×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,740,588
Активни 1,502
Страници 36,057
За един ден 1,302,066

Рекордни 110 милиона за картина на Баския

Снимка: туитър на "Сотбис"
Картината без име на Баския.
Картина без заглавие на Жан-Мишел Баския бе продадена за 110.5 милиона долара на търг на "Сотбис" в Ню Йорк. Това е рекорд не само за нюйоркчанина с хавайски корени, починал през 1988 г. от свръхдоза хероин, но и за американски художник въобще.

Картината с внушителни размери (1.83 на 1.73 м), на която е изобразено тревожно черно-цветно лице на предимно небесносин фон, участва в търг, който продължи повече от 10 минути - твърде необичайна продължителност. Аукционът бързо се превърнал в дуел между купувач от залата и друг, който наддаваше по телефона, а финалът бил посрещнат с дружни аплодисменти.

Предишният рекорд е от май 2016 година, когато друга картина на Баския без заглавие и с гигантски размери (2.38 на 5 м) достигна 57.2 милиона долара по време на търг на "Кристис". Толкова бе и първоначално предложената цена на сегашния лот.

Картината не е била обект на продажба, нито е показвана пред публика след последното й участие в търг на "Кристис" през 1984 г. Тогава анонимен колекционер дава скромните 19 хиляди долара за платното, нарисувано през 1982 г. Баския умира на 12 август 1988-а едва на 27-годишна възраст.

Предишният рекорд за най-скъп американски художник е поставен от картината на Анди Уорхол Silver Car Crash - 105.4 млн. на търг преди 4 г., съобщават от "Сотбис".
1
935
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
19 Май 2017 23:36
Интересно защо тази сводка е в рубриката Култура...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД