:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 382,047,210
Активни 1,226
Страници 39,639
За един ден 1,302,066

Ивайло Московски: По-добре да не знаем къде има камери, за да сме постоянно нащрек

 
Снимка Би Ти Ви
„Длъжни сме да спрем войната по пътищата, не само заради срещите на министри с премиера Бойко Борисов”, заяви министърът на транспорта Ивайло Московски в студиото на „Тази сутрин” на Би Ти Ви.
По думите му битката е комплексна и изисква сериозен ангажимент от няколко държавни институции. „Имаме задължение да поправим неща в системата, но зависи от манталитета на самите хора”, категоричен е Московски.
Според него премахването на предупредителните табели за наличието на камери по пътищата ще даде добър резултат.
„Тези табели нямат никаква превантивна стойност. По-добре да не знаем къде има камери, за да можем респективно през цялото си пътуване да бъдем нащрек”, коментира министърът.
Той допълни, че всички вратички в системата могат да бъдат залостени и по този начин да се улесни работата на контролните органи.
В министерството предстои законът за пътищата да бъде разделен на три отделни закона: един, който да отговаря за пътните знаци и маркировката, втори, касаещ подготовката, квалификацията и категорията на водачите и трети, който да е за техническата част на превозните средства.
Транспортният министър потвърди, че БДЖ ще получи помощ от държавата в размер на 224 млн. лв. По този начин ще може да продължи стратегията по оздравяване на железниците.
„Вероятно формата ще бъде безлихвен заем от държавния бюджет, тези пари ще трябва да бъдат възстановени в някакъв момент”, поясни Московски. Той е категоричен, че дружеството може да бъде оздравено.

Концесията на Летище „София”

„Концесията е полезна за държавата”, категоричен е Московски. По думите му именно благодарение на концесии летищата във Варна и Бургас в момента изглеждат по съвсем различен начин. „Ако имаме некоректно поведение на концесионери, концесиите се прекратяват за броени дни. Държавният интерес е максимално защитен”, поясни министърът.

„Раздаването” на шофьорски книжки

„Във всички контролни органи съществува риск от корупция”, коментира арестите в ДАИ транспортният министър.
По думите му начинът, по който се провеждат изпитите в момента, на практика пресича всякакви варианти за преписване. Той добави, че е възможно държавата да започне да купува автомобили, с които се да се провеждат изпитите по кормуване. „Никой не може да види какво се случва на педалите на изпитващия от дясно на кандидата, никой не може да следи как е фиксирана камерата в колата”, коментира Московски.
„Всичко чух от автошколите като упреци към държавата, колко от тях са подали сигнал, че поне един от техните школници е рисков? Няма нито един, нула!”, възмути се министърът.

Отпадането на роуминга

„Без значение къде се намирате ще използвате националния си тарифен план”, категоричен е Московски.
По думите му в отпадането на роуминга няма „дребен шрифт” и скрити условия.
58
1464
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
58
 Видими 
19 Юни 2017 10:57
тоя па българи ще лъже, абе ей, ти знаеш ли с кой си имаш работа?
19 Юни 2017 11:04
стратегически разположените дупки също поддържат тонуса, Ако сложат до катаджията и снайперис тв храсталака пътуването ще си е истинско приключение,
19 Юни 2017 11:12
Бърдоква, ама велик, като съименика си.
19 Юни 2017 11:12
Умно момче.
19 Юни 2017 11:12
Тези табели нямат никаква превантивна стойност. По-добре да не знаем къде има камери, за да можем респективно през цялото си пътуване да бъдем нащрек”, коментира министърът.

Очевидно някой трябва да обясни на недоразумението, наречено министър, че въпросните табели изобщо нямат превантивна функция, а са поставени с цел уведомяване водачите на ППС, че навлизат в участък, в който се извършва видеозаснемане, тъй като съгласно чл. 32, ал. 2 от Коституцията никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.
Настоявам всички депутати и министри преди встъпването си в длъжност да бъдат подлагани на изпит, който да установи дали са чели Конституцията. Идиоти
19 Юни 2017 11:14
жана д`арк
19 Юни 2017 11:17
Човекът не е разбрал за какво са камерите просто.

Бърка основното действие със страничните ефекти, защото те повече му харесват.

В това отношение прилича на бг-мамите, които пият лекарство за диабет с цел да отслабнат. Душичка!
19 Юни 2017 11:19
на бг мамите някой да им каже че мозъкът е предимно мазнини, макар че вече и за Московски е късно да се оправи стопеното с химия
19 Юни 2017 11:23
Московски, като се каните да намалявате смъртността по пътищата не ви ли е минало през ума и да ги почистите от храсталаци и дървета тези пътища. Че вече почти всички пътища заприличаха на горски просеки от обраслите ги акации. Хем няма видимост напред, хем се налага колите да се движат близо до осовата линия и опасността от челен удар се увеличава. Банкетите вече отдавна ги няма, а на някои места храсталаците са навлезли по 1 метър на пътя. Където минават големи камиони е добре, подкастрят надвисналите клони, където не минават- пътищата почти изчезват.
19 Юни 2017 11:24
Очевидно някой трябва да обясни на недоразумението, наречено министър, че въпросните табели изобщо нямат превантивна функция, а са поставени с цел уведомяване водачите на ППС, че навлизат в участък, в който се извършва видеозаснемане, тъй като съгласно чл. 32, ал. 2 от Коституцията никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.

Не знам какви са юридическите тънкости, но практиката и в България, и в други европейски страни е да има предупреждение за камери в сгради или други оградени места. За камери на улици например никой не предупреждава.
19 Юни 2017 11:27
да можем респективно през цялото си пътуване да бъдем нащрек
Ние и така сме си на
трек - от ляво дупка, от дясно дупка, а в средата трап! Е как да не си нащрек?
19 Юни 2017 11:27
След 10 години соросоидни опорни точки срещу камерите и къде сме сега? На първомясто по най-опасни пътища. Всички джигити вместо да треперят от страх у тях се развяват по пътищата и трепят хоратаблагодарение на хелзински шушумиги обгрибващи правото им на шумахерене, Аре у канавката.
19 Юни 2017 11:30
За камери на улици например никой не предупреждава.
Не съм забелязал центъра на София, например, да е ограден, но щом казваш... И в Словения също не знаят за тези "правила" и още си поставят табелите, че е спрял полицай и снима движението...
19 Юни 2017 11:32
Жана в супера знаеш ли точно къде са камерите? /според теб и те нарушават конституцията/, и тук - знаеш че те снимат на пътя !
19 Юни 2017 11:38
за да можем респективно през цялото си пътуване да бъдем нащрек”, коментира министърът.

Абе респективно, заради камерите ли си бил нащрек, министърчо? Аз например, спазвам ЗЗДП, заради собствената си и на другите безопасност. А мургавелкото - от страх! Не, че точно него някой ще го глоби! Манталитет!
19 Юни 2017 11:40
Жана в супера знаеш ли точно къде са камерите? /според теб и те нарушават конституцията/, и тук - знаеш че те снимат на пътя !

Не знам къде точно са камерите, но знам от уведомителните табели на входа, че в търговския обект се осъществява видеонаблюдение и ако това не ми харесва няма да вляза в него.
19 Юни 2017 11:40
„Раздаването” на шофьорски книжки

...Той добави, че е възможно държавата да започне да купува автомобили, с които се да се провеждат изпитите по кормуване. „Никой не може да види какво се случва на педалите на изпитващия от дясно на кандидата, никой не може да следи как е фиксирана камерата в колата”, коментира Московски.


Колко автомобила трябва купи държавата? Защо изпитващия не сяда отпред, от дясно на кандидата, а инструктора отзад?
19 Юни 2017 11:41
Как да не знаеш, има човечета и пише "усмихне се, снимат те". Ето такива - - ама жълти!
19 Юни 2017 11:46
Първо да си оправят знаците. Има толкова безумни знаци с безумни ограничения, че ако се спазват - ще стават много ПТП. Освен това с безумните знаци обезценяват самите знаци, хората започват да разсъждават дали знака е безумен или истински, т.е. дали да го спазят или не.
И второ - едно мобилно приложение за навигация и камерите пак са видни.
И трето - ако полицаите продължават да поставят "капанчета" за водачите с цел да ги хванат и глобят - нищо няма да се промени. Защото целта им е да правят глоби а не превантивна дейност. Капанче е например безумен знак и полицай след знака.
Безумни са също и много табели на населени места. Например селото е поне след 500 метра встрани от отбивката, но на главния път има табели за населено място, което автоматично ограничава скоростта до 50 километра.
И още много безумия...
19 Юни 2017 11:56
никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.


Там е работата, че именно в закон е предвидено да можеш да бъдеш заснет от крайпътни камери, така че нормата на Конституцията е спазена.


Относно изказването на Московски - намирам разделянето на един закон на три нови за меко казано идиотско решение и фалшива демонстрация на дейност. Няма никаква пречка всички изброени от него материи да бъдат разписани в един закон, а не да се бълва продукция на кило.

Също така, хубаво ще махат табелите за камерите, ама да махнат и тъпите, остарели ограничения на скоростта в много участъци.
19 Юни 2017 11:57
Пътните знаци и маркировки, катаджийските патрулки по пътищата и камерите трябва да служат за предотвратяване на произшествия, а не като капани за ловене на нарушители и налагане на глоби. Има прекалено много не особено съвестни и дори глупави шофьори, които спазват правилата само ако има опасност да бъдат хванати в нарушения и съответно наказани. Затова на опасни участъци от пътя трябва да има предупреждения за камери, за полицейски постове и т.н., за да действат дисциплиниращо на джигитите, с надеждата, че така се предотвратява не просто нарушение, а катастрофа.
19 Юни 2017 11:57
За камери на улици например никой не предупреждава.
Ммм... Не.

http://www.gettyimages.co.uk/photos/speed-camera?excludenudity=true&sort=mostpopular&mediatype=photography&phrase=speed%20camera#license

19 Юни 2017 11:59
Ивайло Московски: По-добре да не знаем къде има камери, за да сме постоянно нащрек

Също както с микрофоните
19 Юни 2017 12:04
Също както с микрофоните


19 Юни 2017 12:07
Дежурните защитници на джигитите пак изпълзяха с абсурдната си защита: не на капаните, да на предотвратяването. И каква е разликата? Да не би "предотвратяването" да е настоящото положение? Айде който престъпник не иска да му поставят капани да си седи вкъщи. Същите като "Русия провокира Америка като прихваща американски самолети летящи до руската граница". Жаните, маните и прочое да покарат колело един час по междуселските пътища, само един час, не камери, ами и боя за побелелите им коси ще поискат от държавата .
19 Юни 2017 12:10
Ограниченията на скоростта по пътя не служат за да осигуряват рушвети на катаджиите, а са начин за гарантиране на безопасността на движението в специфични участъци от пътя, при запазване на максимално висока пропусквателна способност на трасето. Правилното маркиране на тези участъци е следното:
1. Знак за ограничение на скоростта. Знака трябва да е видим и да се намира на съответното разстояние от опасния участък.
2. Знак. който указва, че скоростта се контролира с камера.
3. Измерител на скоростта със светлинна индикация за измерената скорост. При положение, че тя е над допустимата, индикацията да светва в червено.
4. Допълнителен светлинен индикатор за превишена скорост.
5. Камера за контрол на скоростта, която автоматично да сигнализира за нарушение съответния дежурен служител.
Ако при такава организация се намери идиот, който да премине с опасна скорост, трябва да се задейства процедура за незабавно спиране на нарушителя, защото този водач е или пиян, или дрогиран или изобщо е неадекватен боклук, които не осъзнава отговорността, която поема като участник в движението.
Явно министърът е на друго мнение по въпроса.

19 Юни 2017 12:12
Тези табели нямат никаква превантивна стойност. По-добре да не знаем къде има камери, за да можем респективно през цялото си пътуване да бъдем нащрек
19 Юни 2017 12:14
жана д`арк
19 Юни 2017 12:16
Там е работата, че именно в закон е предвидено да можеш да бъдеш заснет от крайпътни камери, така че нормата на Конституцията е спазена.

Там е работата, че за да бъде спазена Конституцията, в закона е предвидено преди участъка с камерите да се поставят уведомителни табели. Схващаш ли логиката и последователността?
19 Юни 2017 12:26
Ами значи ще променят закона.
От камерите няма никаква файда, ако секое говедо, фърчащо с 200, бъде предупреждавано.
Говедото просто намалява в участъка с камерата, а после фръква с 220, за да навакса досадното закъснение.
И не снимат вас, а колата и номера ѝ.
19 Юни 2017 12:27
basketkase
19 Юни 2017 12:07
Дежурните защитници на джигитите пак изпълзяха с абсурдната си защита: не на капаните, да на предотвратяването. И каква е разликата? Да не би "предотвратяването" да е настоящото положение? Айде който престъпник не иска да му поставят капани да си седи вкъщи. Същите като "Русия провокира Америка като прихваща американски самолети летящи до руската граница". Жаните, маните и прочое да покарат колело един час по междуселските пътища, само един час, не камери, ами и боя за побелелите им коси ще поискат от държавата .


И да се възстановят концлагерите. Тъй де, каква е тази соросоидна слободия, демокрация ще ми правят, айде у лево!
19 Юни 2017 12:29
Московски, като се каните да намалявате смъртността по пътищата не ви ли е минало през ума и да ги почистите от храсталаци и дървета тези пътища.

По Кресна няма храсталаци.
Не виждам такива и в репортажите за челните сблъсъци, включително и при двата от последните два дни.
По Тракия и Хемус също няма храсталаци.
Има говеда, които карат като говеда.
19 Юни 2017 12:35
Ако камерите са сложени на опасни участъци и единствено предупреждението за тях кара някои от шофьорите да намалят скоростта, се намалява вероятността от катастрофи. Ако целта е просто да се налагат глоби, тогава нека камерите да са на безопасни участъци от пътя без предупреждение за тях и да се сложи нелогично ограничение на скоростта... ей ти берекет за катаджиите, за шофьорите освен нерви други ползи не виждам.

19 Юни 2017 13:03
И не снимат вас, а колата и номера ѝ.

Тъй де, изобщо не е като да не сме виждали снимки, които се изпращат на адрес с електронния фиш, на които се виждат лицата на пътуващите /кофти качество, ама все пак/. Така се разбиват семейства бе, човек
Представи си ситуация - изпращат ти електронен фиш, придружен със снимков материал, от който е видно, че на еди коя си дата ти си минал по този път, а си казал на жена си, че си на съвсем друго място. Глобата в тази ситуация ще ти се стори най-малкият проблем.
19 Юни 2017 13:25
Вместо премахване на предупредителните знаци за камерите да угодим на феновете на знаците и да сложим на всеки километър такива знаци, м? Жанките и мрънкащите, че това няма да проемни нищо ще са още по-доволни предполагам.
И да се възстановят концлагерите
Ти тръгни с колело или пеша по междуселките пътища и ще видиш концлагера.
19 Юни 2017 13:43
По-добре да не знаем къде има камери, за да можем респективно през цялото си пътуване да бъдем нащрек”, коментира министърът.
...
В министерството предстои законът за пътищата да бъде разделен на три отделни закона: един, който да отговаря за пътните знаци и маркировката, втори, касаещ подготовката, квалификацията и категорията на водачите и трети, който да е за техническата част на превозните средства.
...
Транспортният министър потвърди, че БДЖ ще получи помощ от държавата в размер на 224 млн. лв. По този начин ще може да продължи стратегията по оздравяване на железниците.
...
„Концесията е полезна за държавата”, категоричен е Московски. "Държавният интерес е максимално защитен”, поясни министърът.
...
По думите му начинът, по който се провеждат изпитите в момента, на практика пресича всякакви варианти за преписване.
...
„Без значение къде се намирате ще използвате националния си тарифен план”, категоричен е Московски.
19 Юни 2017 13:45
По Тракия и Хемус също няма храсталаци.
Има говеда, които карат като говеда.
Говедата обикновено подсъзнателно подражават на някого. За който правилата не важат, а иска от говедата да ги спазват.

Откъде-накъде! Говедата да не са говеда, та да спазват правила, щом водачите на говедата не ги спазват?!

19 Юни 2017 13:50
жана д`арк
19 Юни 2017 13:03

Баси, ти освен нарушител на движението, ме изкарА и прелюбодеец...

Благодарение на камерите са заловени десетки крадци, обирджии и убийци, у нас и по света.
Според мен тази мярка - премахването на предупредителните знаци, ще намали произшествията и убийствата по пътищата ни.
Е, не веднага, но ефект ще има.
19 Юни 2017 13:53
Говедата обикновено подсъзнателно подражават на някого. За който правилата не важат, а иска от говедата да ги спазват.

Откъде-накъде! Говедата да не са говеда, та да спазват правила, щом водачите на говедата не ги спазват?!

Е да, те говедата, които карат в аварийните ленти и правят ПТП-та и за часове спират целия трафик, все от Баце са гледали, хайде моля.
19 Юни 2017 14:01
„Никой не може да види какво се случва на педалите на изпитващия от дясно на кандидата, никой не може да следи как е фиксирана камерата в колата”, коментира Московски.

ТОА отдавна трябваше да е при бай Ставри, по съвкупни заслуги. Ама не би.
Досега не съм видял изпитващ да сяда отзад в учебния автомобил.
19 Юни 2017 14:37
все от Баце са гледали, хайде моля.
Нямам предвид Него, а всички Началници, които не спазват правилата.

Не само за движение.

Стадото се учи от тях много старателно.

А Баце едва ли кара кола много, освен ако не дойде Камерън на инспекция за оградата, тогава му е шофьор...

19 Юни 2017 14:40
И не снимат вас, а колата и номера ѝ.
Глупости на търкалета!
Опс, ... на снимки!
19 Юни 2017 14:59
Нямам предвид Него, а всички Началници, които не спазват правилата.

Ами виж сега, аз само един път досега съм срещал кортежа на Баце на пътя, а други не съм виждал, но дори и Бацевия не можа да ме подтикне да карам като него.
Така че не е до модел на подражание, а до типична булгаристанска дивотия.
Тия тука по София, хилядите чесъни, които не спазват правилата, те не от Баце гледат, а щото са си чесъни.
19 Юни 2017 15:20
[size=3][/size=3]

Очудвам се на хората включително и на Управляващите хора ...Как може да коментират толкова просто елементарно нещо !Разбира се че НЕ ТРЯБВА да ИМА ТАБЕЛИ че ИМА КАМЕРИ !
Някъде освен в библията пише ли НЕ КРАДИ и НЕ УБИВАЙ .Законите са си просто МОРАЛНИТЕ правила на хората а понякога и на определени етнически групи ОБЯВЕНИ за Закони със съответните санкции...За жалост често Законите се различават от МОРАЛА на обществото .Но за това са виновни законодателите а и прилагащите Законите най вече съдиите.ВИНАГИ съм се старал в битността си на близо 20 годищшната си работа като СЪДИЯ ПЪРВО
Да разбера ИСТИНАТА коеито често на млади съдии с липса на житейски опит се оказва много трудна работа и ВТОРО да реишението респективно присъдата ми да е СПРАВЕДЛИВА И ако съм действително добре подготвен и знаещ "правото" да го СУБСУМИРАМ под съответната подходяща правна норма..А такива има достатчно...В крайна смтка истински СПРАВЕДЛИВИЯТ човек не трябва да се различава от СПРАВЕДЛИВИЯТ съдия като ОСНОВА като база..Съдията просто знае тази наука и щге "облече" справедливото решение под съответната правна норма...
Сегашного правосъдие е най грзната форма на бюрокрацията коята е изродила правосъдието в АБСУРД.Сегашнитеи съдии бюрократи започват разсъжденията си ОБРАТНО : от Закона от формата от формалността към Справедливостта и истината. ..По точно технологията на мисленето сбъркана повтарям ПОЧВАТ от ЗАКОНА а не от ИСТИНАТА Справедливостта и МОРАЛА и накрая да приложат Закона.Тези нещастни млади момчета и момичета до толкова сна се оплели в тези СТОТИЦИ Закони Наредби Правилници и пр.че миприличат на "патенце оплело се в кълчища" .Съдииствуването си има НАЧИН на МИСЛЕНЕ своята специфична технология нямаща нищо обшо с Закона....Предполагам че трудно ще бъда разбран и куриозното е именно от хората които раздават правосъдие и си миснлят че товао е НАКА нещо като ФИЗИКАТА или ХИМИЯТА и трябва да ЗНАЕШ правото...като тези науки..! Иска се да си надарен или да си култивирал у себе си чувството за СПРАВЕДЛИВОСТ и МОРАЛ .И когато има противоречие между МОРАЛА и Закона да приложат внай грубо и неточно казано МОРАЛА !
Разбира се че не трябва да ЗНАЕМ къде имло камери радари и пр.Разбира се! И това е толкова елементарно че просто НЕ МОЖЕ да се коментира Все едно да коментираш защо водата е мокра и пр.
И още нещо също много просто : На Човека научил се да спазва и Правилата на общественото съжителствуване а от ТАМ и на ЗАКОНИТЕ не е необходимо да му казваш и пишеш че ГО следят и ДЕБНАТ .Той ПРОСТО трябва да ги спазва !
В тази връзка съм чувал и още един човешки абсурд ..Че заплатите на този илиш онзи властимащ трябва да е много ГОЛЯМА за да не КРАДЕЛ !!! Абе простичко казано този който си крдезащото така се е научил...каквато и заплата да му даваш ПОК ще КРАДЕ ...Но ще краде повече ...сега вече повече от получаваната заплата......Т.е. разбираемо е че ПОДКУПА или облагата му ще "поскъпне"....
А този който НЕ КРАДЕ и на касвата мизерна заплата да го сложиш НЯМА да КРАДЕ....Следва въпрос от някои към мен : А ти познаваш ли такъв ? Атговора ми е да ПОЗНАВАМ и то много добре го познавам.Познавам съдия който НИКОГА за ниокаква облага не го е правил..И го познавам не само аз но това е било публично известно от ХИЛЯДИТЕ хора в Районите в които е работил , а и всички в Министерството включително и Министър Светла Даскалова ! Жалкото е че този човек не е вече между живите !
19 Юни 2017 15:46
Само по себе си четенето на конституцията дали гарантира и нейното разбиране? Защото от 240 прочели, ще има 240 трактовки.

Иначе не е лоша идеята бъдещите депутати да изкарват по някой съкратен курс по право ако не са юристи. Може да бъде приложено и при другите сектори.
19 Юни 2017 16:00
Говедото просто намалява в участъка с камерата, а после фръква с 220, за да навакса досадното закъснение.
И не снимат вас, а колата и номера ѝ.


табелките* са по-евтини от камерите и ако са добре позиционирани, могат да озаптяват джигитите по целото протежение на един път.
Просто трябва да са мъгляви, примерно "Внимание! този участък се наблюдава с камери!". Колко е дълъг участъкът се определя от разстоянието между първата табелка и следващата, и следващата, и следващата...
------------
*Митев и херът

19 Юни 2017 16:04
Явно целта е да се събират пари?Но странно колкото по големи стават глобите толкова повече катастрофи стават???
19 Юни 2017 16:08
Натисни тук
Явно вече го измислиха?
Скрий се номера СИ от КАТ!
19 Юни 2017 16:15
табелките* са по-евтини от камерите и ако са добре позиционирани, могат да озаптяват джигитите по целото протежение на един път.
Просто трябва да са мъгляви, примерно "Внимание! този участък се наблюдава с камери!". Колко е дълъг участъкът се определя от разстоянието между първата табелка и следващата, и следващата, и следващата...

Това ще е в сила само първото минаване, после вече никой няма да ги ебава.
19 Юни 2017 16:18
Могат да местят камерите, така че никой да не е сигурен кой участък се наблюдава и кой - не.
За фсичко има начин.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД