:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Според Еврокомисията страната ни покрива три от четирите числови критерия
Комисарят похвали охраната на границата с Турция
Той все още не е открит, издирването му продължава
Обвинението твърди, че тя изготвяла документи и в ареста
Инцидентът е станал на входа на София. 12 са ранени, двама от тях са с по-тежки наранявания
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 381,670,426
Активни 1,542
Страници 96,381
За един ден 1,302,066

Представят новия устройствен план на Копривщица

 
Снимка Би Ти Ви
Окончателният проект на общия устройствен план на община Копривщица ще бъде представен днес от кмета на града, съобщава Би Ти Ви.
Поканени са гражданите на града, общинските съветници, представителите на браншовите организации и всички заинтересувани институции, които да се включат в дебати затова какво трябва и може да се случи във възрожденския град.
До тук се стигна, след като на 17 март общинският съвет взе решение за отпадане на статута на "архитектурно-исторически резерват". Плановете бяха да се премахне т.нар. охранителна зона, която ограничава разрастването на града и така да се допусне застрояване в някои зони, добавя Би Ти Ви.
ГЕРБ се разграничи от действията на своите представители в местния парламент, докато местен бизнесмен, също свързван в миналото с партията на Бойко Борисов обяви инвестиционни планове в областта на туризма и производството, които значително се разминават с представата за архитектурен резерват.
От общината уточняват, че новият Общ устройствен план предвижда опазване на културното наследство, като определя правила за запазване на облика на града.
7
919
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
21 Април 2017 09:11
Най-много да стане като на морето - от място за отдих и почивка да стане сборище на алкохолици и курви, а после собствениците да питата "Ама що стана така ..."
21 Април 2017 09:21
сборище на алкохолици и курви,
И бандити най-вече.
21 Април 2017 09:36
>>><<<
Охххъ, поне само на алкохолици да е...и улиците да са прави, да не падат по кюшетата.
21 Април 2017 10:05
Предвижда се изготвянето на архитектурни проекти, с които да се разраства града извън старата му част, изграждане на паркинги, хотели, условия за спортуване и развлечения. В градчето заплати получават около 300 души, предимно на административна работа. Почти няма млади хора.
Нека не обвиняваме стремежа на хората да разширят поминъка си и направят още по-примамлив града.
От гледна точка на форумите всичко изглежда просто, просто, просто...
21 Април 2017 11:24
Значи КРАЙ на тази Копривщица, която всички познаваме такава.
Ах ах ах, къде са сега Бенковски, Тодор Каблешков, Любен Каравелов и още цяла плеяда български възрожденци. Ако бяха тук нямаше да допуснат Копривщица да се превърне в разбойнически вертеп.
21 Април 2017 11:49
...новият Общ устройствен план предвижда опазване на културното наследство...
Както в Несебър?
Да взема да посетя за последно Копривщица...
21 Април 2017 12:14
Не разбирам какво се коментира. Новината е, че ще представят плана, не пише какъв ще е. След всичкия шум, със сигурност няма да се приемат предложенията на онзи пишман бизнесмен. Това разбира се не пречи да се вкарат други поразии.

Пишещите, за които Копривщица е само място за тяхната почивка, не осъзнават, че е и място за живот на все по-намаляващо население. Че градът(реално селото) има сериозни проблеми. Имаше статия по този въпрос и някой се беше изокал- ами точно това ни харесва, че няма хора. А на местните дали им допада да напускат домовете си и да живеят в обезлюдяващо се населено място.
А от културното наследство накрая ще останат само къщите музеи, другото ще се срути, защото няма кой да го поддържа, то и сега повечето къщи са в този стил, но са нови. Дори някой да иска да реставрира къща паметник на културата, то минават години и става като с къщата на Кокона Анастасия в Търново. Имаше желание на собственикът и да я ремонтира , след две годишно чакане на разрешение къщата просто падна.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД