:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 382,019,788
Активни 193
Страници 12,217
За един ден 1,302,066

Дванадесетокласниците пишат по "Албена" на Йовков

Учениците от 12-ите класове, които се явяват на ДЗИ днес, пишат по разказа на Йовков "Албена". Темата бе изтеглена тази сутрин в 5.10 часа в МОН. Изпитът по български език и литература започна в 8 часа.
По вариант 2 и откъс от „Войната на таралежите“ от братя Мормареви пишат седмокласниците на националното външно оценяване по български език и литература.
Вариантът беше изтеглен в Министерството на образованието и науката от журналист, в присъствието на главния секретар на МОН Албена Михайлова.

7
1092
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
19 Май 2017 13:55
Чакаме бисерите.
19 Май 2017 14:05
Щяха да се справят много по-добре,ако им бяха дали да пишат не по "Албена",а по Галена...
19 Май 2017 14:10
Преди няколко дни разбрах в какво се състоят зрелостните изпити по немски и история в Германия. Дава се (част от) непознат текст (по принцип в Германия нямат предмет "литература", в часовете по немски се изучават много малко литературни произведения и нямат списък от такива, които учениците да прочетат), на който се прави анализ по определени критерии, които се изучават през учебната година. Подобно и по история. Дава се документ (договор, реч на политик) и се прави анализ на документа и контекста му.
19 Май 2017 14:18
Защо мъчат децата с тия вехти автори и герои? Къде са виждали сегашните деца жива мелница, знаят ли какво е кривач брашно, шиник, лири (турски златни монети, а не британски банкноти), какво е «да ти свирят гайди през пости»? Ми откъде да знаят? Това е все едно да се иска от момите и момците по времето на Йовков да знаят що е Browser, Chat, Cookie, Domain, E-mail, Еmoticon, Еncryption, Hacker, HTML и HTTP, LAN, Modem, PDF, Proxy server, URL, WWW, Web Site, Webmaster и т.п. съвременни термини.

На днешните девойки и младежи трябва да се дава да пишат по "Хари Потър" на Джоан Роулинг - да бистрят Хари, Хърмаяни Грейнджър, Рубиъс Хагрид, лорд Волдемор и най-паче Виктор Крум, че е нашенец. Да пишат по „Пътеводител на галактическия стопаджия“ от Дъглас Адамс и в краен случай по "Малкия принц" от Антоан дьо Сент-Екзюпери (него го четат и харесват предимно романтично настроените девойки).
19 Май 2017 15:53
България е в демографска криза, те дават за пример Албена.
19 Май 2017 16:43
Даскале, ми да учат Отнесени от вихъра, поне, а? Историята на кока-кола, за сътворяването на дънките, Мак Доналдс, Нокиа...
Какво ги ограничавате младИте

Неква Албена, некъв Йовков
19 Май 2017 20:00
>>><<<
да знаят що е Browser, Chat, Cookie, Domain, E-mail, Еmoticon, Еncryption, Hacker, HTML и HTTP, LAN, Modem, PDF, Proxy server, URL, WWW, Web Site, Webmaster и т.п. съвременни термини

Ааааа, Даскале, за ТЕЗИ неща - отделен изпит си треба! Нема отърване иначе...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД