×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Само през 2017 г. в Мексико са убити 25 339 души
45-годишният Есам ел Хадари спаси дузпа, но Саудитска Арабия би с 2:1
Към него се създава Обществен съвет по физическо възпитание и спорт
Той нямал право да влиза в Щатите заради посещение в Иран
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 386,180,381
Активни 1,633
Страници 116,738
За един ден 1,302,066

Година и 4 месеца условно за смърт на пешеходец във Варна

Извършителят, който е бил с превишена скорост и в забранен участък няма да има книжка само 2 години
Условна присъда за причиняването на смъртта на пешеходец издаде Варненския окръжен съд, става ясно от съобщение на прокуратурата в града.
Предаденият на съд от Окръжната прокуратура във Варна Н. Й., който причинил смъртта на пешеходец в резултат на превишена скорост и управление на автомобила си на забранен участък от пътното платно, бе осъден на 1 година и 4 месеца лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок при условията на съкратено съдебно следствие. С присъдата на Варненския окръжен съд 25-годишният подсъдим бе лишен и от право да управлява МПС за срок от 2 години, съобщава още държавното обвинение.
На 18 март 2016 г. Н. Й. управлявал автомобила си по бул. „Цар Освободител“ във Варна. В района на газостанция, срещу която се намирала автобусна спирка, пресичал пострадалият пешеходец. На пътното платно с коси успоредни линии била отбелязана площ, която забранявала движението на автомобили. Стрелки указвали на шофьорите да се престроят в съседната пътна лента. Точно върху този „остров“ подсъдимият, който управлявал автомобила си с близо 72 км в час при разрешени 50 км в час в градски условия, блъснал пресичащия пешеходец, който починал на място.
Причина за смъртта според назначената по делото съдебномедицинска експертиза е тежка гръдна травма с разкъсване на белите дробове.
25-годишният подсъдим е с чисто съдебно минало, което смекчава отговорността му за причинената смърт по непредпазливост, решил съда..
Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.
16
1670
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
16
 Видими 
21 Април 2017 15:24
Става все по идиотско... Докога ли?!
21 Април 2017 15:41
Джип ли е карал престъпника?
21 Април 2017 15:47
Причина за смъртта според назначената по делото съдебномедицинска експертиза е тежка гръдна травма с разкъсване на белите дробове.


причѝна
мн. причини, ж.
1. Явление, което обуславя възникването на друго явление.
Тук се обърках! Този дето блъска - какво е? За този, блъснатия знаем - той е съпричинител!

Тук, на земята, съдиите няма да намерят възмездие, та надеждата ми е в оня свят.
Колебая се между няколко от ямите в Осмия кръг:

Осми кръг. Наречен още „Проклетите ями“, той се състои от 10 ями, съдържащи различни по вид грешници. Всяка от ямите се намира в своя собствена долина, до която се стига по определен за това мост.

5 яма — там са наказани всякакъв вид продажници. Те са потопени в река от вряща смола. На брега стоят демони с вили и лъкове със стрели и гледат някои грешник да не излезе от реката.

6 яма — наказаните са лицемерите. Те са облечени със златно везани мантии, с големи качулки, които са били подплатени с олово, което ги правело невероятно тежки. В този кръг стоят и хората, виновни за Христовото разпятие. Те са били разпнати голи на земята.

7 яма — в нея стоят крадците. Те са гонени от змии. От яда на змиите хората се запалват и изгарят, а после като птицата Феникс се възраждат от пепелта си.

8 яма — наказани са тези, които са причинили някому щета. Те са поставени в големи пламъци, където всеки гори поотделно.

9 яма — там са наказани хората, които приживе са сеели граждански и политически раздори. Грешниците са принудени да обикалят в ямата, докато един дявол върви и разсича телата им, които отново се възстановяват и отново биват разсечени.
21 Април 2017 15:54
Това съкратено съдебно следствие се оказа голям бонус за всеки виновник.
В дадения случай няма нужда от кой знае какво следствие за събиране на доказателства, но хубавецът казал, че бялото е бяло, т.е. признал очевидното, казал, че съжалява и хоп, -1/3 от присъдата.
А тези "островчета" по горната част на "Цар Освободител" са направо малоумни - толкова са начесто, че или трябва да караш само в лявото платно на един от най-големите, двулентов, представете си, булевард в града и да си стане нормално задръстване, или да правиш слалом на всеки 50 м. и да предизвикаш катастрофа.
Впрочем веднъж зад гърба ми се лепна една патрулка, докато бях в дясното и трябваше да се правя на примирен шофьор и да минавам в лявото, с мигач, на всяко островче, после да се връщам в дясната. Накрая ме спряха и ми казаха или да си избера лента, или ще ме глобят. Ама, нали, трябва да карам в дясната, но да не пресичам островчетата. Казаха ми да карам по улици без островчета
21 Април 2017 16:18
Пожелавам на въпросните съдии да сгазят по един близък човек, както и на всиччки депутати гласували този безумен закон. Тогава да видим как ще разсъждават.
21 Април 2017 16:53
Година и 4 месеца условно за смърт на пешеходец във Варна

Това не е абсурд ами направо планирано изстребление.
Роднините на убитите от шофьорите убиции с условните присъди, след като не могат да очакват справедливост от българският съд, да съберат пари и да се свържат със "специализирани лица и организации трайно отстраняващи боклук" за съдействие. След което признават деянието си пред органите на власта и получават справедлива условна присъда както е практиката на съда.
21 Април 2017 17:06
Не може при движение с превишена скорост да квалифицират инцидента като "смърт по непредпазливост". Няма шофьор, който да не знае с колко се движи !
21 Април 2017 18:41
До сега никой не попита, на кой знатен тавагищ-дермократ е роднина въпросният 25 годишен "непредпазливец"? И има ли такъв из дебрите на делото или да?
21 Април 2017 20:12
Интересно ми е да узная колко ли му е струвала тази присъда?
21 Април 2017 21:24
До сега никой не попита, на кой знатен тавагищ-дермократ е роднина въпросният 25 годишен "непредпазливец"?


От Варна е видният отвсякъде Сашо Йорданов. Племенник - Н. Й.?
21 Април 2017 21:25
Още малко и шофьорите-убийци ще ги награждават!
21 Април 2017 21:30
Ами сега съдебния състав трябва да бъде даден под съд.
Имат избор - за престъпно малоумие или за подкупи.
Първото е вероятно като да се здрависаш с марсианец.
За второто е като да влезеш гол в морето и да останеш сух.
21 Април 2017 21:37
Година и 4 месеца условно за смърт на пешеходец във Варна

Цяла година и четири месеца?! Условно?! Искат да съсипят лятната почивка на невинния убиец!
21 Април 2017 22:20
ssstto
21 Април 2017 15:41
Джип ли е карал престъпника?


Има ли значение!? Дори и с трабант да е бил.
22 Април 2017 09:05
BGHUN
21 Април 2017 22:20
ssstto
21 Април 2017 15:41
Джип ли е карал престъпника?


Има ли значение!? Дори и с трабант да е бил.

Ако е бил с Трабант , пешеходеца да е останал жив , а от трабанта да е останал само мотора ! Тогава шофьора щеше да съди пешеходеца за нанесени щети !
*****
Абе защо на жертвите изписват пълните имена , как са пострадали/изнасилени , с какво , колко пъти , пък на престъпниците им крият имената ? Да не се "опетни доброто му име" ли ???
22 Април 2017 12:11
Цяла година и четири месеца?! Условно?! Искат да съсипят лятната почивка на невинния убиец!Защо да е съсипана лятната почивка на Н.Й.-то,присъдата е условна!?Или може би намеквате,че ще бъде душевно травмиран заради наказанието от 2 г. отнемане на правото на шофиране и трябва да ходи до Дружба и Златните с 8-ца или 9-ка(ако ги има де).

пп Сигурен съм,че дори и без СПППС ще си кара "трабанта" това пишлеме втора генерация мутра.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД