:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Киев отказва много по-евтините донбаски въглища
Одобрявате ли действиета на вицепремиер Валери Симеонов в морските ни курорти?
Да, категорично
Да, Симеонов е прав, макар и действията му да са груби
Не. Симеонов може и да е прав, но действията му са неприемливи
Не, категорично. Това е недопустим държавен натиск
Нямам мнение
Резултати
СТАТИСТИКИ
Общо 344,706,795
Активни 1,018
Страници 129,972
За един ден 1,302,066

БНБ отчита спад на инвестициите

 

По предварителни данни на БНБ, преките инвестиции в страната за януари – февруари 2017 година са с близо 60 милиона евро по-малко в сравнение със същия период на миналата година. Все пак през февруари спрямо януари тази година, преките инвестиции са се увеличили, предаде БНР.
Износът на стоки за февруари 2017-а се повишава с 23 на сто в сравнение с 2016-а. Нараства и вносът за същия период, съобщават от БНБ.
6
1001
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
21 Април 2017 15:02
Заглавието може да бъде и друго - цитирам:

през февруари спрямо януари тази година, преките инвестиции са се увеличили
21 Април 2017 15:07
След като успешният министър Лукарски беше несправедливо сменен, подопечната му Агенция за чуждестранни инвестиции очевидно е изпаднала в дълбока депресия Ако бяха оставили този икономически гуру да доразвихри своя талант, сега инвестициите щяха да са по поне 10 млрд. на седмица
21 Април 2017 15:18
Миналата година беше с рекордно ниски инвестиции. Тази година явно ще чупим рекорда. Гарантирано от ГЕРБ!
21 Април 2017 15:26
Миналата година международната обстановка бе виновна, а сега служебното правителство. С появата на новото правителство нещата ще се оправят, ще потекат реки от мед.
21 Април 2017 15:37
При мотивирани законотворци,може реки от мед,фабрики за фотосолари и екологични зелени сертификати да потекат.Интересно е, синдика как ще процедира с 1000 те декара ,за 25 години,включени в договора? : "...През 2012 година, германският холдинг подписва договор с община Две могили, област Русенска, за създаването на плантации за дървесина. Инвеститорът получава за 25 години хиляда декара необработваема земя в землищата на селата Батишница, Острица и Бъзовец. Трябвало е да открие между 30 и 40 работни места в плантацията. В тях да се отглеждат четири вида дървета за производство на мебели, паркети, яхти и парапети. Качественият материал да се добива от култивирана бяла акация (Робиния), череша, черница и черен орех. Насажденията да имат екологичен сертификат за трайно отглеждани дървесни видове от Международната организация по горите FSC. В целия проект първоначално на хартия са инвестирани 36 милиона лева. Фирма „Лигнум” е обявена за Инвеститор номер едно на 2011 година в Община Попово. " Как парите на хиляди германци изгоряха в България https://vesti.bg/bulgaria/kak-parite-na-hiliadi-germanci-izgoriaha-v-bylgariia-6068162
22 Април 2017 08:08
Нараства износа на суровини, зърно и необработен дървен материал, нараства обаче и вноса на скъпи германски возила и купища всякакви китайски ефтинджоси.
А, имало и някакви там инвестиции /Ти да видиш !/.
Дошли някакви лукави гърчоля, впрегнали сиромасите на цели общини да им работят, нищо не им платили и изчезнали - инвестиция !
Дошли разни чехи и австрийци, пребарали ЕРП-тата, един лев инвестиция не направили, защото отчитат огромни разходи за "АУТСОРСИНГ", платен на едни фирми някъде в необятните Лихтенщайн и Монако.
После идват едни 2000 чиновничКи от БНБ /национална банка на страна , която от 20 г. има валутен борд!/ и правят едни "отчети", за да си оправдаят тлъстите заплати.
Ей такива едни работи, господа !
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД