:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 382,047,194
Активни 1,235
Страници 39,623
За един ден 1,302,066

Виена: Трябва да затворим средиземноморския път на мигрантите, както го направихме с балканския

 
Снимка EPA/БГНЕС
Маршрутът за мигрантите от Африка и Близкия изток през Средиземно море трябва да бъде затворен. Това заявиха ротационният председател на ОССЕ и външен министър на Австрия Себастиан Курц и вътрешният министър Волфганг Соботка, предава БГНЕС.
Канцлерът Кристиан Керн не е против тази идея, но иска да види конкретно решение. „След спасяването в Средиземно море мигрантите трябва да бъдат спирани на външната граница на Европейския съюз, да им се оказва помощ и след това да бъдат връщани обратно. Те ще продължат да идват, докато съществува система, която им позволява да плащат пари на незаконните трафиканти. Последните ще печелят още повече пари, а Европа ще бъде наводнена“, заяви Курц, цитиран от вестник „Курир“.
Според него най-лошият сценарий ще бъде увеличаването на броя на мигрантите, които са намерили смъртта си в Средиземно море. „През 2015 г. се удавиха 3000 души, през 2016 – над 5000, през тази – те са вече над 7000. Убеден съм, че ние трябва да сложим край на подобна система. Искам правителството да изработи единна позиция и министърът на отбраната Ханс Петер Доскоцил е съгласен с мен по този въпрос“, добави австрийският външен министър.
Той даде за пример закриването на балканския миграционен маршрут. „Имах чувството за дежа вю: когато затварях балканския маршрут, всички ми казваха, че това е невъзможно и безчовечно, но само след няколко седмици на всички им стана ясно, че това е правилният път. Гарантирам ви – такава ще бъде миграционната политика на ЕС“, подчерта Курц.
Той предлага да се създадат условия, при които бежанският поток, идващ с лодки от Либия, ще спре. По този начин вече беше значително намалени броят на мигрантите, пристигащи от Египет. Транзитен пункт при връщането на мигрантите обратно по родните им места трябва да станат такива острови, като Лампедуза, смята министърът. Волфганг Соботка също заяви, че докато спасението в Средиземно море служи като билет за Европа, мигрантският поток няма да спадне. „По време на закриването на балканския маршрут се чуваха мнения, че това е невъзможно. Днес виждаме, че последователната линия на Себастиан Курц постигна успех и никой в Европа не я поставя под съмнение. Трябва да разработим съвместен подход по въпроса със средиземноморския път“, заяви Соботка.
20
1835
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
20
 Видими 
19 Юни 2017 09:17
Я, някой е открил топлата вода! Ние пък ограда-слънце имаме, няма от какво да се притесняваме, че затваряне оттам ще насочи поток отсам. Или към Албания, през Косово (тогава Сърбия ще се наложи да огради границата и да каже окончателно "сбогом" на провинцията) и Босна...
19 Юни 2017 09:17
На всяко южно пристанище по един бърз катер и по едно дълго шило...
19 Юни 2017 09:18
Абе от целото Европространство само Австрия е със адекватна позиция. Малка държава, територия и население ставними с България, а какви неща си позволяват....Как да не им се кефи човек
19 Юни 2017 09:28
Транзитен пункт при връщането на мигрантите обратно по родните им места трябва да станат такива острови, като Лампедуза, смята министърът.

А хората от Лампедуза как ще живеят при тези условия? Взимаме им земята и живота?

Защо не се построят платформи в морето като нефтените - по морската граница на европейските страни - и там да се спират, обгрижват ако трябва, и връщат нашествениците.
19 Юни 2017 09:45
Ако ЕС въведе твърди правила мигрантите ще намалеят значително. Достатъчно е да се обяви (и да се прави), че хора без документи или пресекли незаконно държавната граница ще бъдат връщани автоматично.
19 Юни 2017 09:54
Европространство само Австрия е със адекватна позиция. Малка държава, територия и население ставними с България,


Не е само Австрия адекватна, но когато същото говрят унгарците и словаците, ЕС-ес ги обвинява в национализъм и популизъм и ги заплашва със санкции,за да е ясно, че ЕС-ес не е съюз на равнопоставени партньори, а васал на Четвъртия райх и никой да не смее да възразява на комисарите му, били те със или без тужурки.
19 Юни 2017 09:55
По време на закриването на балканския маршрут се чуваха мнения, че това е невъзможно. Днес виждаме, че последователната линия на Себастиан Курц постигна успех и никой в Европа не я поставя под съмнение.

Аз го поставям под съмнение!
Убеден съм, че балканския маршрут го затвори нашето Слънце!
Този Курц да не си приписва чужди заслуги!
19 Юни 2017 09:56
След спасяването в Средиземно море мигрантите трябва да бъдат спирани на външната граница на Европейския съюз, да им се оказва помощ и след това да бъдат връщани обратно.

Ха, добро утро! Имам чувството, че европейските лидери са като деца със специални образователни потребности и за проумяването на елементарни неща им трябват години!
Никакви лагери на европейска земя, задържане на кораби в неутрални води и връщане по бързата процедура там, откъдето отплават лодките.
19 Юни 2017 09:58
Как е затворил балканският маршрут?
Само аз ли не знам?
19 Юни 2017 09:58
Никакви лагери на европейска земя, задържане на кораби в неутрални води и връщане по бързата процедура там, откъдето отплават лодките.


Това е в разрез с ЕТАЦ.
19 Юни 2017 10:53
"Бавно и полека"...поумняват.
19 Юни 2017 11:06
Абе брато, къв балкански път си затворил, ела да гледаш какви дупки му оставят за свободен транзит
19 Юни 2017 12:06
В затворения балкански път наистина зеят дупки, но ситуацията в момента е несравнимо по-добра в сравнение с топлите пероиди на 2015 - 2016 г., когато тълпи от десетки хиляди щурмуваха границите на Македония, Сърбия, България, Унгария, Австрия и т.н, бързащи да се възползват от любезната покана на танте Меркел.
19 Юни 2017 12:21
Абе от целото Европространство само Австрия е със адекватна позиция. Малка държава, територия и население ставними с България, а какви неща си позволяват....Как да не им се кефи човек

Ся, те австрийците са известни с добрия си пи-ар - например успели са да убедят света, че Хитлер е германец, а Бетховен и Моцарт - австрийци. Приказките и позицията са едно, но от друга страна - в центъра на Виена има места, където е пълно с имигранти със съмнителен вид и където ми е малко притеснително да минавам след залез слънце. Именно в централната част, а не в някакви имигрантски квартали - например около Пратерщерн и Вестбанхоф.
19 Юни 2017 13:15
Именно в централната част, а не в някакви имигрантски квартали


И в София е така. И в други европейски столици.
19 Юни 2017 13:21
Манрико - много точно наблюдение. Разсмя ме здравата. Особено за Фюрера. Но балканският маршрут изобщо не е затворен. В това ще се убедим много скоро,ако не се приемат от ЕС неотложни и бързи мерки. На нашите политици Ганьовци изобщо не трябва да разчитаме. Те по дефиниция ходят винаги след събитията.
19 Юни 2017 14:07
Ще правим май минни заграждения...
19 Юни 2017 15:27
„След спасяването в Средиземно море мигрантите трябва да бъдат спирани на външната граница на Европейския съюз, да им се оказва помощ и след това да бъдат връщани обратно. Те ще продължат да идват, докато съществува система, която им позволява да плащат пари на незаконните трафиканти. Последните ще печелят още повече пари, а Европа ще бъде наводнена“ -
19 Юни 2017 16:05
Г-н Себастиан Курц да звънне на премиера Борисов, Той ще му уреди една морска телена ограда, риба няма да прехвръкне. Едноредова, двуредова... за нула време ще усвоят парите и монтират Той и Вицетата Му.
19 Юни 2017 17:30
Курц -
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД