:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Има умишлени опити да се саботира ратифицирането на Истанбулската конвенция, атакува Комитетът в писмо до парламента
Той влязъл в програмата за седемте най-застрашени паметници в Европа,
Това са установили и британски, и американски учени.
Те ще имат и общ отбор в женския турнир по хокей.
Смята се, че 9 млн. британци страдат от самота и че това е скрита епидемия
За пръв път в съдебната зала прозвучаха свидетелски разкази за взрива, който избухна през юли 2012 г.
Той беше и дългогодишен председател на Съюза на артистите в България
СТАТИСТИКИ
Общо 364,869,236
Активни 1,534
Страници 105,436
За един ден 1,302,066

Държавата и община Стара Загора искат замяна на земи заради "Бедечка"

Община Стара Загора отчуждава частните земи в "Бедечка", собствениците получават насреща равностойни държавни терени, а спорната територия става парк с промяна на Общия устройствен план (ОУП). Това е вариантът, който управата на града предлага за спасяването на парка, след като в неделя по темата бе проведен местен референдум. Вчера кметът Живко Тодоров съобщи, че замените са одобрени от премиера Бойко Борисов след разговор между двамата. Част от имотите, предвидени за обезщетение, били на Министерството на отбраната и от категорията "с отпаднала необходимост". От думите на Тодоров се разбра, че все още не се знае кои са точно, но община Стара Загора щяла да ги вземе безплатно. "Целта ни е общината да не харчи пари от бюджета си", заяви той.

Допитването в неделя събра едва 15% активност и остана далеч под бариерата за валидност (40%), но вотът бе повече от категоричен - 19 000 от общо 22 000 гласували се произнесоха в полза на парка. Още преди обявяването на резултата кметът Тодоров заяви, че ще се съобрази с волята на хората. За по-голяма категоричност, че властта иска да спаси зелената територия, на вчерашната пресконференция до него седнаха областният управител Гергана Микова, ръководството на общинския съвет и местни депутати. Не се знае обаче дали частните собственици ще се съгласят на замени. Тодоров съобщи, че разговарял с някои от тях и те заявили, че ще обмислят офертата. Кметът уточни, че щом ОУП отреди терените за обществени нужди, те така или иначе ще се отчуждават. Собствениците после имали право да обжалват подробните устройствени планове и оценките на имотите. Според Тодоров обаче обжалването би довело до дългогодишни процедури, затова се надява предложението на общината да бъде прието.

"Това е вариантът, в който няма ощетени. Отлагането във времето доведе до днешната ситуация", заяви губернаторът Микова по повод замените. Тодоров съобщи, че извън вече изградените сгради в "Бедечка" има два строителни проекта, чието реализиране не може да бъде спряно, защото съдът отменил мълчаливия отказ на общината.
589
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД