:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Силата на ГЕРБ е в нейната откритост, заявил зам.-председателят на партията
Четири партии подписаха обща декларация срещу "тематичното мнозинство ГЕРБ, ДПС и националпопулистите"
Прокурори са в Добрич, за да разследват опита за притискане на свидетели
Те заместват кредитна, дебитна и идентификационна карта и са с размера на оризово зърно
Ако това обаче се случи, то ще имаме повод за притеснение, смята председателят на Съвета на началник-щабовете на САЩ
Агитката на "Левски" тормози футболистите на "Хайдук"
СТАТИСТИКИ
Общо 340,875,853
Активни 1,213
Страници 90,483
За един ден 1,302,066

Болниците може да получат пари за надлимитна дейност

19-те милиона лева надлимитна дейност на болниците за 2016 г. може все пак да им бъдат изплатнени. Парите ще дойдат от резерва на здравната каса, обяви здравният министър проф. Николай Петров по време на парламентарния контрол.

"В случая се касае за надлимитната дейност за периода април - ноември 2016 г. Този ангажимент беше поет от министър Москов, доколкото си спомням, а аргументите му за това бяха очакванията за средствата, които ще се спестят от пръстовия идентификатор. Такъв отчет и точни цифри аз не съм видял все още за ползите от ползването на идентификатора", припомни министърът. Той допълни, че след това касата поиска разрешение от Министерството на финансите да плати отчетената над лимитите дейност, но от МФ не позволиха. Петров поясни, че е говорил с министъра на финансите Владислав Горанов, и обясни, че ще се направи анализ, след което може да се вземе решение за евентуално отблокиране на част от резерва и да се разплатят 19-те млн. лв.

"Проблемът обаче е доста по-голям. Като че ли стана хронично май-юни винаги да има напрежение, винаги да се пипа резервът. Надявам се до началото на септември да имаме готовност за конкретни предложения - когато се прави бюджета за следващата година, за да не допуснем и догодина бъркотия", коментира здравният министър. Резервът на касата е 341 млн. лв. и обикновено отива за традиционните преразходи за лекарства и в болничната помощ.

699
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД