:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 382,047,021
Активни 1,232
Страници 39,450
За един ден 1,302,066

Путин: Не съм богат, парите не носят щастие

Демонизацията на Сталин е атака срещу СССР и Русия, смята президентът
 
Руският президент Путин отрече да притежава внушително богатство във филма интервю на Оливър Стоун, предаде РИА Новости. Стоун му казва, че има слухове, че е "най-богатият човек в света". "Нямам богатството, за което се говори", отвръща Путин. Той казва, че са измишльотина твърденията, че имал сметки в Кипър - "ако беше вярно, отдавна щяха да ги покажат".
"Не смятам, че да си богат е голямо щастие. Ето в кризата би трябвало да се мисли какво да се прави с активите, как да се спестява, как да се пренасочат и от всичко това - само главоболия. Вие сте много по-богат човек от онези, които имат дебели сметки. Вие имате собствено мнение, талант, имате възможност да ги покажете, имате възможността да оставите след себе си "забележително богатство". Парите не носят такова щастие", казва Путин и добавя " ковчегът няма джобове, никой не взема парите си на оня свят". Президентът разказва също, че няма никакви проблеми с олигарсите.
От 19 до 22 юни руският Първи канал ще покаже четирите серии на филма.
Руският президент Владимир Путин определи опитите за демонизация на съветския диктатор Йосиф Сталин като "атаки срещу Съветския съюз и Русия", предадоха ТАСС и РИА "Новости". Държавният глава разказа за отношението си към Сталин в последния епизод на интервютата с американския режисьор Оливър Стоун, излъчени в САЩ по телевизионния канал Showtime. "Мисля, че излишната демонизация на Сталин е един от способите, един от начините за атака срещу Съветския съюз и Русия. (Целта е) да се покаже, че днешна Русия носи родилните петна на станилизма. Всички ние имаме родилни петна и какво от това?!," попита реторично Путин. Той определи Сталин като "сложна историческа фигура" и "продукт на своята епоха". През 2002 г. той го определи като "диктатор", но призова да не се пренебрегва ролята му в историята и победата във Втората световна война. През 2013 г. той каза, че "либералният естаблишмънт" счита Сталин за "толкова кървав диктатор, колкото и Оливър Кромуел."
Паралелът с Кромуел се появи и в разговора му със Стоун. "Той е бил кървав човек, яхнал вълната на революционните промени, превърнал се в диктатор и тиранин. Паметниците му до днес са навсякъде във Великобритания," каза президентът и добви, че във Франция "боготворят" Наполеон, въпреки че довел страната до "национална катастрофа". "Това не значи, че трябва да забравяне всички ужаси на сталинизма, свързани с концлагерите и избиването на милиони съотечественици," обясни Путин.
През януари социологическият институт "Левада център" публикува проучване, според което одобрението на Сталин сред руснаците е достигнало най-високата си стойност от 16 години насам. Ако през март 2016 г. 37% от респондентите са се отнасяли към него с "възхищение", "уважение" или "симпатия", през януари това са заявили 46 на сто. През май друго изследване посочи, че близо една трета от българите също имат положително отношение към Сталин.

346
4404
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
346
 Видими 
16 Юни 2017 07:37
Рекламна кампания - на ден по лъжичка?
----------------------------
Сайтът на Генек
16 Юни 2017 08:18
генек 16 Юни 2017 07:37 Рекламна кампания - на ден по лъжичка?

Къде ви стяга чепикът, уважаеми? Тук става дума за филм, който предстои да се излъчва. Или според европските изисквания щом е за Путин, не бива да се споменава? Къде са другите лъжички, кога тези дни е споменаван този филм?
16 Юни 2017 08:19
Истинското богатство в страни като Русия е властта. Путин притежава властта и знае какво да прави с нея. В този аспект той е безмерно богат.
16 Юни 2017 08:20
Ще дойде ли време и нашето Слънце да се изтупани пред МАТРЯЛА и да му се задават въпроси. Може и за богатството МУ.
16 Юни 2017 08:25
Ще дойде ли време и нашето Слънце да се изтупани пред МАТРЯЛА и да му се задават въпроси. Може и за богатството МУ.
Ще дойде ! Но той сам ще си задава въпросите , и сам ще си отговаря ! А отговорите - все за магистрали и тангенти...
16 Юни 2017 08:31
Т.е., з краставицата.
16 Юни 2017 08:46
Рекламна кампания - на ден по лъжичка?

"За стойката почивен ден няма."
ПС.Цитирам по памет:-"Той нямаше нужда от пари,той имаше всичко,цялата власт!"(В.Суворов)
16 Юни 2017 08:53
Ще дойде ли време и нашето Слънце да се изтупани пред МАТРЯЛА и да му се задават въпроси. Може и за богатството МУ.
Не. У нас въпросите задава Той.
16 Юни 2017 09:19
Да,властта е истинското богатство в Русия . Рядко се случва политически лидери да си карат спокойно старостта, като обикновени пенсионери. За Хрущов и Молотов се сещам. Горбачов е изгой,немил недраг в своята родина,за чиито разпад се постара лично. И за Путин ще измислят нещо. Не си го представям пенсионер,разхождащ внуци. Може и да му се иска,но системата която той създаде няма да го пусне току така.
16 Юни 2017 09:24
От 19 до 22 юни руският Първи канал ще покаже четирите серии на филма.

Има ги в Арена:
https://arenabg.com/svali-torent-the-putin-interviews-part-1-1080p-webrip-x264-morose-721793/
16 Юни 2017 09:26
Писаните закони мойш да си връткаш както си искаш, ама природните закони - нема как. Просто идва момент в който мисленето се подобрява с увеличаването на ботокса.
16 Юни 2017 09:38
На Путин не му трябват пари, той ще разполага с всички богатства на Русия докато е жив.
Предполагам, че това му е достатъчно, та на дали му се налага да краде за себе си.
А и да го прави, няма да има възможност да се възползва и от една копейка от заграбеното.
16 Юни 2017 09:54
Абе прав е по принцип, ама друго си е сепак да имаш спастрени некъде 2-3 милярда.
16 Юни 2017 10:06
Уважаеми/а миноно,
ако ще обобщавате, поне следете информациите. Всеки ден - май от петък-събота насам - се появяват откъсчета от думите на Путин в тоя филм. Мислех да ви дам линкове тук, в тоя сайт, но реших, че и така няма да ги забележите. Е, ако се напънете...
------------------------
Сайтът на Генек

16 Юни 2017 10:19
vputin 16 Юни 2017 08:19
Истинското богатство в страни като Русия е властта. Путин притежава властта и знае какво да прави с нея. В този аспект той е безмерно богат.
Ама... ти не си ли Путин?...
16 Юни 2017 10:26
Рядко се случва политически лидери да си карат спокойно старостта, като обикновени пенсионери. За Хрущов и Молотов се сещам. Горбачов е изгой,немил недраг в своята родина,за чиито разпад се постара лично. И за Путин ще измислят нещо. Не си го представям пенсионер,разхождащ внуци. Може и да му се иска,но системата която той създаде няма да го пусне току така.
След Сталин отпада омертата новия вожд да екзекутира стария. В късното съветско време всички лидери доживяват естествената си смърт - Маленков макар и отстранен от властта , живее още тридесетилетия , и даже е директор на централа в Казахстан , не е мизерствал. Хрушчов умира кротко през 1971. Брежнев , Андропов , Черненко - умират от болести. Горбачов още е жив , и даже формално го канят на официални събития в Русия. Например на парадите на 9-ти май. Но там долу , в ъгъла , изолиран и остракиран , сам ! За да му подскажат какаво е мнението на днешните руснаци за неговото "дело"... Впрочем , гледайте наистина интервютата с Путин на Оливър Стоун , има ги в тубата. Там Путин ясно дава оценка на Горбачов и перестройката.... Путин ? Аз не мисля , че неговата участ след оттеглянето му от върха ще бъде по-различна. Никой няма да преследва Путин ! Това е сигурно. Слизането му от власт ще бъде по типа Елцин-Путин , вежливо и културно. Ще има посочен приемник , а след това руснаците , и руския елит ще решават. Путин ще има паметници в своя чест , може би още приживе. А Русия след Путин ще продължи по путински.
16 Юни 2017 10:38
Брежнев,Андропов,Черненко си умряха на поста. За Маленков не знаех. Спасил се е,значи,за разлика от други сталински съратници.
Филмът на О. Стоун ще го показват от понеделник,на Первый.
Лично аз,мисля,че Путин трябва ща остане,дори формално,при властта. Като лидер нации,например. Русия не е имала такъв харизматичен и балансиран политик.
16 Юни 2017 10:39
Филмът на О. Стоун ще го показват от понеделник,на Первый.
Има го (3 серии) на трекерите. В момента гледам третата.
П.П. Молотов имал 500 р. за погребение
16 Юни 2017 10:44
Истинското богатство в страни като Русия е властта. Путин притежава властта и знае какво да прави с нея. В този аспект той е безмерно богат.

Абсолютно
А това за банковите сметки в кипърски банки направо разцепи фаянса, това все пак е президента на Русия, не български министър
16 Юни 2017 10:52
Наполеон(горният) е прав - Русия и след Путин ще върви по путинският път. Защото той има вечният респект от възкръстването на Русия. Народа чувства и не забравя патриотите. Горбачов се оказа предател. Не искам да съм на неговото място. Той няма място в сърцето на обикновенният руснак. Защото се знае че руснаците обичат своята велика родина и мразят предателите. Путин няма да има нужда от много пари. Той е точният човек в точният момент от историята на Русия. Нека е жив и здрав и да води Русия в успехите и неуспехите. Историята вечно ще го почита.
16 Юни 2017 11:04
Путин: Не съм богат
А щерките?
16 Юни 2017 11:04
16 Юни 2017 11:04
И Путин е умна глава.
16 Юни 2017 11:10
Всеки ден - май от петък-събота насам - се появяват откъсчета от думите на Путин в тоя филм.

Такава е тенденцията в последните години - кратки "туитове", не можеш да намериш пълните изявления - писмено на никого в медиите (само на видео). Когато започнах да следя форума, помислих, че е специално за Ципрас - да вадят отделни изречения, извън контекста, и то неточни, но явно не е нещо лично.
16 Юни 2017 11:17
Тъмно пиво 16 Юни 2017 11:04
Путин: Не съм богат
А щерките?

Бъркаш го с Костов !
16 Юни 2017 11:40
Тъмно пиво 16 Юни 2017 11:04
Путин: Не съм богат
А щерките?

Оставил ги е да ходят в дрипи.
Ти твоите би ли ги оставил?
16 Юни 2017 11:43
Бъркаш го с Костов
Костов до Путин по богатство е като цаца до кит.
16 Юни 2017 11:50
Нека е жив и здрав и да води Русия в успехите и неуспехите

при другара путин неуспехи няма
16 Юни 2017 12:28
няма защо да го сменят путин ззсега. той добре се справя със задаата да разруши икономиката на русия. като окончателно я разруши ще му мислим.
16 Юни 2017 13:05
Абсолютно правилен тезис на тов. Путин !

Никой не отрича "диктаторските наклонности" на Коба, но ударът срещу него е удар срещу Русия !

Това и аз съм го казвал неведнъж. Както и тезата за големия Кромуел....

16 Юни 2017 13:13
vputin 16 Юни 2017 08:19
Истинското богатство в страни като Русия е властта. Путин притежава властта и знае какво да прави с нея. В този аспект той е безмерно богат.


Па и тайга в Русия, колкото искаш. Путин и сега предпочита да прекарва свободното си време сред природата, занимавайки се с риболов и лов.
16 Юни 2017 13:13
Още преди 2013 съм писал тук, че Кромуел има повече кръв на ръцете си, отколкото Сталин, но днес никой не го заклеймява. Само времето оценява, или осъжда.
16 Юни 2017 13:25
Паднах от смях от фантазийте на Лайкучките, пардон "демократичните" световни СМИ.
Фантазират си, че Путин щял да открива свободното по футбол, гол до кръста и това така щяло да се хареса , че щал да го прави пред всеки мач.
Ха , ха... "п-си сър..." , както се майтапим тука.

Путин в нападении и «русские хакеры»: британские СМИ о Чемпионате по футболу в России

В британском СМИ не сомневаются, что чемпионат будет особенным: например, открывать его может Владимир Путин с обнажённым торсом верхом на коне. Дональду Трампу же придется оправдываться, что сборная США выигрывает без помощи хакеров.

Daily Mirror шутит, что в церемонии открытия примет участие не кто иной, как сам президент России Владимир Путин, верхом на лошади и, как водится, с обнажённым торсом.
Это зрелище настолько всем понравится, что, по настоянию организаторов, войдёт в традицию и будет демонстрироваться перед каждой игрой.


Источник: http://rusvesna.su/news/1497600459
16 Юни 2017 13:28
Фантазират си, че Путин щял да открива свободното по футбол, гол до кръста и това така щяло да се хареса , че щал да го прави пред всеки мач.
Ха , ха... "п-си сър..." , както се майтапим тука.

Мъ наистина си фантазират... Що смятат тов Вова за палячо, който може да разсмива публиката
16 Юни 2017 13:29
Justinian2 16 Юни 2017 11:04
Русия като държава удари "бинго" с личността на Путин

За Русия ще е много по-добре, ако властта и управлението не са толкова зависими от личността на Лидера.
Някой да е чувал за "велики лидери" от Швеция или Холандия?
16 Юни 2017 13:29
Путин ще има паметници в своя чест , може би още приживе.


То и сега вече има - икони се рисуват с неговият Лик, и се цалуват с умиление...

широката руска душа има ясна нужда от въплащаване и обожествяване - нищо че е "православна"
16 Юни 2017 13:33
Еми Русия не е Шведция или Швейцария....Разбира се не е лошо да има "система" и аз вече съм дал решението - "конституционна монархия".

Рано или късно това ще се случи !

Владимир Жириновский в праймтайма:

За първи път в руския ефир по време на пряката линия с Путин излезе съобщение от зрител, че " Русия трябва да е монархия". Това е много показателно !
Каква е тая държава, където разни хора искат от президента да им асфалтира път или премахне сметище ? За това на Русия и е нужен цар !

16 Юни 2017 13:34
БатВаню 16 Юни 2017 13:29
е е много по-добре, властта и управлението не са толкова зависими от личността на Лидера.
Някой да е чувал за "велики лидери" от Швеция или Холандия?

Колкото Прибалтийските са държави, толкова и тия.
16 Юни 2017 13:36
ЗИП 16 Юни 2017 13:33

Монархийте са отживелица, а на Жирик му е време за оставка, вече само се излага.
16 Юни 2017 13:37
ЗИПе,какъв ще е тоя цар дето требе да асфалтира и да премахва сметища?!
Не царское ето дело
16 Юни 2017 13:38
Преместили сте се тука и си траете! Нищо, ето ме и мен:

ЗИПе, това, че отдавна си изпреварил Путин, даже многократно, не учудва форума. Остава да го научи и Путин.
Путин определи Сталин като "сложна историческа фигура" и "продукт на своята епоха".

Смятам, че с тези думи несправедливо е принизена ролята на Сталин, който сам е създател на епохата. Епохата е негов продукт, а не той на нея.

Боднаха ме и следните думи в интервюто:
"Това не значи, че трябва да забравяне всички ужаси на сталинизма, свързани с концлагерите и избиването на милиони съотечественици," обясни Путин.

Виждам, че с това си изказване - а то не е единствено - Путин поставя в шах-шех кохортата на Дорис, Гео и десетките, които убедено отричаха каквито и да било концлагери и избиения по времето на Сталин, еле па на милиони. Последните им писаници - в темата за гладомора в Америка. Та, питам, Путин ли лъже или наистина Сталин е виновен за концлагерите и избиването на милиони?

16 Юни 2017 13:40
БатВаню 16 Юни 2017 13:29

Сравняваш Холандия и Швеция с Русия! Ти адекватен ли си?
16 Юни 2017 13:41
Путин поставя в шах-шех кохортата на Дорис, Гео и десетките, които убедено отричаха каквито и да било концлагери и избиения по времето на Сталин, еле па на милиони. Последните им писаници - в темата за гладомора в Америка.
Е, аз съм наранен в сърдцето! Що ме пропусна?
Писали сме, последно Мето го е написал - значимостта на личностите се определя от Времето. "Времето произнася присъда". Знайш ли кво е тва? Заглавието на една книга на таткото на Татяна Ваксберг - Аркади Ваксберг, няма да я намериш, там пише и за поп Гапон, за Оноре Домие, за Салиери, за Роман Малиновски и т.н. Времето се произнася - хората помнят Сталин с благодарност и преклонение.
16 Юни 2017 13:42
ЗЛАТИЯ,

Явно не схващаш.

Царя именно защото е цар няма да се занимава с такива дивотийки ! Воистина не царское ето дело !

Но надолу "по веригата" ще си има и президент и премиер и те да се занимават колкото си искат с разни глупотевини, като сметища, дупки по пътищата и ЖКХ.....

16 Юни 2017 13:42
Нamel, името ви е легион - не мога изброя всички ви поименно.
16 Юни 2017 13:45
16 Юни 2017 13:46
Нamel, името ви е легион - не мога изброя всички ви поименно.
Тогаз не се напъвай.
16 Юни 2017 13:46
ЗИПе,
И Господ да слезе,ако тия надолу по управленческата верига не си вършат работата,ще е се тая.
16 Юни 2017 13:48
Sofiaman 16 Юни 2017 13:38
а то не е единствено - Путин поставя в шах-шех кохортата на Дорис, Гео и десетките, които убедено отричаха каквито и да било концлагери и избиения по времето на Сталин, еле па на милиони. Последните им писаници - в темата за гладомора в Америка. Та, питам, Путин ли лъже или наистина Сталин е виновен за концлагерите и избиването на милиони?


Според последните изследвания на архивите, няма избити милиони от Сталин.Стариков беше извадил, точните цифри.
16 Юни 2017 13:49
Ами това ще си е за тяхна сметка. Няма да ги изберат на следващите избори !

Но царя ще си е винаги цар. С всичките му "инсигнии", титли и так далее....

Видя, се че "републиката" в Русия не върви. Защо да се мъчи още държавата с несвойствена за нея форма на управление ?

Живяла 1000 години в монархия и бац "република" с разни първо една Партия а после с цял бюлюк....

Затова е най-добре да има "конвергенция". Тези които искат цар ще го имат а тези, които искат "партизанщина" и те ще са доволни....

... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД