:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 301
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Прокуратурата повдигна обвинение на Веселин Марешки

 
Антикорупционното звено на прокуратурата е повдигнало обвинение на лидера на партия "Воля" Веселин Марешки, съобщиха оттам. Той е обвинен в изнудване.

"Веселин Марешки е обвинен за това, че в периода от есента на 2012 г. до края на 2015 г. в градовете Варна, Добрич, Видин, Плевен и София е заплашил 7 собственици на аптеки с увреждане на имущество и други противозаконни действия с тежки последици за тях. Целта на Марешки е била да принуди собствениците на аптеките да се разпоредят със свое право – да прехвърлят дружествени дялове от управляваните от тях търговски дружества на търговски дружества, собственост или контролирани от Веселин Марешки, или да прекратят търговската си дейност. В някои случаи целта му е била да принуди собствениците на аптеки да се задължат да купуват при неизгодни условия лекарства от неговия склад за лекарствени продукти. Доказателствата сочат, че в инкриминирания период от време Марешки е заплашвал собствениците на аптеки, че чрез целенасочен административен натиск – чрез извършване на тенденциозни проверки от приближени нему служители от Изпълнителната агенция по лекарствата и чрез нелоялни търговски практики, ще доведе до фалит търговските им дружества и ще ги принуди да преустановят дейността си.

Според доказателствата по делото Веселин Марешки е осъществил състава на престъплението по чл. 213 а, ал.2, т.4 във вр. с ал.1 във вр. с чл. 26 ал.1 от НК– осъществил е седем отделни изпълнителни деяния на престъплението изнудване, като в четири от случаите /във Варна, Добрич и Плевен/ е действал сам, в два от случаите /в гр. София/ заедно с народния представител Пламен Христов, а в един от случаите в гр. Видин и в гр. София/, принудителните действия са били извършени от Веселин Марешки, Пламен Христов и Кръстина Таскова", пише в съобщението на прокуратурата.
27
1606
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
27
 Видими 
13 Юли 2017 10:52
разбрахте ли сега от какво са финансирани евтините лекарства в неговите аптеки! пфу.. да му писне на човек от гнусотиите на ДС, които още обитават властта.
13 Юли 2017 10:52
И тоя ще е избелен бандит...
Да преговарят с Цвъка на равно ниво...
--------------------
Сайтът на Генек
13 Юли 2017 10:59
Поредната политическа поръчка срещу някой, който не си е платил на партията на мнозинството. Като резултат - по-скъпи лекарства и всичко за сметка на джоба ни. Хубаво е да се борят срещу злоупотреби, ако има такива, но резултатите са винаги повишаване на цените - и с електричеството е така, и с водата, и с газа, и с бензина, и с хранителните стоки, и с лекарствата, и с градския транспорт....и с всичко Как пък една спечелена битка с т.н. злоупотреби с монополно положение, с търговия с влияние и пр. не доведе до намаляване на някоя цена...
13 Юли 2017 11:07
да му писне на човек от гнусотиите на ДС, които още обитават властта

тебе от коя болница те изтърваха?
или го казваш с ирония
13 Юли 2017 11:08
ДС, които още обитават властта

Бъди така добър, ако обичаш, и не попържай Бойко!
13 Юли 2017 11:15
Доверчивия
13 Юли 2017 11:08
И Цецо!
13 Юли 2017 11:15
Да приемем от майор нагоре . към десети. че ДС представляват някакъв интерес.
Да приемем че е излязъл от Симеоновската Магнаура - от първите випуски скатали казарма, на 23 години като лейтенант, поне три за старши лейтенант, поне седем за капитан и още 4-5 за майор. Значи към 40- по вероятно на 45 години,


И туй е изпълнителски кадър, не е дори полковник.
Прибавяме трийсет години преход0 значи търсим ДС във възрастовата група 70-75 години ,

Кои отговарят на тоя възрастов профил във ведомствата?

Младите доносници си донасят на всяка власт. То си е ментално състояние и не ги броя ДС- те и днес с туй се занимават.
13 Юли 2017 11:19
Прибавяме трийсет години преход0 значи търсим ДС във възрастовата група 70-75 години




13 Юли 2017 11:21
Снимката!
на Марешки, защо му станала керемидена косата?
13 Юли 2017 11:24
ДС??? Партнер излез от пещерата, сега сме управлявани от евроатлантически ценности, стига оправдания със минали епохи? За всяка каша е виновно ДС, и седераста спи спокойно, има враг и Русия е виновна не забравяй, вече си по добре вземи се ДеСенгин!!!
13 Юли 2017 11:27
не ги броя ДС- те и днес с туй се занимават

с малка редакционна добавка:
не ги броя ДС- те и днешните им еквиваленти с туй се занимават
13 Юли 2017 11:34
Прокуратурата повдигна обвинение на Веселин Марешки

Това може да се окаже републикански рекорд! Макар движението "повдигане" да е изключено от състезанията по вдигане на тежести през 1972, то теглото на повдигнатия от прокуратурата Марешки (138.5 кг.) не е за пренебрегване. Експерти твърдят, че това е пределът на възможностите на състезаващия се в тежка категория Цацаров. Любопитно е, че общото тегло на състезателя Цацаров и тежестта Марешки е 350, съвпадащо с модела на любимата им марка кола - Mercedes-Benz S350. Цацаров държи и републиканския рекорд в движение "изхвърляне". Показвал го е многократно на пресконференции, изхвърляйки 180 килограмови контейнери с обещания. Очаква се през есента Цацаров да се опита да повдигне тежестта Пеевски. Букмейкърските къщи приемат залози за успеха на този опит с коефициент 11.3.
13 Юли 2017 11:37
Десарите поне биотехнологии и всякакви химии ви доставяха , за да се лекувате с евтини лекарства от Разград, Пещера, Дупница , НИХФИ, ИОХ на БАН и др.
Ъхъм, било излишен харч, можело и по търговски начин да ги купиш. Иди ги купи и сега .....Търкат нарове и днес евреи, френци, немци , американци , дето са уж вечна дружба.
Днес имаме лекарствен туризъм - с една кола комшии делят горивото и бъхтят до Гърция, Румъния, Македония за по-евтини хапове.
Че и някои лекарства отдавна изчезнаха от БГ пазара .
13 Юли 2017 11:37
Веселин Марешки:

"Разиграват театри пред хората, за да се опитат да направят мен и нашата парламентарна група послушни пуделчета, каквито има и в този парламент. Най-лошото е, че по този начин те възпитават всички следващи, че, ако си послушен, играеш в играта, крадеш от пътища, от НДК, саниране, тогава нямаш никакви проблеми с никой. Обаче, ако си непослушен, ставаш неудобен", каза той.

Лъжа ли е питам? Още ще ви докато ги търпите
13 Юли 2017 11:38
Презумптивно невинният Марешки да продължава да обитава президиума на Народното събрание, избран с 235 гласа, и догодина пак при папата, с Президента, топтан.

И като ви пише Firmin за властващия криминалитет, не го ... редактирайте, моля. Това са фактите. Като го гледам нашия парламент, кат една Голгота ми се вижда, само Христос липсва. Два разбойника, неразпнати , уви, там постоянно на върха са. Единият е този. Другият си го знаете - банкенско сикаджийска порода, можете да подушите уханието на ... магнолиите му.
13 Юли 2017 11:39
Десарите поне биотехнологии и всякакви химии ви доставяха , за да се лекувате с евтини лекарства от Разград, Пещера, Дупница , НИХФИ, ИОХ на БАН и др.

Вярно, с тези лекарства се лекувахме. За номенклатурата имаше и западни лекарства в Правителствена болница.
13 Юли 2017 11:42
Букмейкърските къщи приемат залози за успеха на този опит с коефициент 11.3,


силно завишен. Отчитайки че напоследък се фокусираха и отвън върху него , младият и успял Мамин май надживя своята бизнесполезност за Почетният председател . Няма да е първият безжалостно бракуван фаворит от Хидролога, Ще е късмет за него ако е само интерес от Цацаров, да не свърши на стъпалата на хотел "Берлин" като Илия Павлов пред офиса си.
13 Юли 2017 11:43
Manrico "Вярно, с тези лекарства се лекувахме. За номенклатурата имаше и западни лекарства в Правителствена болница."

То и сега за номенклатурата има западни лекарства , ама не в правителствена .
А в някои болници на предприемчивите пазарници .
13 Юли 2017 11:54
Ескулапът и корифеят на витаминозния бензин

Лидерът на "Воля" коментира повдигнатите му обвинения. "Обвиняват ме в нелоялни търговски практики и агресивно раздаване на листовки. Няма никакви свидетелски показания и доказателства, че съм провеждал агресивна политика и съм рекетирал аптекари. Прокуратурата изпълнява политически поръчки, защото ние като опозиция си вършим работата. Даваме срок до септември на управляващите да започнат да работят. Ако няма ефект, ще работим за сваляне на правителството", закани се Марешки, който беше придружаван от адвокат Ина Лулчева.


по пренцеп, по това време трябва да седи в затвора и да пише мемоари и люто да попържа "шайката бандити, която си краде навън"! Та значи, е сигурен, че няма да е на топло и ще води бунтовете, така излиза!
13 Юли 2017 11:59
Ааа ... ... момчета ... Шъ въ замола да си изясните фундаменталните разлики между "десар" и "дедесар", за да сме сигурни в предмета на дискусията си и по нататък
13 Юли 2017 11:59
Прокуратурата ще катастрофира в съда с това обвинение. Затова ще го влачи.
13 Юли 2017 12:16
Най-лошото е, че по този начин те възпитават всички следващи, че, ако си послушен, играеш в играта, крадеш от пътища, от НДК, саниране, тогава нямаш никакви проблеми с никой. Обаче, ако си непослушен, ставаш неудобен", каза той.

Ама истина ли са тези работи или аз си внушавам, че тез две изреченийца казват в прав текст и с недвусмислено стоящо зад тях конкретно знание що за чудо е това, което имаме като управление?
А още повече казват, че авторът им се е съюзил/съешил с това същото...
13 Юли 2017 12:23
Честно казано, допада ми средновековната идея да провесим леша на наказания престъпник в клетка пред градските порти, за радост на гарваните.

Но ... времената са други, уви. Ще се задоволя с не-наказаните престъпници в президиума на Народното събрание. От моя гледна точка разликите са ... несъществени. Всеки път, като вдигнете поглед и ги съзрете там, мислете за хала ни и причините за него. Всеки път! Е, аз при това им се усмихвам благо. Имам си тайна психотехника. Гледам ги и си представям как ги кълват гарваните. И ми става ... хубаво.
13 Юли 2017 12:24
Manrico 13 Юли 2017 11:39
....
Вярно, с тези лекарства се лекувахме. За номенклатурата имаше и западни лекарства в Правителствена болница.
Вероятно си се лекувал в Правителствена болница щом знаеш. Тъй, тъй, нищо лошо, браво за признанието.
13 Юли 2017 16:10
Че не е това за което се представя гъ-сина е ясно на всички,въпрос на вкус на кой,колко му харесва такива като този да го баламосват с "грижа за народа"А това че се е надскочил в лакомията си и сега рИве ,е друг,по-практичен въпрос.
13 Юли 2017 19:11
Бизнесменът Веселин Марешки постави ултиматум на управляващите.

Лидерът на "Воля" заяви, че депутатите от партията му ще поемат по курс на предсрочни избори, ако ГЕРБ и ОП не се заемат с "корупцията, контрабандата, картелите" до септември...
Марешки не разбира как "лоу кост компаниите" могат да атакуват конкурентите си с ценова политика, а в неговия случай това е престъпление...
Бизнесменът предупреди, че от септември депутатите на "Воля" започват "агресивна политика за предсрочни избори", ако управляващите не се съсредоточат върху "корупцията, контрабандата, картелите".
"Покрай всички шумотевици забравихме за модела "Кой", как милиарди наши пари отиват в чужди джобове", констатира зам.-председателят на Народното събрание. Той допълни, че е изложил тези въпроси в скорошна среща с премиера Бойко Борисов.
"Контрабандата продължава да върлува, 900 бензиностанции са хванати за манипулиране на уредите, но сред тях не е нито една на Марешки", допълни политикът.
"Видяхме няколко загубени месеца", каза още Марешки за работата на правителството по маркираните от него теми.

13 Юли 2017 19:25
ПРОФ. ДЪРВИНГОВ,
/:/
Вярно, с тези лекарства се лекувахме. За номенклатурата имаше и западни лекарства в Правителствена болница.
...
Вероятно си се лекувал в Правителствена болница щом знаеш. Тъй, тъй, нищо лошо, браво за признанието.

...................................................................................
Много инфантилно, елементарно и НЕпрофесорско изказване, професоре!??
Какво ти става/стана/?!
Човекът може да работи в Правителствена болница, като лекар, мед.сестра, анестезиолог и прочие, или да има роднини или познати, работещи като такива там, или лекувани там със западни лекарства! Нали?!
Стегни се!
"Нищо лично!", разбира се!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД