:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Те са намерени след убийството на дядо им
С кран бе свалена фигурата на Анод Лазов-Кьосето
Дали БСП няма да поискат и диктатура на пролетариата, пита се тя
Приемането й щяла да доведе до промени в над 20 закона и министерството работело по тях
Русия поиска провеждането на извънредно заседание на СС на ООН
Мястото не е ремонтирано от 23 години
То е усетено силно в Пловдив и дори в София. Няма данни за щети и пострадали.
Протестът ще засегне една четвърт от планираните полети
Часове преди заседанието Румен Радев ще удостои Венцислав Мутафчийски с висше офицерско звание „бригаден генерал“
СТАТИСТИКИ
Общо 369,551,853
Активни 2,677
Страници 52,393
За един ден 1,302,066

Колеги на Марешки решиха да бъде свален имунитетът му

Временната комисия, която се занимава с имунитета на лидера на "Воля" Веселин Марешки, взе решение да даде разрешение за свалянето на защитата му като депутат. Това стана в отсъствието на аптекарския бос, въпреки че комисията бе негова идея. Дори Марешки се зарече още на първото заседание на органа да извади аргументи в своя защита, но вчера пропусна заседанието, без да даде обяснения защо го прави. Решението на колегите му ще направи възможно да бъде продължено наказателното дело от общ характер, заведено срещу бизнесмена. Делото е за изнудване на варненски бизнесмен и тръгна през 2015 г. Към него има и второ обвинение - за нанасяне на лека телесна повреда на варненския общински съветник и лидер на партия "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Удовлетворяваме искането на главния прокурор. Не мога да ви кажа защо Веселин Марешки не беше на заседанието. Да беше дошъл, заседанието беше обявено. Решението беше взето със 7 гласа "за" при 2 "против". Против бяха колегите от "ВОЛЯ", всички останали членове на комисията гласуваха "за", обясни шефът на комисията Христиан Митев.

Митев допълни, че аргументите "против" били мотивирани с факта, че съдът можело да бъде недостатъчно независим, че това ще причини прекалени неудобства в работата на Веселин Марешки и той ще бъде подложен на стрес. "Аргументите ни "за" са, че би следвало да може да се осигури, от една страна, възможност на съответния народен представител да се защити пред съда, да изложи аргументите си, а не да бъде скриван зад своя имунитет", уточни Митев.
780
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД