:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 381,606,551
Активни 1,346
Страници 32,506
За един ден 1,302,066

Нинова отказала на Борисов да остави в кабинета Деница Златева

Ледерът на БСП Корнелия Нинова е отказала на Бойко Борисов да остави вицепремиера в служебното правителство Деница Златева в новото правителство на ГЕРБ и "Обединените патриоти". От трибуната на парламента Нинова обяви, че е получила обаждане от Борисов, който предложил Златева да остане в следващия кабинет. "Отказах на г-н Борисов, защото въпросът е принципен. Не можем да правим никакви колаборации с никакво мнозинство, с което нямаме допирателни", каза Нинова.
Деница Златева е член на Изпълнителното бюро на БСП. Нинова коментира, че искането на Борисов е дало висока оценка за работата на Златева. "БСП има участие в служебния кабинет, това участие се казва Деница Златева и за това БСП носи отговорност", каза Нинова.
53
3193
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
53
 Видими 
21 Април 2017 13:49
"Нинова отказала на Борисов да остави в кабинета Деница Златева "

Що не предложи по международните въпроси Маминия ?
21 Април 2017 13:50
Последно, това правителство техно ли е, или немат нищо общо с него?
21 Април 2017 13:53
Не можем да правим никакви колаборации с никакво мнозинство, с което нямаме допирателни", каза Нинова.
Нинова Го е изстреляла по тангентата.
21 Април 2017 14:00
Не можем да правим никакви колаборации с никакво мнозинство, с което нямаме допирателни", каза Нинова.

Ми допирайте се в ДПС, прилепяйте се, осуквайте се, отърквайте се, щото извън мнозинството сте само вие и те.
21 Април 2017 14:01
Днес на крайно належдащия въпрос (който за моя изненада дойде от ОПето, за което ), няма ли България да кандидатства за домакинство на някоя от европейските агенции, евакуращи се от Великобритания заради Брексита, човечето, което ни е премиер в момента, заяви, че вече "много държави" били кандидатствали за Агенцията по лекарствата на ЕС, та България проучвала въпроса за кандидатстване заедно с Румъния за нея (седалища Русе и Букурещ), не успя да се сети коя е втората аганция (тя е Банковата)... Та докато Златева тясно-специализирано е работила по председателството , се оказва, че европейският ресор се е носел безГРИЖНО във въздушното пространство между Дондуков 1 и Дондуков 2.....
21 Април 2017 14:06
бОли ме .... дали ще е или няма да е там. Както ме бОли като цяло за идващото правителство на гербериотите. Не желая да ги гледам, да ги чувам камо ли да ги обмислям. Като ги почнеш на ББ, минеш през СКАТаджията, бензинаджията, ония дето едвам говорят български и накрая стигнеш до Корни и свинаря.
21 Април 2017 14:07
Ми допирайте се в ДПС, прилепяйте се, осуквайте се, отърквайте се, щото извън мнозинството сте само вие и те.

И?!
21 Април 2017 14:07
Тюх, язък! Щеше да е едрогабаритно украшение за новия кабинет.
21 Април 2017 14:09
Тюх, язък! Щеше да е едрогабаритно украшение за новия кабинет.

Що, Лилито маленка ти се вижда?!
21 Април 2017 14:09
А междувременно нещо къде къде по важно. В Православна България вече "хелял" трявба да има за градините и училищата. Целия Административерн съд в Кържали бих ги тикнал в място дето светлина не влиза!

Съд: Менюто за деца в забавачки и училища според религията

Съд в Кърджали прие за основателна жалбата на родители мюсюлмани, че децата им са дискриминирани заради невъзможността да се хранят според религията.

Съд в Кърджали прие за основателна жалбата на родители мюсюлмани, че децата им са дискриминирани заради невъзможността да се хранят според религията.
Административният съд отмени решение на Комисията за защита от дискриминация, според което това не представлява дискриминация. Решението на комисията е взето в разширен петчленен състав. В него се посочва, че правото на избор на хранителен режим, съобразен с нормите на религията, може да бъде защитено само тогава, когато не противоречи на интерес от по-висш порядък, съобщи "Нов живот".

Уточнява се, че такъв е публичният интерес от отглеждане на здраво и пълноценно поколение, а отговорността за това, в случаите, в които децата посещават детски градини и училища, е на институциите, осигуряващи тяхното отглеждане и възпитание. В становище на Министерството на здравеопазването се заявява подкрепа за решението на комисията.

Жалбоподателят от своя страна изтъква, че в исляма забраната за консумиране на свинско месо е задължителна и липсата на „хелял“ (приемлива храна за мюсюлманите) в държавни или общински, образователни и болнични институции на територията на страната, представлява форма на дискриминация и нарушение на основни човешки права. Според жалбата, съществуващото положение накърнява достойнството на децата въз основа на етническа принадлежност, религия и произход, както и че липсата на хелял създава обидна и враждебна среда за изповядващите мюсюлманска религия.

В решението на комисията се обяснява, че храната е стандартизирана и съобразена с бюджета на посочените институции, като отклонения са предвидени само за децата със здравословни проблеми. В мотивите се казва също, че здравите деца са третирани равно съгласно съществуващите разпоредби, а различното им третиране би било дискриминация.

Позицията на община Кърджали е, че родителската жалба е неоснователна – храненето на децата в детските градини се осъществява съгласно изискванията на Закона за здравето и подзаконовите актове по прилагането му. От кметството посочват, че искането за осигуряване на хелял противоречи на правовия ред в страната, както и че общинските власти са предприели необходимото, за осигуряване на такава възможност, но до момента не е заявявано желание, от страна на родителите.

В мотивите за отмяна на решението на комисията, съдията Айгюл Шефки се казва, че решението на комисията става дума само за третирането по признак „религия“, но не са събирани доказателства и липсват мотиви по отношение на дискриминация, основана на „етническа принадлежност“ и „произход“.

Съдът намира, че комисията „не е извършила пълно и обективно изследване“по твърденията за дискриминация по признаците „етническа принадлежност“ и „произход“, както и „дискриминация по признак „религия“ в общинските и държавни училища и болници, изразяваща се в липсата на приемлива храна“.

Съдът смята, че комисията е приела „априори, че зачитането на правото на родителите да определят храната на децата си в зависимост от религиозните им убеждения, засяга публичен интерес от по-висш порядък – отглеждането на здраво и пълноценно поколение“. Уточнява се, че комисията не е посочила „какви конкретни нормативни изисквания за здравословно хранене биха били нарушени“.

„Не е разгледана възможността, при заявено от родителите изрично желание, свинските продукти, присъстващи в менюто на децата, да бъдат заменяни с друг вид месни продукти, със съизмерима хранителна стойност и при съпоставима цена.

Не е обсъждан въпросът, противоречи ли тази възможност на изброените в решението нормативни актове, уреждащи здравословното хранене на децата или е свързано със създаването на по-добра организация в съответните държавни и общински институции.“ – се казва още в съдебното решение.

Преписката се връща на Комисията за защита от дискриминация, която трябва да се произнесе отново по жалбата.

Посочва се, че в зависимост от отговора на горните въпроси, „следва да се направи и съпоставка между законната цел по здравословно хранене, постигана чрез предлагане на стандартизирано меню в детските градини и законния интерес на родителите“.


21 Април 2017 14:10
Тюх, язък! Щеше да е едрогабаритно украшение за новия кабинет.
И да прави конкуренция на Лилито. Но след явлението Фидоската всички са слаба ракия.
21 Април 2017 14:14
BiBi-an 21 Април 2017 14:09. Що, Лилито маленка ти се вижда?!

В пионерската организация не са ли те учили на мулти-култи?
21 Април 2017 14:20
Нинова отказала на Борисов
Нека спрем дотук!
21 Април 2017 14:24
"Знойная женщина - блян поета!" - По памет... Имашие и нещо от Радио Ереван и обръча... А бе - с 2 думи: "Не ги барайте убавите жени, оти... !"
21 Април 2017 14:34
Нинова отказала на Борисов
Нека спрем дотук!
Днес за втори път се бърка - сложен е българския език.
21 Април 2017 14:43
Кое му'й е сбърканото тук?
21 Април 2017 14:44
Нека да видим все пак какво мисли Д. Златева по въпроса.
21 Април 2017 15:08
И Златева е важна за новия кабинет, но най-важно е КОЙ ще бъде външен министър - заради Председателството!
21 Април 2017 15:20
Б.Б. нещо се подбъзиква с Нинова...
21 Април 2017 15:20
Кое му'й е сбърканото тук?
Нинова е отказала участие в кабинета на Златева, а не както се твърди в заглавието. Губи се смисъла от казаното и се прави грешно внушение.
21 Април 2017 15:47
Нинова е отказала участие в кабинета на Златева, а не както се твърди в заглавието. Губи се смисъла от казаното и се прави грешно внушение.


Я го редактирай още веднъж, че така излиза, че Златева прави кабинет, а Нинова отказва участие в него.
21 Април 2017 15:52
Нинова отказала на Борисов


Връща си за неговия отказ да се срещнат лице в лице, тяло в тяло, и то по без екип
21 Април 2017 15:59
Ледерът на БСП Корнелия Нинова е отказала на Бойко Борисов да остави вицепремиера в служебното правителство Деница Златева в новото правителство на ГЕРБ и "Обединените патриоти".

Да не би Златева да е някакво безволево същество, непълнолетно, или с ограничени умствени способности, та се налага някой друг, в случая Нинова, да взема решения вместо него?
21 Април 2017 16:17
Нали на другарчетата партията не беше лидерска?
А членовете и членките ѝ за кого всъщност работят, за партията си, или за Родината?
21 Април 2017 16:23
Всяка партия е лидерска о ловкий, щото лидера и взема решения.
Въпросът е да не се разпада след като лидера и си бие камшиците.ТОва вече не е партия, а движение изградено около маркетингов субект.Не ги бъркай двата щата, важно е за общата култура
21 Април 2017 16:27
Нищо не бъркам аз, просто на некои другарчета тука мазоли им излезнаха да ни убеждават, че в бесепето имали глави на раменете си, не биле безволеви марионетки като герп, че имали собствено мнение и харктер и не се подчинявали сляпо на волята на кукловода си.
21 Април 2017 16:51
Случайно слушах въпросната ерупция на въпросната дива коза и ме досрамя, как с безсрамно партизански мотиви се решават съдби на топ професионалисти.
Деница е майстор в работата си. Чест прави на ББ, че я кани да остане.
А Нинова е смешна.
Деница не й е роб някакъв.
21 Април 2017 16:53
Еми това е единствената партия която остана партия.
Сичко друго - СДС, ДСБ, НДСВ, АСО-МАСО, РеЗеСе итн - у десно :-)
Едно ДСП ги контрира, ама там както всички знаем играта по други правила
21 Април 2017 17:01
Ндааа... Явно Тулумбаджията не е чел саде една кнга... Май че и романите на Николо ди Флоренция са му настолно четиво
21 Април 2017 17:16
Ама пък и въпросната специалистка да не е на три годинки?
Членка ли е на бесепето?
Ако й се работи, да приеме, от какво има да се плаши?
21 Април 2017 17:34
Правилно решение на Нинова.
Ако Златева държи да остане в кабинета и партията, към която принадлежи има съответни обструкции, то тя може да я напусне.
Ако не иска да я напуска е длъжна да се съобрази с партията си, която е опозиция в момента, следователно има стратегия за действие в опозиция.
Няма никакво значение колко голям професионалист е! Знаем всички за дългата резервна скамейка на ГЕРБ и не виждам за какво се притеснявате...
Пък и най-неочаквано започвате да защитавате (пряко или косвено) член на друга партия!
Защото БХ я е пожелал...
Аз, на негово място, никога нямаше да взема в кабинета си член на партия в опозиция. Това си е скрита лимонка отвсякъде!
21 Април 2017 17:36
Kor:
Предлагам на Бойко др.Гергов, вместо др.Златева.
Гергов ще интегрира свинекомплекса си с ЕС.
21 Април 2017 17:43
Лично аз бих се радвал, ако в управлението на държавата работят кадърни професионалисти, а не послушни партийни тулупи.
21 Април 2017 17:49
Лично аз бих се радвал, ако в управлението на държавата работят кадърни професионалисти

Аз също и съм го казвал многократно!
Обаче, при партийно разделение и съществуваща непримиримост, няма как да стане и, както казах, даже е и опасно.
ГЕРБ дали няма профи на нивото на Златева, та толкова я пожела?!
По-скоро е въпрос на нещо съвсем друго. Бойкоборисово таквоз...
21 Април 2017 17:53
Има и обратния пример - един здрав министър остана министър когато партията му се обяви за опозиция. Хитро! Допринесе за спада на ГЕРБ.
21 Април 2017 18:04
И в 10-те Божи заповеди е казано:

Не пожелавай министъра на ближния си!
21 Април 2017 18:09
Браво мъжко момиче ще излезе тая Нинова!
21 Април 2017 18:55
Деница Златкова Златева е български политик. Народен представител от парламентарната група на Коалиция за България в 42-то Народно събрание.[1] Член на ИБ на БСП с ресор международна дейност. Владее английски, немски, руски и испански език.[2]

Това от Уикито. Хм, Корнелия може би прави грешка. За поста Председател на НС беше права, тук бърка. Лично мнение.
21 Април 2017 19:04
Случайно слушах въпросната ерупция на въпросната дива коза и ме досрамя, как с безсрамно партизански мотиви се решават съдби на топ професионалисти.
Деница е майстор в работата си. Чест прави на ББ, че я кани да остане.
А Нинова е смешна.
Деница не й е роб някакъв.


21 Април 2017 19:12
Боко цака Корнелия по същия начин по който я прецака на изборите, а тя видно не съзнавайки защо ги загуби продължава по нейно му.

1. За всеки нормален човек става ясно, че Корнелия третира бесепарите, като предметти или, като свои роби без собствени човешки и граждански права и воля. Това прави крайно неприятно впечатление на всеки нормален човек.

2. Борисов показва държавническо поведение, толерантност и откритост, което привлича хората, докато Нинова демонстрира, че нищо друго не я интересува, освен тясно партийната и при това напълно самоцелна тактика за отграничаване.
21 Април 2017 20:44
Народопсихологията на българина отписва политици на които началника им е от друга партия. Справка Реформаторския блок в предното правителство. Ако патриотите се хванат на въдицата, ще последват реформаторите. Същото важи и за БСП.
21 Април 2017 20:50
Правилно решение на Нинова.
Ако Златева държи да остане в кабинета и партията, към която принадлежи има съответни обструкции, то тя може да я напусне.
Ако не иска да я напуска е длъжна да се съобрази с партията си, която е опозиция в момента, следователно има стратегия за действие в опозиция.


А може въпросната партия просто да замрази членството и за периода , в който е министър. Областта и е много тясно специализирана и деликатна, малцина са способните и компетентните в нея, необходим е действително национален консенсус и приемственост: дори Златева да не дъ топ ъв дъ топ, както я превъзнасят, а просто добра в дейността си, пак полезноТО действие е тя да остане, защото вече е набрала инерция.
21 Април 2017 21:50
Критикуващите Нинова услужливо забравят забраната наложена от любимецът им да не учатват членове на герб при опитите са сформиране на правителство в предишното Народно събрание. Забрана огласена от СМИ, наложена със заплашителен тон. Не е лошо да им се припомни за дългата скамейка на бате им бойко. А и се питам само външен министър ли имат право да поискат от Козяк? Нека и калинка за друг пост да поискат!
Просто сценка за наивници и то за втори път приложена от баце. Аз им предлагам, а те ме отритват. леле вижте ги неблагодарниците. Точно за тази длъжност герб имат доста добри кандидати. Без да съм им фен и аз ги знам - Мария габриел, Радослав Точев, още един двама техни евродепутати и то втори мандат такива.
А вие си плюйте Нинова. ей така, за спорта и злобата. И съжалявайте баце/
21 Април 2017 22:23
Ндааа... Явно Тулумбаджията не е чел саде една кнга... Май че и романите на Николо ди Флоренция са му настолно четиво
Баце е хитър като сврака, ама му е изгодно да го подценяват, а не на заслужената си докторска титла!
21 Април 2017 22:33
А може въпросната партия просто да замрази членството и за периода , в който е министър. Областта и е много тясно специализирана и деликатна, малцина са способните и компетентните в нея, необходим е действително национален консенсус и приемственост: дори Златева да не дъ топ ъв дъ топ, както я превъзнасят, а просто добра в дейността си, пак полезноТО действие е тя да остане, защото вече е набрала инерция.

И чак сега ли оцениха капацитета на Златева? Що избраха предния път оня зализания, а не Златева?
Интересно ми е защо пък Борисов иска от Нинова да му даде Деница Златева? Какво, коалиция ли иска да прави? Нинова е права - до когото се е докоснал Борисов, все е изгарял. Питайте Сократя, той има опит от първо лице.
21 Април 2017 23:00
Су 38, днес се чух с Жана. И тя е на твоето мнение. Аз леко го оспорвах. Накрая се съгласих с нея.
22 Април 2017 00:19
Борисов показва държавническо поведение, толерантност и откритост, което привлича хората, докато Нинова демонстрира, че нищо друго не я интересува, освен тясно партийната и при това напълно самоцелна тактика за отграничаване.

Глупости на квадрати...
22 Април 2017 00:39
Нормално, след като Дени Златева взе мъжа на Диана Ковачева - правосъдния министър на ББ1 да не иска да остане мин на ББ3
22 Април 2017 01:01
Без да съм им фен и аз ги знам - Мария габриел, Радослав Точев, още един двама техни евродепутати и то втори мандат такива.

Че Точев не беше ли съветник на Орешарски по едно време? Не съм убеден, че става точно за тази работа. Мария Габриел - да, но пък тя си е точно на мястото в ЕП.
22 Април 2017 05:51
Su38
21 Април 2017 22:33
Интересно ми е защо пък Борисов иска от Нинова да му даде Деница Златева? Какво, коалиция ли иска да прави?


БХ по всякакъв начин се мъчи да привлече БСП в съучастие в предстоящия батак,който се нарича управление ГЕРБ-ОП.То не бяха покани от Варела за участие на БСП в коалицията(нали не си мислите,че го е направи без благословията на БХ),покана на Нинова за председател на парламента,сега и покана към министърката. Колкото до професионалната кариера на Златева-аз бих се замислил дали няма да се компрометира с едно участие в кабинет на ГЕРБ-ОП?Коалицията е нестабилна,отвън парламента ги дебнат "истинските десни",парите от ЕС се отичат,президентът не е техен,Брюксел има други проблеми и "началниците" с "половин уста" благословиха националевроатлантическата коалиция,която може да послужи като прецедент за други държави в ЕС.

Баце е хитър като сврака,

Хитрата сврака - с двата крака в батака!
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД