:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Инцидентите бяха провокирани от футболната агитка на "Левски", срещата ще с доиграе утре пред празни трибуни
Тя обяви, че не иска предлаганите от руското посолство услуги
От ареста тя уволнила и.д. кмета и назначила нов заместник
Според Еврокомисията страната ни покрива три от четирите числови критерия
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 381,722,885
Активни 1,168
Страници 148,840
За един ден 1,302,066

Борисов към журналистка: Щях да се метна и да се изтъркаляме

 
https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/1990684827826244/ Случаят е на 37-ата минута.


Куриозна случка се разигра при посещението на Бойко Борисов в Хитрино. Гардовете на Борисов блъснаха журналистка и премиерът настоя лично да се извини.
Борисов приключва с отговорите на журналистическите въпроси, но в този момент се създава суматоха около него, става ясно от видео, качено във Фейсбук.
"Мога ли аз да се извиня, скъпа", обръща се премиерът към кореспондента на БНТ в Шумен Здравка Русева.
"Може, но щях да се спъна и да падна пред Вас, което не е добре", обяснява журналистката, която междувременно Борисов е прегърнал през рамо.
"Щях да се хвърля и да те спася", продължава Бойко Борисов, "с риск за живота си щях да се метна и аз, и да се изтъркаляме заедно", допълва министър-председателят.
Междувременно в разговора се намесва и кметът на Шумен Любомир Христов, който върви зад тях. Не става ясно какво казва той на Русева, но тя се обръща към Борисов с думите: "Любо казва вече да престана да говоря с Вас...", а премиерът отвръща: "Не, говори си всичко, въпросът е, че това го казах. Изясних го, но сега да видим и тук малко на хората да помогнем."
Журналистката се оплаква, че не е останало време да зададе и тя своите въпроси.


"Оптимист съм за реформата в съдебната система”, заяви премиерът Бойко Борисов няколко часа след срещата си с председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.
Борисов разказа, че двамата са разговаряли по много теми. „Аз съм оптимист. Ще намерим най-доброто възможно решение и реформата в съдебната система няма да бъде дума, защото хората искат бърз процес и справедливост“, заяви Борисов, цитиран от Агенция „Фокус”.
„Ако съдиите започнат да се самоконтролират, защото никой друг не може да ги контролира за тези безбройни условни присъди, тъй като действително са много, ако прокурорите, полицаите, следователи се стегнат и внасят по-добри обвинителни актове, ще стане това, което хората очакват“, допълни Борисов.
„Когато се създават междуличностни конфликти между висши представители на съда, прокуратурата, следствието и като „кърлежи“ се прилепят към тях малки политически партии и фракции, нищо добро не може да очаква съдебната система и това го казах и на Лозан Панов“, посочи още той.
„Нека да оставим сега самите съдии и прокурори да се изберат, да се избере Висш съдебен съвет от парламентарната квота от възможно най-добри професионалисти. Това казах на Лозан Панов, а ние ще продължим да осигуряваме средства за съдебната система“, каза още Борисов.
Премиерът посети Хитрино, където беше направена първа копка на строителството на нови 10 къщи.

75
6852
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
75
 Видими 
19 Май 2017 15:57
„Нека да оставим сега самите съдии и прокурори да се изберат, да се избере Висш съдебен съвет от парламентарната квота от възможно най-добри професионалисти. Това казах на Лозан Панов, а ние ще продължим да осигуряваме средства за съдебната система“


В това ли за Борисов се изразява съдебната реформа?
Ако е така, оптимизмът му са само празни думи.
Определено обществото очаква да види въвеждане на механизми за осигуряване на контрол върху качеството на работа на съдии и прокурори.
И това не е всичко.
19 Май 2017 15:57
Всички примитиви си обясняват споровете във ВСС с личностни конфликти. Защото в черепната им кутия няма и съответно в речника им не влизат понятията принципи и ценности.
19 Май 2017 15:59
и като „кърлежи“ се прилепят към тях малки политически партии и фракции

Боко храни реформатоарите.
19 Май 2017 16:03
При съдебна реформа не съм оптимист за Боце.
19 Май 2017 16:11
Той.си.е.оптимист.
Два.пъти.се.блъска.челно.бързия.влак.
Сега.пак.е.застанал.на.релсите.с.надеждата,че.пак,ще.се.намерят.идиоти.да.го.ренимират.
19 Май 2017 16:14
Определено обществото очаква да види въвеждане на механизми за осигуряване на контрол върху качеството на работа на съдии и прокурори.


Хм, не е ли по-скоро обратното: прекалено голям контрол от страна на изпълнителната власт или по-точно казано натиск.
19 Май 2017 16:18
Борисов разказа, че двамата са разговаряли по много теми.

Абе, хора с широка обща култура винаги ще намерят общи теми - за мацки, за футбол... за съдебна реформа!
19 Май 2017 16:21
Определено обществото очаква да види въвеждане на механизми за осигуряване на контрол върху качеството на работа на съдии и прокурори.

Това можеш ли да го обясниш?
19 Май 2017 16:22
Като филия с мас.
19 Май 2017 16:24
Като филия с мас.

тва звучи като дзен.
19 Май 2017 16:31
"да се избере Висш съдебен съвет от парламентарната квота от възможно най-добри професионалисти"
Е в това се заключава съдебната рИформа. Нека назначин наште, пък после ..... Те заради тези квоти Цецо остана неопетнен. И не само той. Спиме, спимееееее.
19 Май 2017 16:34
Работата спи. Реформа йок.
19 Май 2017 16:36
ГЕНИЙ!!!!

Ако съдиите започнат да се самоконтролират, защото никой друг не може да ги контролира


Верно е гоуем!!!
19 Май 2017 16:36
тва звучи като дзен
Ако може да се обясни, значи не е дзен.
19 Май 2017 16:37
Хм, не е ли по-скоро обратното: прекалено голям контрол от страна на изпълнителната власт или по-точно казано натиск.


Ами всъщност в момента съдии и прокурори правят каквото намерят за добре и удобно (а то най-често е свързано с личното им, незаконосъобразно обогатяване) тъкмо защото няма никакъв контрол върху тях.
А пък натискът от страна на изпълнителната власт е по-скоро свързан с желание на последната прокурорите и съдиите да осъществяват дейността си в удобна за изпълнителната власт посока и резултати.
19 Май 2017 16:39
Това можеш ли да го обясниш?


Например орган в рамките на съдебната система, който да има правомощия да проверява и контролира мотивите и обосновките на съдии и прокурори за взимане на определени спорни решения от обществен интерес и да налага санкции ако проверката покаже липса на законосъобразно поведение у съответния съдия или прокурор при взимане на съответното решение.
19 Май 2017 16:45


Журналистка аха да падне в краката на Борисов! Премиерът в готовност: Щях да се метна и да те спася, да се изтъркаляме заедно

Репортерка се оплака, че е щяла да се спъне и да падне пред него без да иска, а това не било редно.

Не се притеснявай, щях да се хвърля и да те спася, значи с риск за живота си щях да се метна и да те спася, извинявай, моля ти се, да се изтъркяламе заедно, утеши я Борисов, прегръщайки я през рамото. А на жалването й, че не е успяла да му зададе въпрос той й обеща: Щом не си успяла, утре като дойда да видя залата, ще се спра специално при теб.
19 Май 2017 16:47
Тва с органи разни на съдебната система за техен си вътрешен контрол е въздух под налягане за МАТРЯЛА. Нещата може и ще се пооправят, ако се въведе мандат за съдиите и пряк техен избор по места, а не да се назначават от политически партии. избор както за общински съветници и кметове и мандат най-много от 5 години. контрола да е от министерството на правосъдието със съответните санкции, ако право се седи, а криво се съди.
19 Май 2017 16:54
Сгугню
19 Май 2017 16:39
Няма да дефинирам мнението ти като лаишко от уважение към теб и усилието ти да поставиш въпроса на принципна основа. Но, в цял свят, системата за контрол върху дейността на съдебните органи е една и съща. Нарича се инстанционен контрол. За съдебните актове в България това е контролът, който се осъществява от горестоящия съд до ВКС/ВАС в зависимост от предвидения за различните нива брой инстанции. За прокурорските актове контролът е на две нива в зависимост от стадия на дейност /процесуална или предпроцесуална/, в който е осъществено произнасянето. При извършване на предварителни проверки прокурорските актове се контролират от горестоящ прокурор. При извършване на чисто процесуална дейност /по наказателни производства/ актовете се контролират или от съда в изрично посочени от закона случаи или отново от горестоящ прокурор. Няма друг механизъм за своеобразен качествен контрол, защото той би нарушил изцяло основополагащ за правосъдието принцип - вземане на решенията от магистрата /в рамките на закона и съобразно събраните доказателства/ според формираното му вътрешно убеждение.
19 Май 2017 17:06
Плюс външна служба за контрол дали на вътрешното убеждение не влияят външни стимули. Но темата няма връзка със случайно събраните накуп фрази на банкянския.
19 Май 2017 17:07
Бате Бойко е пичага от секъде. Как пак избухна
19 Май 2017 17:15
ББ
„Когато се създават междуличностни конфликти между висши представители на съда, прокуратурата, следствието и като „кърлежи“ се прилепят към тях малки политически партии и фракции, нищо добро не може да очаква съдебната система и това го казах и на Лозан Панов“, посочи още той.

за Моя Министър-Председател!
----

И тук му е мястото!
----
Ганий - днес!
Тръгнало се е на преврат...
Пък такива врескотни за някакви рефроми и пр. са бълвочи за малоумниците!

Уж се говори, как всяка власт трябвало да бъде независима от другите власти, пък сега искали Главният Прокурор да бъде подчинен...
Защо не викат, че ЛП трябва да бъде подчинен, а!?

Щото се видя ясно кой е назначил ЛП - олигарсите, които го активираха в своите борби.

Представяш ли си докъде е стигнала корупцията, след като олигарсите са назначили (уж!) Съдия № 1, което е елементарна кукла на конци.
А след като олигарсите са назначили (уж!) Съдия № 1 - за какво правосъдие да говорим...

Сега, покрай готвения преврат, олигарсите искат да назначат за Прокурор №1 някоя своя пешка и окончателно да овладеят върха на съдебната система.
19 Май 2017 17:20
флизаме у критическата, се въргал с млади журналистки ни е в тиквата
19 Май 2017 17:20
Ганий
19 Май 2017 17:29
ЛП?
19 Май 2017 17:32
С тоз менискус да се мята? Туй да не е да падаш за дузпа в мачле с Вучката?
19 Май 2017 17:45
Първобитен пещерен сексизъм!
В културна европейска страна чиновник, извършил същото, щеше да е с вече приета оставка!
Но тук е ГЕРБ.
19 Май 2017 17:51
Червен смях .
19 Май 2017 17:53
Човека каза:
Щом не си успяла, утре като дойда да видя залата, ще се спра специално при теб. Да приема извинения.

Значи ТОЙ‌ е уверен, че журналистката е виновна, и ще отиде лично при нея да приеме извинения!
Веуик
19 Май 2017 18:03

В това ли за Борисов се изразява съдебната реформа?
Ако е така, оптимизмът му са само празни думи.

в никакъв случай!
19 Май 2017 18:23
СЕГА кво? ще подгоним Боце за сексуален тормоз ли? l
19 Май 2017 18:37
Опять греда, че и двойка на това отгоре

[quote]Ако съдиите започнат да се самоконтролират, защото никой друг не може да ги контролира за тези безбройни условни присъди, тъй като действително са много, ако прокурорите, полицаите, следователи се стегнат и внасят по-добри обвинителни актове, ще стане това, което хората очакват“, допълни Борисов.[/quote]

надежда всяка тука оставете!!
19 Май 2017 18:38
готова е за търкаляне
19 Май 2017 18:46
Викинг,
като гледам тя е по-готова. Нещо повече.
19 Май 2017 18:47
Тежко ни горко!Ще мизеруваме докато сме живи!
19 Май 2017 18:47
Бат Бойко наистина е голяма работа, така ме усмихна...
Така де, и той е човек, и може и да се извини, и да прегърне, и да се изтъркаля...


И много добре го е казал на Лозан Панов... Израстна ББ като политик, факт.
19 Май 2017 18:47
Поредната манипулация на СЕГА. Ко стана със записа с Варели, още ли го качват да чуем всички какво е казал?
19 Май 2017 18:49
Сгугню
19 Май 2017 16:39
Това можеш ли да го обясниш?
Например орган в рамките на съдебната система

КОЙ ще назначава въпросният орган? Или някаква имагинерна трансплантация се очаква?

octavianus
2017-05-19 16:54:37
контролът, който се осъществява от горестоящия съд до ВКС/ВАС

Като лаик в правото не разбрах три неща:
- В какъв срок се осъществява контролът от горестоящия? Защото при едновековен срок просто се обезсмисля правораздаването.
- Как ще се осъществява контролът при положение, че по време на процесуална дейност и съдебното производство Законът се изменя едни-два пъти?
- Доколкото зная съдебният процес е публичен и съдебните актове са публични (когато не става дума за държавна тайна), но в съдебните актове поради криворазбрана, според мен, защита на лични данни/търговска тайна се прикриват (за обществото и за трети страни) съществени факти (обекта на спора например). Не е ли възможно създаването на адекватен публичен регистър на съдебните актове, защото наличния, уж обединяващ всички съдилища, не позволява намирането на нужната информация? Напр. дали има заведено производство за несъстоятелност срещу потенциален клиент/доставчик/контрагент. Ей на, КТБ беше обявена в несъстоятелност със задна дата от една година и кусур. А пък аз си мислех, че съдебните решения влизат в сила занапред, от датата на постановяването им (ако няма обжалване).
19 Май 2017 19:01
Miranda, помисли логично. Т. нар. преход, обедняване, сриване на всички системи, вкл. ценностна, образователна, културна, интелектуална и пр. Хората масово започнаха да избират простите и простаците да ги управляват. Някак по-разбираеми и достъпни са, понаучиха се да лъжат сравнително добре, хуморът им един такъв натурален, кръчмарски, възбуждащо дебелашки. Борисов е продукт и символ на деградацията на обществото. Деградация удобна вътре и вън. А ти си се усмихвай.
19 Май 2017 19:07
Така де, и той е човек, и може и да се извини, и да прегърне, и да се изтъркаля...

Няма да е зле да се концентрира върху последното.
19 Май 2017 19:09
Вече се търкаля, но още не го е разбрал.
19 Май 2017 19:11
с течение на времето ще го разбере.
19 Май 2017 19:13
ще подгоним Боце за сексуален тормоз ли?


Ма Той Баце е обект на сексуален тормоз...

Искат да Го еват.

19 Май 2017 19:17
Не знам как би изглеждала тази журналистка в момент на оргазъм, но картината не би била по-различна от снимката по-горе...
19 Май 2017 19:18
Баце е спасител на Бълхария.
19 Май 2017 19:20
Куриозна случка се разигра при посещението на Бойко Борисов в Хитрино.

Туй Хитрино не е ли онуй Хитрино,дето доста хитрини се случват?Като
1,Цистерни с пропан-бутан експлоадирали,а никой от спасителите,че и башът цар Хюй фтори,няма противогаз.
2,Десет дни разправяха,че гасят една от цистерните.
3,Премиерът Борисов обяви,че е дал 10 милиона и от Брюксел дали още 20,та станали 30 милионите...И никой и тук не пита КОЙ опапа милионите...Казват ни,че една паднала, туй е главното в Хитрино?!
Май е нормално в най-бедната,най-корумпираната и най-мракобесната държава в Европа /116 по свобода на словото в света!/ журналистиката да е ...Абе при султана официално били ибрикчии.Тук-анчета,николайчета,...Но,вината и отговорността е у властта.Не е у лакеите.
19 Май 2017 19:20
Не съм фен на Боко, но СЕГА го удря на всекидневно фейкнюзене и се чудя дали това има нещо общо с отказа на ББ да пипа Цацацов, който пък отказа на един наш олигарх да му оправи бакиите.
19 Май 2017 19:22
Щях да се хвърля и да те спася", продължава Бойко Борисов, "с риск за живота си щях да се метна и аз, и да се изтъркаляме заедно", допълва министър-председателят.

Спасителят в гмежта...
19 Май 2017 19:43
Вила, селцето да го прекръстиш на Бай Хуйтрино, справедливо е...
19 Май 2017 19:45

Храненици на Сорос от години изтърбушват ценностната ни система

Кеворк Кеворкян: По-кротко с народа

Чужда фондация тихомълком наля над сто милиона долара в образованието ни, за да го лиши от българският му дух. Нахалството на иноверците няма край

http://epicenter.bg/article/Kevork-Kevorkyan--Po-krotko-s-naroda-/127864/11/33
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД