:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Те са назначени и получават заплати директно от Анкара
СТАТИСТИКИ
Общо 377,783,964
Активни 1,659
Страници 87,816
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Дръж!

"Елена Йончева лови мигранти", шокира ни "Стандарт". Четем нататък - не било това, а друго: нито ги е ловила, нито ги е докосвала, а ги е видяла и се е обадила на телефон 112. Но заглавие "Елена Йончева звъни на тел. 112" не продава вестник. Все пак и подаването на сигнал рано сутрин е геройска постъпка, макар че бившата екстремна журналистка, настояща депутатка, била в граничния район, придружена от бивш служител на МВР. А очите й добри...

Сходен е случаят с "24 часа". Там в ролята на ловец е актьорът Йосиф Сърчаджиев, но с по-театрален сюжет. Заглавието е тревожно: "Йосиф Сърчаджиев на косъм от бой, спира набег на млади роми над липа". Той станал свидетел в ловешкото село Кичево как роми кършат липа за по-лесно бране на цветове и светкавично извадил телефона си, за да ги сплаши. Престорил се като телефонен измамник, че звъни на някакъв полковник и вика подкрепление - и така спасил кожата, щото щял да яде бой от събирачите на липов цвят.

Национално отговорните вестници знаят на кого и срещу кого да викат "Дръж!" - срещу враговете на здравите сили. "Труд" пуска публикация, оформена като собствен анализ, който казва всичко със заглавието си: "Марешки - новото острие на задкулисието". За неразбиращите добавя: "Воля" става парламентарен представител на "Да, България" и "Нова република". Границата между добри и лоши е очертана ясно и нищо не пречи да бъдат изловени лошите. Ще видим дали Марешки след обработката на прокуратурата няма внезапно да се окаже добър.

"Монитор" също бди: "Псевдоеколози крадат ток и вода на Корал". И това минава за собствено разследване, подписано от автор "Агенция Монитор". Не е важно кой спуска материалите, важно е да бъдат разобличени враговете на чистата природа и да бъдат заловени на местопрестъплението. Няколко снимки показват как палатки се кипрят върху дюни, което несъмнено им вреди. Ако на същото място бе вдигнато хотелче, нямаше да има дюни. А както се знае: Няма дюни - няма проблем.

1
930
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
18 Юли 2017 21:28
в ловешкото село Кичево
Селото е Кирчево:

https://www.google.com/maps/@42.9918836,24.3696397,14z

Според Wikipedia е кръстено така през 1971-ва на името на Кирил Райков Вълов, партизански ятак, разстрелян на 5-ти април 1944-та в местността Криваците на юг от селото.

Българското име на селото е Лешница, или по-точно Помашка Лешница. Оттам са Крушата, Алчо и прочие сродни екземпляри. Йосиф Сърчаджиев, който има къща там, явно му е измислил по-поетично име, Кичево (това име се среща масово в интервютата с него).

Лошо в това няма. Как обаче никой* не се намери да познава чат-пат България или поне да я провери таз пуста карта :-)

Впрочем на 25-30 километра източно се намира друго село Лешница, или по-точно Турска Лешница, също Аладанлии.

ПП: Проверих по-обстойно и излезе, че хич не съм прав. Google връща 1,080 резултата за Кирчево Сърчаджиев и едва 219 за Кичево Сърчаджиев. Т.е. не сте съвсем сами, ама даже такива като pik.bg се оказват по-ориентирани :-)
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД