:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Нямало държава, която да не благодари на България за оградата с Турция, твърди тя
Москвя пък очаква Анкара скоро да разреши вноса на руско говеждо, патешко, пилешко и пуешко месо
Вътрешният министър: Това са синдикати, винаги искат нещо
СТАТИСТИКИ
Общо 352,861,449
Активни 891
Страници 47,231
За един ден 1,302,066

"Левски" обяви бюджет от 12 млн. лв. за сезона

Спортният директор Боримиров анонсира 3-годишен план за развитие без смени на треньори
СНИМКА: LEVSKI.BG
Васил Панайотов (вляво) се готви за първата си тренировка с "Левски" на лагера в Правец, макар още да нямаше договор с клуба. В заниманието се включи и новата голова надежда на "сините" Жуниор Мапуку (на преден план в гръб).
Бюджетът на "Левски" за сезон 2017/18 ще е 12 млн. лв. Това обяви изпълнителният директор на клуба Красимир Иванов в отговор на въпроси от феновете по време на пряко предаване чрез "Фейсбук".

"Бюджетът в разходната част е около 12 млн. лв., като сме си поставили цел - за първи път от 10 години клубът да излезе на печалба. Това е голяма цел от финансова гледна точка", заяви Иванов. Той добави, че отскоро са пуснати два вида клубни карти, с чието закупуване феновете могат да допринесат със средства, като в замяна получават преференциални цени на билети и клубни артикули. "Предлагаме на привържениците не система за дарения и милостиня, а схема, с която да се чувстват ангажирани с клуба и да получават нещо насреща срещу парите, които дават", поясни той.

Иванов обяви, че нито фенският тръст "Синя България", нито мажоритарният собствени Спас Русев са налели пари в клуба през последната година. Поясни също, че клубът е принуден да работи по "незападен модел, т.е. да не разчита, че голяма част от приходите ще са от тв права". Шефът посочи, че за миналия сезон от медийни права "Левски" е получил малко над 6% от приходите си и заключи: "Това е голямото предизвикателство - главно да разчитаме на договори от спонсорство, реклама или дарения от собствениците, ако те преценят".

Спортният шеф Даниел Боримиров пък обяви, че е сложено начало на 3-годишен план за развитие на отбора, като в неговия край "Левски" трябва да е хегемон в първенството и да играе добре в европейските турнири. За този план спортно-техническият екип има картбланш от ръководството, а самият треньор Николай Митов може да се счита на сигурен на поста си, което бе поето като ангажимент лично от Боримиров.

"С Митов е свързан планът за развитие в следващите 3 години. Знаем, че всяко начало е трудно. Помните, че през 2004 г., когато назначиха Станимир Стоилов за треньор, първата година ни беше трудно, но после се взеха футболисти на определени постове и отборът стана добър - и в България, и на евросцената. Ние също работим в тази насока и постигането на този план е свързано с дългосрочно инвестиране в треньора и екипа", каза Боримиров.

И той, и Митов посочиха, че с привлечените настоящи и бивши юноши на клуба, ще се изгради гръбнак на състава, който в първите няколко месеца ("до Нова година", по думите на треньора) ще се обиграе. През следващите 2 години само ще се взимат по 1-2-ма нови футболисти, които ще увеличават класата на отбора.

Двамата шефове обясниха, че "Левски" е поел по нов път и първата цел е да се изплатят максимално бързо задълженията. Затова се привличат възможно най-добрите играчи въз основа на заложените финансови параметри. Ще се предложи нов договор на Мехди Бурабия, още се търсят качествени крила и десен бек. "Но не бързаме, защото искаме футболистите на тези позиции да са по-добри от тези, които бяха досега в "Левски". А това е свързано с доста наблюдение и не искаме да правим грешки", каза Боримиров.

Най-вероятно и тази година "сините" няма да имат Б отбор във Втора лига. Това по думите на изпълнителния шеф Иванов стои на дневен ред, но трябва да се обмисли много добре, "защото за момента финансовият риск е много голям за клуба".

Що се отнася до новата звезда в отбора - Божидар Краев, Красимир Иванов обясни, че интересът е голям и в "Левски" има оферти за него. "Но от друга страна, той е основен играч, така че не сме си поставили за самоцел разделянето с него. Само ако получим добра финансова оферта, тя ще се премисли. Ако се осъществи трансфер, веднага трябва да търсим човек, който да замести Краев", допълни той.

Според Красимир Иванов все още няма нови инвеститори, готови да влязат в "Левски", макар да са водени "някакви разговори в тая насока". "Но клубът очевидно има нужда от свежи финанси - за да намалеят задълженията и да стоим адекватно спрямо конкуренцията на пазара, да подобрим материалната база, да се инвестират повече пари в селекцията", поясни Иванов.
74
1043
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
74
 Видими 
17 Юни 2017 04:33
С Митов е свързан плана за развитие в следващите 3 години.

Повече не искам и да знам
17 Юни 2017 09:09
От връщането на ЦСКА в турнира на ЛЕ като поставен, пострада Иртиш, който от поставен ще е непоставен.
СЕГА подуенци и Митов имат възможност да си го върнат на Иртиш
17 Юни 2017 12:07
Къде сте бре разбирачите? Хи-хи-хи, хо-хо-хо...наслушах се и се начетох на глупости, а ЦСКА си е в сайта на УЕФА, с емблемата и коефициента си... Нещо коментарчета? м? Обикновено сопотчани са активни, разни други...Нещо тирета, припознавачи, други глупости? м? Нещо за правилата и за тяхното спазване? м? Сега чакам да прочета че и тези в УЕФА ги е купил Гриша Ганчев.
17 Юни 2017 12:20
И друго - лъсна точно колко искал да ни помогне мокета и свитата му делиормански и подуенски клакьори... . Ха сега почвайте да треперите а газдов да се хвърля от балкона . ЦСКА, с името си, с емблемата си, с коефициента си, със стадиона и базата си, с школата и с публиката си - най-многобройната в България, ИДВА!!! Като бързия влак! И всеки който стои на релсите ще иде мърцина...така че бегайте...
32
17 Юни 2017 12:25
Липсва ми само едно за да са чувствам идеално. Трябваше кухорогите, подтиквани от наркоманската си публика да не си излязат за баража и да го загубят служебно. Но, пълно щастие няма.
17 Юни 2017 12:38
Истина ли бре? Ах, защо БФС не се подлъгаха да пратят Дунав на бараж, защо, защо....
17 Юни 2017 12:54
Кам го Цръвенио?
17 Юни 2017 13:13
клечи заедно с градеff, очко бибочко и брат му и се чудят какъв пасквил да спуснат по платените канали...усещам след обед буря от декларации срещу всичко, всички, и завинаги
17 Юни 2017 13:14
Властелините на декларациите затова ги няма из нета, в момента дращят...кой донос, кой декларация...
17 Юни 2017 16:18
Кънтящя ИРтишина
17 Юни 2017 16:20
Дунав заслужават да играят в ЛЕ. Силно се надявам забраната за Етрополе-Литекс да остане.
17 Юни 2017 16:27
От връщането на ЦСКА в турнира на ЛЕ

Стамате, Микре не са ги връщали в евротурнирите и няма да ги върнат!
17 Юни 2017 16:33
Дунав заслужават да играят в ЛЕ. Силно се надявам забраната за Етрополе-Литекс да остане.

Ося, забраната, ще я наложат в понеделник сабахлям! Досега няма забрана, а само отговор от страна на УЕФА на питането на БФС, дали Литекс-Етрополе може да играе в евротурнирите!
А отговорът е, че не може!
17 Юни 2017 16:42
усещам след обед буря от декларации срещу всичко, всички, и завинаги

Ще има и контрадекларации, щото напоследък фракцийките на синкавичките са се посдърпали една с друга. Дали ступорът, в който са изпаднали от снощи, ще попречи на логореята им да ни забавлява с нови бисери на писаното слово?
17 Юни 2017 16:55
"Бюджетът в разходната част е около 12 млн. лв., като сме си поставили цел - за първи път от 10 години клубът да излезе на печалба.
Иванов... поясни също, че клубът е принуден да работи по "незападен модел".


"Незападен модел" Евасиона да се отрича немеделено от това комунистическо изчадие - последното останало недоунищожено зло от отминалото време. Всеки един искрен като него хунвейбин на Обетования Запад и миг не би могъл да поддържа нещо, което е "незападен модел"!

За математиците имам една задача, свързана с плановете за излизане на печалба за сезона: Ако бюджетът в разходната част на "Левски" е 12 млн. лв., домакинските мачове за първенство са общо 16 (13 в първата фаза за първенство и 3 в група от втората осмица), трибуна кабрио събира 6 хиляди зрители и не вали на поне 80% от мачовете, колко рула тоалетна хартия ще бъдат необходими за модерните тоалетни на трибуна кабрио, при положение, че в едно руло с трипластова хартия съдържа 100 единични къса?
17 Юни 2017 17:11
при положение, че в едно руло с трипластова хартия съдържа 100 единични къса?

Моканин, ти ли си ги броил или баба ти?
17 Юни 2017 17:26
Моканин, ти ли си ги броил или баба ти?

Пише. Ти не четеш ли етикета?
17 Юни 2017 17:28
Стамате, Микре не са ги връщали в евротурнирите и няма да ги върнат!

Червив, прав си,
ЦСКА въобще не са ги вадили от участието, така казаха и от арбитража.
Само подуенци не го разбраха и писаха декларация след декларация, как не трябва да играят бараж.
17 Юни 2017 17:35
Пише. Ти не четеш

Ти имаш ли вяра на писаното? Пише, че Литекс-Микре-Етрополе, ще играят в ЛЕ, вярваш ли?
17 Юни 2017 17:37
ЦСКА въобще не са ги вадили от участието, така казаха и от арбитража

Да, не са ги вадили! В пондялник сабахлем, ще ги извадят!
17 Юни 2017 17:38
Заместник-изпълнителният директор на БФС - Павел Колев заяви, че е напълно възможно вицешампионът ЦСКА да участва с коефициента на фалиралия ЦСКА в Лига Европа, заради участието в търга и спечелването на емблемата на старото дружество.

СЕГА разбрахте ли защо баба Дора не искаше търг през март. СЕГА нямаше да има тези циркове, тука има , тука няма.
Писал съм и по темата, защо баба Дора протакаше нещата със старото дружество, за да не може да бъде представен план за оздравяване в срок , който позволяваше на ЦСКА да влезе в Б група и да играе за ЛЕ, като спечелил купата на България.

СЕГА баба Дора протака нещата със сметките и разпределението на парите по тях.
17 Юни 2017 17:39
Кеф мий...голямо шоло стаа!
17 Юни 2017 17:39
В пондялник сабахлем, ще ги извадят!

Надай се подуенско моме на пиян БайХ.й
17 Юни 2017 17:43
Павел Колев заяви, че е напълно възможно вицешампионът ЦСКА да участва с коефициента на фалиралия ЦСКА в Лига Европа, заради участието в търга и спечелването на емблемата на старото дружество.

Тоя не си пие редовно хапчетата! Ако се приеме, че е наследник на фалиралото Цеци, ше му натресът и всички дългове по изгубените дела!
17 Юни 2017 17:45
Благодарение на БайХ.й Чавдар -Микре-Етрополе играе в дришата лига!
А вие му викате ЦеСеКа
17 Юни 2017 17:52
СЕГА баба Дора протака нещата със сметките и разпределението на парите по тях.

Щото помака напира да плаща...
17 Юни 2017 17:55
Армейци,

Представяме ви обещаното вчера разяснение на казуса с участието на ЦСКА в Лига Европа през сезон 2017/2018.

Ню Йорк

Юни 17, 2017

До Футболната общественост,

Уважаеми привърженици на футбола и ЦСКА. Моето име е Първан П. Първанов. Аз съм принципал на Нюйоркската Кантора за Международен Арбитраж и заедно с моите колеги Джефри Кеслер, Дейвид Феер и Майкъл Степяк, председател, заместник председател и съдружник в спортната практика на международната кантора Уинстън § Строун, представляваме ПФК ЦСКА, по решение на УЕФА от 29.05.2017 година, касаещо участието на ЦСКА в европейските клубни турнири („ЕКТ“.

Участието на възраждащият се ЦСКА на европейска сцена е от важно значение, както за колектива от играчи и служители на клуба, така и за различните гарнитури на българския национален отбор, в които ЦСКА участва със съществен брой футболисти. Поради тази причина, смятаме за редно да уведомим широката общественост за действията, които бяха предприети в защита на интересите на ЦСКА и развитието на процедурите пред Международния арбитражен съд по спорта („КАС“ в Лозана, Швейцария.

Решението на УЕФА от 29.05.2017 г. е с дължина три страници и е издадено в резултат на нарочно отправено искане от страна на БФС към УЕФА, с дата 12.05.2017, да бъде направено „изключение“ от приложението на правилото „за трите години.“

Процедурата по изключения е инцидентна спрямо основното лицензионно производство и по своето същество позволява на лицензионния орган, БФС, да поиска от УЕФА да направи изключение, за да бъде издаден лиценз за ЕКТ, въпреки презюмирано нарушение на някои от лицензионните правила.

В своето решение от 29.05.2017 г. УЕФА отказва да направи така поисканото от БФС „изключение“. Мотивите на решението стъпват върху непълна фактическа обстановка и без да отчетат, че с влязло в сила решение, с което ЦСКА е лицензиран за участие в Първа Лига за сезон 2016/2017 година, Правната и Лицензионна комисии към БФС са приели правилото за „трите години“ за спазено. Така, в рамките на основното лицензионно производство за 2017/2018 г., в рамките на изключителната си компетентност, и в съответствие със скрепения в Българската конституция и международното право принцип за правна сигурност, Лицензионната комисия към БФС удостовери лицензоспособността на ПФК ЦСКА за сезон 2017/2018 г. и издаде лиценз за участие в Еропейските Клубни Турнири. Актът на лицензиране бе съпътстван от спазването на всички изисквания на УЕФА за конституиране на ПФК ЦСКА като редовен участник в Лига Европа за сезон 2017/2018.

Същевременно, в рамките на 10 дневният срок за обжалване на решението на УЕФА от 29.05.2017, ПФК ЦСКА внесе жалба в Международния арбитражен съд, придружена с искане за заповед (като част от пакет предварителни обезпечителни мерки), която да предотврати възможността на УЕФА да се позовава на своето решение от 29.05.2017 г., в разрез с лиценза издаден от действащия при условията на изключителна компетентност по основното лицензионно производство Български Футболен Съюз.

Един от елементите на състава, който позволява постановяването на предварителни обезпечителни мерки от КАС, е наличието на непоправими вреди. За такива се приемат онези вреди, които не могат да бъдат обезщетени с пари. В случая основните такива щяха да бъдат възпрепятстването от обиграване на български национални състезатели в европейските турнири, възпрепятстване на висококачествена селекция на завръщащият се в европейските турнири български „Евробоец“, отнемане на възможността за класиране в турнира Шампионска Лига, в случай, че ЦСКА успее да спечели турнира Лига Европа и деморализацията на играчите, спечелили участието в Лига Европа на футболния терен.

Принудена да се защитава от почти сигурната заповед от страна на КАС, УЕФА изрично призна своето решение от 29.05.2017 за преклудирано от последващият лиценз, издаден от БФС, и декларира, че счита ЦСКА за пълноправен лицензиран участник в Лига Европа. Вземайки впредвид факта, че УЕФА признава, че ЦСКА ще бъде участник в Лига Европа 2017/2018 година, и следващата се от този факт липса на непоправими вреди, за ЦСКА, на 16.06.2017, КАС отхвърли искането за предварителни обезпечителни мерки като ненужни.

При така заявената позиция от УЕФА в рамките на производството по предварителни обезпечителни мерки, производството по основната апелативна жалба вероятно ще бъде прекратено.

В своята писмена защита УЕФА изрично указва, че запазва правото си да направи преглед на издадения от БФС европейски лиценз, в рамките на своята последваща компетентност по допускане в европейските турнири. До този момент на нас не ни е известно УЕФА да е предприемала каквито и да е процесуално легитимни действия в рамките на последващата си компетентност. В случай, че УЕФА започне такава процедура (а тя предоставя на ЦСКА и БФС пълно право на защита), ЦСКА ще защитава енергично своите законни права и интереси, както пред съответните органи на УЕФА, така и пред КАС и Швейцарските съдилища.

Адвокатският екип използва възможността да изрази своята благародарност към г-н Гриша и Данаил Ганчеви за изключителната помощ оказана по време на процеса по защита на ЦСКА.

С уважение,

Първан П. Първанов

Джефри Кеслер

Дейвид Феер

Майкъл Степяк


СЕГА стана мазало, с приемането на ЦСКА-София да играе в ПЪРВА професионална лига, БФС декларира ,че ЦСКА е покрило правилото на УЕФА за трите години. Т.е. ЦСКА-София не е НОВ клуб за БФС.
17 Юни 2017 18:01
Стамате, тия прошляци плашат гаргите! В пондялник УЕФА ще ви изрита като мръсно коте!
17 Юни 2017 18:03
Адвокатският екип използва възможността да изрази своята благародарност към г-н Гриша и Данаил Ганчеви за изключителната помощ оказана по време на процеса по защита на ЦСКА.

Подслаждали са ги с шекер.
17 Юни 2017 18:07
Щото помака напира да плаща..

Той ще плати половината , а другата половина ще я плати на тази Ню Йоркска адвокатска кантора, защото са успели да изчистят казуса сътворен от БФС, баба Дора и цялата злобарска общност. Ако ЦСКА бъде изваден в понеделник, то ЦСКА си запазва правото да съди УЕФА. Прочети добре обръщението.
А тези хАмериканци, не са като оня Гърдев, дето не успя да ви върне някакви си 7 точки.
17 Юни 2017 18:08
ЦСКА: Чакаме съперника си в Европа, Пената ще е в Нион

Най-добре е чичо Пене дебила да си седи в Мировяне!
17 Юни 2017 18:10
Пената не е дебил, а е най-успешния БГ треньор на 20 век. Дебили са онези подуенски "властелини" на декларациите.
17 Юни 2017 18:11
ЦСКА си запазва правото да съди УЕФА

Ами да ги съди бе! Ама нали ще загуби делото!
17 Юни 2017 18:14
Пената не е дебил

Даже олигофренията му клони към имбецил!
17 Юни 2017 18:19
Вълкът се ражда, за да разкъсва, орелът се ражда, за да ограбва, огънят се ражда, за да изпепелява, а човек се ражда, за да бъде щастлив, но разкъсва, ограбва и изпепелява щастието на другите. Какво всъщност е човека?
17 Юни 2017 18:20
ЧервИВ-ен, я по скромно за човека.
И си препрочитай становището на правната комисия. От много време не съм виждал по-голям професионализъм в юридическо отношение. Юристите в БГ трябва много да се учат.
17 Юни 2017 18:23
Стамате, струва ми се,че от пондялник, ще си в мноо дълга командировка!
17 Юни 2017 18:25
Да, отварят ми се много командировки по европейките стадиони.
17 Юни 2017 18:25
От много време не съм виждал по-голям професионализъм в юридическо отношение.

Това ли имаш впредвид
Адвокатският екип използва възможността да изрази своята благародарност към г-н Гриша и Данаил Ганчеви за изключителната помощ оказана по време на процеса по защита на ЦСКА.
17 Юни 2017 18:33
Не, ето този:
В своята писмена защита УЕФА изрично указва, че запазва правото си да направи преглед на издадения от БФС европейски лиценз, в рамките на своята последваща компетентност по допускане в европейските турнири

Ако БФС-то е сгафило, трябва да изгорят всички клубове, защото как така са допуснати клубове с милиони дългове да им се издаде лиценз.

17 Юни 2017 18:35
Ако БФС-то е сгафило, трябва да изгорят всички клубове, защото как така са допуснати клубове с милиони дългове да им се издаде лиценз.

И аз това казвам! Оставка на БФС! И никога повече, шкеНбета и помаЦе в Изпълкома!
17 Юни 2017 18:38
Армейци,

Представяме ви обещаното вчера разяснение на казуса с участието на ЦСКА в Лига Европа през сезон 2017/2018.

Това разяснение, не беше нужно, ако бяха сигурни, че рабатата е свършена!
17 Юни 2017 18:52
Павел Колев: Ако УЕФА запази позицията си, следва, че ЦСКА няма да участва в ЛЕ

ПаФката, на колко милилитра е бил?
17 Юни 2017 18:54
Дора Милева задължава ЦСКА да плати емблемата до 10 дни

Гришата ще плати, ако ЦСКА играе в ЛЕ,
или влизаме в процедурата:
Важното условие тук обаче е никой кредитор да не обжалва направеното от синдика разпределение пред Софийски градски съд.
17 Юни 2017 18:56
КАС не е разглеждал изобщо жалбата на ЦСКА

Ех тази ПаФка, защо пикае на дуваря на американската адвокатска кантора с принципал Първан Първанов?
17 Юни 2017 18:59
Важното условие тук обаче е никой кредитор да не обжалва направеното от синдика разпределение пред Софийски градски съд.

Стами, баба ти Дора едва ли е толкова гламава,че да не покрие на 100% претенциите на помака!
17 Юни 2017 19:00
КАС не е разглеждал изобщо жалбата на ЦСКА

Това задължитено да го прочете и Моканина!
17 Юни 2017 19:09
баба ти Дора едва ли е толкова гламава,че да не покрие на 100% претенциите на помака!

Черви,
значи всичко върви по план.
17 Юни 2017 19:17
Стами Натисни тук
17 Юни 2017 19:18
Черви,
значи всичко върви по план.

Зависи по чий план...
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД