:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Путин: Русия ще анализира изводите на следователите за падналия малайзийски „Боинг”
Стоим много добре на външната сцена, твърди вицепремиерът Екатерина Захариева
Новият директор на космическата агенция е бившият вицепремиер Дмитрий Рогозин
Говорили за Скрипал, Сирия, международните отношения
Пхенян обяви, че е готов да изглади различията с Вашингтон по всяко време
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 381,937,379
Активни 1,257
Страници 75,159
За един ден 1,302,066

Жертви сме на един лов на вещици, да не кажа лов на фашисти

Какво мога да мисля за Холокоста? Тези страници от историята на фашизма по-скоро са по-подходящи за страници от готварска книга на човекоядци, на канибали, казва вицепремиерът и лидер на "Обединените патриоти" Валери Симеонов
БГНЕС
Валери Симеонов
- Г-н Симеонов, БСП, ДПС и "Воля" поискаха вашата оставка. Мислите ли да я подадете?

- Няма как да я подам, тъй като тези партии не са гласували за моето избиране, не виждам основание. Все пак искам някой от тях да излезе пред камера и да каже защо точно ми искат оставката. Какво нарушение, какво престъпление, кое неизпълнение на служебно задължение са открили в моята работа. Много ми е интересно точно за какво ми искат оставката.

- А има ли реплики пред вестник "Сега": "Кой знае какви майтапчийски снимки сме си правели в "Бухенвалд" и въобще гавра с паметта на милиони невинни жертви?

- Значи, реплики да съм си правил майтапчийски снимки в далечната 1979 г., когато бях на студентски стаж в ГДР от Технически университет в София, просто няма такова нещо. И аз ще съдя вестника сега, и не само това - настоявам да се изкара и да се пусне така за информация на обществото аудиозаписът, а не фонограма със записани изречения. Искам да чуя аудиозаписа, ако не го чуя, те така или иначе ще го изискат от съда.

- Смятате ли, че има аудиозапис?

- Сигурен съм, тъй като аз лично се обадих на репортера, за да се опитам да го убедя, че по една снимка не е редно да се съсипва животът на един човек.

- А какво точно казахте, г-н Симеонов?

- Казах, че сме били на стаж, голяма група студенти и сме били на различни места в Германия и всеки може да изкара снимка с мен в "Бухенвалд" и да сложи всякакъв текст или всякакъв коментар. Нещо, което, между другото, започва да преминава границите особено след вчерашния случай, аз смятам, че сме жертви, така, на един лов на вещици, да не кажа лов на фашисти. Приложена е тази отвратителна кампания спрямо хора, които нямат нищо общо, аз ги познавам, никога не са изповядвали, нямат такова мислене. Не говоря за себе си, имам достатъчно сериозна биография, включително свързана с еврейските организации в Бургас. Така че всеки, който би желал, може да провери моето поведение до момента. То е публично известно. Това е едно политическо оклеветяване.

- Кажете все пак, възникна въпрос за чисто човешките ви характеристики, доколко може симпатично да се коментира и подхожда към тази тема? Кажете какво мислите всъщност за въпросните снимки и вдигането на ръка, нацисткия поздрав и в случая с Павел Тенев, и в случая с Иво Антонов.

- Поведението на Павел Тенев може да се определи като една нелепа шега, която в никакъв случай не трябва да бъде във "Фейсбук" страницата или в миналото на човек, който заема такъв висок пост. От тази гледна точка аз подкрепих неговото решение за подаване на оставка, защото явно има раздухване на обществено мнение от медиите, което прехвърля цялата си негативност върху правителството. Аз не мога да го допусна, ние сме се ангажирали с благородната задача да направим нещо добро, нещо полезно, да прекъснем с това управление свободното падане на България, което продължава толкова години. Така че нашата задача е изключително отговорна и лично аз постъпката на Тенев я приемам и одобрявам, той трябваше да подаде оставка. Но за вчерашния въпрос за публикуваната снимка на Иво Антонов, когото познавам може би от 15 г. и за чиято дейност мога да кажа само добри неща. Той е човекът, който възстанови много паметници на територията на Македония, Сърбия, в Украйна. Това е човекът, който доскоро отговаряше за военните паметници, изключително предан, изключително добър специалист, професионалист, който си вършеше работата, разбирате ли? Как пък някой не се запита "Тази снимка не е ли монтаж?" За тази снимка той беше пак така разпъван на кръст от медиите преди 3 г. Не беше установено никакво закононарушение. Може ли такова нещо, по една снимка да бъде оклеветяван човек. В момента той е в реанимация, не знам дали знаят вашите зрители.

- Монтаж ли е тази снимка, или само повдигате въпроса защо никой не се е усъмнил в нея? Какво мислите за снимката, за жеста, за Холокоста какво мислите?

- Какво мога да мисля за Холокоста? Това е една от най-зловещите страници в човешката история. Аз мисля, че историята на фашизма, тези страници от историята на фашизма по-скоро са по-подходящи за страници от готварска книга на човекоядци, на канибали. Аз съм бил в "Бухенвалд", знам какво може да изпита човек при вида на всички тези зверства. Все още не съм забравил историите, които ни разказваше екзкурзоводът, гледките на пияни надзиратели, които са убивали, пъхали са труповете под леглата си, заспивали са спокойно и на сутринта са изхвърляли телата. Какво отношение мога да имам?

Това вменяване на фашизъм в редиците на ОП също е една отвратителна история. Аз не познавам човек в България, който да изповядва фашистката идеология, да се прекланя пред нейните символи. Не е ли време да кажем истината за тези две снимки - това е подигравка, това е сарказъм, може би нелеп хумор, но не е нищо повече от това, което виждаме всяка вечер в едно вечерно шоу в друга голяма телевизия, в която един палячо се облича в нацистки униформи, вдига ръка и вика "хайл". Защо няма никаква реакция? Защото е артист. И нормалният човек често използва такива средства за осмиване и подигравка. Как човек може да си помисли, че ще отидеш в такъв музей пред десетки хора, ще вдигнеш ръка и ще почнеш да се притесняваш дали ще те заподозрат в изповядване на фашизъм. Това е музей, там има хора. Например в Музея на Мадам Тюсо е бил със съпругата си, тя го е снимала, имало е и други хора, те са го гледали. Той показа и друга снимка как позира до Брус Ли, до Елтън Джон на пианото, озъбил се е до Дракула. Дайте тогава да го изкараме канибал и кръвопиец. Укорявам неговата снимка, укорявам това, ама дайте да не губим мярката

- Г-н Симеонов, какво мислите за хора в днешно време, които носят портрети на Сталин, който може да бъде сложен редом до Хитлер по своята човеконенавист?

- Благодаря за чудесния въпрос. Много сте смела (към Ана Цолова) да го кажете в България. Аз мисля като вас. Дори статистиката показва, че зверствата на Сталин са надминали тези на Хитлер, макар че не е удачно да се правят сравнения, тъй като и в двата случая става въпрос за жертви. Трябва да има в такъв случай същото отношение към хората, които се прекланят пред Сталин.

- Г-н Симеонов, вашият личен извод от последните няколко скандала, вчера се появиха цитати от "Фейсбук" профил на зам. вътрешния министър Балабанов, който предлага всички проблеми да се решат с бой. Какъв е вашият личен извод за всички тези скандали все с ваши хора.

- Изводът е само един и той е за всички хора. Човек, когато влезе в управлението, трябва много да внимава какво говори. Тази препоръка напоследък аз самият си я давам и за себе си. Искам да се извиня за всички неудобства, които съм причинил косвено, волно или неволно на моите партньори (Волен) Сидеров и (Красимир) Каракачанов, на нашите партньори от ГЕРБ и, трето, на всички хора, които са повярвали на тази кампания. Като теглим чертата, просто трябва да отчетем една тъжна статистика - съсипан живот на един млад професионалист, един човек в реанимация и окаляно име на един вицепремиер.

- Иво Антонов след казуса със снимката ли е в реанимация?

- Може би не знаете, но той изпадна в прединфарктно състояние, с линейка беше откаран във ВМА в мига, в който научи за уволнението му по телефона и по телевизора. Точно в този момент бил в кабинета на зам.-министъра.

- Каракачанов вчера каза, че не е подписал това освобождаване, въпреки че от съобщението от МС се разбра, че той е освободен?

- Не бе спазена процедурата по уволнение. Него може да го освободи само министърът. А интересно на какво основание може да го направи. Ако това може да стане само по снимката и общественото мнение, представете си какво ще се случи само след една година. Ще бъде възстановен на работа от съда, защото има точно определени процедури, по които става освобождаването. Така че за пореден път някой ще осъди България в Страсбург.

168
4155
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
168
 Видими 
19 Май 2017 19:51
За съжаление на Валери,Сталин е победителя затова негови портрети ще се носят,а на жалкото му фюрерче няма да може.
19 Май 2017 20:00
Видно от интервюто Ани Цолова и Варели са на един акъл и са си допаднали. Краставите магарета...
19 Май 2017 20:07
19 Май 2017 20:11
19 Май 2017 20:29
Разглеждам публикуването на интервюто като желание за помирение на вестника с Валери Симеонов (представяне и на неговата гледна точка), защото той е прав.
Правдата е на негова страна. Не може един млад човек и специалист да бъде унищожен буквално за часове без да са изяснени всички обстоятелства и без да му е дадена думата да се защити. Както сме го подкарали, съвсем ще се изядем като нация - родители ръфат учители, деца се избиват помежду си, шофьори прегазват полицаи, работодатели се опитват да вземат залъка на работниците си (минималната заплата, или бъдещите им пенсии), хора се стрелят в офиси, младежи млатят баби, мъже млатят жени, гърмят с въздушни пушки по автобуси. Какво е това!
19 Май 2017 20:42
Идиотщина е било. Нали? Да не придиряме, викам, а?
19 Май 2017 20:43
Не виня в случая никой от политиците.
Журналистите са виновни , търсейки лесната изява. Те са чурук дъска и никога не стъпвайте на нея!
19 Май 2017 20:44
mercury
19 Май 2017 20:29


Двама се самоубиват на ден.

Какво да е.
БСП отдавна е изпуснала политическата власт, но явно губи и икономическата и твори скандал , след скандал.
Това гледат хората всеки божи ден. Скандали. Това и правят скандали.
19 Май 2017 20:46
Прави сте. Нормални идиоти. Политици. Журналистите са маскари.
19 Май 2017 20:53
mercury
rorik
19 Май 2017 20:56
Видно от интервюто Ани Цолова и Варели са на един акъл и са си допаднали. Краставите магарета...

Цолова требваше да го подпита за стерилизациите на циганки, щото той не дава подробности по проекта.
19 Май 2017 20:58
wreckage,
по Бай Тошово време циганките бяха карани под строй в гинекологичните кабинети да им слагат спирали.
19 Май 2017 21:00
Гинеколожка ли сте или...
19 Май 2017 21:03
Гинеколожка ли сте или...

sci-fi гинеколожка...

Това за бай Тошовото време трябва да послужи за какво?
19 Май 2017 21:04
по Бай Тошово време циганките бяха карани под строй в гинекологичните кабинети да им слагат спирали.

А после в гинекологията, циганин :
- Бате , ти ли сложи испирала на жената ?
- Чакай да проверя....Аз ! И кво ?
- Ми, а маани ми я сега !
19 Май 2017 21:06
Това за бай Тошовото време трябва да послужи за какво?
Менгеле с други сретства - потискане на естествений пориф за обогатяване на хомо сапиенса с индивидуалности. Усещаш ли стилистиката ми? Надевропейска! А кви слагат за еврокомисари
19 Май 2017 21:09
ноо объркана работа...
Смионов не познавал ни едно наци(тея дето рисуват по стените свастики и хитлер беше праф въобще не гласуват за него), обаче нацитата и комунистите са едно и също, обаче ако Смионоф напира да стерилизира циганки, това нема нищо общо с нацизма, щото по бай Тошово време го били правили...
19 Май 2017 21:11
Я пак, че истървах нишката
19 Май 2017 21:13
няма нишка, има едно кълбо тайландски спагети, които минават за аргументация.
19 Май 2017 21:13
Не може един млад човек и специалист да бъде унищожен буквално за часове без да са изяснени всички обстоятелства и без да му е дадена думата да се защити
Беше му дадена вчера и той съвсем я оплеска.
Впрочем, не виждам кво ще му стане на младия човек и специалист, ако не стане заместник-министър. Да си работи по специалността като всички останали млади човеци и специалисти, да печели и да си се снима колкото и както си ще.
19 Май 2017 21:15
да им слагат спирали.
За тва държавата фалира - охарчи се за спирали. Ся не слага спирали и пак е капо
19 Май 2017 21:16
Впрочем, не виждам кво ще му стане на младия човек и специалист, ако не стане заместник-министър.

може да умре. Ето, оня другият дето пружеше десна ръка пред танка умря... или нещо подобно.
19 Май 2017 21:17
Simplified Solutions
19 Май 2017 21:13
Наистина! Опропастихме го! Той не можа да стане даже зам. министър! Кви злобни и завистливи човечета сме!
19 Май 2017 21:19
За тва държавата фалира - охарчи се за спирали. Ся не слага спирали и пак е капо

глей кво става кат джуджето-демограф тръгне по гетата да лови циганките и да им турга спирали на терен.
Фсъщност, той гетата ще ги бута и ще прави спретнати концлагерчета от фургончета извън чертите на градовете.
19 Май 2017 21:20
той гетата ще ги бута и ще прави спретнати концлагерчета от фургончета извън чертите на градовете.


а словашкото правителство без много шум ги оффлоудна в кралството, та други да си трошат главите с тях...така се прави
19 Май 2017 21:21
fucken pikeys
Фицо има мозък, само дето не казва къде го крие.
19 Май 2017 21:24
Наистина! Опропастихме го!
Що бе. Не познавам геодезист, а аз познавам мнозина, който да кеси в бюрото по труда.
19 Май 2017 21:30
Май ще има другарска среща на ямболската земляческа група.
От нея ще зависи съдбата на аудиозаписа.
Нали никой не мисли сериозно, че главната редакторка не е вдигнала телефона на Сашо Дончев преди да пусне дописката за Бухенвалд?
19 Май 2017 21:34
Впрочем, не виждам кво ще му стане на младия човек и специалист, ако не стане заместник-министър. Да си работи по специалността като всички останали млади човеци и специалисти, да печели и да си се снима колкото и както си ще.


Напълно съм съгласна с това. Човек трябва да живее спокойно и свободно, да си шерва снимки с приятели във фейсбук, да ходи на екскурзии със семейството, да си поддържа дома. Боклукът да пълни министерствата.
19 Май 2017 21:36
Що бе.
И Бачо Варели - човек, роден за зам. мин. пред и нагоре. Спомням си как се дръфчеше на президента: "Ква е таа висока жена с теп? Ти намекваш ли за нешто? "
19 Май 2017 21:38
Човек трябва да живее спокойно и свободно, да си шерва снимки с приятели във фейсбук, да ходи на екскурзии със семейството, да си поддържа дома. Боклукът да пълни министерствата.
Точно така. "Цезаре, на теб нищо не ти е разрешено, защото всичко ти е позволено!" Реплика в Римския сенат.
19 Май 2017 21:41
Спомням си как се дръфчеше на президента: "Ква е таа висока жена с теп? Ти намекваш ли за нешто? "

дълга жена.
19 Май 2017 21:43
Имаше една Лила - дипломатка. Така я запомних - по прашки. Не, че беше кофти - напротиф. Но България по прашки - малко не го разбирам. Та така и тоя - поне да беше по прашки.
19 Май 2017 21:46

mercury
19 Май 2017 20:29
Не може един млад човек и специалист да бъде унищожен буквално за часове без да са изяснени всички обстоятелства и без да му е дадена думата да се защити.
Че кой е тоя "унищожен млад човек"?
19 Май 2017 21:50
и без да му е дадена думата да се защити.
Бе дадоха му я. Ма и самозащита му беше като сичкото му. "Видях от едни поляци!" Ми ти тъй ли ще я караш бе, - като гледаш поляците?
19 Май 2017 21:53
сега е моментът да викнем полския посланик и да го нахокаме за това, че неговите са подлъгали нашто.
19 Май 2017 21:55
да викнем полския посланик
Мъж ли е? Щото, ако е жена, подходът треба да е друк. Полякините са наши блиски приятелки
19 Май 2017 21:56
Впрочем, не виждам кво ще му стане на младия човек и специалист, ако не стане заместник-министър. Да си работи по специалността като всички останали млади човеци и специалисти, да печели и да си се снима колкото и както си ще.


Така де.
Кметове , министри могат да стават тия дето едва избутват образованието си и за нищо не стават.
Специалистите да бачкат да им изкарват заплатите.
19 Май 2017 21:57
Боклукът да пълни министерствата.
Напротив. Тъпанарите не трябва да имат място в министерствата. Да си въртят занаята и да си живеят живота, въпреки налаганото тез дни мнение, че за тъпанара тва вън от министерството не е живот.
19 Май 2017 21:57
Полякините са наши блиски приятелки

Обаче ако полякинята е висока положението стаа кретично.
19 Май 2017 21:58
Simplified Solutions
Противоречиш си.
19 Май 2017 21:58
Емчи ти си содомит!
С теб бях до тук. Аз имам три котки. Едната, простреляната, си я слагам до възглавницата, ако си замине, да съм до нея, когато се отправя. Точка.
19 Май 2017 22:00
Едната, простреляната, си я слагам до възглавницата, ако си замине, да съм до нея, когато се отправя.

на мен ми загина едно коте преди два месеца, знам как е.
19 Май 2017 22:01
Противоречиш си.
Не. Поднасям те. А хамел направо те отсвири. И с право.
19 Май 2017 22:06
Не знаех, че имаш три котки и някой е прострелял едната.
А ти откъде знаеш, че Павел Тенев е нацист?
19 Май 2017 22:12
А ти откъде знаеш, че Павел Тенев е нацист?
Не знам дали е дорасъл до там. Той е прост простак. То и нацист да си не е проста работа, просто е простак.
Рекидж, Симпли, Сарджънт - борим се, спецялно Сарджънта знай - скоро ще напрайм година. Борим се. И тя, милата, и аз и сестра ми, след нея. Но ноо ме тормози, слънчицето ми - се иска да се гушкаме. И аз ко да напрая - гушкам си я.
19 Май 2017 22:13
19 Май 2017 22:17
той е тъпанар.


От каква позиция правиш определения.
И оня човек дето е влязъл в болница също ли е тъпанар?
Знаеш ли му мислите , като е направил така.
Може би е поискал да покаже че танка е немски на Хитлер.

Еее, не.

Някои стигнаха дъното , но може още да копат да се самозакопаят.
19 Май 2017 22:19
Едната, простреляната, си я слагам до възглавницата, ако си замине, да съм до нея, когато се отправя. Точка.


лечението не подобри ли поне малко ситуацията?
19 Май 2017 22:20
Може би е поискал да покаже че танка е немски на Хитлер.

Еее, не.

Някои стигнаха дъното , но може още да копат да се самозакопаят.
Има една купчина изразни средства. Никой не ви е крив, че сте неграмотни.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД