×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Токио реагира гневно
Борисов предлага затваряне на всички граници в Европейския съюз
Новата инсталация ще плува в езерото Сърпентайн в Хайд парк
Нетаняху пред Путин и Помпео: Иран трябва да напусне Сирия
СТАТИСТИКИ
Общо 385,225,657
Активни 1,566
Страници 71,943
За един ден 1,302,066
Реконтра

Отново сензация

Нашият приятел къртът кърти канари и цепи атомни ядра!
Нещо не е имало напоследък сензации на тази страница на вестника, та да обясним най-сетне каква всъщност е истината за радиоактивната вода в Хасково.

Истината е, че България се грижи за народа си. Не става дума за управляващите, разбира се, говорим за земята, която тъпчем всекидневно. Случайно ли е, че точно когато в северния край на България един източник на енергия изчезна, в южния й край изниква друг? Надали! Тъкмо започнахме да се притесняваме какво ще стане, след като за пореден път се компрометира атомният блян за втора електроцентрала в Белене, тъкмо запрескачаха из медиите и главите ни мисли за тъмни електрически крушки, студени реотани и горещи сметки от електроснабдяване и не щеш ли, в Хасково бликна радиоактивна вода!

Казват, чудо било станало, земята кърмилница като разбрала каква мъка електрическа е обхванала народа български и се напнала, та пуснала съответната вода с цел да помогне на рожбите си. Проплакала, един вид, свръхестествено и паранормално.

Недоизтребените материалисти дават банално и дори някак грубо обяснение, че това, видите ли, било защитна реакция, някакъв природен спазъм, компенсаторен механизъм, явление някакво, появило се, за да премахне гореописаните притеснения покрай ядрената несполука в Белене.

Смешно! Ако искате рационално, научно обяснение на станалото, по-добре повярвайте на учените. Най-изчерпателно научно обяснение засега дава екип изследователи от Пернишката академия на науките с ръководител академик Кире Митрев Спиров (според непотвърдени сведения, по-изчерпателно обяснение са се опитали да обосноват учени от Френската академия на науките, но след като са били бити с винкели от българските си колеги, те са заминали на по-безопасна мисия в сърцето на Африка да търсят митичния звяр Мокеле-мбембе). Но да пием вода от извора, в случая от самия академик Кире:

- Според нас водата, бликнала в Хасково, идва от района на Белене - с готовност прави научно съобщение той.

- Та това е на другия край на нашата страна! - възкликваме ние.

Академикът ни се усмихва като на бръщолевещи деца, обяснява:

- Дъждовната вода, събрала се в АЕЦ гьола край Дунава, под въздействието на енергията на народните очаквания е придобила гражданска радиоактивност, след което по подземни кухини е достигнала Хасковско.

- А как е преминала Стара планина, тази каменна твърд, разделяща на две земята ни? - задаваме законен въпрос.

Академикът, естествено, има готов отговор:

- Направило ли ви е впечатление, че къртици има и в Северна, и в Южна България? Значи някак те преминават в двете посоки под Балкана, защото отгоре ги дебнат орли и други планински грабливи птици! Именно по къртичите тунели е протекла и радиоактивната вода!

Оставаме безмълвни пред този природен феномен, но веднага се сещаме за друго и питаме:

- А защо радиоактивната вода бликна точно в Хасково?

- А защо не? - пита на свой ред академик Кире и ние нямаме какво да възразим.

Сега най-важното е радиоактивната вода да се използва на ползу народу. Вариантите са много, първите успехи вече са налице - от радиоактивността тя свети на тъмно и в Хасковско новият хит е осветлението с дамаджани; очевидци твърдят, че козунаци, замесени с радиоактивна вода, са се пекли сами от топлината на ядрената реакция; радиатор, пълен с такава вода, отоплява голямо помещение; грейка със съответната вода многократно надвишава по ефект хапчето виагра... Безброй са приложенията на радиоактивната вода и това може само да ни радва. А който не се радва, може да пие една вода, то е ясно каква.
1153
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД