:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Борисов нареди ръководството на партията в Добрич и областта да бъде отстранено
Източникът на замърсяването не е установен
От банката са давани пари и на Д.П., твърдят адвокатите на Цветан Василев
Военният министър Красимир Каракачанов е пратил молба до руската компания да изчисли колко би струвала операцията
Спортният арбитраж отмени оправдателното решение на комисията към БОК
Той трябва да плати и 400 000 евро на роднините на загиналия
Агитката на "Левски" тормози футболистите на "Хайдук"
СТАТИСТИКИ
Общо 340,389,399
Активни 934
Страници 141,948
За един ден 1,302,066

Столичани атакуват строеж до езерото в "Дружба"

Пореден протест срещу застрояването на зелена площ след реституция се проведе в София вчера. След множество борби да се запази зеленината в район "Младост" и да се спре безразборното строителство там жителите на жк "Дружба" също се обявиха в защита на зелените си площи и презастрояването на двата квартала в комплекса. Живеещите там се заканиха да направят подписка срещу постоянно никнещите сгради и чезнещите зелени терени и да сезират омбудсмана. Причина за реакцията им е искането на собственик на 3 дка в близост до езерото в кв. "Дружба 1" да издигне 8-етажна сграда.

Жителите на "Дружба" излязоха на протест вчера сутринта - ден след като установиха, че багер е започнал изкопни работи на терен между бл. 121 и бл.122 и работници се опитват да го заградят. Те се оплакаха, че инвеститорите не представили документи и разрешителни за работата им, а само документи с подготовка за мотивирано предложение за изменение на плана за регулация.

Кметът на район "Искър" Ивайло Цеков съобщи пред Би Ти Ви, че към момента в районната администрация не е постъпвало инвестиционно намерение относно терена до езерото, и потвърди, че в направление "Архитектура и градоустройство" е въведено предложение за нова регулация. Оттам съобщиха за "Сега", че няма издадено допускане на процедурата по изменение на плана за регулация и застрояване и дори да има такова нещо, задължително трябва да бъде проведено обществено обсъждане. Това обаче на практика не пречи на собственика да обозначи границите на имота си, тъй като според общия устройствен план той е отреден за строителство на жилищна сграда. Теренът е реституиран преди 8 години и след това е препродаден.

ОБЕЩАНИЯ

Цеков обеща пред избирателите си, че ще нареди проверка на документите и на място, като информацията по случая ще бъде обявена в сайта на район "Искър". Освен това той е категоричен, че ако строежът бъде допуснат, проектът му ще бъде публично представен и обсъден. Хората обаче не вярват, че това ще стане по правилата.
471
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД