:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Младите хора емигрират на Запад, а оставащото население застарява, констатира "Блумбърг"
Ако вие сте слаби, той ще се възползва от това, добавя френският президент
БСП твърди, че ГЕРБ водят координирана атака срещу президента Радев
Напрежението в търговската сфера и безпрецедентно високото равнище на световния дълг също влошават ситуацията, твърди МВФ
Прокуратурата си свърши перфектно работата, заключи шефът на КПКОНПИ
Гражданите недоволстват от пенсионната реформа в страната
СТАТИСТИКИ
Общо 377,413,363
Активни 407
Страници 13,190
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Одих да бием

Положението е малко "ОдИх да бием журито на Евровизия" (Ъпсурт).

Народът и вестниците нещо се вълнуват от конкурса и българското участие в него, но прелитащият не е твърде увлечен.

"Хакери удариха 100 държави", разправя "Стандарт", а прелитащият хукна да се бие с Института по български език и литература. Ама пусто - неделен ден, учените се търкалят от кълка на кълка. Щото те феодалните бански старци не са като поетите и политиците - денонощно ангажирани с проблемите на обществото. Романтични образи като Тесла и Галилей са малко. Повечето работят от понеделник до петък на 8 часа, а някои дори вземат луди пари, за да проучат обществените нагласи към пълния/краткия член и обявяват предварително какво очакват да научат от проучването. Тая работа с пълния и краткия член се пече, "После" писа по тоя въпрос - учените се хванаха да освобождават народа от игото на нормата.

Но някои вериги вече са скъсани. Например думата "накрак" вече не е неграмотно изписано "на крак", а легитимна форма. "Стандарт" ни подсети покрай хакерите: "Властите накрак заради най-голямата кибератака в света".

"Напът" също е легална думичка от няколко години, защото предлогът и съществителното са се лексикализирали и са се превърнали в наречие. Прелитащият обаче не може да изпише думата по тоя начин дори с пистолет, опрян в слепоочието. Сиреч той е НА ПЪТ да ги опердаши, но някак насред път. Може би в следващия речник на БАН ще намерим и думата "насредпът". Сливането на предлозите със съществителните върви с ускорени темпове и може би само премиерът прави по-широки крачки по пътя си.

Последният също като прелитащия не отишъл да смлати журито на "Евровизия", нито пък банските старци - а би било приятно.

Вместо това - "Премиерът Бойко Борисов призова във фейсбук българите в чужбина да подкрепят младия певец" ("24 часа")...

Оф, приказваме си глупости, а през това време хората пишат сериозни дописки ("Телеграф"): "Съдиите на мафията клатят Темида".

...ОдИх да бием ВСС.
2
1018
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
15 Май 2017 09:38
15 Май 2017 14:57
Съдиите на мафията клатят Темида
Ей тва му викам заглавие за първа страница
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД