:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Обсъдени са търговски и военни аспекти на сътрудничеството между Русия и Турция
27-годишният младеж от Бангладеш е единственият пострадал
България влиза на хартия в Европейския съюз за отбрана
На церемонията по подписване на договора присъстваха Владимир Путин и египетският президент Абдел Сиси
Пред Печорския районен съд в Киев той отказа да отговаря за престъпления
Шефът на БФС е уверен в преизбирането си на поста
Президентът поздрави бойците, че се връщат с победа
СТАТИСТИКИ
Общо 359,950,912
Активни 617
Страници 27,813
За един ден 1,302,066

Американски авторки изпълват салоните на "Сезони"

Репродукция: "Сезони"
Изкуството на Ким Eйбрахам е за мечтателите.
Изложба на американските художнички Ким Eйбрахам и Ейми Ханум, резултат от гостуването им у нас, представя от 27 юли столичната галерия "Сезони". Макар различни на пръв поглед, двете авторки са обединени от общата тема за човека в съвременния свят и общество, връзката с природата и красотата, на което е посветена експозицията.

Ким Eйбрахам създава истории, мечти и фантазии. Магическите пейзажи, героите в рисуваните приключения са нейното убежище, което предлага и на зрителя. Без значение от художествената задача, която си поставя, художничката се стреми към универсално спокойствие. Нейното изкуство е за хората, които си създават нови мечти. Ярките същества, които се движат през топлото пространство в картините й, ни помагат да се скрием от тъмната реалност поне за малко.

Ейми Ханум е универсален художник и дизайнер, известна с абстрактното си въображение и използването на ярки нюанси. Тя работи в сферите на графичния дизайн, интериорния дизайн, фотографията и арт инсталациите. Ханум се фокусира върху невербалната комуникация и емоционалността. Материалите й включват енкаустика, гипс, метал, намерени предмети, песни, пърформанс и монтаж. За изкуството си авторката казва: "Целта ми е да припомня на хората нашата основна човешка природа, да преодолеем многото си различия, като се съсредоточим върху общите ни качества. Обичам да обединявам хората чрез изкуство, което резонира с тях невербално. Емоциите в моята работа предизвикват отговор, който надхвърля думите, но доставя дълбоко разбиране. "

501
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД