×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Фандъкова: Няма установени щети по общинска и транспортна инфраструктура
Според оперативни данни те се канели да започнат да секат и фалшиви 2 евро
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,296,947
Активни 434
Страници 10,366
За един ден 1,302,066

Тереза Мей: Ако се провалим при Брекзит, последствията за Великобритания ще бъдат страшни

 
Великобритания ще бъде изправена пред „страшни последствия“, ако не успее да гарантира чисто излизане от Европейския съюз, предупреди премиерът Тереза Мей, пише The Daily Express, цитиран от Фокус. Снощи Мей обеща, че ако консерваторите спечелят общите избори следващия месец, страната ще напусне както единния пазар, така и митническия съюз.
Освен това тя поднови обещанието си да намали миграцията в Обединеното кралство до не повече от 100 хил. души на година.
Мей подчерта, че постигането на най-добра сделка за Брекзит е най-важното предизвикателство, пред което правителството ще бъде изправено през следващите пет години.
Брекзитът, икономиката, социалното разделение, застаряването на населението и технологиите са петте най-големи предизвикателства в платформата на консерваторите.
„Нашият бъдещ просперитет, нашето място в света, нашият стандарт на живот, възможностите, които искаме за нашите деца, и за децата на нашите деца, всичко това зависи от това да имаме възможно най-силната ръка, като влизаме в тези преговори, за да получим най-доброто споразумение за Брекзит“, уточни премиерът.
„Ако ние се провалим, последствията за Великобритания и за икономическата сигурност на обикновените работещи граждани ще бъдат тежки. Ако успеем, възможностите пред нас ще бъдат страхотни“, допълни Мей.
17
2458
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
17
 Видими 
19 Май 2017 07:55
Ако ние се провалим, последствията за Великобритания и за икономическата сигурност на обикновените работещи граждани ще бъдат тежки. Ако успеем, възможностите пред нас ще бъдат страхотни“, допълни Мей.


Това е обобщаващата оценка за състоянието на народа в дадена страна ,която е В ЕС и...,която НЕ Е В ЕС....И при нас е така,само че обратно.Когато се навършиха 10 години от членството ни,тогава даже и фанфари нямаше...Положението стана тежко,но...имаме вече нова ценност-еурогейството?!..Даже тези дни еуроначалниците ни със специално решение се опитват да го налагат на Чечня?!По същата логика-да управляваш там,където нямаш легитимна власт,зелките могат да налагат пправилата си и на Марс.
А Тереза Мей е Премиер на Великобритания,а не на колония.
19 Май 2017 08:08
Точен ход с изборите - този който ще се пазари с евро-зелките ( по -точно бюргерите ) трябва да има "чист и недвусмислент " манадат от избирателите. Пазарлъка опира до 60 ярда евро който острова трябва да кихне и миграционната политика спрямо ЕС гражданите. Последното в голяма степен засяга 800К и канче мигранти от Полша ( опропо в 2015 вече надминха Индия по приток мигранти ) , но пък понеже Полша е отличничката на ЕС би трябвало да не се притисняват ако се наложи да си обират крушите от острова.
Тереза вдига пушилка ( т.е нив сме партиятя дето може да се спазари ) пред електората но действително ако развода стане пп италянски , Албиона ще има проблеми поне в период он 3-5 години . Основната им надежда като пудел на Америка да получат рамо отвъд океана а също не трябва да се забравя - общността кято включва всички англ говорящи държави с стабилна икономика.
19 Май 2017 08:44
Всички такива приказки като на Тереза Мей висят във въздуха при липсващо ясно и честно определение за "успех" и "неуспех". Дали успех е честна сделка или получаване на незаслужени облаги за сметка на другите е основният момент при такива неща. Проблемът е, че честната сделка е добро нещо за всички, но дългосрочно и не носи популярност сега, веднага. Нечестната при която се облагодетелстваш в момента веднага те прави герой, а последиците във времето оставяш на другите. И в Европа има доста недонаучени уроци и забравени неща които трябва да се помнят.
19 Май 2017 09:27
Тереза пуска най-обикновени предизборни сапунени мехури.
19 Май 2017 09:39
Великобритания ще бъде изправена пред „страшни последствия“, ако не успее да гарантира чисто излизане от Европейския съюз

=ако платим 60 млрд. евро
ако консерваторите спечелят изборите, страната ще напусне както единния пазар, така и митническия съюз.

=за да не платим кинтите

а ягодите ще ги берат английските бабки, заедно с весели момченца от пакистан и бангладеш.
и английските дедовци, за да си прекопаят градинките по къщите в южна франция, ще се редят на опашки за визи.
но кво са тук хората, като става дума за кинти?
хак да им е на континенталните европейци, ний си имаме специални презатлантически отношения

ама че глупави са станали англичаните.
19 Май 2017 10:50
„Нашият бъдещ просперитет, нашето място в света, нашият стандарт на живот, възможностите, които искаме за нашите деца, и за децата на нашите деца, всичко това зависи от това да имаме възможно най-силната ръка, като влизаме в тези преговори, за да получим най-доброто споразумение за Брекзит“, уточни премиерът.


„Нашият бъдещ просперитет, нашето място в света, нашият стандарт на живот, възможностите, които искаме за нашите деца, и за децата на нашите деца, всичко това зависи от това Великобритания да няма най-силната ръка, като влизаме в тези преговори, за да получим най-доброто споразумение за Европейския съюз“, уточнявам пък аз.

Интересите на страните от Европейския съюз изискват Великобритания да понесе последствията от решението си в най пълна степен - "ни пени повече, ни пени по-малко". Специалният статут, на който се радваше години наред при членството си в ЕС, по никакъв начин не следва да и осигури специален статут при излизане от ЕС. За това няма никакви основания. Напротив. Напротив. И ако брюкселските бюрократи се провалят в това Великобритания да понесе последствията от удара, който нанесе на ЕС, трябва да бъдат немедлено изритани от управлението на Съюза. Ако ни вярваме, че - ще ползвам думите на Тери Мей "Брекзит" - "нашият бъдещ просперитет, нашето място в света, нашият стандарт на живот, възможностите, които искаме за нашите деца, и за децата на нашите деца, всичко това зависи от " бъдещето на Европейския съюз, няма как да възприемем отправящият тъй крайно предизвикателство към съюза за свой партньор. Не, това е вече опонент, конкурент, противник дори, защото играта е груба и ще става все по-груба, понеже този свят, ясно е, не е на нежните. Себичните, егоистични и надменни в претенцията си за изключителност британци трябва да си получат урока. Три велики нации получиха уроците си - Франция, след Наполеон, Германия, след Хитлер, Русия, след комунизма и студената война. Иде ред на британците за смирение.
19 Май 2017 11:23
Както след Суец 1956 г.
19 Май 2017 11:25
Усеща се несигурността на Тереза за изхода от изборите. Народа може да обърне нещата като стой та гледай. Много ми се иска британците да шибнат як шамар на самодоволната майка Тереза. Последствията и без това ще ги носи британският народ. А дано,ама надали!
19 Май 2017 11:46
Какви възможности има пред Тереза?

Не може да направи обратен завой. Ще трябва да бута преговорите. Ясно е, че трябва да договори възможно най-добрия резултат. Доколкото разбирам, мераците са й да изкара ОК от клаузите, които вменяват отговорности и задължения на ОК, но да запази максимално тези, които му позволяват да бърка в кацата с меда. Договаря се цената на бъркането в меда. Както и разделянето на досегашните активи и пасиви на връзката.

Какво може да се сгафи? Могат ли Тери и Джони да се фръцнат или да отстояват постигането на недопустимо големи отстъпки от ЕС? По принцип могат, но дали си струва. За разлика от преговорите за присъединяване, в тези тук има краен срок. На никоя от страните не й се иска да посрещне тази дата без споразумение. Часовникът цъка.

19 Май 2017 11:52
Какви възможности има пред Тереза?


Не знам, но виждам какво прави. И то е глупаво. За да се опълчи на вътрешните си политически противници, опълчва Великобритания на Европейския съюз, а то ще рече на съюза на Германия с Франция. Ако Германия и Франция един ден се разберат с третия фактор в Европа - с Русия - за Великобритания ще остане ролята на периферна островна държава, троянски кон и навярно протекторат на големия си англосаксонски братовчед САЩ. Възстановяване на влиянието, което бленува, при канаките и анзаците, с което стратегически обясняват Брекзит, просто ще им се ... размине. И ще си остане Тери Мей Брекзит, като бабата, при продупченото си корито, да размишлява връз това бива ли да се ебава със златната рибка.
19 Май 2017 11:59
Търиза е strong and stable,има 4 ръце и ноо малко мозък:
(снимка: натиснете тук)

фчера (вербално)очисти тачъризма:
Its most striking passage appeared to be a rejection of laissez-faire capitalism: “We do not believe in untrammelled free markets. We reject the cult of selfish individualism. We abhor social division, injustice, unfairness and inequality. We see rigid dogma and ideology not just as needless but as dangerous.”

За съжаление, ще си остане с вербалността.

19 Май 2017 12:44
Всички такива приказки като на Тереза Мей висят във въздуха при липсващо ясно и честно определение за "успех" и "неуспех". Дали успех е честна сделка или получаване на незаслужени облаги за сметка на другите е основният момент при такива неща.

Дежурния, мисля че въпросът ти е риторичен. Ясно е че за британците успехът е запазване на незаслужени облаги за сметка на останалите европейски страни. Надявам се че Германия и Франция няма да се поддадат. Макар че решенията трябва да се вземат с консенсус ясно е как ще гласува България например.
19 Май 2017 13:41
В същността си Брекзитът не е заради имиграцията (от която имат огромна нужда заради икономиката), нито пък за контрола върху границите (който винаги е съществувал).

Той е за възможността правителството да отмени сичко от ЕС директивите и регулациите, което не им изнася. Цената на тва за населението ше е огромна. Никой не може да каже кво ше е след 20 години, но следващите 10, може ди дори 15 хич няма да хубави за Кралството...
19 Май 2017 13:43
Цената на тва за населението ше е огромна.

repeal bill е по същество убиване на парламента.
19 Май 2017 13:45
repeal bill е по същество убиване на парламента.


мхм, толко за суверенитета
19 Май 2017 13:45
гледам, постата на Джеза скъсява разликата.
19 Май 2017 13:55
Дежурния 19 Май 2017 08:44
Всички такива приказки като на Тереза Мей висят във въздуха при липсващо ясно и честно определение за "успех" и "неуспех". Дали успех е честна сделка или получаване на незаслужени облаги за сметка на другите е основният момент при такива неща.

Какво означава "честна сделка"? Ако двете страни не са принудени да стигнат до споразумение и всички важни фактори са налице. Например, отиваш на пазара за грозде. Стоката е пред теб. Ти не си едниственият купувач и пред теб не е единственият продавач. Теб не те интересува, колко му струва добивът и дали ще е на печалба. А него не го интересува какви доходи имаш и дали ще си вариш ракия или ще дариш гроздето на дом за сираци. Важни са желанието на страните да постигнат сделка. Ако продавачът има страхотна нужда от пари или на теб ти трябва да занесеш вкъщи грозде на бременната си жена, то може да имаме извиване на ръце. Ако има разлика във времето на договаряне, доставка и плащане, могат да се въртят ку*венски номера.

В случая с Наглия (сори, видях грешката, но реших, че си пасва) и ЕС имаме толкова голяма степен на недоверие и конфликтни интереси, че всеки детайл ще бъде обсъждан и описван много педантично за да няма ку*венски номера. От двете страни ще има ритане по кокалчетата и двете страни ще се оправят на обран еврей, независимо от резултата. Така е при големите пари.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД