×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
След два мача "сборная" е с голова разлика 8:1
Това е нискобюджетният вариант за лична помощ, ще я получават около 77 хил. българи
Протестиращите поискаха лидера на опозицията да се присъедини към тях
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,424,526
Активни 1,456
Страници 137,945
За един ден 1,302,066

ГЕРБ замисля нов изборен референдум чрез депутатите си

Почитатели призоваха Слави Трифонов да оглави бунта от незачитането на неговото допитване
СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Граждани призоваха за избори наесен, на които Слави Трифонов да се яви като техен "уверен, категоричен и безкомпромисен водач".
ГЕРБ опипва почвата за нов национален референдум за вида на изборната система, като използва многочислената си парламентарна група. Това се случва дни след като промените в Изборния кодекс събраха недостатъчна подкрепа в парламента, за да се въведе мажоритарен вот. Законът за допитванията позволява 48 депутати да отправят предложение за това до Народното събрание. ГЕРБ разполага с 95 народни представители и не е проблем да събере необходимите гласове. Шефът на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов от ГЕРБ, който често тества настроенията сред политици и общество със "свои" идеи, обяви пред "Канал 3" като свое хрумване провеждането на пореден референдум по темата. От думите му се разбра още, че допитването може да се проведе при условие да има 1 година за подготовка.

"Нов, по-обширен референдум е един от възможните изходи от сегашната ситуация и дори е логически вариант на действие", аргументира се шефът на правната комисия. Новото, което предлага, е избирателите да бъдат питани не само дали искат мажоритарен вот, както при референдума на Слави Трифонов от 2016 г., но и какво е мнението им за останалите видове изборни системи. Затова и въпросите трябвало да бъдат повече от един. "Първо - каква да е избирателната система. Второ - мажоритарна ли да бъде тя. Смесена ли да бъде системата, или да бъде настоящата система с подобрения", изброява Кирилов.

Анкета на "Сега" показа, че другите парламентарни политически сили посрещат инициативата със смесица от недоумение и неодобрение. "Не е необходим никакъв нов референдум. Това е един изключително скъп начин да се проведе едно социологическо проучване", отсече Искрен Веселинов от "Обединени патриоти". Неговата формация отхвърли законопроекта на ГЕРБ миналата седмица, въпреки че е техен коалиционен партньор. Веселинов посочи, че явно надделява желанието на хората да избират личности, но не достатъчно силно, за да стане волята им задължителна за парламента. Затова и политиците трябвало да се съобразят с тези настроения, да организират и проведат широк дебат и да намерят компромисно решение каква да бъде промяната.

От БСП биха се произнесли по темата за нов референдум евентуално ако излезе като оформено предложение от името на ГЕРБ. Соцдепутатът Крум Зарков посочи, че столетницата е съсредоточена в момента върху собствените си идеи за изменения в изборното законодателство. Очакванията му са поправките да бъдат разгледани тази седмица в Националния съвет на партията, а следващата да бъдат внесени в парламента. "Очевидно има искане за мажоритарност и ние работим, за да удовлетворим това изискване", изтъкна Зарков.

В ДПС смятат, че трябва да бъдат предприети стъпки за промени в изборното законодателство, но не и че нов референдум би имал някакво значение. Депутатът Хамид Хамид наблегна пред "Сега" върху необходимостта от широка обществена дискусия, която да осведоми избирателите какво реално може да се направи. "Звучи ми като излишен един такъв референдум без дебат", допълни Хамид.

Не прояви особен ентусиазъм и лидерът на "Воля" Веселин Марешки, който единствен подкрепи законопроекта на ГЕРБ миналата седмица в пленарна зала. Според бизнесмена избирателите ясно са се произнесли на вече проведения референдум, че искат мажоритарна система, и политиците трябва да направят нужното, за да осъществят искането им.

--------------ВЕРСИЯ

Политологът Първан Симеонов коментира, че вероятно ГЕРБ опипват почвата с идеята на Кирилов, за да видят реакциите на другите политически сили и на обществеността. Предположи, че партията на Борисов се опитва да създаде усещането, че действа в синхрон с обществените настроения. Както и че вероятно инициативата представлява опит да се превари Слави Трифонов като потенциален политически конкурент.

---------------НЕДОВОЛСТВО

Граждани заплашиха, че ще организират национален протест, ако парламентът не се съобрази с резултатите от референдума на Слави Трифонов. Приеха и обръщение към шоумена, в което се казва: "Искаме ти да оглавиш недоволството ни и да ни поведеш - ясно и категорично. Искаме уверен, категоричен и безкомпромисен водач, какъвто си ти. Има такъв народ и той ще скочи само когато пред себе си има лидер, който ни обединява". И го призовават да се яви на избори, които да се проведат наесен.
50
3109
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
50
 Видими 
19 Юни 2017 20:54
Граждани призоваха за избори наесен, на които Слави Трифонов да се яви като техен "уверен, категоричен и безкомпромисен водач".

Слави от Учиндол - новият месия. Сценаристите - новите апостоли. Кулеков, апостол по кръщенетата, Сиромахов, апостол по евроинтеграциите. На другите апостоли не им знам имената, че отдавна не ги гледам, жалко..
19 Юни 2017 21:13
"Нов, по-обширен референдум е един от възможните изходи от сегашната ситуация и дори е логически вариант на действие", аргументира се шефът на правната комисия. Новото, което предлага, е избирателите да бъдат питани не само дали искат мажоритарен вот, както при референдума на Слави Трифонов от 2016 г., но и какво е мнението им за останалите видове изборни системи. Затова и въпросите трябвало да бъдат повече от един. "Първо - каква да е избирателната система. Второ - мажоритарна ли да бъде тя. Смесена ли да бъде системата, или да бъде настоящата система с подобрения", изброява Кирилов.


бахти дзифтарите. Извадете си пари от субсидията и си платете на социолозите да ви направят проучване.
19 Юни 2017 21:25
от бацко на славча, начи?
на некой да му светка как е възникнала партизанската борба?
19 Юни 2017 21:28
Нещата вървят към вариант Борисов да повтори с референдум грешката си "мама Цецка-президент"?
С 90% вероятност-да. Много лакомия за власт плюс нулев капацитет за анализ на грешките и синтез на правилни решения.
19 Юни 2017 22:10
Искаме ти да оглавиш недоволството ни и да ни поведеш - ясно и категорично. Искаме уверен, категоричен и безкомпромисен водач, какъвто си ти. Има такъв народ и той ще скочи само когато пред себе си има лидер, който ни обединява

До къде я докарахме...
19 Юни 2017 22:18
Който е против референдума е агент на Путин!
19 Юни 2017 22:46
Нов вожд ли ще си имаме?
Май наистина си заслужаваме и Него, и Слави, и Раданчо, и дай българите...
19 Юни 2017 22:48
Искаме ти да оглавиш недоволството ни и да ни поведеш
Проуснато е ", бащице!"
19 Юни 2017 23:20
Аз ся съм объркан.Един път Слави прави референдум за да облагодетелства ГЕРБ и това е лошо.Но ГЕРБ са си на власт и не знам що някой трябва да прави нещо.Втори път Слави е против ГЕРБ и иска да вземе властта,което е лошо,ако си фен на ГЕРБ.Но тези същите всезнайковци са против ГЕРБ.Значи е добре Слави да ги събори.Ама те не щат.И нито един дето е против каквото и да било не казва какво той мисли,че е добре да направим.Или да каже,че сега му харесва.Същия нон сенс се случва и с Лозан Панов и Цацата.Е не е ли объркващо за нас простите?Или това е целта?
20 Юни 2017 00:14
Като изключим Герб, който осъзнава какво се случва и търси решение, то е учудваща неадекватността на останалите, които са си заврели главите в ... пъповете си. Същински динозаври малко преди да ги удари метеорита, който лети към тях. В случая те го и изстреляха.

Имаме ясна народна воля изразена на референдум. Тя не бе зачетена, като с това бе дадена кауза на Слави Трифонов и бъдеща негова партия. Ако нещата не бъдат овладяни адекватно, както се опитва да направи Герб с идеята за нов референдум, то резултатите на бъдещите избори са ясни (независимо от изборната система) - Парламент от три основни партии - Герб, партия на Слави и ДПС и вероятно някакво остатъчно БСП около 4%.
20 Юни 2017 00:20
Като изключим Герб, който осъзнава какво се случва и търси решение

Търсели решение my arse. Ако имат позиция, да я кажат и да се борят за нея. Ако нямат, какъфто очевидно е случаят, да си бръкнат в джоба и да си плащат за проучвания, както правят нормалните партии.

Референдумът не е проучване на общественото мнение. Тоя подход на т.нар. юрист Кирилов е пълна цигания.
20 Юни 2017 00:32
Ако имат позиция, да я кажат и да се борят за нея.

Имат позиция и не само я казаха, но и предприеха нужните действия, като внесоха проектозакон. Позицията им е ясна и последователна от години - уважение към волята на народа. Затова и печелят всички избори в последните години ( с изключение на президентските, когато пробваха друго).

И тук не става въпрос за узнаване волята на народа - тя е категорична - 78% от гласувалите 90% от реалните избиратели казаха, че са за мажоритарна изборна система в два тура с абсолютно мнозинство. Повече от категорично. Дори да има промяна (а няма), то тя не може да промени такъв категоричен резултат.
20 Юни 2017 00:34
Но тези същите всезнайковциНезнайковци
20 Юни 2017 00:37
Имат позиция и не само я казаха, но и предприеха нужните действия, като внесоха проектозакон.

ъхъ, внесоха го, вкарвайки абсолютно небъдната дебилия с джиросването на районирането на президента, което посмъртно не може да стане, но и за секи случай старателно избегнаха да се появят всичките в пленарна зала, да не би да да стане некой сакатлък и теслата да се приеме.
=========
И тук не става въпрос за узнаване волята на народа - тя е категорична - 78% от гласувалите 90% от реалните избиратели казаха, че са за мажоритарна изборна система в два тура с абсолютно мнозинство.

като е категорична, за къф чеп този палячо иска да разхожда гласоподавателя през сички избирателни системи ф галактиката?
20 Юни 2017 00:46
джиросването на районирането на президента

До подробности въобще не се стигна, тъй като проектозаконът би отхвърлен още на първо четене, т.е. БСП, ДПС и ОП отхвърлиха принципно мажоритарните избори в два тура с абсолютно мнозинство, както и съобразяването с народната воля.

БСП, ДПС и ОП се поставиха над народната воля, с което нарушиха чл. 1 на Конституцията. Ако бяхме правова държава, то това не би останало без последствия. Понеже, обаче не сме, то ще стане, като с царя през 2001 г.. Ако Костов не се бе уплашил и не бе спрял царя от участие в президентските избори, то СДС вероятно още щеше да го има.
20 Юни 2017 00:47
До подробности въобще не се стигна

алооу, какво са приемали в правната комисия тогава и какво са гласували?

Това с нарушението на конституцията се проверява лесно - 40 шебека подават жаба в КС и органът решава дали има такова.
Ама нещо не виждам да са се засилили, най-вече щото такова нарушение няма и го знаят.
20 Юни 2017 00:50
но и за секи случай старателно избегнаха да се появят всичките в пленарна зала

Айде стига с тези глупави опорни точки. БСП, ДПС и ОП гласуваха против със 121 депутата. Може и да не знаеш (не бих се учудил), но всички депутати са 240.
20 Юни 2017 00:53
алооу, какво са приемали в правната комисия тогава и какво са гласували?

Гласували са закона на първо четене, т.е. по принцип. Между двете четения се правят предложения за поправки и уточнения. До там въобще не се стигна. Ако беше, то вероятно районирането би било поверено на ЦИК.
20 Юни 2017 00:54
Айде стига с тези глупави опорни точки.

това са факти, ако искаш им викай опорни точки или примерно Джоро, но си остават факти.
20 Юни 2017 01:00
40 шебека подават жаба в КС и органът решава дали има такова

Разсмя ме. Конституционният съд с поредицата си от противоречиви решения отдавна е доказал, че няма нищо общо при функционирането си с конституционният си замисъл. Той е единствено удобна легитимираща структура за политически поръчки, която е в състояние да се изгаври с Конституцията, ако така й е поръчано. Правила го е много пъти.

Ако Конституционният съд бъде сезиран, то той може да реши всичко, но няма да го направи, защото в Конституцията пише едно или друго, а защото така му е поръчано. Напълно дискредитиран и станал излишен орган.
20 Юни 2017 01:01
Кухи лейки, славита и чалга, майно льо!
20 Юни 2017 01:02
но си остават факти

Кое е факт ? Че ако нямаше няколко отсъстващи от Герб резултата щеше да е друг ? И как ще стане това, при положение, че от всичко 240 депутата, 121 гласуват против ?
20 Юни 2017 01:06
Разсмя ме. Конституционният съд с поредицата си от противоречиви решения отдавна е доказал, че няма нищо общо при функционирането си с конституционният си замисъл.

Ъ? И как тогава можеш да бъдеш сигурен, че има нарушение?
Нито Славчо, нито ти сте ме фпечатлявали с некви познания в тая не особено сложна материя, защо трябва да да ви приемам сериозно? Ето, гербавите не подхващат темата. Имам предвид официалните гербави, ти си само фенче.

Законът е спазен, put up or shut up.
20 Юни 2017 01:06
Кухи лейки, славита и чалга, майно льо!

Все едно чета стари коментари за Бойко Борисов и Герб. Само, дето се оказа, че ако съдим по изборните резултати, то други са кухите лейки.

Същото е и сега. Кухи лейки са тези, които с примитивният си страх, че ако трябва да се явяват пред избирателите с лицата си никой няма да ги избере, правят така, че както и да се явяват пак никой да не ги избере.
20 Юни 2017 01:07
Само, дето се оказа, че ако съдим по изборните резултати, то други са кухите лейки.

Ти нали гласува за бесепето?
20 Юни 2017 01:10
Законът е спазен

Законът е спазен, но не и Чл.1 от Конституцията. А тя има пряко действие и е нормативен акт от по-висок ранг от закона.

В случая, обаче това няма никакво значение, тъй като законът е просто обличане в юридическа форма на политическа воля. А гафът на БСП, ДПС и ОП е политически. Нагло плюха в лицето на народа и обявиха, че са над него. Това не се прощава на избори.
20 Юни 2017 01:11
Законът е спазен, но не и Чл.1 от Конституцията. А тя има пряко действие и е нормативен акт от по-висок ранг от закона.

КС
20 Юни 2017 01:22
но не и Чл.1 от Конституцията
Ей го члена
Чл. 1. (1) България е република с парламентарно управление.

(2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.

(3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет


Кое не му е спазено?
20 Юни 2017 01:24
20 Юни 2017 02:09
държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет

Ето това е явно нарушено. В случая институцията Народно събрание си присвоява осъществяването на народния суверенитет, тъй като позовавайки се на свой акт (закон) решава в противоположна посока на волята на народа изразена на официален референдум, установена официално и безспорно, с участието на повече от половината от всички избиратели по списък (около 90% от реалните избиратели), като 78 % от тях са изразили тази воля.

Когато имаш ясно изразена и установена воля на огромното мнозинство от народа, то тя се изпълнява, а не се прави обратното. Да правиш обратното означава да си присвояваш осъществяването на народния суверенитет, което е ясно забранено от Чл.1, ал. 3 от Конституцията.
20 Юни 2017 02:33
78% от гласувалите 90% от реалните избиратели казаха, че са за мажоритарна изборна

Колкото повече се отдалечаваме от референдума, толкова повече Неопол завишава резултатите от него. А според ЦИК те са: 50,86% гласували, 71,95% "За". Наддаването продължава!
20 Юни 2017 06:40
Неопол,

А иначе, по въпроса за списъците с избирателите - крайно време е те да бъдат ПОДМЕНЕНИ с НОВИ, съставени този път от САМИТЕ избиратели!

Президентът поне за това МОЖЕ да призове! Та при следващите избори, независимо по каква система ще се определят членовете на НС, СИКаджиите да бъдат лишени от възможността (от която вече 26 години се възползват!) сами да драснат фейк-подпис срещу името на фантома и да набутат съответна бюлетинка в урната)

Президентът също така може да призове и за законови промени, които да лишат СИКаджиите от възможността да броят какво има в урната, и на база преброеното, фейк-протоколи да съставят! Например, може да предложи по ШОТЛАНДСКИ вече да се брои - не в СИК, а в РИК, или още по-нависоко, като в съответната голяма спортна зала (такива БОКО вече изпонасъгради доволно!), с ярко осветление, на отделни маси с по 4 преброители около масата, и супервайзър, който кръжи около масата и ги гледа в ръцете, а пък над масата видеокамера записва процеса, урна по урна..., докато всички не бъдат скрупольозно преброени! При шонтландския референдум за откъсване от Великобритания по телевизори точно такава картинка показваха от Шотландия!

Президентът може да призове и за промяна в т.нар. Закон за референдуми (ЗПУГ) - прагът за валидност да не е толкова висок! Никъде по света хората нямат такова чудо - броят на участвалите в последните парламентарни избори! Справедливият праг е 50% плюс 1 от включените в новосъставените списъци! Така най.после ще се премахне сегашната възможност тоя Форум да изобилства с поучения към мен и другите участници в референдума, които с ДА отговорихме на първия референдумен въпрос, да сме интерпретираме действията на хората, които въобще не си затътриха гъ***за до референдумната урна, като отговор НЕ на първия референдумен въпрос, т.е. да приравним това НЕходене до урната с ходенето до нея на онези от единия милион, които отидоха до нея и там пуснаха бюлетина с отговор НЕ на въпроса за М2 системата! А за задължителност на референдума прагът да е вече половината от прага за валидност, т.е. 25 % плюс един!

Ама той, Президентът, не прави това, а ръгнал пари да троши за самолети и за кораби, вместо за солджърите, и за техника, с която те да са и по.мобилни, и по-виждащи, когато пазят долу на границата! Така призовава да се постъпи Бойко НОЕВ, екс министър на отбраната, и РАЗУМНО ПРИЗОВАВА! От различни лагери идеологически сме с него, но 100% го подкрепям в извода му, че най-голямата опасност за националната сигурност идва от южната ни граница! Както се видя, тя не е само граница с Турция и Гърция, а граница между ОГРАБЕНИЯ от западните държава африкански и азиатски свят, и самите ГРАБИТЕЛИ - държавите от Западна Европа, които с т.нар. Дъблински регламент, и захарчето, наречено "Инструмент Шенген", прекараха нас, българите, да сме и нещо като ШВЕЙЦАРИ на Балканите, сиреч да ги вардим от навлеци от въпросния ограбен свят, които напират да влязат в Едема!
20 Юни 2017 08:36
Мъ сладки мои герберлета! Лимончето още пуска, а? Лимонадка шъ пийнем, а? "Разкрачени крака", а?

Що да не ги будалкаме будалите още година две - референдум за начина на избор, година подготовка, следващият избор е чак ... 2019, Европарламент, ако не ви мине котка път. Ехеее ... Я камилата, я камиларят, я ... двамата ...

А "разкрачени крака" е неаполитанска лимонада. Така я пият камористите. Лимонче, ако още пуска, газирана вода и ... лъжичка сода. Пие се с разкрачени крака, че да не си олееш чатала като кипне. Конфузно е някак ... Ще рекат, че си се ... опикал, да прощават дамите.
20 Юни 2017 08:41
Neopol
20 Юни 2017 00:14

Г-не,чета от известно време постовете с пламенната Ви защита на мажоритарния вот,но тоя Ви пост ме предизвиква да Ви кажа,че сте в огромно заблуждение,както и в заблуждението си ,че"Народът никога не грешал".За последното Ви писах,но изглежда не сте го чели,и затова ще Ви го препостна пак:
GabroWitz
16 Юни 2017 20:34
....................................................................
От съждението Ви,че отделния човек (информиран и умен)може да греши следва,че Народът,който е съвкупност от отделни човеци(не всички информирани и умни),има голяма опасност да сгреши,и то катастрофално,още повече,като се поведе по акъла на някой отделен човек!

Една такава катaстрофална грешка ще Ви посоча-Германия 1933!
20 Юни 2017 08:43
НЕОПОЛ
ПЛЕСНИК
Само да вметна. Май е настанало време за Нова Конституция и всички недомислици (барочно направени) да бъдат изчистени. Иначе "орехода" няма да свърши, както и ерата на БАЙ Х..Й.
20 Юни 2017 10:10
държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет

Ето това е явно нарушено. В случая институцията Народно събрание си присвоява осъществяването на народния суверенитет

Това е видна тъпотия. Доказваща, впрочем, плиткоумието на някои яростни защитници на мажоритарните избори.

Народното Събрание по дефиниция (Конституция) олицетворява и реализира тъкмо народния суверенитет, тъй че няма как да си го 'присвои'

А нарушител на конституционния текст е тъкмо Славчо Тр, претендиращ, че той е народът.
20 Юни 2017 10:12
НЕОПОЛ
ПЛЕСНИК
20 Юни 2017 10:20
Парламент от три основни партии - Герб, партия на Слави и ДПС и вероятно някакво остатъчно БСП около 4%.


Мислещите хора в Родината ми са много, много повече от 4 %.
20 Юни 2017 10:36
БСП, ДПС и ОП се поставиха над народната воля, с което нарушиха чл. 1 на Конституцията.

Коя от трите алинеи и кой постулат от чл. 1 на Конституцията на Република България е нарушен? Приказки едно към кесим в стил "Славчо".
20 Юни 2017 11:04
Подобна дивотия не бях чувала! Управляващата 3-ти мандат партия да инициира референдум за вида избирателна система! Хем събрали всички власти в ръка, хем ще правят референдум. Ако наистина искаха някакви промени, отдавна да са ги реализирали. По-скоро искат да си измият ръцете (както беше с внасянето на проекта за мажоритарна избирателна система), или да отвлекат вниманието на балъците.
20 Юни 2017 11:17
Единствената печеливша карта за БСП е да опищи всичко, че е "за" мажоритамкаквотобеше системата. Същевременно да работи усилено против. В сегашната стратегия има голяма ошибка, с червеното пищене "против" се получава твърде добра реклама в полза на мажоритарния вот. Иначе евала на амбразурното войнсвто, днес пада епична битка под тая статия. На един от пишещите направо му се щът хиляди библейски потопа, ма сакън не и мажоритамкаквотобеше системата
Забавно е.
20 Юни 2017 11:52
Ако Костов не се бе уплашил и не бе спрял царя от участие в президентските избори, то СДС вероятно още щеше да го има.


Само, че не беше Костов, а друг, ако се сетиш? На Костов му беше все едно кой ще е президент, стига да не е от БСП.
20 Юни 2017 13:20
Станислав(Слави Тодоров) Трифонов - ставки сделаны, гаспода!
Ся, въпроса е кои гаспада ще нацелят рулетката и ще гушнат джакпота. Както за народа, така и за суверена не се предвиждат никакви промоции, ама то си е ясно..
20 Юни 2017 13:39
Неопол, Плесник , ...
Това което правите да правите нова партич , ще върне БСП , ДПС на власт. Не че сега не са си на власт. .
Това ли искате ?
20 Юни 2017 14:21
Ама, разбира се, че не сте познали скъпи (скъпа) Рорик! Истината е (само на Вас го казвам - keep it secret, pls!) е, че това, което с Неопол правим е ние, ДВАМАТА с него, НИЕ, двамата, да я вземем тая пуста власт! Нали, Неопол - кажи му (й!) и ти! Хич не ни е еня за ГЕРБ, за БСП! Стига са властвали - от 26 години са все те, отначало БСП-то, после, и от известно време насам, ГЕРБ-ето - тия два clones на славната БКП!
20 Юни 2017 14:46
ПлесNick
20 Юни 2017 14:21
НИЕ, двамата, да я вземем тая пуста власт!

Ами колко му е,лесна работа:Направяте си по една телевизия като Сидеров и Симеонов,намирате си стабилни спонсори като Бареков,Слави Тр с шоуто може да ви стане пиар като Нешка Робева,евентуално основавате верига хипермаркети и продавате зрял боб на дъмпингови цени като Марешки.Те така се прави!
20 Юни 2017 15:21
Слави Трифонов е платен манипулатор на масата с интелигентност под средната.
20 Юни 2017 15:26
Тия де дойдоха на власт във Франция, не са ли нова партия, несъществувала сега? Тъй че една партийка създадена от Слави, но много умно и различно от досегашните втръснали ни тъпоти, ще събере поне половината, ама най-мално, от гласувалите с ДА на референдума. Това прави около 1,5 гласа. Великана ГИРБ не може да събере и 1 милион. Ако пък това стане - новата партия ще има абсолютно мнозинство в НС. Прави закони които обществото иска и..... току виж наистина изгряла Демокрацията ва България. Нали тъй бе тролчета?
20 Юни 2017 15:29
Хей ПлескNick, и аз се нареждам до вас да ме включите във властта - ама задочно....
20 Юни 2017 19:42
Става! Щото си челичен! Новата власт от такива ще се нуждае! СИЛНО!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД