:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Нямало държава, която да не благодари на България за оградата с Турция, твърди тя
Москвя пък очаква Анкара скоро да разреши вноса на руско говеждо, патешко, пилешко и пуешко месо
Вътрешният министър: Това са синдикати, винаги искат нещо
СТАТИСТИКИ
Общо 352,861,530
Активни 889
Страници 47,312
За един ден 1,302,066

Всичко е добре, когато завършва добре

Из "Емигрантски живот" - ден 42 и 26 работен
Радина Ралчева
Днешната случка, която ще ви разкажа има поучителен елемент.

Втори ден с колело към офиса. Всичко чудесно, то тук, както вече съм ви казвала, има инфраструктура, която те пази. Но никой не може да те опази от тебе си. И въпреки че Дарко (приятелят й - бел.ред.) също беше с мен, аз просто съм толкова добра в белите, че няма как да ме спре човек.

Накратко казано, имах първа велокатастрофа. И то накрая на пътя към офиса сутринта. В малката уличка от другата страна на паркчето пред офиса. Карам си и завивам наляво, за да мина през градинката и да стигна до офиса, който е на 30 метра, примерно. Уж давам знак, че ще завивам, но сигурно малко рано съм го дала. От ляво кара по-опитен от мен колоездач, който продължава направо и иска да ме изпревари. Не ми е видял знака очевидно. Аз тръгвам да завивам и вече съм в кривата, когато го виждам. Няма какво да направя. Само намалявам и за стотни от секундата мисля как да падна по-щадящо. Добре че знам как да падам. Сблъскваме се и аз се изтърсвам, като падам наляво. Гледах да омекотя удара върху ръката с постепенно натоварване и да пазя главата. Стягам тялото за по-малко поражения по меките части (корем например). При удара ръката много ме заболява в лакътя, но си я движа.

Естествено заради болката и удара вегетативната нервна система реагира,тялото помпа адреналин и на мен ми става лошоСедя на ъгъла на парка и си връщам закуската, а и ми е леко замаяно. Но знам, че това е защитна реакция на тялото и ще мине след малко. Човекът, с когото се сблъскваме, силно пребледнял, се суети наоколо. Спират случайни хора. Един мъж вади аптечка и ми дава анкерпласт за раната на дланта (малко съм си свалила кожата). Двама души отиват да ми купуват вода. Две минути след като съм паднала, се появява полиция. Млад полицай, сам. Търчи наоколо, пита как съм, инструктира ме да не ставам. Явно се е обадил на линейка, защото около 5-7 минути по-късно пристига линейка, напълно оборудвана, с трима парамедици. Междувременно се появява Али, колега от моя екип, който е тръгнал за работа и ме е видял. Остава да помага и той. Аз вече си ходя наоколо и ми е разминало лошото. Обаче парамедиците искат да ме водят в болница. Обяснявам, че съм добре и няма нужда. Разпитват ме какво и къде ме боли, ударила ли съм си главата и т.н. Махам анкерпласта, промиват раната и я превързват. Движат ми леко ръката в лакътя, опипват и проверяват ОК ли е. Появяват се още двама полицаи. Питат какво става. Обясняваме с колегата колоездач. Казват, че трябва да си разменим координати и питат ще предявявам ли претенции към другия човек. Казвам не. Отиват да носят нещо, което трябва да попълним. Междувременно парамедиците пишат протокол и подписвам, че не искам в болница. Инструктират мен и Дарин какво да правим, ако се почувствам зле, замаяна, ако ръката ми се влоши и т.н. Вторите полицаи ни дават да попълним нещо като протоколи. С това бумащината приключва. Аз съм супер сащисана от цялото това внимание. Извинявам се на полицаите и парамедиците за разкарването. Те се смеят и повтарят, че това им работата и така трябва. Благодаря. Вторите полицаи си тръгват. Линейката си тръгва. Първият полицай стои до края и пак ме пита добре ли съм. После и той си тръгва. Момчето, с което се ударихме, обикаля наоколо и се тревожи. Казвам му, че всичко е ОК. Казва се Мартин и работи наоколо. Вече си имаме телефоните. Разбираме се да се видим в следващите дни на кафе. Прегръдки и извинения. Аз, Али и Дарко тръгваме към офиса. Една от жените, които са ми донесли вода, седи на пейка в парка и като минаваме, е много щастлива, че всички са добре. Благодаря й и предлагам да й дам пари за водата. Отказва и си пожелаваме хубав ден.Случка като случка. Но трябва да ви кажа, че ме изненада.Изобщо не съм предполагала, че службите им тук имат такава ефективност. Направо беше ошашкващо. Просто за 5-10 минути всички бяха там. Суперлюбезни и добронамерени служители, които много съвестно си свършиха работата. Аз дори нямах здравна карта в мен, защото още не съм си я получила. Изобщо не ги интересуваше това, даже ми казаха парамедиците, ако се почувствам зле, веднага да отивам в болница и натъртиха да не се притеснявам за осигуровки и каквото и да е, просто да отивам.

И хората, които спряха да помагат - спонтанно и наистина загрижени. Посветиха ми време и усилия.

Та от дребната си велокатастрофа мога да ви кажа, че това общество просто е друго и затова хората тук живеят другояче. Колкото и парадоксално да звучи, от уж негативната случка, аз вадя само позитивни изводи. И се чувствам добре. Просто защото тия хора, които спряха, както и хората, които си свършиха работата, всички те не бяха нито формални, нито отбиващи номера. Тези хора наистина ги беше грижа за мен. Значи ще ги е грижа за когото и да е в беда - малка или голяма.

В офиса събрах много внимание също. Искаха да ме пращат у дома. Как ли пък не. И не, въпросът не е, че аз съм събрала внимание, а в отношението към нещата, които се случват на другите.

И за да не ме мислите (благодаря, ако ще го направите), да ви доразкажа. Дарко дойде да ме прибере. Донесе ми цветя. Естествено че с колелото се прибрах. Ръката ми е одрана на дланта и натъртена по-сериозно в лакътя, така че ще ме боли известно време и ще ми е малко трудно да я движа в определени посоки. Имам някоя и друга синка по лявата половина на тялото. Но всъщност съм добре.

Юнак без рана не може. Така ми казваха баба и дядо, като бях малка. Защото вечно бях с ожулени колена, бушони и всякакви рани. Не се спирах. Ако ви кажа какви неща съм си причинявала, вероятно няма да ми повярвате. И това са част от много хубавите истории от детството ми. Пък оцелях. И съм цяла и здрава. Няма как едно дребно падане с колело да ме уплаши.

------

*Радина Ралчева е известен пиар специалист. Преди месец и половина се премести да работи в Берлин като един от директорите в международната компания Media Consulta. Оттогава води дневник във "Фейсбук". Публикуваме откъса с разрешението й.
 Колоездачката, за която се погрижиха полицаи, линейка, трима парамедици и куп добри хора.
145
3826
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
145
 Видими 
16 Юни 2017 19:56
"Седя на ъгъла на парка и си връщам закуската, а и ми е леко замаяно."

Ясно.
Няма да е от падането от колелото.
От друго ще е ...
16 Юни 2017 21:29
Форумът е фпечатлен и е загубил ума и дума !
"Ти да видиш какви хора са там , колко е чисто и подредено" , разказват мургави клиенти на Уизеър
"Тц тц тц" - завиждаме благородно ние
16 Юни 2017 22:21
Ами всичко, което се е случило, е нормално.
Надявам се, че и в България щеше да се случи точно същото......
16 Юни 2017 22:50
Lyubo65
16 Юни 2017 22:21
Мнения: 735
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Ами всичко, което се е случило, е нормално.
Надявам се, че и в България щеше да се случи точно същото.....

Можеш само да се надяваш СЕГА !
Иначе много ще отминат "забързани" за работа , други ще кажат :"Да е гледала като кара , да си троши главата !" ; трети щяха да се опитат да ѝ откраднат я колелото , я каската я нещо друго !Единици са тия , коит ще се спрат да помогнат ! А полицията и Бърза помощ нямаше да дойдат , "защото случая е лек" !
16 Юни 2017 23:15
Тая нема да издържи там и ще се върне, макар че за България е по-добре да остане там завинаги и да забрави български.
16 Юни 2017 23:16
Това е една от хубавите случки в Германия.
Когато бях там, установих, че дори да ти се случи нещо неприятно, до вечерта непременно ще ти се случи нещо много приятно.
Свестни са почти непоносимо. И умеят да прекаляват. Могат да те разнебитят с най-добри намерения в името на справедливостта и общото благо.
Не екстраполирам, говоря за злополука с велосипед. Дъщерята на моя приятелка следвала в Берлин. Карала си велосипедо, блъснала я кола. Доказали вина на велосипедистката и я осъдили на 4К евро. Момичето след случката поработи като стюардеса на круизи до Антарктика и плати присъдената глоба. След това повече не се върна в Германия, продължи следването си във Франция.
16 Юни 2017 23:38
Моя позната германка беше млада актриса.
6 месеца преди да се срещнем, на излизане от супермаркет я хващат с неплатена дреболия за 21 пфенига ( през 2000 година) .
Следва съд и условна присъда 4 години - от реалния затвор я спасява само чистото й съдебно минало и 19-те й години...
За една пубертетска история наистина можеш да провалиш живота си там....
Затова пък си има ред ( в повечето случаи, де!) и всеки внимава да не прекалява със стъпването накриво.
17 Юни 2017 00:07
ден 42 и 26 работен

Нали газетата няма да запознава с други вълнуващи работни или почивни дни от живота на тази дама?
17 Юни 2017 00:15
Това "четиво" даже и на боза не прилича. Тъпотия!
17 Юни 2017 00:57
Браво! пиарката откри Германия.
17 Юни 2017 09:26
Моя позната германка беше млада актриса.
6 месеца преди да се срещнем, на излизане от супермаркет я хващат с неплатена дреболия за 21 пфенига ( през 2000 година) .
Следва съд и условна присъда 4 години - от реалния затвор я спасява само чистото й съдебно минало и 19-те й години...

Измислен случай - каквито българите разправят като отидат до Румъния. Условна присъда лишаване от свобода в Германия има най-рано след третата кражба от магазин, а за 21 пфенига никой няма да гони никого, защото минималната сума беше 9,90 DM, както сега е 4,80 €.
А щом като е германка, има постоянен адрес и за дребни неща няма съд, а наказателно постановление.
Магазинът виква полиция, установяват самоличността и, плаща си 100-те марки на магазина (премия за детектива, че я е хванал), получава забрана да влиза във филиали на магазина по цяла Германия за една година (големите вериги имат междувременно софтуер за разпознаване на лица), а след това от държавата (съда) получава наказателно постановление от, примерно 20 дневни ставки по хх марки, където хх се определя от месечния и доход, минус разходите по издръжка на деца, делено на 30. За един това може да са 2 марки, за друг 20, за трети 200 и т.н. Броят на дневните ставки е един и същ според това, какво се полага.
В случая кражба на малоценни вещи.
17 Юни 2017 09:57
Най ме покърти това:

Дарко дойде да ме прибере. Донесе ми цветя. Естествено че с колелото се прибрах.


ПП. Тая рубрика взе да се превръща в поле за изява на разни начинаещи писачи... Кое му е "Наблюдател"-ното.
17 Юни 2017 10:01
ППП. А може би има тарифа - плащаш си и хайде в "Наблюдател"


Въздух, пълен въздух, даже не е под налягане....
17 Юни 2017 10:34
Подозрително е, че в цялата тази история няма нито един гей, барем единият от парамедиците следваше да е гей или поне сирийски мигрант, щастливо установил се в Германия -а защо не и двете, гей-мигрант, може би в някой от следващите репортажи. Като ще е пиар, нека да е малко по-рошаво.
17 Юни 2017 11:57
Моя позната германка беше млада актриса.
6 месеца преди да се срещнем, на излизане от супермаркет я хващат с неплатена дреболия за 21 пфенига ( през 2000 година) .
Следва съд и условна присъда 4 години - от реалния затвор я спасява само чистото й съдебно минало и 19-те й години...

Измислен случай - каквито българите разправят като отидат до Румъния.


Може да е измислен, ама в някои неща наистина прекаляват. Едно дребно, дори и неволно провинение може да ти докара много неприятности - солидна глоба, загуба на работата, невъзможност да получиш кредит, невъзможност да си наемеш свястно жилище... Най-лошото е, че това се случва на напълно нормални, свестни хора. За престъпниците, наркоманите и т.н. това не е никаква заплаха.
В UK имах колега, инидец, но британски гражданин. Беше дал колата си за ден на някакъв приятел, но не забелязал, че застраховката е изтекла от 2-3 дни. Полицията го спира, после следва съд и солидна глоба, после наказание от GMC (лекарската камара) - предупреждение за спиране на изключване, т.е. изхвърляне от работа заради "уронване престижа на професията".
Същевременно по новините посоянно дават как полицията хваща разни гаменчета да карат дрогирани, пияни, с неизправни автомобили, без застраховка и нищо. Глоби не плащат, нямат собственост, не могат да ги изгонят от работата - безработни са, нито от колежа, защото нямат и намерение да учат, евентуална и то кратка или условна присъда не ги плаши.
17 Юни 2017 11:58
Подозрително е, че в цялата тази история няма нито един гей


Велосипедът е гей.
17 Юни 2017 15:26
Но както и да е, а българската журналистика напредва. Ние сме твърдо уверени, че ако се появят още един "Хитър Петър", още един "Гражданин" и още един "Напредок", то българският народ ще да отнеме "Баламук" и лудите ще да останат без столнина. Токвил говори, че сяко едно правителство прилича на народа си, а аз ще да кажа, че българската журналистика прилича на нас с вазе. Когато публиката няма нужда за здрава храна, то за шарлатаните се открива широко поле. Нека ни дава господ бог повече разум и по-малки пъпове!

http://litclub.bg/library/bg/botev/publ/dlujnostite.htm
17 Юни 2017 15:47

Чок觧
16 Юни 2017 22:50
.....
Можеш само да се надяваш СЕГА !
Иначе много ще отминат "забързани" за работа , други ще кажат :"Да е гледала като кара , да си троши главата !" ; трети щяха да се опитат да ѝ откраднат я колелото , я каската я нещо друго !Единици са тия , коит ще се спрат да помогнат ! А полицията и Бърза помощ нямаше да дойдат , "защото случая е лек" !


извини ме Чоки, но откъде знаеш това?
чудя ви се хора, на хиляди километри отидохте, но пак не сте спокойни, пак мразите България, която толкова обичате

п.п. надявам се да съм ти още на игнор, за да не те дразня
17 Юни 2017 15:51
Да, ама ние сме православни славяни и таквиз западнали гейропщини не щем, Радинке Ралчева! Искаме си Востока, който е тънка работа и ти не я разбираш! Със съответните намръщени восточни прогресивни субекти, прескачащи падналия, с корумпираната и биеща наред полиция, с линейките, идващи минимум след час! Така, както е в Россия и сичкия прогресивен Восток - Китай, Иран, Северна Корея! А гнилият Запад, с тия мекушави лиготии като възпитание, взаимохомощ, доброта и хуманност е обречен, затуй да мре! Прогресивните хора от Востока и най-вече коравите, озлобени, войнолюбиви и намирисващи на самогон и пот россияне ще го ликвидират, мушмула му с мушмул, прогнил и западнал!!!

Затова ние си искаме Россия, братската дружба със СССР, тов. Путин и Кримнаш, туй то!!! Долу натото и еврогейския съюз!
17 Юни 2017 16:15
Kenobi17 Юни 2017 15:51

Да, ама ние сме православни славяни и таквиз западнали гейропщини не щем, Радинке Ралчева!
Искаме си Востока, който е тънка работа и ти не я разбираш!
Със съответните намръщени восточни прогресивни субекти, прескачащи падналия, с корумпираната и биеща наред полиция, с линейките, идващи минимум след час! Така, както е в Россия и сичкия прогресивен Восток - Китай, Иран, Северна Корея!
Че в Россия има ли линейки?
17 Юни 2017 19:52
Ден 42-ри ли е от емигрантсво ? И заключения а? Ми рано ти е още ауторке, нека минат 25 години - ще видиш и меда и жилото. И...... толкоз много неща ще са различни Но спрях да чета като стигнах до намесата на Али-то .....вай, вай
17 Юни 2017 20:08
Позволявам се да се намеся. Изчетох всички безценни съображения. С малки изключения - от написаното до тук излиза, че тя е пияна, някакъв Али също й помага - о, боже, гнусна мулти култи пропаганда, и на всичкото отгоре е само от 42 дни емигрант. Да се обади след 25 години. Правилно ли ви разбрах? Разбирам, че тук всичко е наред. В гейропата живеят скапаняци и меки китки - които не разбрах защо все пак се притичват на помощ, тук сте само мужкарци. Та добре ли ви е? Сутрин как се гледате в огледалото? М? Познавам авторката лично. Отдавна. Спортна натура е. Не пие и не пуши. Текстът го публикувахме с всички рискове да умножим хейта, тъй характерен за сий форум. Вие се умножихте по нула.
17 Юни 2017 20:11
Текстът го публикувахме с всички рискове да умножим хейта, тъй характерен за сий форум.
Да? Апропос - като гледам цвета ви, начи имаме неква диференциация. Аз като прос човек се питам, Юпитере, ако на теб сичко ти е разрешено, кво ти е позволено
17 Юни 2017 20:19
Изчетох всички безценни съображения.

Аз прочетох "статията". Типичен фейсбук-пост, който не считам за подходящ за сериозна медия. Няма художествена стойност. И е прекалено многословен; имам усещането, че авторката обича да "слуша гласа си". Може далеч по-кратичко да обясни за реакцията на немското общество при инцидент, а не да се фука например със знанията си как да пада.
17 Юни 2017 20:24
В гейропата живеят скапаняци и меки китки - които не разбрах защо все пак се притичват на помощ, тук сте само мужкарци.

Точно така! Истинските балкански мъже-канари постъпват по друг начин. Първо, този, с който се е сблъскала, трябваше да и шибне един шамар що не е гледала. Полицаят да си люпи семки спокойно на сянка. Ако се повика линейка, да дойде след час и екипът да я напсува, че ги разкарва за глупости. Шефът да я навика що е закъсняла. Вечерта може и приятелят ѝ да ѝ отпери един да се научи друг път да внимава и да я прати да му реже салатата, че в Банско вече повръщат, а той още не си е изпил първата ракия. На другия ден всички тези обясняват по форумите, че сме зле, щото еврогейците са ни заробили и ограбили и питат кога някой ще ни освободи и оправи.
17 Юни 2017 20:26
Aми хубавп сте го публикували текстът,ама аз съм имал 5 произшествия в Германия от 1992 до сега ,подобни на тези на авторката и подробностите са най-различни..
И хейтърството е обосновано,мисля си.
То в днешния динамичен свят хората ходят къде ли не..
И що решавате,баш по-горния материал да публикувате?
17 Юни 2017 20:33
Manrico
17 Юни 2017 20:24

И какъв е този хейт спийч сега? И ти се умножи по нула. Като оранжевите, дето иронизират българите.
17 Юни 2017 20:34
До hamel. Да в случая се явявам Юпитер, а вие вол заедно със сий форум. Казвам се Мария Стойкова и съм първи зам.-гл. на вестника, в чийто форум участвате. Извините, че не съобразих да се представя. Ангажиментите към вестника - от почти 20 г. вече, ми дават привилегията да се появявам в жълта боичка във форума. Имам и администраторски права. Това по отношение на Юпитер. По отношение на текста и забележките на друг форумец с високи изисквания - изрично е отбелязано, че е ФБ пост. На стената си авторката има право да пише каквото си иска. На нас ни хареса и го пуснахме тук. Без редакторска намеса в името на автентичността. Ако правилно разбирам, сте очаквали минимум Кант и Фихте. Ми, няма.
17 Юни 2017 20:34
Абе ено време, Андролова пишеше тук. И момичето ни се яви. Хилда Казасян - и тя. Не бяхме съгласни - някои. Но момичетата се явиха. Пскарахме се, ама те имаха лице - явиха се, биха се с нас - много лично, но без тъпотии. Така се прави. А не чрез прокси-оранджевци.
17 Юни 2017 20:38
hamel, прокси? Погледнете карето на вестника.
17 Юни 2017 20:38
mastoykova
17 Юни 2017 20:34
Досетих се, коя сте. А пък и аз съм се представил кой съм с писма до сибил. А и да не съм го правил, сепак имам 55 000+ последователни становища.
Недейте. Така ми е хубаво, че с милата ми Дорис, пак се разбираме! Няма никва ирония!
17 Юни 2017 20:46
На нас ни хареса и го пуснахме тук.

На мем не ми харесва. И се възползвам от правото си да изразя мнение. Съжалявам, че не отговарям на високите очаквания за възторжени отгласи.
Но ако ще се фукаме, аз пък имам единствено преводи, дето някои от тях се радват на над 8 хиляди споделяния през нашия сайт, не знам колко хиляди през фейсбук, десетки хиляди прочитания и препубликуване в друг сайт... А собствените писаници не са тъй популярни като тази тук, предполагам... ако това Ви кара да ме считате за недостоен да давам оценка.
17 Юни 2017 20:56
До Казуса. Напротив. Както виждате, възползвате се от свободно предоставеното Ви право да давате оценки необезпокояван. И вашето мнение е по същество все пак. За разлика от повечето изказали се форумци. На които и Зайченцето бяло да им пуснем, ще открият скрити пропагандни козни. Много рядко се включвам тук. Дотолкова, че очевидно съм непозната. Но вестникът и сайтът се правят от много повече хора, които познавате по имена. Такава ни е работата. Напомням нескромно, защото за тези 18 години форумът реши, че вестникът му е някакъв досаден придатък, който му е задължен. Може да продължите да живеете във вашата самодостатъчност, но вестникът няма нито един ангажимент към вас и съответната ви суетност.
17 Юни 2017 20:58
Любопитна съм sim4o какви изводи си е направил от своите произшествия. Това тука, дето го е написала пиарката, много патосно ми се вижда.
17 Юни 2017 20:58
ако това Ви кара да ме считате за недостоен да давам оценка.
Е, как няма да даваш? Ще даваш! Ще те блъскат по канчето и пак ще даваш! За кво си тук? Ти кво си мислиш? Че мен, айде аз съм тъпак, Валтер, бог да го прости, Караваджо, Форумът знае, аз го пазих, Хексето - тя пък защо? Софиа - колко пъти без нищо
Фпрочем, а милата ми Бенедикта https://youtu.be/1EBw_da7BZk
17 Юни 2017 21:00
Абсолютно същата история. Утрехт. Холандия. Моето дете. За всякой Тома Неверни мога да предложа белезите по дланта. Почти си я беше одрала.
17 Юни 2017 21:09
Това тука, дето го е написала пиарката, много патосно ми се вижда.

Патосно е, защото е от месец и половина там и все още изживява културен шок. И аз съм разказвал на познати патосно за първите си сблъсъци с други култури - и за първите впечатления от западната цивилизация, и за други първи впечатления - например първото ми влизане в "сук" в арабска страна, хем уж от най-цивилизованите. Като поживее там половин-една година, ще свикне и няма да се впечатлява толкова. Тогава пък може да разказва с патос за впечатленията при завръщане в България, както наскоро един от "Дойче веле", който също беше оплют като майцепродавец.
17 Юни 2017 21:10
Размекнаха се у Редакцията... Дааа... Я да бяхте у ръцете на Дорис? До 3550 година не ви мърдаше... Дааа... туй демократи... туй русофоби... туй гейропци... щеше да ви няма до пакибитието... амъ на... размекнаха се
17 Юни 2017 21:14
Германия като Англия е място само за бачкане и правене на пари.
За по приятен живот Южна Франция и Испания са за предпочитане.
Макар и по на север, Париж също става.
17 Юни 2017 21:24
И Зайченцето бяло да им пуснем, ще открият скрити пропагандни козни.

Има доста истина в тези ви думи... Аз също играя ролята на редактор и коректор (не като основно занятие) и като резултат знам какво е и да си "от другата страна на барикадата". Така че напълно ви разбирам.
Обаче трябва и вие да приемете, че хората обичат да критикуват. Особено в интернет. (При спор на живо нещата доста омекват.)
Но критиката е неизбежна в днешното общество на лесни комуникации. И в този форум, който между другото е далеч по-културен от мнозинството останали, критиката си е повече от характерна черта. Знам какво е да допуснеш правописна или пунктуационна грешка в заглавие или анонс. С парцалите те изяждат. И аз не си мълча тука.
Понеже на мен ми дават традиционно да подбера публикация за 9 май в нашия сайт, ако знаете колко много преценявам да намеря такъв клип, щото да не стигнем дотам, че да предизвикаме дискусия и триене на мнения; не за друго, но сайтът ни не е политически.
Та викам, че с рисковете от критика трябва да се съобразявате, предвиждате и свиквате.
Пожелавам на г-жа Ралчева да напише такъв материал, щото положителните коментари да задушат единичните критики.
17 Юни 2017 21:27
Ако правилно разбирам, сте очаквали минимум Кант и Фихте. Ми, няма.

Предпочитам Хегел.
Кант е като електротехниката, Хегел като електрониката.
Кант като неорганичната химия, Хегел като органичната.
По елементарен е спрямо Хегел и за това разбираемо по популярен.

17 Юни 2017 21:29
Пожелавам на г-жа Ралчева да напише такъв материал, щото положителните коментари да задушат единичните критики.

Верно сте хейтъри! Какво ви е направила чак толкова жената, та я пращате в Русия, Северна Корея или Венецуела?
17 Юни 2017 21:29
Бармалей
17 Юни 2017 21:10
Мнения: 14,314
Дръш ханъм да не раствори шалварите, че ти отиди хорса в ривера
17 Юни 2017 21:36
Какво ви е направила чак толкова жената, та я пращате в Русия, Северна Корея или Венецуела?

Не знам как го очерта този кръг от места за командировки. И не искам да ми въвеждат в логическата нишка на разсъжденията си.
Ще пропусна тази ти бележка. Мерси за разбирането!
17 Юни 2017 21:38
Казвам се Мария Стойкова и съм първи зам.-гл. на вестника, в чийто форум участвате. Извините, че не съобразих да се представя.

Извините, я не понял.
Дорис не се намесва, значи е русизъм.
17 Юни 2017 21:40
Не знам как го очерта този кръг от места за командировки.

Ми това са примери за държави, положителни репортажи от които биха довели до вълна от положителни коментари и вдигнати палчета от тукашното болшинство.
17 Юни 2017 21:45
Manrico
17 Юни 2017 21:40
Ти пък кво се разтревожи - глей си Пратера и не мъркай. Треба ли да ни се явяваш като нещо?
17 Юни 2017 21:46

До скоро мислех, че съм голям карък, ама след като прочетох матреялчето, страшно ми олекна!
Благодаря ти, Господи, че в деловите отношения си ме предпазил от контакти с международната компания Media Cosulta !
17 Юни 2017 21:51
Media Cosulta !
Красиво звучи. Кво е тва
17 Юни 2017 21:54
Така ми е хубаво, че с милата ми Дорис, пак се разбираме! Няма никва ирония!


Мария Стойкова, Хамеле, е най-добрата ми приятелка в редакцията, случвало се е и в живота.

Марче, Хамел е готин и остроумен тип, но прекалено импулсивен. И инат. Труден е, но си заслужава труда.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД