×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Три отбора в група В запазиха шанс за 1/8-финалите
Кирстен Нилсен била обградена от гневни клиенти, които викали "Срамота"
Facebook, Alphabet, Amazon, Netflix и Apple също се повишават
Променена е и Конституцията, според която т.нар. "чуждо население" не може да се заселва в Унгария
На нея щели да бъдат лидерите на България, Франция, Италия, Австрия, Гърция, Германия и Испания
Депутатите от опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ не присъстваха в пленарната зала
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,568,287
Активни 977
Страници 405
За един ден 1,302,066
Валери, кажи си!

Кухненските и подюргановите фашаги да се разкрият!

Малко се напрегнах последните дни с майтапите за Холокоста.

Валери Симеонов още не може да уточни от глупост или нахалство поощрява и сам демонстрира такова поведение - неглижиране на реален проблем, арогантни реакции, заплахи. Не бил такъв човек, какъвто сам показва, че е. И Волен Сидеров каза, че Валери Симеонов нямал нацистки влечения. Защо трябва да вярваме на Сидеров? Защото - казва Сидеров - той бил критикувал Валери Симеонов повече от всеки друг, сиреч като го похвали, то е от принципни съображения, а не заради посоката на вятъра в момента.

Това за мен не е много солидно основание да хвана вяра - то просто показва, че и по тоя въпрос Сидеров може да се извърти във всички възможни посоки на света, както го е правил през цялата си политическа кариера. Той стартира като десен политик преди вече доста години, кандидатира се на едни избори за кмет на София и събра няколкостотин гласа или по-малко, не си спомням. После въпросът "ляво-дясно" отпадна, после изведнъж стана русоляв - за срам на русофилията в България. Междувременно беше Златен пръст на БСП/ДПС по времето на Орешарски, в някакъв момент се представяше за фикус. Всичко това в някаква степен олекотява оценките му, всъщност ги прави съвсем безтегловни - поне за мен.

Значи се връщам на основната си теза - Валери Симеонов най-вероятно е такъв, какъвто изглежда.

***

Не разбирам защо е нужно човек да крие възгледите си.

Фашизмът е много солидна идеология - сплотяваща, ефективна, стимулираща. "Фаша" означава "сноп пръчки" - когато са заедно, са непобедими; също като поуката от беседата на Кубрат със синовете му - нима това е лошо? Гражданите на фашистки държави се ползват с психологически привилегии - чувство за превъзходство, за национална мисия, за всепозволеност по отношение на непълноценните. И последният галфон в такова общество има основание да се чувства значим.

Така че - нека фашистите заявят, че са фашисти. Или националсоциалисти, нацисти, болшевики - то си има нюанси и всеки има право на самоопределение.

Заради една гнила Европа ли хората крият възгледите си и стават кухненски фашаги?

Кухненските фашаги са като автентичните, но си прононсират идеалите в кухнята. Или под юргана - имаше навремето такива дисиденти - под юргана псуват тирана, наричат го с най-гадни имена, надъхват се, изповядват се яростно пред жените и мъжете си и после отиват на работа, примерно да пишат колко нужен е за сплотяването на нацията Възродителният процес. Кухненски дисиденти, подюрганови фашаги - това не звучи гордо.

В друга една идеология например е много важен моментът на "разкриването" - при ЛГБТ общностите е много важно да заявиш какъв си, да не се страхуваш и да не се срамуваш от себе си. В християнството това е оглашението - в ранните години на християнството моментът на огласяването, че си станал християнин, е бил решителен - защото християните са били подложени на гонения, както в момента фашистите са принудени да се крият.

***

Нека всички постъпваме, както постъпи смелият кмет на София Бойко Борисов през 2008. Цитираме думите му - колкото мъдри, толкова храбри, пред списание "Макс" от онова славно време на рейтинги, вирнати като лингам, и мускули, жадни за пипане от журнальорки.

Списание "Макс" пита Борисов: "Кой е най-впечатляващият лидер в световната история?"

Борисов отговаря: "В съвременната история за мен номер едно, който ми е просто модел на подражание, е г-жа Ангела Меркел. От друга страна, Путин от една изостанала държава направи в момента сила, с която се съобразяват всички. Погледнато за своето време, Хитлер и Сталин също са номер едно. Или Мао - за това да водиш една империя толкова време в такива ситуации, се изискват качества".

***

Призовавам всеки, който изповядва човеконенавистна идеология, да заяви това смело в лицето на обществото и на загубената Европа.

Да кажем НЕ на страха!
3
1508
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
19 Май 2017 21:48
Смело и точно, Ивчо!
19 Май 2017 21:51
найс
20 Май 2017 09:19
Абе, идеология! Просто са много глупави дрънкала.

Макар, че срещнах интересен отговор на въпроса, каква е социалната "база" на фашизма!
- дебилно-маргинална младежка среда;
- "офисен планктон" - просмукан от глупост и нихилизъм;
- екстремисти и безделници от всички цветове.

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД