:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Силите на реда блокираха украинската столица
Пърформансът има за цел да припомни жестокостите срещу местното население при завладяването на острова от британците
Ким Чен Ун и Мун Дже Ин се виждат за втори път за месец
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 382,116,377
Активни 1,203
Страници 108,806
За един ден 1,302,066

Колеги на Марешки решиха да бъде свален имунитетът му

Временната комисия, която се занимава с имунитета на лидера на "Воля" Веселин Марешки, взе решение да даде разрешение за свалянето на защитата му като депутат. Това стана в отсъствието на аптекарския бос, въпреки че комисията бе негова идея. Дори Марешки се зарече още на първото заседание на органа да извади аргументи в своя защита, но вчера пропусна заседанието, без да даде обяснения защо го прави. Решението на колегите му ще направи възможно да бъде продължено наказателното дело от общ характер, заведено срещу бизнесмена. Делото е за изнудване на варненски бизнесмен и тръгна през 2015 г. Към него има и второ обвинение - за нанасяне на лека телесна повреда на варненския общински съветник и лидер на партия "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Удовлетворяваме искането на главния прокурор. Не мога да ви кажа защо Веселин Марешки не беше на заседанието. Да беше дошъл, заседанието беше обявено. Решението беше взето със 7 гласа "за" при 2 "против". Против бяха колегите от "ВОЛЯ", всички останали членове на комисията гласуваха "за", обясни шефът на комисията Христиан Митев.

Митев допълни, че аргументите "против" били мотивирани с факта, че съдът можело да бъде недостатъчно независим, че това ще причини прекалени неудобства в работата на Веселин Марешки и той ще бъде подложен на стрес. "Аргументите ни "за" са, че би следвало да може да се осигури, от една страна, възможност на съответния народен представител да се защити пред съда, да изложи аргументите си, а не да бъде скриван зад своя имунитет", уточни Митев.
822
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД