:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Хиляди декари се присвояват за евросубсидии, оплакаха се собственици в Северозападна България
Държавен глава не е бил там от 7 години
Президентският Комитет по изящни изкуства на САЩ също подаде оставка
Държавното управление е сведено единствено до изпълняване на поръчки и лобиране за интересите на мафията и олигархията, твърдят "Да запазим Корал"
За първи път през 2017 г. "сините" печелят два поредни мача
Одобрявате ли действиета на вицепремиер Валери Симеонов в морските ни курорти?
Да, категорично
Да, Симеонов е прав, макар и действията му да са груби
Не. Симеонов може и да е прав, но действията му са неприемливи
Не, категорично. Това е недопустим държавен натиск
Нямам мнение
Резултати
Протестиращи разрушават паметник на военен от силите на Конфедерацията в град Дърам, щата Северна Каролина
СТАТИСТИКИ
Общо 344,246,326
Активни 1,006
Страници 41,478
За един ден 1,302,066

Московски: Вероятно ще има глоби за "България ер"

Ивайло Московски
До момента са подадени 103 жалби срещу авиокомпания "България ер" за закъснели полети. Това заяви вчера пред БНР министърът на транспорта Ивайло Московски. Той отговори на въпрос за започналата проверка на авиокомпанията след скорошните драстични нарушения на графика на полетите й. Тогава стотици пътници чакаха по летищата до половин денонощие. Имаше и отложени полети, пътниците за които бяха извозени от други компании.

Гражданската въздухоплавателна администрация (ГВА) е открила, че компанията няма резервни самолети и екипажи, за да реагира при проблем с някоя от използваните машини, допълни Московски. И уточни, че ГВА ще направи четиримесечен мониторинг върху дейността на "България ер" и вероятно ще има и глоби. "Ако трябва да бъдем честни, действително има и обективни причини за някои от забавянията на техните полети. Това, разбира се, не ги оправдава. При проверката е констатирано, че на практика при отказ на тяхна машина поради някакъв технически казус се оказва, че нямат планиран резервен вариант, съответно нямат планирани и резервни екипажи. При отдел "Планиране" проверката, която извършихме, показа, че от трима служители, които трябва активно да работят по планирането на полетите на компанията, единият е в предизвестие за напускане, другият - болен", каза министърът на транспорта.

1
760
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
17 Юли 2017 09:58
Не трябва държавата да глоби компанията, а компанията да глоби персонала. Това че имаш предизвестие да напускаш не означава, че имаш право да не работиш. Обективно погледнато 100 жалби са малък процент от всички пътници, вероятно другите са им влезли в положението. Не е приятно за никой закъснението, но поне от авиокомпанията се справиха с положението във възможно най-кратки срокове.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД