:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
От "Ботев" обвиниха съдията за загубата с 0:1
Здравко Здравков бил санкциониран, защото отказал право на строеж
Гражданите протестират заради променен маршрут на трамвай
Според него има 80% вероятност Симеон Сакскобургготски да осъди България по своето имотно дело
Е-досието също предизвиква спорове между социалните партньори
СТАТИСТИКИ
Общо 377,697,027
Активни 1,068
Страници 879
За един ден 1,302,066
Реконтра

Отново сензация

Нашият приятел къртът кърти канари и цепи атомни ядра!
Нещо не е имало напоследък сензации на тази страница на вестника, та да обясним най-сетне каква всъщност е истината за радиоактивната вода в Хасково.

Истината е, че България се грижи за народа си. Не става дума за управляващите, разбира се, говорим за земята, която тъпчем всекидневно. Случайно ли е, че точно когато в северния край на България един източник на енергия изчезна, в южния й край изниква друг? Надали! Тъкмо започнахме да се притесняваме какво ще стане, след като за пореден път се компрометира атомният блян за втора електроцентрала в Белене, тъкмо запрескачаха из медиите и главите ни мисли за тъмни електрически крушки, студени реотани и горещи сметки от електроснабдяване и не щеш ли, в Хасково бликна радиоактивна вода!

Казват, чудо било станало, земята кърмилница като разбрала каква мъка електрическа е обхванала народа български и се напнала, та пуснала съответната вода с цел да помогне на рожбите си. Проплакала, един вид, свръхестествено и паранормално.

Недоизтребените материалисти дават банално и дори някак грубо обяснение, че това, видите ли, било защитна реакция, някакъв природен спазъм, компенсаторен механизъм, явление някакво, появило се, за да премахне гореописаните притеснения покрай ядрената несполука в Белене.

Смешно! Ако искате рационално, научно обяснение на станалото, по-добре повярвайте на учените. Най-изчерпателно научно обяснение засега дава екип изследователи от Пернишката академия на науките с ръководител академик Кире Митрев Спиров (според непотвърдени сведения, по-изчерпателно обяснение са се опитали да обосноват учени от Френската академия на науките, но след като са били бити с винкели от българските си колеги, те са заминали на по-безопасна мисия в сърцето на Африка да търсят митичния звяр Мокеле-мбембе). Но да пием вода от извора, в случая от самия академик Кире:

- Според нас водата, бликнала в Хасково, идва от района на Белене - с готовност прави научно съобщение той.

- Та това е на другия край на нашата страна! - възкликваме ние.

Академикът ни се усмихва като на бръщолевещи деца, обяснява:

- Дъждовната вода, събрала се в АЕЦ гьола край Дунава, под въздействието на енергията на народните очаквания е придобила гражданска радиоактивност, след което по подземни кухини е достигнала Хасковско.

- А как е преминала Стара планина, тази каменна твърд, разделяща на две земята ни? - задаваме законен въпрос.

Академикът, естествено, има готов отговор:

- Направило ли ви е впечатление, че къртици има и в Северна, и в Южна България? Значи някак те преминават в двете посоки под Балкана, защото отгоре ги дебнат орли и други планински грабливи птици! Именно по къртичите тунели е протекла и радиоактивната вода!

Оставаме безмълвни пред този природен феномен, но веднага се сещаме за друго и питаме:

- А защо радиоактивната вода бликна точно в Хасково?

- А защо не? - пита на свой ред академик Кире и ние нямаме какво да възразим.

Сега най-важното е радиоактивната вода да се използва на ползу народу. Вариантите са много, първите успехи вече са налице - от радиоактивността тя свети на тъмно и в Хасковско новият хит е осветлението с дамаджани; очевидци твърдят, че козунаци, замесени с радиоактивна вода, са се пекли сами от топлината на ядрената реакция; радиатор, пълен с такава вода, отоплява голямо помещение; грейка със съответната вода многократно надвишава по ефект хапчето виагра... Безброй са приложенията на радиоактивната вода и това може само да ни радва. А който не се радва, може да пие една вода, то е ясно каква.
1137
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД