:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Инцидентите бяха провокирани от футболната агитка на "Левски", срещата ще с доиграе утре пред празни трибуни
Тя обяви, че не иска предлаганите от руското посолство услуги
От ареста тя уволнила и.д. кмета и назначила нов заместник
Според Еврокомисията страната ни покрива три от четирите числови критерия
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 381,722,764
Активни 1,158
Страници 148,719
За един ден 1,302,066

"Правосъдие за всеки" организира Граждански марш за европейско правосъдие

Инициативата излезе с възвание и призова гражданите да се съберат на 23 май
"Призоваваме всички свободни граждани и активни граждански организации да се присъединят на 23 май от 18,00 ч. към Гражданския марш за европейско правосъдие. На тази дата е взривен в колата си до Палермо един от най-смелите борци срещу мафията в Италия - независимият прокурор Джовани Фалконе, станал символ на тази борба в световен мащаб. На 24-ти май е празникът на писмеността и словото - имаме какво да кажем и да изискаме от нашите държавници по тези два повода!"
Това пише в призив на Инициативата "Правосъдие за всеки", разпространен вчера. Инициативата бе създадена преди време като се обяви за "независима гражданска общност за справедливост в българското общество, независим съд и ефективно правораздаване". Като съмишленици в него са обявени хора като адвокатите Александър Кашъмов и Михаил Екемджиев, Ивет Добромирова, Биляна Гяурова-Вегерстедер, Жюстин Томс, Нели Огнянова, Антоанета Цонева, Асен Генов, Атанас Славов, Душана Здравкова, Иво Божков, Камен Алипиев, Мануела Малеева, Симеон Колев и др.

Ето и пълния текст на призива на Инициатива "Правосъдие за всеки"


"Приятели и съмишленици,

Моментът е преломен! Държавата ни се разпада, овладяна от олигархията, която е превзела всички власти. Имаме парламент без реформаторски партии, правителство, което явно няма намерение да продължи съдебната реформа, и правосъден министър, който я обяви за приключена само преди година.
Имаме Висш съдебен съвет, в чийто символ се превърнаха кървавите агнешки главички - еманация на страха и зависимостите от политиците и мафията. Всеки опит на независимите и почтени магистрати да повдигнат там въпросите за върховенството на правото или спазването на морала и закона се сблъсква или със стена от мълчание, или с водопад от хули, обиди и заплахи.
Вече имаме и опит за публично заклеймяване и може би дори за бъдещо отстраняване от поста на председателя на Върховния касационен съд, само защото не следва линията на пълно подчиняване на Съда на прокуроската воля!
Имаме главен прокурор, който се изявява като самодържец, не дължащ отчет и обяснения никому и за нищо, а моделът ЦУМ явно е новият символ на паралелната власт.
Имаме и президент, който явно не мисли, че има проблем в сенчестите контакти на висши магистрати и в заплахите към свободни медии!
До края на 2017 г. България трябва да изпълни 17 конкретни препоръки на Европейската комисия в областта на правосъдието, да избере новия състав на Висшия съдебен съвет и нов председател на Върховния административен съд. От тези действия и избори зависи нашето европейско бъдеще, а оттам и бъдещето на нашите деца и внуци!
Не се ли противопоставим сега, оставяме всичко в ръцете на олигархията и сенките на бившата Държавна сигурност, които вече си присвоиха държавата пряко!
Ние, от Инициатива "Правосъдие за всеки", разбираме, че в настоящата ситуация пътят пред нашите идеи за радикална съдебна реформа е блокиран. Несъмнено същата съдба ще сполети и всяко желание за промяна или съпротива срещу беззаконието в която и да е сфера, ако те засягат интереси на силните на деня.
Затова призоваваме всички свободни граждани и активни граждански организации да се присъединят на 23 май от 18,00 ч. към Гражданския марш за европейско правосъдие. На тази дата е взривен в колата си до Палермо един от най-смелите борци срещу мафията в Италия - независимият прокурор Джовани Фалконе, станал символ на тази борба в световен мащаб. На 24-ти май е празникът на писмеността и словото - имаме какво да кажем и да изискаме от нашите държавници по тези два повода!
Нека защитим заедно демокрацията, свободата на словото и върховенството на правото. Да потвърдим европейската си принадлежност и да поискаме истинска правосъдна реформа за независимо, ефективно и достъпно правосъдие, за държава на гражданите, а не на мафията!"

24
1455
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
24
 Видими 
19 Май 2017 13:58
"Призоваваме всички свободни граждани и активни граждански организации да се присъединят на 23 май от 18,00 ч. към Гражданския марш за европейско правосъдие.


На 23 май повечето граждани не са свободни, а са на работа. Свободни са само абитурентите и НПОшките...
19 Май 2017 14:00
И за носачите на папки ли искаме да има правосъдие? Питам за един олигарх.
19 Май 2017 14:01
Интересна метастаза.
Не можеш да отхвърлиш ленинския плам "С врагами надо бороться!" Та кой не е съгласен, че с врагами надо бороться?
19 Май 2017 14:02
Борбата срещу главния прокурор придоби нов вид, но участниците са същите соросисти.
19 Май 2017 14:15
Като съмишленици в него са обявени хора като ...
След такъв текст обикновено се слагат имена, които да привлекат последователи.

А уважаемата редакция сложила
адвокатите Александър Кашъмов и Михаил Екемджиев, Ивет Добромирова, Биляна Гяурова-Вегерстедер, Жюстин Томс, Нели Огнянова, Антоанета Цонева, Асен Генов, Атанас Славов, Душана Здравкова, Иво Божков, Камен Алипиев, Мануела Малеева, Симеон Колев и др.


Да не би да съм изпуснал нещо и уважаемата редакция да е минала в друг лагер?

А инициативата "Граждански марш за европейско правосъдие" на Инициативата "Правосърдие за всеки" звучи прекрасно. ПР експертката на АмБъл (изброена по-горе) е надминала себе си. Удвоете й гранта, тя заслужава.
19 Май 2017 14:38
Имаме парламент без реформаторски партии


Тука ги боли... ми толкова могат да постигнат с избори... демек кръгла нула. Остана превратът като начин реформаторите да се докопат до власта.
19 Май 2017 14:40
Negative 19 Май 2017 14:15

Да не би да съм изпуснал нещо и уважаемата редакция да е минала в друг лагер?

Не само ти си с това наблюдение. След разгласяването на срещата на Дончев с Цацаров, "Сега" и "Дневник" станаха сестрински медии...
19 Май 2017 14:40
Призоваваме всички свободни граждани и активни граждански организации да се присъединят на 23 май от 18,00 ч. към Гражданския марш за европейско правосъдие.


За свободните от ... грантове граждани ще има ли място? Или пак ще отеснее площадът от организирано активни по поръчка грантаджии на американска издръжка?
19 Май 2017 14:40
Защо "Америка за България" се намесва в съдебната система? Ето отговора:
http://hipotezi.com/-3416.html
19 Май 2017 14:49
За свободните от ... грантове граждани ще има ли място? Или пак ще отеснее площадът от организирано активни по поръчка грантаджии на американска издръжка?


Ще бъде като митинг на Нова Република или Да БГ - Ако изключиш организаторите - повече журналисти отколкото участници. Еле пък ако завали...
19 Май 2017 15:25
Я единият клон на мафията атакува. Америка за България и нейните престъп-и грантаджии не са задоволяват само с контрола на съдиите искат и прокуратурата. От там те ще колят и бесят...... Престъпните НПО-та като Америка за България ,ОО, и други трябва да бъдат изгонени от България за да не овладеят съдебната система....Между другото защо няма разследване че определени представители на съдебната система са ходили в САЩ на разноски на АзБ.
19 Май 2017 15:28
Наште олигарси са дигнали на крак всичките си подразделения за изпълнение на мокри политически поръчки...

Явно наистина става дума за мноооооооооооого пари, за да подготвят поредния преврат...
19 Май 2017 15:50
Negative 19 Май 2017 14:15
Да не би да съм изпуснал нещо и уважаемата редакция да е минала в друг лагер?
jorro22 19 Май 2017 14:40
Не само ти си с това наблюдение. След разгласяването на срещата на Дончев с Цацаров, "Сега" и "Дневник" станаха сестрински медии...

Тцъ... Не бива да се смесва редакционната политика и форумното присъствие.

Откак съм тукана (от 3 години!*) "Сега" бие "Дневник" по всички възможни показатели - като се започне от евроатлантизма и се стигне до дясността (в нашенския смисъл на думата) - т.е.
Извод: "Сега" е възможно най-най-най-най-най-проевроатлантическият и най-най-най-ултра-супер-мега-свръх-крайно десен вестник.

Останалото е от Лукавия!

----
заб.* - как е било преди пролетта на 2014 г. не знам, защото никога не бях посещавал сайта.
19 Май 2017 16:01
Александър Кашъмов и Михаил Екемджиев, Ивет Добромирова, Биляна Гяурова-Вегерстедер, Жюстин Томс, Нели Огнянова, Антоанета Цонева, Асен Генов, Атанас Славов, Душана Здравкова, Иво Божков, Камен Алипиев, Мануела Малеева, Симеон Колев и др.

По агитките ще ги познаете!
Елитът на отродителите-проробовладелци!
19 Май 2017 16:41
изпълнение на мокри политически поръчки...

Туй ще да е когат политици се подмокрят отдолу?
Ама изпускат ли се или хормоните им идват в повече?
19 Май 2017 16:47
единият клон на мафията атакува

Туй сигурно го имате като голяма хитрост.
Обаче е глупост.
МАфия е когато имаш организирани престъпни групи във властта.
Кой точно от горепосочените адвокати е престъпник и е на властова позиция?
Значи, през устата е добре да излиза повече слово, отколкото плюнки.
И после, как така наричаш мафия тези, които искат радикални промени в съдебната система именно понеже тя не преследва мафията.
Нещо не ни стига образованието, май, като при мокрите поръчки на робовладелеца.
19 Май 2017 16:50
Атаката срещу кабинета Батбойко 3 изглежда няма да я бавят, ама хич.
Рецептата е изпитана и проверена по света, а и у нас. Орешарски си замина по тази рецепта, Батбойко 1 - също.
Въпросът изглежда е кой поръчва и кой плаща музиката.
19 Май 2017 16:51
МАфия е когато имаш организирани престъпни групи във властта.
Кой точно от горепосочените адвокати е престъпник и е на властова позиция?


Ох, божеее ... Безнадежден си. Адвокатът на мафията мафия ли е? Амичи дали амичи дали амичи ... Така питат сицилианците - той наш приятел ли е? Не, не е наш приятел (демек заклет мафиот), той е приятел на нашите приятели (демек, човек на мафията, без да е приет в нея).
19 Май 2017 17:00
Александър Кашъмов и Михаил Екемджиев, Ивет Добромирова, Биляна Гяурова-Вегерстедер, Жюстин Томс, Нели Огнянова, Антоанета Цонева, Асен Генов, Атанас Славов, Душана Здравкова, Иво Божков, Камен Алипиев, Мануела Малеева, Симеон Колев


Като прочета тези имена, моментално решавам, че няма да подкрепя исканията им.
Ако ще исканията им да са да ми отпуснат лична пенсия от 100 000 на месец.
19 Май 2017 17:32
И после, как така наричаш мафия тези, които искат радикални промени в съдебната система именно понеже тя не преследва мафията.


Хората които искат така наречените промени искат да завземат част от тази система за да си гарантират и политически и финансови облаги..... Очевидно има подкрепа отвън чрез фондации като АзБ....... Тези хора които атакуват атакуват само избрани фигури . Например всички съдии или прокурори близки до добрите олигарси като Иво Прокопиев не се коментират....... Та затова е цялата работа е едни олигарси срещу другите.....
19 Май 2017 17:37
Извод: "Сега" е възможно най-най-най-най-най-проевроатлантическият и най-най-най-ултра-супер-мега-свръх-крайно десен вестник.
...............................................

за евроатлантизма е така, но "дясното" и "лявото" са вече напълно размити понятия и то не само в България, а и в голямото "европейско семейство"
Какво им е социалистическото например на ПЕС.
Или народното на ЕНП.
Да не споменава либералното на ДПС
19 Май 2017 18:26
popangelov 19 Май 2017 17:00
Като прочета тези имена, моментално решавам, че няма да подкрепя исканията им.

"Пуснаха тихомълком от ареста Любо Гъзара, който уби човек в центъра на София заради клаксон - See more at: http://www.pan.bg/view_article-61-387340-Pusnaha-tihomylkom-ot-aresta-Ljubo-Gyzara-kojto-ubi-chovek-v-centyra-na-Sofi.html#sthash.1mJb1uIP.dpuf"
Любо Гъзара е сочен за един от най-опасните престъпници в страната.
Медията ни научи, че Гъзара е много близък с бандата на Турчина, Ади, Пачата и Пирона, срещу които има повдигнато обвинение за множество грабежи за хиляди левове в страната

Като прочета тези имена, моментално решавам, че няма да подкрепя исканията им.
19 Май 2017 19:20
Адвокатът на мафията мафия ли е?

Ами все пак, кой от посочените е адвокат на Герб, Бсп или ДПс (властта) или на тези, които стоят зад тях.
Иначе, ясно че си навътре с познаването на мафията, ама то ще е от любознателност
19 Май 2017 21:19
По време на изборите колко хубави думи каза Румен Радев за "Правосъдие за всеки", направо да не повярваш, ама тя паметта не е силната страна на червените ни приятели. Айде сега ругайте и президентчето си, че е бил "за" активното участие на "Правосъдие за всеки" в правосъдната реформа.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД