:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Русия предупреди САЩ да не си играят с огъня в Сирия
За София сумата е 3023,64 лв.
Най-голям е напливът към прокуратурата
Молитва с цел подкрепа на операцията „Маслинова клонка” била озаглавена: "Джихад: Борба с живота и благата по пътя на Аллах”
Григор Димитров се изкачи до №4 в световната ранглиста
СТАТИСТИКИ
Общо 369,162,271
Активни 1,405
Страници 99,429
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Зърнена криза

Преди десетина дни "24 часа" публикува дружелюбен очерк за Десислава Радева, която не обича да я наричат Първа дама, но обича да демонстрира присъствие плюс интелект, щедро споделяйки във "Фейсбук" себе си и мислите си. Счита например за нужно да даде отговор на квалификацията "селска пръчка" - и веднъж затапи врага с фино остроумие: "предполагам, че на изисканите дами, които ме наричат тъпа селска пръчка, е позволен такъв език". По памет цитираме, но това беше смисълът. И това е, разбира се, интелигентно написано, обаче си мислим, че една дама просто няма да чуе такава квалификация, няма да разбере какво й говорят, дори да й го кажат в очите.

Но изглежда комуникационната стратегия на госпожата е друга. В разни издания се срещат материали със заглавия: "Десислава Радева облече яркочервен тоалет в стила на Нанси Рейгън" (Епицентър.бг). Предполагаме, че мотивацията да се напише такъв материал е като мотивацията на "Стандарт" да напише: "Брижит Макрон и Мелания Тръмп очароваха Париж с изключителна елегантност навръх националния празник на Франция 14 юли" - безкористен очерк за стила на стила на Първите дами в САЩ и Франция; за такова нещо няма кой да даде пари или благоволение, то е породено единствено от нуждата на писателя и читателя - първият да го напише, вторият да го прочете. Предполагаме, че за "Деси е като Нанси" мотивацията е същата, защото не е учтиво да предполагаме нещо друго.

Преговорихме някои стари комуникационни речефакти, за да стигнем до неделния "24 часа", в който се разглежда наболелия въпрос - как да експонираме части от тялото си, така че да сме неотразимо шикозни: "Нова мода при зърната - свободни, малки и щръкнали. В крак с тренда, създаден от пищни звезди като Кардашиян, се влиза или с операция, или с пластмасови модели".

Спомнете си сега как сумтяхте по адрес на зърната на президентшата на рождения ден на Дядо Цар - и осъзнайте какви селяни сте!
2
964
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
16 Юли 2017 19:25
обаче си мислим, че една дама просто няма да чуе такава квалификация, няма да разбере какво й говорят, дори да й го кажат в очите.


Английски бизнесмен диктува на секретарката си писмо до свой партньор, от когото е силно разочарован:
"Уважаеми господине,
Тъй като моята секретарка е дама, не мога да й продиктувам това, което си мисля за Вас.
Още повече, тъй като аз самият съм джентълмен, нямам право даже да си мисля така за Вас.
Но тъй като Вие не сте нито едното, нито другото, надявам се, че ще ме разберете правилно..."
17 Юли 2017 09:09
Е, добре, селяни сме, щом е тъй ....
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД