:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Идеята била да се използва алтернативно гориво чрез горене на отпадъци
Комисия на Алианса публикува доклад с констатации и препоръки
Българските превозвачи протестираха срещу проекта на ЕК
Движение 5 звезди поиска импийчмънт на президента
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 382,292,371
Активни 1,432
Страници 37,284
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Сезонът на чудесата

Може 9 месеца в годината журналистическата фантазия да дреме, но в горещите и безсъбитийни летни месеци се развихря до високолитературни нива. Жанрово да го определим - трудна работа - от фантастика и екшън до хорър и антиутопия.

"Стандарт" открива парада с мистика: "Опашки за изцеление. В София посрещат мощите на св. Пантелеймон, две светини идват в Пловдив". И пояснява за светиня му Пантелеймон, в случай че някой заблуден читател още не се е подредил на опашка в жегата - "С молитва съживил дете, ухапано от змия".

Що се отнася до вечния и свят Премиер-слънце, нему също е отдадено заслуженото под наслов: "Енергиен маратон. Премиерът представи хъб "Балкан" на Световния петролен форум", "Борисов обсъди проекти с Ердоган, Алиев, Вучич и Рама", "Към Новак: Пътната карта за газа е крачка напред". Трилогия за Супермен!

"Труд" също не пропуска да направи муцунка с джуки: "България става енергийният хъб за Европа", анонсира той гордо визитата на БоБо на 22-рия Световен петролен конгрес в Истанбул.

Единодушие цари и по темата "Ах, морето". "Калканът на морето естонски, леферът гръцки. Дори и цацата носят от Балтийско море", бършат потно чело в "Телеграф" и мечтаят за цаца на капанчето, па била тя и балтийска. "20 нови дроги зарибяват в морските курорти", изкушава "Монитор"; "Наркотиците отключват невиждана агресия и шизофрения", отчита и страничните ефекти органът.

"Пазач и комсомолци на разпит за крана", уведомява "Стандарт" за саботажа на демонтажа на Шестокрилия. "Волгин подкрепи палежа на крана пред НДК", допълва го "24 часа". В провинцията - фарс: "Каръци крадат банкомат, изпускат го в дере" ("Стандарт"). "24 часа": "Бандити влачат банкомат през село, деца ги снимат".

Именно последният е на фотофиниш за най-мило лятно заглавие с "Пациенти правели магии с плаценти". Но "Монитор" остава недостижим: "Злато расте по дърветата в Австралия". На маймуни ни направиха - не, ми на коали и кeнгуру!

1002
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД