:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Товарен влак е ударил автомобила им
Сирийската обсерватория за човешките права твърди, че убитите руснаци били 9
Тенисистът би "щастлив губещ" от Египет и е във II кръг на "Ролан Гарос"
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 382,245,071
Активни 1,398
Страници 109,561
За един ден 1,302,066

Брюксел иска страните от ЕС да повишат пенсионната възраст

 
ЕК призова 28-те държави членки да повишават пенсионната възраст, предаде БНР, като цитира изказване на еврокомисарят по социалните въпроси Мариан Тейсен. "В момента средно четирима души работят, за да издържат един пенсионер. През 2060 г. този брой ще падне наполовина – за всеки пенсионер ще работят едва двама души. Това означава, че трябва да ангажираме повече хора на пазара на труда. Трябва да дадем възможност на гражданите, които живеят по-дълго и са в добро здраве, да работят по-дълго. В противен случай ще имаме проблеми с финансирането на пенсионните системи и други пера на социалното осигуряване", заяви тя.
Според доклад на ЕК в следващите 40 години трудоспособното население на Стария континент ще намалява с бързи темпове. Това означава, че в бъдеще ще има по-малко хора, които да плащат социално-осигурителни вноски, отколкото е броят на пенсионерите. Затова Брюксел препоръчва на властите в страните членки да предприемат национални мерки за насърчаване на раждаемостта и приема на мигранти.
58
11269
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
58
 Видими 
17 Юли 2017 16:35
ахах, съсетския съюз спусна ...Опс ЕС и колко да стане 88г аа.....
17 Юли 2017 16:39
ние па искаме еврокомисарчетата, европаламентарчетата и еврочиновняка, барабар с пътуващия ката ден до брюселль национален помиярник от сите 27 да земат минималната българска заплата. те тогава че има кинти за пенсии.
та те така.
17 Юли 2017 16:41
В Брюксел знаят ли колко българи , ощастливени от демократични преход , ще живеят в БГ към 2060 г ? Щото ние знаем ....
Пък и не е справедливо към 2060 г индороми да издържат българи .
17 Юли 2017 16:45
мерки за насърчаване на раждаемостта и приема на мигранти.

Това трябва да се преглътне Имаче има решение даваме Бай Той за шеф на ЕС сваля им пенсиите до 100 евро и заплатите до 300 и такива излишъци ще натрупат, че ще могат да се пенсионират на 40г.
17 Юли 2017 16:56
Спомням се една китайска приказка за феодал, който се е молел на боговете да удължат деня за сметка на нощта, за да може селяните да работят по-дълго. Наричаха го Дългия Ден. Не се чудете защо е имало революции. Така се създава революционната ситуация.
17 Юли 2017 16:57
ЕК призова 28-те държави членки да повишават пенсионната възраст, предаде БНР, като цитира изказване на еврокомисарят по социалните въпроси Мариан Тейсен. "В момента средно четирима души работят, за да издържат един пенсионер.

Четирима работещи издържат един пенсионер, а един пък заработва заплатите на дебелогъзите еврочиновници.
Време е термини като "пенсионна възраст" и "пенсониране" да бъдат официално изходирани и аутодафирани. Ненужни са вече тези глезотии! Всеки ще е длъжен да се труди до самата си смърт. Това ще спести неимоверни средства за социално осигуряване и паразитиращата около него бюрокрация. На фирмите ще бъде вменено да обгрижват работещите в тях хора, чиято възраст е над 70 г. Специално назначени служители ще ги вземат сутрин от домовете им, ще ги хранят и санитарно подпомагат по време на работния ден. В края му - за да не се загубят старчоците- те ще бъдат обратно разкарвани по домовете. Старчоците, гътнали се на работните си места, ще бъдат удостоявани с безплатно погребение трети клас с духова музика.
17 Юли 2017 16:59
В коя държава четирима работещи издържат един пенсионер? Бангладеш?
17 Юли 2017 17:04
Еднополовите бракове са сериозна стъпка в желаната посока, нале!
А една директивка за озаптване на неплащащите данъци корпорации и мошеници няма ли да има? Пресен пример е съдебното решение за Google във Франция. И кво? В Елисейския дворец хлъцнаха, попенявчиха се малко и толкоз...
Системата върви към разпад.
17 Юли 2017 17:05
Тая ухилена пача колко работи, каква заплата взема, на каква възраст ще се "пенсионира" и с какви бонуси и колко пенсионери "издържа", докато "работи"?
17 Юли 2017 17:05
Тогава евродепутатите, еврокомисарите, всички висши чиновници в ЕК и ЕС, както и нашите депутати, съдии и пр."ръководна" паплач, да се пенсионират на тази увеличена пенсионна възраст и със ъсответните ограничения в размера на пенсията. А не както е сега - достатъчно е само един мандат на някоя такава длъжност и пенсията вече няма нищо общо с възрастта, размера и другите ограничения, валидни за плебса.
17 Юли 2017 17:06
Мии ... то мерките са две:
1. Адекватно заплащане на труда;
2. Гарантиране на работното място (т.е. на трудовите доходи).

А! ... и достъпно жилище.

Ма то остиритет ..., пазарна икономика ..., глобална конкуренция ...., аутсорсиснг ... и остава вноса на работна ръка ... = етническо прочистване ...
17 Юли 2017 17:06
Докато дори и 1 лев се дава за социални помощи или за издръжка на мигранти пенсионната възраст не трябва да се увеличава.
Щом има пари за 20 годишни тунеядци или 15 годишни "самотни" майки значи има и пари за пенсии.
17 Юли 2017 17:09
Аз препоръчвам на тия, ухилената и другарчетата и, да им плащат до две минимални български заплати...
Да я видим как ще се хили тогава
17 Юли 2017 17:12
Тая ухилена пача
тва не може да е усмивка то си е живо зъбене това, или поне на мен първата ми асоциация беше с хиена.
17 Юли 2017 17:16
Само че насърчавайки приема на мигранти, освен пенсионерите, работещият ще трябва да храни и тях.

Нещо много се е объркала тая пача.

17 Юли 2017 17:18
Мариан Тейсен защо не даде личен пример и не се откаже от 1 - 1,2 млн. Евро компенсации и разходи по преместването, които всеки еврокомисар получава след приключване на мандата. Това са почти 1000 средни немски пенсии.
17 Юли 2017 17:19
Докато германците живеят с 10 години повече от българите пенсионната им възраст е еднаква. Ей на това му се вика справедливост от голата костенурка на име Божидар Данев е подобните му беснодесни пазарни талибани.
17 Юли 2017 17:33
Това е малоумно и контрапродуктивно! Не трябва да се подчиняваме на всяка глупост!

При положение, че има огромна младежка безработица, да се увеличава пенсионната възраст е престъпление.
17 Юли 2017 17:35
едни ще работите
други ще ви управляваме
трети евро ще печатат
17 Юли 2017 17:36
Затова Брюксел препоръчва на властите в страните членки да предприемат национални мерки за насърчаване на раждаемостта и приема на мигранти.


Тази е по-веселата новина. Значи, ромките да се стегнат и да поработят за раждаемостта, пък ний шъ ги насърчим, то други тук не щат да раждат, види се. Афгани и пущуни, добре сте дошли, че то други насам не идат.

А иначе ... Аз нямам против да се пенсионирам и на 70 - като еврочиновник в Брюксел. Като български чиновник пет пари не давам за пенсионната възраст - няма да я доживея, щото.
17 Юли 2017 17:43
Задължителната държавна пенсия трябва да е максимум до средната работна заплата. За по-високи нива са частните пенсионни фондове. Кой колкото е вложил, толкова трябва да вземе от пенсионните фондове. Не бива да има минимална държавна пенсия. Тези които нямат пенсия и не могат да се издържат да кандидатстват за социални помощи.
17 Юли 2017 17:45
Лесна стръв: Брюксел иска. И всички се ловят.
А че ще се работи до 70 и отгоре, то си е ясно. И не само у неребету.
17 Юли 2017 17:46
Задължителната държавна пенсия пенсия трябва да е до средната работна заплата.
че тя сега колко е? що ли си мисля, че максималната пенсия е по-малка от средната работна заплата
17 Юли 2017 17:48
Toва е неизбежно !

"Белият човек" се оказа едно демографско недоносче и затова тъй, като изчезва и не може да се плоди ще се наложи да работи до около 75 години.

По принцип времето когато въобще няма да се получават пенсии не е толкова далеч.....

17 Юли 2017 18:17
Че Брюксел е гнездо на невъобразима корупция а ЕК лобистка структура е добре известно. Не е известно, обаче що им е толкова тъпа пропагандата.

В момента в ЕС, заетостта е около половината от работоспособното население на възраст между 20 и 65 г.. В някои страни където не са толкова хитри, както бе Шулева за да обезсмисли регистрацията в бюрата по труда, и регистрираната им безработица е двуцифрена, особено младежката, която гони 50 %.

На този фон, да излизаш с демагогия, че няма кой да работи и затова трябва да вдигаш пенсионната възраст е абсурд.

Да си кажат частно - искаме да вдигнем пенсионната възраст за да могат повече хора да умрат преди да се пенсионират, тези които се пенсионират да получават по-малко време пенсии и да вдигнем печалбите на "нашите хора" от частните пенсионни фондове.

Направо да си кажат и че целта им е всички да плащат за пенсия, но никой да не я получава.
17 Юли 2017 18:24
ЕС да изпълни малка музикална форма.
17 Юли 2017 18:34
Булчето Мариан Тейсен направо се разтапя от кеф съобщавайки радостната новина..
17 Юли 2017 18:36
Как няма да е ухилена тая еврозелка?! Сигурно за заплатата й работят поне 10 пенсионера, ама от немските.
Иначе ако искат и на 120 години да вдигнат възрастта, пенсионирането и без това се обезмисля по биологични причини.
Ама идеята е страхотна - бабите и дядовците да бачкат до последен дъх за да издържат бедните, бедни мигранти.
17 Юли 2017 18:48
Трябва да дадем възможност на гражданите, които живеят по-дълго и са в добро здраве, да работят по-дълго.


Това как да се разбира? Ще се увеличат двойно бюджетите за здравеопазване и за подпомагане на безработицата? Тъй де, у нас вместо държавата да дава един милиард лева за здравопазване ще почне да дава по два милиарда. Ако се изплащат обезщетения за беразботица в размер на "хуманитарно признатите международни стандрати" за бежанци, ще трябва да се отдели още по един милиард за регистрираните и още толкова за нерегистрирантие безработни. И сметката излиза нулева - вместо 4 млрд. лв. за дофинансиране на пенсиите, толкова ще отиват за здравеопазване, ин-витро оплодяване и породената от това безработица.
Затова Брюксел препоръчва на властите в страните членки да предприемат национални мерки за насърчаване на раждаемостта и приема на мигранти.

Не могат да се вземат мерки за раждаемостта, че ще се засегнат "изконните човешки права" на еднополовите и техните разновидности. Мигранти не можем да приемаме, че ще се застраши Шенгенската сигурност от талибани, джихадисти или обикновенни кантрабандисти и наркотрафиканти. Освен това, дори и да се приемат такива мерки, то те също струват пари, които при такива общи указания със сигурност ще надхвърлят "спестените пари" от пенсии.
Та повишаването на пенсионната възраст не е решение. Освен ако не се увеличи на 100 години, сиреч се отмени пенсионната система. Чудно, защо се изпуска данъчната и подоходна политика при търсенето на решение, а се разчита някой друг (да ражда, да мигрира) да решава европейските проблеми.
17 Юли 2017 18:51
Лесна стръв: Брюксел иска. И всички се ловят.

Тцъ. Задължават ги!

Може пък да предложиш референдум?!

В Брюксел и Европейския съюз!!!

Не ти ли е хрумнало още?!
17 Юли 2017 18:53
СЕГА стана ли ясно какво точно ни казаха съвсем наскоро:
10 Юли 2017
Само италианците работят по-малко от българите в ЕС

http://www.segabg.com/article.php?sid=2017071100040000101
17 Юли 2017 19:04
Искам да умра тихо и кротко в съня си като стария ми дядо, а не пищейки от ужас като пътниците му.
17 Юли 2017 19:08
Като пътниците му? На стария ти дядо??!

Бог да го проси човека.
17 Юли 2017 19:10
Предложение към Брюксел:Пенсиониране на 80 години с 90 години трудов стаж
17 Юли 2017 19:17
Уилт, той е спал докато пищят? Здрав сън е имал.
17 Юли 2017 19:18
Българските даскалици написали писмо на Дража Вълчева:

Другарко Дража, намали стажа, както преподаваме,
тъй се напикаваме.

Любимката на бай Тощо им отговорила:

Драги колежки, времената са тежки,
пенсиониране - само при насиране!
17 Юли 2017 19:24
Шегата настрана, но при комунизма беше по-добре, 55г. за жени и 60 за мъже, при минимален трудов стаж 25г. Сега ще стане 40 г. , кой освен чиновници и прочие партийна клиентела ще го имат?

Разбира се, оправданията са лъжа, защото производителността на труда е нараснала неимоверно, просто ресурсът който ще се спести от недаването на пенсии, ще замине на друго място, в дуги джобове, защото за него важи законът за запазване масата на веществата.

Освен това е добър метод за намаляване броя на населението, нарича се евгеника.
17 Юли 2017 19:35
Мъка РОБИ мъка Робска...
Руските роби се пенсионират на 60 години , рускиние робини се пенсионират на 55 години...
Ние свободните ейропейци бачкаме до 80 ...
Мька и тормоз ...
17 Юли 2017 20:20
На тия с договори за превод и консултантски услуги по еврофондовете , е несправедливо да се вдига пенцията до 70 години, думам аз.
Не ли?
17 Юли 2017 20:26
хммм, мдаааа и тука седерастите соросоидни, не пишат....Громят само бензиноколонката, защитават само интереса за поръчителя, безплатно нЕ пишат
17 Юли 2017 20:28
Брюксел иска ...

Като работиш цар, някак си естествено е да то да е до смърт.

Не всички сме царе за съжаление.
17 Юли 2017 20:38
2060 г. ще работят само роботи, нали така са предвижданията. Хората как ще събират стаж???
17 Юли 2017 20:40
Трябва ли изобщо да има държавно осигурено пенсиониране?

http://mickideas.blogspot.bg/2017/07/blog-post.html
17 Юли 2017 20:54
всички искат да повишат пенсионната възраст, по простата причина че пари няма и че работещите няма как нито да се противопоставят и защитят, нито някой за нещо ги пита. нито профсъюзите ще ги защитят, нито пък политиците за които гласуват, нито Господ!
в днешният свят работещият човек е малцинство. истински работещият, физически труд. останалите не са важни. мнозина могат да работят и в инвалидни колички, без да се обиждат инвалидите. съжалявам.
17 Юли 2017 20:57
Гусжата от снимката къв джендер е, бас държа, че е фенка на еднополовата либоф.
Всички тези бозави, безлични роботи из Брюксел и околностите ще разкажат играта и на СССР vol.2 в доста по-спешен порядък от очакваното.
Освен ако не бъдат натирени още утре към трудовите борси, а съюзът реформиран из основи.
17 Юли 2017 21:09
Трябва ли изобщо да има държавно осигурено пенсиониране?

каквото и пенсионно осигуряване да има, то няма да сработи след двадесет години в никой случай. у нас няма да сработи, за другаде не съм сигурен. и понеже знам че ще ме баннат за това, спирам.
17 Юли 2017 21:15
Искат да повишават пенсионната възраст, а същевременно правят експерименти с ББД!
17 Юли 2017 21:17
не бойте се, те дотогава роботите ще са завладели света
17 Юли 2017 21:17
Трябва ли изобщо да има частна собственост на средствата за производство?
17 Юли 2017 22:23
Нови неща за роботите(Engels да си записва):
Илон Мъск, Собственик на Tesla motors и SpaceX ce oбяви зa въвeждaнeтo нa yнивepcaлeн бaзoв дoxoд зapaди aвтoмaтизaциятa. Cпopeд нeгo xopaтa тpябвa дa ce пoдcигypят, тъй ĸaтo имa oпacнocт мaшинитe дa "oтĸpaднaт" paбoтaтa им. Те ще вземат хляба на 5 млн работещи до 2020 г.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД