:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Разпореждането предизвикало възмущение и отпор от страна на родители
21-годишното момиче е настанено в болница с тежки наранявания в областта на лицето
СТАТИСТИКИ
Общо 373,269,257
Активни 1,973
Страници 43,736
За един ден 1,302,066

1.2 млн. лв. са отишли за обучение на полицаи за работа с деца

Близо 1.2 млн. лв. са похарчени за изработването на сайт и обучение на около 350 полицаи за работа с деца. Това се разбира от писмен отговор на вътрешния министър Валентин Радев на въпрос на депутата от БСП Теодора Халачева.

Средствата са отпуснати по проект, финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество. Общият му бюджет е 760 хил. швейцарски франка - 85 на сто от тях по швейцарска линия, а 15 на сто са национално съфинансиране.

Вътрешният министър отчита, че със средствата е изработен сайтът detskasigurnost.bg. Разработен е и наръчник за полицейските служители, работещи с деца. Актуализирана е Националната програма "Работа на полицията в училищата" с цел изграждане на безопасни модели на поведение, генерална превенция по отношение на децата в училищна възраст, създаване на положително отношение към полицията и запознаване на подрастващите с първоначални елементарни правни понятия. В наръчника има разработени 36 урока с материали, включително и видеофилми. Проведени са и шест обучения за работа с деца на общо 240 служители на МВР.

Освен това е разработена Автоматизирана информационна система за противодействие на детската престъпност и закрила на детето. Доставени са компютри и сървъри. Системата позволява обобщение на данните за деца, които са извършвали престъпления, както и на децата, станали жертви на престъпления.
569
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД