×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Юнкер и без това покани само България, Франция, Италия, Австрия, Гърция, Германия и Испания.
Децата им не могат да учат в новопостроено училище. Сградата даде дефекти, а ремонт още няма
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,715,116
Активни 406
Страници 10,585
За един ден 1,302,066

Километрични колони от леки коли се извиха по границата

Причините са повреди в информационната система и отпускарските пътувания на гастарбайтерите
СНИМКА: БГНЕС
На пункта Калотина в понеделник е имало опашка от около 3000 коли, свидетелстват шофьори пред Нова тв.
Огромни опашки от стотици и дори хиляди коли се извиха по границата, като на няколко контролно-пропускателни пункта колоните достигнаха по няколко километра.

По обяд вчера опашката от чакащи леки автомобили на българо-турската граница при ГКПП Капитан Андреево се оказа около 5 км от българска страна. Официална причина за ситуацията не бе обявена, но ден преди това се оказа, че има прекъсване на работата на турските гранични служби. Дори в неделя сутринта се стигна до официално и цялостно затваряне на Капитан Андреево. Тогава българското МВР обяви, че към 8.30 ч сутринта "от турска страна е преустановено пропускането поради технически проблем". Граничната полиция препоръча леките и товарните автомобили да се насочват към ГКПП Лесово и Малко Търново.

Вчера Капитан Андреево работеше, но постоянно и бързо трупаше опашки. Предполага се, че допълнителните проблеми идват и от масовото придвижване към Турция на гастарбайтери.

Нова тв съобщи за опашка и на граничния пункт Калотина - около 3000 коли са се струпали в буферната зона между митниците на България и Сърбия. От МВР съобщиха за "изключително интензивно движение на вход на ГКПП Калотина, предимно от турски граждани, работещи в ЕС, които пътуват към югоизточната ни съседка". Граничният контрол на влизащите коли се извършвал на 10 гишета.

И през уикенда по пътищата имаше много проблеми. Редица катастрофи и силният дъжд пък доведоха до кошмарен трафик по автомагистрала "Тракия" в посока София в неделя. Задръстване имаше и по обходния маршрут през Костенец и Момин проход, по който се отбиват попадналите в огромната тапа на аутобана. Задръстването по "Тракия" било достигнало в един момент около 35 км.

На магистрала "Тракия" в района на Ихтиман пък отново се оказа, че има ограничение на скоростта. Причината за въвеждането му се оказала ограничена видимост заради задимяване, предизвикано от тлеещото сметище край Ихтиман. Максимално разрешената скорост беше 50 км/ч.

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) съобщи и за изключено осветление в тунела при Кресненското ханче. Причината била повреда в електрическото захранване.

687
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД