:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
От "Ботев" обвиниха съдията за загубата с 0:1
Здравко Здравков бил санкциониран, защото отказал право на строеж
Гражданите протестират заради променен маршрут на трамвай
Според него има 80% вероятност Симеон Сакскобургготски да осъди България по своето имотно дело
Е-досието също предизвиква спорове между социалните партньори
СТАТИСТИКИ
Общо 377,696,843
Активни 1,116
Страници 695
За един ден 1,302,066

Държавната "Автомагистрали" спечели поддръжката на "Струма" и "Люлин"

Държавното предприятие "Автомагистрали" спечели конкурса за поддръжката на магистралите "Люлин" и "Струма". Участниците в процедурата бяха четири, но само държавната фирма е била допусната до финала, в резултат на което печели обществената поръчка с прогнозна стойност 10 млн. лв. без ДДС и срок на изпълнение 4 години.

Другите кандидати са отстранени от търга най-вече защото не са изпълнили изискванията за опит: през последните пет години да са изпълнявали строителство, сходно с предмета на поръчката, а именно - текущо, превантивно и зимно поддържане, ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации на автомагистрали или пътища от републиканската пътна мрежа с габарит, не по-малък от 25.5 м, и с дължина не по-малко от 50 км, пише "Капитал".

Става дума за дружеството "Мегаинвест - холд", обединението "Агропът поддържане" ("Пътстрой 92", "Агробилд" и "Пътища и съоръжения") и консорциум "Екомагистрали 2017" ДЗЗД ("Еко ресурс - р", "АЕС Х" и "Мейсън мастърс").


"Капитал" припомня, че държавното дружество "Автомагистрали" отговаря за отсечката на "Хемус", където попадат тунелите "Витиня" и "Ечемишка", като отново има четиригодишен договор с АПИ. По принцип ремонтите са отговорност на държавната фирма, но дружеството използваше подизпълнители - "Евро алианс анженеринг" ремонтира "Ечемишка" , а по "Витиня" работи "ГБС-Инфраструктурно строителство". Според годишния финансов отчет на "Автомагистрали" печалбата й се е увеличила сериозно за 2016 г. спрямо предходната година - от 2 на 15 млн. лв.
6
905
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
19 Юни 2017 19:25
...само държавната фирма и била допусната до финала, в резултат на което печели обществената поръчка


"Госпожо Манолова, понеже съм тренирал конен спорт, да ви кажа, че състезание с Идин кон не сЪ праИ", така се исказа безтрашния рицар на състезателен кон Свилен Иванов от ГЕРБ.
19 Юни 2017 19:46
По принцип ремонтите са отговорност на държавната фирма, но дружеството използваше подизпълнители ...
Правилно, точно така се прави!
Кави са тези търгове, документи, конкурси и други глупости?!
Класира се САМО една държавна фирма, а наш'те хора си знаят работата!
Никой и не си е помислял, че "Автомагистрали" ще прави нещо друго, освен да разпределя баницата между подходящи подизпълнители...
И вълкът сит и агнето цяло!
19 Юни 2017 20:39
https://www.vbox7.com/play:0936592295
19 Юни 2017 20:54
но само държавната фирма и била допусната до финала

дайте му бан на тоя бе.
19 Юни 2017 20:57
пише "Капитал".

Като повторите пет пъти това че пише и какво пише Капитал, иде реч че не става дума за печеленето на поръчките, а за...Капитал, а? Малко е плитичко, безд да ми дреме изобщо за Капитал.
19 Юни 2017 21:05
То и БулгарБатак беше спечелен на конкурс с един кандидат ама и комунисти, гербаджии, реформатори, депесари и медии си траят. Защо ли? По-умните ще си отговорят.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД