:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Силите на реда блокираха украинската столица
Пърформансът има за цел да припомни жестокостите срещу местното население при завладяването на острова от британците
Ким Чен Ун и Мун Дже Ин се виждат за втори път за месец
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 382,136,722
Активни 936
Страници 1,212
За един ден 1,302,066

ООН разсекрети архив за Холокоста


Библиотеката на Алфред Винер в Лондон - един от най-големите и известни архиви в света, събиращ данни за Холокоста, от днес предлага достъп до засекретени по-рано документи от Комисията на ООН за разследване на военни престъпления, предава Deutsche Welle.

Комплектът документи, предаден на библиотеката в цифровизиран вид, съдържа огромно количество материали за Холокоста и разследването на престъпленията, извършени от нацистите, събрани от съюзниците в Антихитлеристката коалиция в периода 1943-1949 г., допълва БНТ.

В архива се пазят свидетелски показания на военнопленници и затворници в концентрационните лагери, списъци на предполагаеми военнопрестъпници, обвинителни актове, протоколи от съвещания, преписки, записи от съдебни заседания и др. Всички тези файлове са използвани за подготовката на Нюрнбергския процес от ноември 1945 г. срещу ръководството на Нацистка Германия.
39
3350
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
39
 Видими 
21 Април 2017 15:07
подир толкова години това вече не интересува никого. казвам го без да влагам каквито и да е чувства.
21 Април 2017 15:13
а защо са били засекретени ?
21 Април 2017 15:14
засекретени по-рано документи от Комисията на ООН за разследване на военни престъпления

Нищо не разбирам - защо са били заскретени, на кого е било неудобно публикуването им? Ако са били засекретени докато текат разследвания, те неуспешни ли са били, защото ако са помогнали на разследанията, доказателствата не би трябвало да останат секретни...
21 Април 2017 15:16
Комплектът документи, предаден на библиотеката в цифровизиран вид

Нямам доверие на цифровизирани документи от хартиената епоха...
21 Април 2017 15:44
В българското Дойче Веле не можах да намеря нищо. Ето я статията в руския вариант:
http://www.dw.com/ru/оон-рассекретила-архив-о-холокосте/a-38522869
Впрочем не ми стана ясно какво са разсекретили, освен това че съюзниците са знаели за лагерите още през 1943 г., а не както мислели по-рано че са узнали през 1945 г.
21 Април 2017 15:52
Пък редица сайтове и автори поддържат теза (базирана на документи, снимков архив и т.н.), че холокост не е имало.
И, както се казва - има един-единствен неоспорим факт за холокоста - забранено е да се съмняваш, че е имало холокост.
21 Април 2017 15:54
Холокост е имало, но разтеглен във времето, още от 1915 г., далеч преди да се появи Хитлер. И после всички натътрузват престъпленията си на Хитлер. Не че той е нямал престъпления.
21 Април 2017 16:05
Холокост е имало

Откак има евреи, има и Холокост. Това ще рече, че той е познат вече поне няколко хиляди години. Друг е въпросът кой какво разбира под него.
21 Април 2017 16:12
a геноцида по българските земи? той как да го наричат и на кой да се жалваме?а пенция от кой щот такова расова чистка...
21 Април 2017 16:14
Е, да, още Едуард Първи въвежда жълтите звезди в Англия през 1280, защото евреите вдигнали много лихвите. Под холокост разбирам гонения и погроми, справедливи или не. Просто не трябва да се стоварва всичко върху Хитлер.
21 Април 2017 16:15
офтопик Хасковска уранжада - новата енергийна напитка. Дава хриле!
21 Април 2017 16:26
Добре, а тия дето познаваме лично хора които са освобождавали тия концлагери и хора които са живеели до концлагерите и семействата им прекрасно са знаели какво се случва вътре - говорим за Аушвиц например, за нас последно има ли или няма Холокост?
21 Април 2017 16:41
за нас последно има ли или няма Холокост?

Дали има или няма се определя от силните на деня, според поръчката която кукловодите им са спуснали да изпълняват. Лошото е, че това е само началото. По- нататък тази практика ще бъде приложена и към други моменти от историята.
Какво знаеш ти, какво си виждал - според законите които действат в някои от страните членки на ЕС, е без никакво значение. Осмелиш ли се да кажеш публично нещо по темата, което влиза в противоречие с официалната позиция която е вкарана в законодателството - готви се за солидни парични глоби и затвор!
21 Април 2017 16:53
Много евреи са избити, но и много неща от този холокост не са точно такива, каквито ни ги набиват 70 години. И аз не мога да разбера защо досега има "засекретени" документи. Отдавна разсекретиха документи, има вече и сериозни публикации, за манипулациите с доказателства на Нюрнбегрските процеси.
21 Април 2017 16:58
Осмелиш ли се да кажеш публично нещо по темата, което влиза в противоречие с официалната позиция която е вкарана в законодателството - готви се за солидни парични глоби и затвор!

Остава да разрешат, за радoст на бандеровците, всеки да се подиграва безнаказано с жертвите на хитлеризма.
21 Април 2017 17:11
zzz07
21 Апр 2017 15:07 подир толкова години това вече не интересува никого. казвам го без да влагам каквито и да е чувства.
е .. между разни запознати с проблема, историци , отвреме-навреме има дискусии и уточняване на данни .. ето, да не съм голословен - цитирам подобна размяна на мнения и от нашия форум:
бонго-бонго 01 Юни 2016 20:06
"През август 1960 г. ръководителят на мюнхенския Институт по съвременна история Мартин Брошат пише: “Нито в Дахау, нито в Берген-Белзен, нито в Бухенвалд евреи и лагеристи от други народности не са били убивани с газ…"
.. Да не би случайно да имаш предвид изледователя на нацизма Martin Broszat? Може ли точен цитат и публикацията , в която е "написал" това. Благодаря.
Естествено - даден му беше на Бонго и точен цитат, и публикацията и така всякакви детайли се изясниха ..

П.П
до ден днешен oстана в цялата тази дискусия само следният детайл неизяснен ,защо Бонгича милият , се е изсилил та е лепнал кавички отстрани на глагола "написал" ?? .. как мислите ???

Иначе да zzz07 , освен историците, широката общественост не чете за събитието ..
21 Април 2017 18:02
otvrat 21 Април 2017 16:53
Много евреи са избити, но и много неща от този холокост не са точно такива, каквито ни ги набиват 70 години. И аз не мога да разбера защо досега има "засекретени" документи. Отдавна разсекретиха документи, има вече и сериозни публикации, за манипулациите с доказателства на Нюрнбегрските процеси.

Мъдааа...
Ми и досега са "засекретени" много от документите, щото то като се започне да се преувеличава, да се изкривява и натаманява историята, и дори откровено да се лъже за някои неща и неминуемо се появява потребност и от засекретяване на информацията... и от наказателно преследване на хора които се съмняват в достоверността на официалната политкоректна версия.
Щото ако всичко беше наред най-лесно е да се извадят документите и да се види там - заповети, дати, цифри, подписи, печати... германците са подреден народ - всичко е описано до последното копче!
Иначе и аз мисля че много са изстрадали евреите и много много от тях са избити през ВСВ и няма никаква нужда нито да се лъже, нито да се преувеличава! Истината е важна, а в този случай вероятно е зловеща и напълно достатъчна!
21 Април 2017 18:11
***
21 Април 2017 18:21
Във вермахта са служили много евреи.
През януари 1944 г., отдел персонал е подготвил Вермахта тайна списъка на 77-високопоставени офицери и генерали "със смесена еврейска раса или омъжена за евреин" . Всички тези 77 имали сертификат за "немски кръв" лично от Хитлер. Сред тези, които са изброени в списъка - 23 полковника, 5 големи генерали, 8 генерал-лейтенанта, двама генерала на армия и един фелдмаршал (40).
21 Април 2017 18:34
колега, става дума че това вече е без значение и никого не интересува, освен да речем специалистите, но това е понятно, нали затова са специалисти.
светът е изправен пред много сериозни проблеми и дребни подробности от някога си нямат никакво значение. все едно да се върнем назад, за да видим колко народ е изтрепан в началото на века в русия. и какво от това? или как точно са се случили еди си какви събития в края на по-миналия век еди си къде.
21 Април 2017 18:42
Остава да разрешат, за радoст на бандеровците, всеки да се подиграва безнаказано с жертвите на хитлеризма.

Някъде вече се подиграват безнаказано. САЩ и лакеите им бранят това им "право" в ООН.
21 Април 2017 19:03
Засекретени документи само за широката публика и за обикновените хора. Едва ли при наличието на такива документи, заинтересованите държави или отделни "помазани" персони, не са ги ползвали.
Едва ли също тези документи са били тайна за центъра "Симон Визентал"-известните ловци на нацистки престъпници. Много нацисти си платиха за престъпленията, бивайки заловени и отведени в Израел или убити на място.
Какви ли тайни крият документите, че чак да обърнат световната история?
21 Април 2017 20:06
Gogin, линк към текста с посочен източник може ли? Защото за "чиста кръв" в СС са правени щателни проверки, в т.ч. на висши военни. Проследявано е родословното дърво до 1750-а, за да се търси чиста кръв.
21 Април 2017 20:42
Solace, напиши в търсачката "евреи във вермахта" и ще ти излязат около 225 000 резултата.
Наиболее показательным примером может служить фельдмаршал авиации Эрхард Мильх. Его отец был евреем. Из-за происхождения Мильху было отказано в поступлении в военно-морское училище еще при кайзере, но первая мировая война открыла ему путь в авиацию. Там он познакомился с асом первой мировой и будущим крупнейшим нацистским бонзой Германом Герингом.
В 1929 году Мильх возглавил «Люфтганзу» и бесплатно предоставлял самолеты лидерам НСДАП. Позже он пошел на службу к тем, кого до этого содержал. Когда гестапо попыталось намекнуть Герингу, что у него в подчинении на высочайшей должности находится еврей, тот ответил: «В своем штабе я сам буду решать, кто у меня еврей, а кто нет». После войны Мильх в качестве военного преступника девять лет отсидел в тюрьме.
21 Април 2017 21:13
Обаче англичаните още крият, информацията около пребиваването там на един много важен човек на Райха - Рудолф Хес.
21 Април 2017 21:16
Много евреи са избити, но и много неща от този холокост не са точно такива, каквито ни ги набиват 70 години
Имало е евреи "източни" - и евреи "западни"..
21 Април 2017 21:20
много неща от този холокост не са точно такива, каквито ни ги набиват 70 години.

Нима ? И кои точно неща не са точни какви?
21 Април 2017 21:33
Мдаа, че то има доста книги за холокоста, написани от евреи, оспорващи официалната историография, като Норман Финкелстайн и редица други. Ама това се води "теория на конспирацията", макар че родителите на автора са сред оцелелите от лагерите. Бе щом опитите за ревизия на въпросното събитие се наказват в някои държави със затвор, то е ясно, че "совите не са това, което са".
21 Април 2017 22:00
Пиша, ама то и за "холокост лъжа" излизат бая резултати. Както и да е...
21 Април 2017 22:08
За самоубития Рудолф Хес ингилизите нищо не казват. Той е подлъган да отиде с МЕ 110 да отиде в кралството за мирни преговори. Идеята е била да се платят репарации на Англия и сите заедно да се обърнат срещу съветите. Всъщност анличаните провокират опустошаването на Европа два пъти за 36г като загиват ~ 100 млн души. Днес е пак същото. Чак ме е срам за тези глупци, дето вярват в есрогейските атлантически ценности. Враг пред портите са тези. Уникално умни и опитни балансьори на световната сцена.
21 Април 2017 22:09
Ами ето ти линк към статия в Stern.
Натисни тук
22 Април 2017 00:05
Абе, матрял за лайкучките, пардон медиите да има.
Да бяха чакали още 80г.
22 Април 2017 02:25
бонго-бонго 21 Апр 2017 21:20
много неща от този холокост не са точно такива, каквито ни ги набиват 70 години.
Нима ? И кои точно неща не са точни какви?
Мани ги бе, Бонгич .. тук-таме останаха да се изясняват неща .. ама то ги уточняваме.
Който знае нещо по темата - казва на другите дето не знаят, ако ги интересува де..
Ей примерно как двамцата с тебе си хортуваме .. за да не съм голословен ще дам линк и ще ни цитирам :
бонго-бонго 01 Юни 2016 20:06
"През август 1960 г. ръководителят на мюнхенския Институт по съвременна история Мартин Брошат пише: “Нито в Дахау, нито в Берген-Белзен, нито в Бухенвалд евреи и лагеристи от други народности не са били убивани с газ…"

.. Да не би случайно да имаш предвид изледователя на нацизма Martin Broszat? Може ли точен цитат и публикацията , в която е "написал" това. Благодаря.

Естествено - даден му беше на Бонго и точен цитат, и публикацията и така всякакви детайли се изясниха .. и няма за какво да благодари- за това са приятелите , който иска нещо ново да научи - просто да пита !

П.П
до ден днешен oстана в цялата тази дискусия само следният детайл неизяснен ,защо Бонгич на 01 юни 2016 се изсилва та лепва кавички отстрани на глагола "написал" ?? ..
Кажи ми, Бонгич за кавичките, па ми вземи душата , тайната ме мъчи - аз как ти казах за мнението на Martin Broszat ?
22 Април 2017 07:14
Айде стига се пънахте да ръсите глупости кой какво казал , кой какво написал !
Когато попът , падрето или който и да е в христианската църква чете молитва - миряните повтарят след него или казват само "Амин!" И много от тях са неграмотни и не могат да четат и пишат .
В еврейската църква/синагога ВСЕКИ СИ ЧЕТЕ САМ МОЛИТВИТЕ ! Никой не им ги чете и те да повтарят , защото всички са грамотни и поне могат да четат и пишат , ако за друго не им стига акъла !
Та тия евреи от край време си правят книга на рода ,която се предава от баща на най-големия син И ТАМ СЕ ПОПЪЛВАТ ИМЕНАТА НА ВСИЧКИ РОДЕНИ ОТ РОДА/ФАМИЛИЯТА !
И понеже евреите си правят точно сметките , ЗНАЯТ И ТОЧНО КОЙ КОГА И КЪДЕ Е РОДЕН И КОЙ КОГА И КЪДЕ Е УМРЯЛ !
Та като са написали 6 милиона , значи са 6 милиона . И плюс-МИНУС 1-2 милиона да са - пак не са малко за един 12 милионен народ !
И 1 милион да са , когато са избивани умишлено и целенасочено заради греховете на единици - пак е много !
В Израел , в Ерусалим има един Мемориал на загиналите - "Яд вешем"( Ръка и име) Там точно и пълно са изброени загиналите с имена , снимки , страната където са живяли и откъдето са изпратени в концлагерите . Има част и за български евреи около 200-300 души , ако не се лъжа ОТДЕЛНО от 11 хиляди македонски и гръцки евреи , изпратени в лагерите на смърта , когато Царство България е било ОКУПИРАЛО тези територии .
–––––
Чета тук и за геноцида над българите , по времето на Турското робство - кой да се застъпи за избитите тогава българи ? Евреите като един застават и защитават интересите си , ние нито документи имаме , защото всичко е било или изгорено , или заграбено от турците и отнесено в техният архив . Нямало е и други грамотни хора извън манастирите , които да описват и записват събитията !
ЗА ПЕРИОДА ОТ 1340 ДО 1800 НЕ СЕ ЗНАЕ НИЩО ИЛИ ПОЧТИ НИЩО ЗА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ !
Дори и сега се намират българи , да изопачават , фалшифицират и дори унищожават паметници на Българската история !
Да ви припомня ли простотията "Митът за Баташкото клане" ?? А знаете ли колко информация е унищожена и подменена с фалшификации в Интернет(Уикипедия) ?? Колко български песни и военни маршове са изтрити в Ютубето ???
Да , имало е геноцид над българите и то страшен геноцид , но защо трябва да го сравнявате с еврейския и какво са ви виновни те , че толкова злорадство и ненавист изсипвате в коментарите си ?
22 Април 2017 07:28
Н16
21 Апр 2017 21:16
Мнения: 4,945
От: 0
Скрий: Име,IP

Много евреи са избити, но и много неща от този холокост не са точно такива, каквито ни ги набиват 70 години
Имало е евреи "източни" - и евреи "западни"..

Има Европейски евреи , които много добре знаят какво е Холокост , има Азиатски и Африкански евреи , които нищо не знаят и гледат и се хилят като пачи , когато европейските евреи отбелязват Деня на Холокоста в Израел ! Дори един от техните "главни равини" беше казал :" Щом са били избити - значи са си го заслужили !" Боклук !
22 Април 2017 08:18
Solace, напиши в търсачката "евреи във вермахта" и ще ти излязат .
Книгата е на Брайън Риг и бе публикувана 2002 г. Bryan Mark Rigg "Hitler's Jewish Soldiers"

https://en.wikipedia.org/wiki/Bryan_Mark_Rigg
22 Април 2017 08:31
.
22 Април 2017 09:13
Както е имало евреи във вермахта , така е имало българомохамедани в турските потери по време на потушаване на Априлското възстание - е , и ??? За събитията след 9 юни 1923г , 1925г и от 1941- 44г в България - да не говорим !
Какво доказва това ???
Че във всяко стадо има и мърша !
С какво това трябва да промени отношението ни към евреите или към българите ???
22 Април 2017 09:19
Чок觧


Имало е евреи "източни" - и евреи "западни"..

H16, не са ги интересували тези подробности, нито дори дали са евреи. Дъщерята на италианския крал (сестрата на българската царица Йоана) Мафалда Савойска попада и загива в Бухенвалд.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД