:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Хиляди декари се присвояват за евросубсидии, оплакаха се собственици в Северозападна България
Държавен глава не е бил там от 7 години
Президентският Комитет по изящни изкуства на САЩ също подаде оставка
Държавното управление е сведено единствено до изпълняване на поръчки и лобиране за интересите на мафията и олигархията, твърдят "Да запазим Корал"
За първи път през 2017 г. "сините" печелят два поредни мача
Одобрявате ли действиета на вицепремиер Валери Симеонов в морските ни курорти?
Да, категорично
Да, Симеонов е прав, макар и действията му да са груби
Не. Симеонов може и да е прав, но действията му са неприемливи
Не, категорично. Това е недопустим държавен натиск
Нямам мнение
Резултати
Протестиращи разрушават паметник на военен от силите на Конфедерацията в град Дърам, щата Северна Каролина
СТАТИСТИКИ
Общо 344,247,459
Активни 965
Страници 42,611
За един ден 1,302,066

1.2 млн. лв. са отишли за обучение на полицаи за работа с деца

Близо 1.2 млн. лв. са похарчени за изработването на сайт и обучение на около 350 полицаи за работа с деца. Това се разбира от писмен отговор на вътрешния министър Валентин Радев на въпрос на депутата от БСП Теодора Халачева.

Средствата са отпуснати по проект, финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество. Общият му бюджет е 760 хил. швейцарски франка - 85 на сто от тях по швейцарска линия, а 15 на сто са национално съфинансиране.

Вътрешният министър отчита, че със средствата е изработен сайтът detskasigurnost.bg. Разработен е и наръчник за полицейските служители, работещи с деца. Актуализирана е Националната програма "Работа на полицията в училищата" с цел изграждане на безопасни модели на поведение, генерална превенция по отношение на децата в училищна възраст, създаване на положително отношение към полицията и запознаване на подрастващите с първоначални елементарни правни понятия. В наръчника има разработени 36 урока с материали, включително и видеофилми. Проведени са и шест обучения за работа с деца на общо 240 служители на МВР.

Освен това е разработена Автоматизирана информационна система за противодействие на детската престъпност и закрила на детето. Доставени са компютри и сървъри. Системата позволява обобщение на данните за деца, които са извършвали престъпления, както и на децата, станали жертви на престъпления.
429
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД