:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Те са в размер на около 50 млрд. долара и са с цел противопоставяне на предполагаемата кражба на американска интелектуална
Пред България са само Лесото и Латвия, а зад нас е дори място на военен конфликт и тероризъм като Афганистан
СТАТИСТИКИ
Общо 373,385,466
Активни 488
Страници 18,051
За един ден 1,302,066

По-високите пенсии и добавки няма да лишават от енергийни помощи

Месечните помощи за децата с увреждания няма да се смятат при определяне на границата за достъп до енергийното подпомагане, за да не отпаднат семействата от него. Това предвиждат промените в наредбата за енергийните помощи, публикувани за обществено обсъждане от министерството на труда. От началото на годината месечните помощи за деца с увреждания бяха увеличени - за деца с над 90 на сто те са 930 лв. например. За дете с увреждане между 70 и 90% сумата е 450 лв., а с до 70% - 350 лв. Тези суми няма да се броят при кандидатстването на семействата за помощите за отопление за предстоящия отоплителен сезон. Другата промяна е, че както останалите социални помощи, така и тези за отопление ще се дават по настоящ адрес.

Традиционно с промените в наредбата всяка година се завишават коефициентите за доходите на уязвимите групи, за да не изпаднат от подпомагането пенсионерите след увеличението на пенсиите. Тази година от юли пенсиите ще се индексират с 2.4%, а минималната пенсия за стаж и възраст ще се увеличи от 168 на 180 лв.

Помощите за отопление остават същите - по 72.46 лв. на месец, като сумата се изплаща за пет месеца. Помощта се получава от бедни българи, дефинирани в 17 уязвими групи. Към края на миналата година за зимния сезон помощта получават близо 218 хил. българи, което струва над 77 млн. лв.

Промените в наредбата ще бъдат приети до 17 юли, а оттогава хората ще могат да подават молбите за помощта за отопление за следващия сезон, съобщи зам.-министърът на труда Росица Димитрова пред БНР.
727
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД