:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Волен Сидеров: "Атака" ще гласува "против" ратификацията на Истанбулската конвенция
Той влязъл в програмата за седемте най-застрашени паметници в Европа,
Това са установили и британски, и американски учени.
Те ще имат и общ отбор в женския турнир по хокей.
Смята се, че 9 млн. британци страдат от самота и че това е скрита епидемия
За пръв път в съдебната зала прозвучаха свидетелски разкази за взрива, който избухна през юли 2012 г.
Той беше и дългогодишен председател на Съюза на артистите в България
СТАТИСТИКИ
Общо 364,881,188
Активни 1,252
Страници 117,388
За един ден 1,302,066

Аферата "Червей" приключи окончателно

Скандалът "Червей", заради който Владимира Янева се раздели с поста си шеф на Софийския градски съд, приключи окончателно. С решение на Върховния касационен съд (ВКС) тя бе осъдена на 1 година условно с 3 години изпитателен срок и 1000 лв. глоба. Трите инстанции признаха Янева за виновна в това, че е дала разрешение на ДАНС да следи информационната система на МВР в рамките на година, при условие че максимално допустимият срок е 6 месеца.

Така скандалът приключва, без да има отговор на един от основните въпроси - какво е направено с придобитата от ДАНС информация. Според самите агенти папките по разработката "Червей" са празни, защото те не успели да проникнат в системата на МВР. Още преди делото обаче се появиха слухове, че базата данни е източена.

Разработката започва по искане на бившия шеф на "Вътрешна сигурност" в МВР Тодор Костадинов, който иска прилагането на СРС-та с аргумента, че има подозрения, че служители продават информация от масивите. Самият Костадинов бе глобен с 3 хил. лв., защото влизал в системата с чуждо потребителско име и парола, но бе оправдан по обвинението, че е изготвил фалшиви документи, за да обоснове даването на разрешения за СРС-та. След втората инстанция Костадинов не обжалва.

По време на делото стана ясно, че макар да има законови ограничения, службите масово подслушват за по-дълги срокове. Бившият шеф на ДАНС Владимир Писанчев призна, че има и други случаи, когато СРС се прилага повече от шест месеца. Той обясни, че това се прави, ако престъплението се променя с времето или настъпят нови обстоятелства. Някогашният директор на служба СДОТО в ДАНС Иван Бонев разказа, че агенцията прилага многократно СРС-та на един и същи човек, ако след изтичане на 6-месечния срок дойде ново разрешение за подслушване. То се смята за ново и се прилага отново.1
600
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
21 Април 2017 10:01
Аферата приключи, а правосъдието - червеите го яли !
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД