×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Юнкер и без това покани само България, Франция, Италия, Австрия, Гърция, Германия и Испания.
Децата им не могат да учат в новопостроено училище. Сградата даде дефекти, а ремонт още няма
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,715,183
Активни 416
Страници 10,652
За един ден 1,302,066

Столичани атакуват строеж до езерото в "Дружба"

Пореден протест срещу застрояването на зелена площ след реституция се проведе в София вчера. След множество борби да се запази зеленината в район "Младост" и да се спре безразборното строителство там жителите на жк "Дружба" също се обявиха в защита на зелените си площи и презастрояването на двата квартала в комплекса. Живеещите там се заканиха да направят подписка срещу постоянно никнещите сгради и чезнещите зелени терени и да сезират омбудсмана. Причина за реакцията им е искането на собственик на 3 дка в близост до езерото в кв. "Дружба 1" да издигне 8-етажна сграда.

Жителите на "Дружба" излязоха на протест вчера сутринта - ден след като установиха, че багер е започнал изкопни работи на терен между бл. 121 и бл.122 и работници се опитват да го заградят. Те се оплакаха, че инвеститорите не представили документи и разрешителни за работата им, а само документи с подготовка за мотивирано предложение за изменение на плана за регулация.

Кметът на район "Искър" Ивайло Цеков съобщи пред Би Ти Ви, че към момента в районната администрация не е постъпвало инвестиционно намерение относно терена до езерото, и потвърди, че в направление "Архитектура и градоустройство" е въведено предложение за нова регулация. Оттам съобщиха за "Сега", че няма издадено допускане на процедурата по изменение на плана за регулация и застрояване и дори да има такова нещо, задължително трябва да бъде проведено обществено обсъждане. Това обаче на практика не пречи на собственика да обозначи границите на имота си, тъй като според общия устройствен план той е отреден за строителство на жилищна сграда. Теренът е реституиран преди 8 години и след това е препродаден.

ОБЕЩАНИЯ

Цеков обеща пред избирателите си, че ще нареди проверка на документите и на място, като информацията по случая ще бъде обявена в сайта на район "Искър". Освен това той е категоричен, че ако строежът бъде допуснат, проектът му ще бъде публично представен и обсъден. Хората обаче не вярват, че това ще стане по правилата.
633
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД