е ясен знак, че "демокрациите" и в частност Великобритания, се стремят да насъскат Хитлер към война с СССР. Изправен срещу коалиция от "демокрациите" Сталин прави всичко възможно да защити Съветите.
И чак след окупацията на Прага от Хитлер Британия изоставя политиката на съглашателство с нацистите.
19 Юли 2017 21:51
Е откъде всяка ярка из ет черпи достатъчно наглост, че да определя какви паметници се полагат на достойни хора, загинали и за неговата свобода? Чиба!
19 Юли 2017 21:59
След като прегледах форумните "мнения" започнах да вярвам в съществуването на духове. За едни дребни пари да оплакваш поотминалото мракобесие, чиито последици още не са отминали... срамно. Цялата тази съветска измишльотина просъществува само чрез терор над населенията и се срути поради култивирането на малоумия. Оцелява само читавото - природен закон.
19 Юли 2017 22:16
След като прегледах форумните "мнения" започнах да вярвам в съществуването на духове. За едни дребни пари да оплакваш поотминалото мракобесие, чиито последици още не са отминали... срамно. Цялата тази съветска измишльотина просъществува само чрез терор над населенията и се срути поради култивирането на малоумия. Оцелява само читавото - природен закон.
Грешиш, с тези мнения са си защитавали кариерата, привилегиите, апартаментите на жълтите павета, вся власт советом, избиването на българския елит и достоините настоящи пенсии, не е малко!
19 Юли 2017 22:19
ПГеоргиев
19 Юли 2017 19:59
Какво им стана на поляците, какво ядоха и пиха, че така се обърнаха на 180 градуса?


Отговорът е много прост. Полша с хитлеристите вътре, е нещо съвсем различно от Полша без хитлеристите вътре. Нормалните хора му викат "черна неблагодарност", но в Полша си имат друг термин, нещо за чест, шляхта и такива работи.
19 Юли 2017 22:22
....Поляк - това е професия....
.
..а комуноид - епикриза.
19 Юли 2017 22:26
А запознати ли сте, че Полша по онова време напада първо Чехословакия - преди да бъде нападната от немците.. А след Първата световна (когато в Русия идва Ленин), пак поляците - присъединяват разни земи от тогавашната Русия. След което се създава СССР (УССР, БССР и т.н.).
19 Юли 2017 23:19
Москва да се спре с призивите си . Глас в пустиня. По добре е да струпа десетина багери и булдозери около Катин .
19 Юли 2017 23:21
Пред западната "демократична" пропаганда, някогашният отдел "Пропаганда" на ЦК на БКП/ или КПСС/ ряпа да яде! Тия на Запад са абсолютни майстори/професионалисти!/ по зомбиране на масите, чрез подбор и изопачаване на фактите и истината!!!
Чудно как зомбирани от отдел "пропаганда" на ЦК на БКП/КПСС могат видят зомбита другаде!
20 Юли 2017 04:10
Мисля че Русия има средства да постави екрани ( защитени с с бронирано стъкло ) по границата на Русия и евентуално Белрусия ( предполагаам че батка Лукашенко нема да се откаже от некой друг лев наем за площа наета за екраните ) с Полша който 24 часа да излъчват/въртят архивни материали от Варшавското Гето , Овсиенцим , Треблинка , офанзивата при освобождаването на Полша и концлагерите , разсекретени документи и тн

Апропо излиза че чичо Йосиф е бил много далновиден - няма благодарност - има васали
20 Юли 2017 04:20
"Мы все прекрасно знаем: не зная своего прошлого, у нас нет права на будущее, — говорит заместитель председателя Кнессета Тали Плосков. — Солдаты Красной армии – это те солдаты, которые открыли ворота Освенцима".


20 Юли 2017 05:31
ТЪМНО ПИВО,
/:/
paragraph39: Пред западната "демократична" пропаганда, някогашният отдел "Пропаганда" на ЦК на БКП/ или КПСС/ ряпа да яде! Тия на Запад са абсолютни майстори/професионалисти!/ по зомбиране на масите, чрез подбор и изопачаване на фактите и истината!!!
...
Чудно как зомбирани от отдел "пропаганда" на ЦК на БКП/КПСС могат видят зомбита другаде!

.....................................................................................
Това чудене е присъщо само на зомбираните от западната пропагандна машина!
Отвори си очите и разума- и ще видиш и разбереш!
20 Юли 2017 07:37
"Другите" воюваха с нацистите цяла година

Види се, че в Папуасия историята е на ниво... Ха сега ни отвори нас как "воюваха" другите цяла година и за някое велика битка по западния край... освен при Дюнкерк, разбира се... И защо аджеба са я нарекли "странна" тази "война"...
20 Юли 2017 08:23
Днешна Полша не е марионетната на СССР ПНР, а продължение на държавата, нападната от СССР на 17.09.1939 г. По това време полската армия се сражава героично срещу войските на нацистка Германия.
Затова руските аргументи че демонтирането на съветските паметници било прослава на нацизма са смехотвотни.
Останалото е врякане на лица със съветско самосъзнание по форумите...
20 Юли 2017 08:26
как "воюваха" другите


"Другите" са само и единствено Великобритания, която, наистина , от лятото на '40-та до пролетта на '41-ва, е сама срещу силите на Остта на три континента. Нещо повече - налага й се да воюва дори и с довчерашния си съюзник Франция. Битката за Британия е първия истински величав момент в хода на ВСВ и първото сериозно начуквне на каските на нацитата (Райха губи над Англия и Ламанша 1880 самолета) - да се умаловажава този епизод е смешно и издава невежество или преднамереност, не по-малко грозна от Ивоинджевската, но с обратен знак.
20 Юли 2017 09:41
(Райха губи над Англия и Ламанша 1880 самолета) - да се умаловажава този епизод е смешно и издава невежество или преднамереност, не по-малко грозна от Ивоинджевската, но с обратен знак.


Самолетите са нищо. Ти кажи колко души са загубите на Германия при "битката за Англия" и колко на Англия. Само това може да бъде аргумент за това кой на кого е начуквал каските.
20 Юли 2017 11:00
Норвегия, Франция, битката за Британия, Гърция, Крит....
Само гърците и бритнаците спечелиха три месеца, та др. Хитлер "вероломно" нападна съюзника си др.Сталин чак в края на юни вместо в началото на пролетта.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД