:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
В 30 града в България и 8 в Европа поискаха да знаят кой е собственик на "Юлен"
Прокуратурата, ДАНС и съдът не намериха престъпление в манипулирането на данните в БАЦИС
В някои части на Сибир живакът падна до почти минус 70 градуса
Фонд "Земеделие" ще управлява 2.91 млрд. лева за европрограми и проекти
Разговорите може да са в София или Брюксел
СТАТИСТИКИ
Общо 365,016,007
Активни 1,234
Страници 124,149
За един ден 1,302,066

Работниците без трудов договор се увеличават

Повече работници без сключен писмен трудов договор са хванали инспекторите по труда. Увеличението на случаите се наблюдава за пръв път от няколко години. За първата половина на годината без трудов договор са засечени 1430 работници, съобщиха от ГИТ. За сравнение за същия период на предходните 2 г. - 2016 и 2015 г., броят на този тип нарушения беше с около 300 случая по-малко. Санкцията за работодател в тези случаи е минимум 1500 лв. до 15 хил.

Трудовите злополуки намаляват, но тези с фатален край се увеличават, отбелязват от инспекцията. "Въпреки трайно установената тенденция за намаляване на общия брой трудови злополуки на работното място експертите на инспекцията по труда са обезпокоени от факта, че в голямата си част тежките трудови инциденти са били напълно предотвратими, ако се изпълняват своевременно нормативните изисквания за безопасност и здраве при работа", коментират от ГИТ.

Към края на юни на работното място са станали 1089 злополуки при 1107 година по-рано. Общият брой на злополуките, свързани с изпълнение на служебните задължения, пък е 1435. Смъртните злополуки се увеличават - от 27 за м.г. на 31 през тази година. "Ръстът обаче е основно заради сухопътния транспорт (3 злополуки повече), където инцидентите са свързани с пътнотранспортни произшествия. С една повече са регистрираните за полугодието смъртни трудови злополуки на работното място в строителството спрямо 2016 г.
574
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД