:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 382,070,053
Активни 1,170
Страници 62,482
За един ден 1,302,066

Просветният министър защити студента Медев

УНСС
Проф. Соня Докова
"Това решение е неуместно. То излъчва сигнал за въздържане от оплакване в публичното пространство, а не живеем във времената на традиционната институционалност, при която можем да затворим информацията в рамките на една общност". Това коментира пред Нова тв просветният министър Красимир Вълчев по повод наказанието на студента Кезим Медев, който разкри как се провеждат изпити при проф. Соня Докова в УНСС. Той обаче дипломатично защити и университетските ръководства, които в много случаи реагирали, преди случаят да стане публичен.

Медев беше наказан с предупреждение за изключване заради уронване престижа на университета, след като разкри, че професорката пише тройки и четворки за предадени празни листи. Вчера от университета не бяха открити за коментар дали ще вземат предвид думите на министъра, който няма механизми за влияние върху решенията на автономното университетско ръководство.

Самата Докова не беше наказана, а й беше предложено да излезе в пенсия с всички финансови придобивки покрай това. В неделя се разбра, че Докова напуска не защото смята за нередно как е писала оценки, а защото е допуснала Медев на изпита. Той има много отсъствия и по правилника на университета не би следвало да е бил в залата. "Тук е моята огромна вина", заяви тя пред Нова тв. Професорката не само не вижда проблем в поведението си, но обясни, че избрала специално елементарна тема на изпита като за десетокласник - ролята на трансевропейските транспортни коридори. По адрес на студента каза тежки думи: "Бог ще го накаже, независимо от коя вяра е".

Никой от УНСС все още не е коментирал по същество порочната изпитна практика. Проформа беше признато, че има нарушения във въпросния изпит, но всички изявления се въртят около предателството на Медев. Той самият разказа пред Нова тв, че получава подкрепа от много студенти, а някои споделят и подобни случаи като неговия. Някои от тези случаи били отпреди 10-20 г., но хората си мълчали, защото не виждали смисъл и не вярвали, че нещо ще се промени. "Харесвам университета си, горд съм, че уча в него, активен съм в него, в последните 2 г. съм работил за името на университета и не бих искал то да бъде опетнявано", коментира студентът. Негови колеги обаче продължават да настояват, че проблемът не е в изпита, а в оповестяването. "Реших, че това е просто един взет изпит, реших да се съглася с тази оценка и излезнах", разказа пред Нова студентка, предпочела да застане с гръб към камерата.
4
869
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
19 Юни 2017 22:00
Тази "практика" е поне от 21 години. А аз никога не съм могъл, до толкова да си изкривя душата, че да го нарека "университет".
И само между другото, Докова ми беше от първите преподаватели и още тогава я "хапеше кучето", но беше от "безобидните луди".
На фона на останалите, си е направо цвете.
19 Юни 2017 22:14
Извинявам се, но г-жа Докова притежава чара и държанието на изрусена соц-склададжийка. Духът на академизма, любовта към науката и харизмата на ерудирания преподавател са убити и погребани от разни Докови, Статеви и подобни загрижени за реномето си търгаши.
20 Юни 2017 06:28

Това решение е неуместно. То излъчва сигнал за въздържане от оплакване в публичното пространство

И тоз министър явно не е чел Конституцията на РБ, чл. 32. И прокуратурата също толкова явно не я познава в детайли.
(В ЕК поне ги препитват, преди да ги комисионират, за разлика от нашите министери.)
Което, разбира се, не оправдава екзаминаторските рационализации на гъ-жа професорката.
20 Юни 2017 07:46
Права е професорката, вместо да се мъчи да чете зле преписани собствените си учебници е минала по тънката лайсна. Ако ги скъса всичките или 99% по добре ли ще е?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД