:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
От помещения, оборудвани със системи за осветление, отопление, поливане и вентилиране, били иззети растения в различен стадий на растеж
Има много хора в държавата, които се съпротивляват срещу реформата в здравеопазването, твърди Камен Плочев
Със случая е натоварено специализираното звено на служба „Военна полиция”, съобщават от МО
СТАТИСТИКИ
Общо 365,216,286
Активни 1,019
Страници 57,630
За един ден 1,302,066
Валери, кажи си!

Кухненските и подюргановите фашаги да се разкрият!

Малко се напрегнах последните дни с майтапите за Холокоста.

Валери Симеонов още не може да уточни от глупост или нахалство поощрява и сам демонстрира такова поведение - неглижиране на реален проблем, арогантни реакции, заплахи. Не бил такъв човек, какъвто сам показва, че е. И Волен Сидеров каза, че Валери Симеонов нямал нацистки влечения. Защо трябва да вярваме на Сидеров? Защото - казва Сидеров - той бил критикувал Валери Симеонов повече от всеки друг, сиреч като го похвали, то е от принципни съображения, а не заради посоката на вятъра в момента.

Това за мен не е много солидно основание да хвана вяра - то просто показва, че и по тоя въпрос Сидеров може да се извърти във всички възможни посоки на света, както го е правил през цялата си политическа кариера. Той стартира като десен политик преди вече доста години, кандидатира се на едни избори за кмет на София и събра няколкостотин гласа или по-малко, не си спомням. После въпросът "ляво-дясно" отпадна, после изведнъж стана русоляв - за срам на русофилията в България. Междувременно беше Златен пръст на БСП/ДПС по времето на Орешарски, в някакъв момент се представяше за фикус. Всичко това в някаква степен олекотява оценките му, всъщност ги прави съвсем безтегловни - поне за мен.

Значи се връщам на основната си теза - Валери Симеонов най-вероятно е такъв, какъвто изглежда.

***

Не разбирам защо е нужно човек да крие възгледите си.

Фашизмът е много солидна идеология - сплотяваща, ефективна, стимулираща. "Фаша" означава "сноп пръчки" - когато са заедно, са непобедими; също като поуката от беседата на Кубрат със синовете му - нима това е лошо? Гражданите на фашистки държави се ползват с психологически привилегии - чувство за превъзходство, за национална мисия, за всепозволеност по отношение на непълноценните. И последният галфон в такова общество има основание да се чувства значим.

Така че - нека фашистите заявят, че са фашисти. Или националсоциалисти, нацисти, болшевики - то си има нюанси и всеки има право на самоопределение.

Заради една гнила Европа ли хората крият възгледите си и стават кухненски фашаги?

Кухненските фашаги са като автентичните, но си прононсират идеалите в кухнята. Или под юргана - имаше навремето такива дисиденти - под юргана псуват тирана, наричат го с най-гадни имена, надъхват се, изповядват се яростно пред жените и мъжете си и после отиват на работа, примерно да пишат колко нужен е за сплотяването на нацията Възродителният процес. Кухненски дисиденти, подюрганови фашаги - това не звучи гордо.

В друга една идеология например е много важен моментът на "разкриването" - при ЛГБТ общностите е много важно да заявиш какъв си, да не се страхуваш и да не се срамуваш от себе си. В християнството това е оглашението - в ранните години на християнството моментът на огласяването, че си станал християнин, е бил решителен - защото християните са били подложени на гонения, както в момента фашистите са принудени да се крият.

***

Нека всички постъпваме, както постъпи смелият кмет на София Бойко Борисов през 2008. Цитираме думите му - колкото мъдри, толкова храбри, пред списание "Макс" от онова славно време на рейтинги, вирнати като лингам, и мускули, жадни за пипане от журнальорки.

Списание "Макс" пита Борисов: "Кой е най-впечатляващият лидер в световната история?"

Борисов отговаря: "В съвременната история за мен номер едно, който ми е просто модел на подражание, е г-жа Ангела Меркел. От друга страна, Путин от една изостанала държава направи в момента сила, с която се съобразяват всички. Погледнато за своето време, Хитлер и Сталин също са номер едно. Или Мао - за това да водиш една империя толкова време в такива ситуации, се изискват качества".

***

Призовавам всеки, който изповядва човеконенавистна идеология, да заяви това смело в лицето на обществото и на загубената Европа.

Да кажем НЕ на страха!
3
1467
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
19 Май 2017 21:48
Смело и точно, Ивчо!
19 Май 2017 21:51
найс
20 Май 2017 09:19
Абе, идеология! Просто са много глупави дрънкала.

Макар, че срещнах интересен отговор на въпроса, каква е социалната "база" на фашизма!
- дебилно-маргинална младежка среда;
- "офисен планктон" - просмукан от глупост и нихилизъм;
- екстремисти и безделници от всички цветове.

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД