:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Хиляди декари се присвояват за евросубсидии, оплакаха се собственици в Северозападна България
Държавен глава не е бил там от 7 години
Президентският Комитет по изящни изкуства на САЩ също подаде оставка
Държавното управление е сведено единствено до изпълняване на поръчки и лобиране за интересите на мафията и олигархията, твърдят "Да запазим Корал"
За първи път през 2017 г. "сините" печелят два поредни мача
Одобрявате ли действиета на вицепремиер Валери Симеонов в морските ни курорти?
Да, категорично
Да, Симеонов е прав, макар и действията му да са груби
Не. Симеонов може и да е прав, но действията му са неприемливи
Не, категорично. Това е недопустим държавен натиск
Нямам мнение
Резултати
Протестиращи разрушават паметник на военен от силите на Конфедерацията в град Дърам, щата Северна Каролина
СТАТИСТИКИ
Общо 344,247,311
Активни 953
Страници 42,463
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

СНИМКА: бТВ
Около 60 души се включиха вчера в протест срещу нова кариера в района на хаджидимовското село Ново Лески. Те препречиха за кратко и пътя към Гърция. Жителите на селото водят от 3 години дела срещу концесията за мраморна кариера върху площ от 160 декара и със срок от 25 години. Според тях кариерата ще замърси въздуха и ще попречи на живота на редица редки видове. Кариерата е близо и до минерален извор, както и до нивите и лозята на местните. Концесията е била одобрена 5 дни преди оставката на кабинета "Орешарски" и спряна впоследствие от съда. Миналия петък обаче ВАС е излязъл с ново решение, според което концесията трябва да бъде дадена.
100% от валидните бюлетини на референдума в Ъглен,проведен в събота, са срещу откриването на нова кариера за скалнооблицовъчни материали край ловешкото село. Той бе назначен след множество протести на жителите на селото. Избирателната активност е 66%, което прави референдума валиден. Участие са взели 447 от общо 677 имащи право на глас. Действителните бюлетини са 438 и всички те са с отговор "не". Няма нито един "да". Невалидните бюлетини са 9. Допитването се проведе по решение на общинския съвет в Луковит, който възложи организацията на кмета. Решението за него бе взето след внесена жалба от инициативния комитет в село Ъглен, в която са описани притесненията на местните хора от негативното въздействие, което ще окаже кариерата върху водоснабдяването и инфраструктурата на селото, природата и здравето на населението. След проведения референдум общинските съветници от Луковит ще излязат с декларация по въпроса.16 констативни акта за незаконни постройкие съставила през последната седмица общинската комисия по установяване на незаконното строителство в кв. "Лозница" в Асеновград. В тях са описани 14 жилищни и 7 стопански постройки, както и 4 навеса, съобщи агенция Фокус. Предстои събарянето на незаконните постройки, като са предписани мерки за доброволно премахване. След изтичане срока по законовата процедура ще последва заповед на кмета на общината за премахването им. Мерките срещу незаконното строителство в квартала идват, след като неотдавна роми пребиха младежи, трениращи гребане на местния язовир.
2
453
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
17 Юли 2017 11:26
Браво на достойните граждани на Ъглен!
-----------------
Интересно, негласувалите са без мнение или ги е домързяло?...
17 Юли 2017 14:39
Нищо няма да им попречи кариерата. Ще се отрази само на тези 160 декара от които ще се вади мрамора.
Обаче хората не искат да работят. Нито кариера, нито животни да гледат, нито домати... И как няма да загинат селата като тези които не искат да работят са повече от тези дето искат за работят.
А за местните общини е по-лесно да искат субсидии от държавата вместо да осигурят условия за работа на инвеститори и предприемачи. Това го виждам почти във всички общини, особено по-малките.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД